michal 557 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 To ty umiesz gotowac? O_o Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 841 Opublikowano 4 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Nie umie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 384 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Po kilku użyciach więcej stwierdzam, że sos jest super. Tylko trzeba go nie lać za dużo. Dodaje wtedy dużo polotu i różnorodnych żywych smaków. Można dać go trochę, albo np. dać do miseczki i maczać w nim jedzenie. Tak się chyba robi we wschodniej Azji. Nie wiem. Edytowane 5 Października 2016 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 094 Opublikowano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Po prostu posmakowała Ci nowość, do której byłeś nastawiony sceptycznie. Miałem tak kiedyś z oliwkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Ogorke jak gotujesz te swoje chinczyki? Jakis kurczak, mrożonka chinska i ryż? Czy jakies lepsze kombinacje? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 384 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Nie gotuję chińczyków, po prostu dodałem sos Hoisin do kurczaka z ryżem. Ach, aż się nie mogę doczekać, aż znowu to zjem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 611 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Zaebiste są te pieczenie od Sokołowa: Krucha Wołowina. 400g, zapakowane w folie, wcześniej zamarynowane i gotowane. Tylko włożyć do piekarnika na 30 minut. Można rozrywać widelcem małe paseczki, tak się rozpada.Przypomina w smaku te kanapki "maczanka krakowska", które mają w sobie mięso z karkówki, duszone w wolnowarze przez wiele godzin, poszarpane i włożone do bułki. Edytowane 12 Października 2016 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 154 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Prawdziwy facet wstawia mięso na noc do piekarnika na 90 stopni na 8 godzin i rano cieszy się smakiem rozpływającej się w ustach mięsnej petardy. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 611 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Prawdziwy facet je mięso prosto z krowy bez pieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 841 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Prawdziwy facet wstawia mięso na noc do piekarnika na 90 stopni na 8 godzin i rano cieszy się smakiem rozpływającej się w ustach mięsnej petardy. Rudiok, przy okazji, bawiles sie sous vide w domowych warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Polecam katowicki Bułkęs: Piękny pulled pork. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 611 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 To jakas zmowa by większość burgerowni miala niemal identyczny branding złożony z czerni i bieli? Ale pulled pork uwielbiam, to wlasnie te maczanki krakowskie w Andrusie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 039 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Włączyć piekarnik na 8 godzin. Mama kazałaby mi się spakować i (pipi)ć Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) To jakas zmowa by większość burgerowni miala niemal identyczny branding złożony z czerni i bieli? Ale pulled pork uwielbiam, to wlasnie te maczanki krakowskie w Andrusie. To nie są burgery, to KANAPKI PREMIUM. Zapraszam do tematu o lokalach. Edytowane 13 Października 2016 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 557 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Polecam katowicki Bułkęs: Piękny pulled pork. Fatalnie to się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 154 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Prawdziwy facet wstawia mięso na noc do piekarnika na 90 stopni na 8 godzin i rano cieszy się smakiem rozpływającej się w ustach mięsnej petardy. Rudiok, przy okazji, bawiles sie sous vide w domowych warunkach? A wiesz, bawiłem. Trochę na opak bo w torbie foliowej na mrożonki z Ikei (dobre bo grube i szczelne, można powietrze wypuścić i zamknąć i nie ucieka), z ręcznym termometrem, na indukcji (cholernie ciężko ustawić i utrzymać dobrą temperaturę), ale schabik wyszedł dobry i soczysty. Next time bym zainwestował w urządzenie - wkładasz do garnka i samo trzyma temperaturę jaką podasz, no ale cena.. . No i dobrze mieć vacuum żeby zupełnie powietrze odessać. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Kanapki premium w Warszawie: wolnopieczona łata wołowa/orientalny sos orzechowy z kaffirem/chutney z ananasa,kiwi i aji pineapple/ogórki tajskie/nasturcja - 35 pln 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 841 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Rudiok, dnia 12 Paź 2016 - 21:24, napisał: Rudiok, przy okazji, bawiles sie sous vide w domowych warunkach? A wiesz, bawiłem. Trochę na opak bo w torbie foliowej na mrożonki z Ikei (dobre bo grube i szczelne, można powietrze wypuścić i zamknąć i nie ucieka), z ręcznym termometrem, na indukcji (cholernie ciężko ustawić i utrzymać dobrą temperaturę), ale schabik wyszedł dobry i soczysty. Next time bym zainwestował w urządzenie - wkładasz do garnka i samo trzyma temperaturę jaką podasz, no ale cena.. . No i dobrze mieć vacuum żeby zupełnie powietrze odessać. No wiem, cyrkulator to sie zwie. Ceny zaczynaja sie chyba od 1k zlotych ;/ A bez tego to jak piszesz, torebka foliowa, termometr i student polonistyki zeby ci zimna wode dolewal jak temp. podskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Sa garnki elektrycze z regulacja temp i czasu gotowania, 300-500zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Włączyć piekarnik na 8 godzin. Mama kazałaby mi się spakować i (pipi)ć Moze czas sie wyprowadzic od mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Włączyć piekarnik na 8 godzin. Mama kazałaby mi się spakować i (pipi)ć Moze czas sie wyprowadzic od mamy? I kto go będzie ratował jak znów zasłabnie w kuchni? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 611 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Szynka serrano dojrzewająca 11 miesiecy w Biedro akuratnie w promocji. Pyszne motzno. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 557 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 sprzedają z pleśnią czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 611 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Gdzie obecnie kupię najkorzystniej filety z łososia? Ten ładny atlantycki classic. Obecnie po 60 zł/kg w Biedrze, co trochu boli, a nie mam za bardzo czasu zjeździć połowy marketów, tylko od razu pojechać kupić. Jakiś auchan, czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Pasta z suszonych pomidorów madero, polecam to chore gow.no Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.