Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Po kilku użyciach więcej stwierdzam, że sos jest super. Tylko trzeba go nie lać za dużo. Dodaje wtedy dużo polotu i różnorodnych żywych smaków. Można dać go trochę, albo np. dać do miseczki i maczać w nim jedzenie. Tak się chyba robi we wschodniej Azji. Nie wiem.

Edytowane przez ogqozo
Odnośnik do komentarza

Zaebiste są te pieczenie od Sokołowa: Krucha Wołowina. 400g, zapakowane w folie, wcześniej zamarynowane i gotowane. Tylko włożyć do piekarnika na 30 minut. Można rozrywać widelcem małe paseczki, tak się rozpada.

Przypomina w smaku te kanapki "maczanka krakowska", które mają w sobie mięso z karkówki, duszone w wolnowarze przez wiele godzin, poszarpane i włożone do bułki.

Edytowane przez _Red_
Odnośnik do komentarza

To jakas zmowa by większość burgerowni miala niemal identyczny branding złożony z czerni i bieli?

 

Ale pulled pork uwielbiam, to wlasnie te maczanki krakowskie w Andrusie.

To nie są burgery, to KANAPKI PREMIUM.

 

Zapraszam do tematu o lokalach.

Edytowane przez Rozi
Odnośnik do komentarza

 

Prawdziwy facet wstawia mięso na noc do piekarnika na 90 stopni na 8 godzin i rano cieszy się smakiem rozpływającej się w ustach mięsnej petardy.

Rudiok, przy okazji, bawiles sie sous vide w domowych warunkach?

A wiesz, bawiłem. Trochę na opak bo w torbie foliowej na mrożonki z Ikei (dobre bo grube i szczelne, można powietrze wypuścić i zamknąć i nie ucieka), z ręcznym termometrem, na indukcji (cholernie ciężko ustawić i utrzymać dobrą temperaturę), ale schabik wyszedł dobry i soczysty.

 

Next time bym zainwestował w urządzenie - wkładasz do garnka i samo trzyma temperaturę jaką podasz, no ale cena.. . No i dobrze mieć vacuum żeby zupełnie powietrze odessać.

Odnośnik do komentarza

 Rudiok, dnia 12 Paź 2016 - 21:24, napisał:

Rudiok, przy okazji, bawiles sie sous vide w domowych warunkach?

A wiesz, bawiłem. Trochę na opak bo w torbie foliowej na mrożonki z Ikei (dobre bo grube i szczelne, można powietrze wypuścić i zamknąć i nie ucieka), z ręcznym termometrem, na indukcji (cholernie ciężko ustawić i utrzymać dobrą temperaturę), ale schabik wyszedł dobry i soczysty.

 

Next time bym zainwestował w urządzenie - wkładasz do garnka i samo trzyma temperaturę jaką podasz, no ale cena.. . No i dobrze mieć vacuum żeby zupełnie powietrze odessać.

 

No wiem, cyrkulator to sie zwie. Ceny zaczynaja sie chyba od 1k zlotych ;/ A bez tego to jak piszesz, torebka foliowa, termometr i student polonistyki zeby ci zimna wode dolewal jak temp. podskoczy.

Odnośnik do komentarza
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...