Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 279,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kupiłem dziś w Biedrze czajnik elektryczny, szklany dzbanek, diody led, można ustawić temperaturę, na jaką woda ma się zagrzać. Wszystko fajnie, tylko, że pierwszym gotowaniu pękł xd  

• 6.99 jest piniondz. Mozna bez keczApu. Sentymentem smarować

• Od 6 w górę.   Mejm jaki vinatge man, PS3, Android 5, jeszcze zaraz się okaże, że zamiast auta śmiga na koniu i używa lampy naftowej jako źródła światła

Opublikowano

Nie umie.

Opublikowano

Po kilku użyciach więcej stwierdzam, że sos jest super. Tylko trzeba go nie lać za dużo. Dodaje wtedy dużo polotu i różnorodnych żywych smaków. Można dać go trochę, albo np. dać do miseczki i maczać w nim jedzenie. Tak się chyba robi we wschodniej Azji. Nie wiem.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano
  • Autor

Po prostu posmakowała Ci nowość, do której byłeś nastawiony sceptycznie. Miałem tak kiedyś z oliwkami:)

Opublikowano

Ogorke jak gotujesz te swoje chinczyki?

Jakis kurczak, mrożonka chinska i ryż? Czy jakies lepsze kombinacje?

Opublikowano

Nie gotuję chińczyków, po prostu dodałem sos Hoisin do kurczaka z ryżem. Ach, aż się nie mogę doczekać, aż znowu to zjem.

Opublikowano

Zaebiste są te pieczenie od Sokołowa: Krucha Wołowina. 400g, zapakowane w folie, wcześniej zamarynowane i gotowane. Tylko włożyć do piekarnika na 30 minut. Można rozrywać widelcem małe paseczki, tak się rozpada.

Przypomina w smaku te kanapki "maczanka krakowska", które mają w sobie mięso z karkówki, duszone w wolnowarze przez wiele godzin, poszarpane i włożone do bułki.

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

Prawdziwy facet wstawia mięso na noc do piekarnika na 90 stopni na 8 godzin i rano cieszy się smakiem rozpływającej się w ustach mięsnej petardy.

Opublikowano

Prawdziwy facet je mięso prosto z krowy bez pieczenia :sir:

Opublikowano

Prawdziwy facet wstawia mięso na noc do piekarnika na 90 stopni na 8 godzin i rano cieszy się smakiem rozpływającej się w ustach mięsnej petardy.

Rudiok, przy okazji, bawiles sie sous vide w domowych warunkach?

Opublikowano

Polecam katowicki Bułkęs:

image1.jpg

Piękny pulled pork.

Opublikowano

To jakas zmowa by większość burgerowni miala niemal identyczny branding złożony z czerni i bieli?

Ale pulled pork uwielbiam, to wlasnie te maczanki krakowskie w Andrusie.

Opublikowano

Włączyć piekarnik na 8 godzin. Mama kazałaby mi się spakować i (pipi)ć :/

Opublikowano

To jakas zmowa by większość burgerowni miala niemal identyczny branding złożony z czerni i bieli?

Ale pulled pork uwielbiam, to wlasnie te maczanki krakowskie w Andrusie.

To nie są burgery, to KANAPKI PREMIUM.

Zapraszam do tematu o lokalach.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Polecam katowicki Bułkęs:

image1.jpg

Piękny pulled pork.

Fatalnie to się prezentuje.
Opublikowano

A wiesz, bawiłem. Trochę na opak bo w torbie foliowej na mrożonki z Ikei (dobre bo grube i szczelne, można powietrze wypuścić i zamknąć i nie ucieka), z ręcznym termometrem, na indukcji (cholernie ciężko ustawić i utrzymać dobrą temperaturę), ale schabik wyszedł dobry i soczysty.

Next time bym zainwestował w urządzenie - wkładasz do garnka i samo trzyma temperaturę jaką podasz, no ale cena.. . No i dobrze mieć vacuum żeby zupełnie powietrze odessać.

Opublikowano

Kanapki premium w Warszawie:

13754182_317770895222637_910680180832269

wolnopieczona łata wołowa/orientalny sos orzechowy z kaffirem/chutney z ananasa,kiwi i aji pineapple/ogórki tajskie/nasturcja - 35 pln

Opublikowano

Rudiok, dnia 12 Paź 2016 - 21:24, napisał:

A wiesz, bawiłem. Trochę na opak bo w torbie foliowej na mrożonki z Ikei (dobre bo grube i szczelne, można powietrze wypuścić i zamknąć i nie ucieka), z ręcznym termometrem, na indukcji (cholernie ciężko ustawić i utrzymać dobrą temperaturę), ale schabik wyszedł dobry i soczysty.

Next time bym zainwestował w urządzenie - wkładasz do garnka i samo trzyma temperaturę jaką podasz, no ale cena.. . No i dobrze mieć vacuum żeby zupełnie powietrze odessać.

No wiem, cyrkulator to sie zwie. Ceny zaczynaja sie chyba od 1k zlotych ;/ A bez tego to jak piszesz, torebka foliowa, termometr i student polonistyki zeby ci zimna wode dolewal jak temp. podskoczy.

Opublikowano

Moze czas sie wyprowadzic od mamy?

Opublikowano

Moze czas sie wyprowadzic od mamy?

I kto go będzie ratował jak znów zasłabnie w kuchni?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szynka serrano dojrzewająca 11 miesiecy w Biedro akuratnie w promocji. Pyszne motzno.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie obecnie kupię najkorzystniej filety z łososia? Ten ładny atlantycki classic. Obecnie po 60 zł/kg w Biedrze, co trochu boli, a nie mam za bardzo czasu zjeździć połowy marketów, tylko od razu pojechać kupić. Jakiś auchan, czy coś?

Opublikowano

Pasta z suszonych pomidorów madero, polecam to chore gow.no