Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Wolf Among Us

Featured Replies

Opublikowano

Ja wczoraj skończyłem i gra mi sie na początku bardzo podobała, dynamiczna fabuła, akcja non stop, nie jakoś mocno przegadana, ale od 4 chaptera coś sie psuje imo i gra zwalnia. 5 chapter jakoś tak grało sie już tylko aby skończyć.

Nie jest to moja pierwsza gra tego typu, Life is Strange nadal no1 dla mnie

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 18,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• wg. mnie najlepszy tytuł od telltale. o ile w przypadku wd udało im się zręcznie wpisać w komiksowy świat i stworzyć historię mogącą konkurować z tymi napisanymi przez kirkmana to w przypadku wilka wz

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Nawet tak nie pisz. Uniwersum aż prosi się o kolejne odsłony. Ostatnio odświeżyłem sobie tą znakomitą przygodę na Vicie. Klimat, historia, postacie, ten design.... Jedyne co mi zasadniczo przeszkadza,

• Glowny motyw muzyczny jest zaje.bisty w Wolfie.

Opublikowano

Odnośnie zakończenia:

Jeżeli Nerissa to Faith to kogo głowa była na początku i po co ją Faith podrzuciła? Aby Bigby doj ebał Corcket Mana?

No i czy nie wydaje wam się, że Nerissą nie była Faith a Blody Merry?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przeszedłem Wilka przez weekend. Inne gry Telltale bardziej mi się podobały. Ten świat to trochę nie moje klimaty - trochę śmiesznie wygląda próba uczynienia zbyt "tough" bajek i baśni, oczywiście przez nieustanne odpalanie papierosa Zippo i "fucking" podkreślające "wagę" sytuacji.

"Rozgrywka" też stosunkowo prosta. Na koniec czułem niedosyt, nie miałem wrażenia, że cokolwiek, co zrobiłem, miało znaczenie. Wiadomo, że wybory u Telltale często są pozorne, ale tutaj jak zobaczyłem tę planszę na koniec z każdą postacią - no w ogóle to nie wygląda jak zakończenie wątków, albo że w ogóle zrobiłem w nich jakąś różnicę decyzjami. Dialogi nie tylko momentami są irytujące, ale też opcje często niewiele się różnią - próbując różnych podejść, w sumie ograniczone opcje + teksty które nasz bohater i tak mówi bez naszego wyboru sprawiają, że w sumie cokolwiek nie klikniemy, to zawsze jest ten sam bohater i robi mniej więcej to samo. Ok, czasami zamiast zabić tylko pokiereszuje, ale wiadomo, że to gra, która musi być do przejścia, więc oszczędzenie życia zbirowi nam nie zaszkodzi.

Może trochę o to chodzi. Gra podnosi kilka ciekawych kwestii jak np. fakt, że prawo i moralność to tylko zinstytucjonalizowana przemoc, pytania o prawdę, tożsamość. Telltale nie robi wielkich historii, ale w przeciwieństwie do większości zachodnich developerów, przynajmniej dobre. Powszechnie wiadomo, że tutaj firma jest symbolem nieustannej solidnej jakości.

Wiele pytań pozostaje bez odpowiedzi na koniec. To po co robić z nich taką tajemnicę. Nie chodzi mi tu o sensowne niedopowiedzenia, ale gonienie za króliczkiem tylko po to, by w drodze zejść na inne wątki i o tamtym zapomnieć. Jeśli chodzi o reżyserię to zwrócił moją uwagę jedynie fakt gustownego zrobienia partii "w ostatnim/następnym" odcinku. Które jak rozumiem mają raczej być ciekawą wizją, bo większości z pokazanych tam scen w ogóle w grze nie zobaczyłem.

Edytowane przez ogqozo

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jako kolejna gra TTG poszedł i Wilk w obroty. Zagrałem pierwszy odcinek i... bezwarunkowo wykupiłem od razu Multi-Packa. Szczególnie, że jest w świątecznej promocji.

Pierwszy odcinek to perełka, nie zdawałem sobie sprawy, że miałem go od roku w kolekcji wśród innych gier Telltale i zabrałem się do niego dopiero teraz kiedy to taki masterpiece. Nie wiedziałem, czego do końca się spodziewać po tym uniwersum bo nie znałem go wcześniej a jest on brudny, mroczny i wulgarny.

Twist na końcu pierwszego epizodu mnie złamał, nie wiem czy tego chciałem...

• 3 lata później...
Opublikowano

Skończyłem. W moim osobistym rankingu Wilk jest na razie na drugim miejscu, za Borderlands. Na minus 4 i 5 odcinek. Oba są znacząco słabsze od pozostałych i końcówka, o której nie wiem co mam myśleć, jest niesatysfakcjonujaca. Mam nadzieję, że nowe TT doda więcej gameplayu w 2 części.