Opublikowano 27 marca 20178 l Wjazd do Ringed city nie tylko z Kiln, jest też ognicho gdzieś przy Fredzi.
Opublikowano 27 marca 20178 l Jest pierwsza recenzja: https://www.gamereactor.eu/reviews/523733/Dark+Souls+III+The+Ringed+City/ 9/10 + The Ringed City is a fabulous setting, Final boss marks a great end to the series, Meaningful sequel to Ashes of Ariandel, Some unexpected surprises, Lots of secrets. - Distant objects are blurred, Pre-existing problems like frame-rate. edit: I kolejne Destructoid - 8.5 Push Square - 8/10 IGN Japan - 8 PC Invastion - 9 The Games Machine - 8.5 Eurogamer.it - 8/10 Fextralife - 9.5 Multiplayer.it - 9/10 XGN - 7/10 Edytowane 27 marca 20178 l przez Bigby
Opublikowano 28 marca 20178 l Pograłem z 2h, zaje biste dlc, o wiele bardziej mi się podoba z samego początku niż ashes. Dotarłem też do pierwszego bossa i mimo że nie jest to jakaś skomplikowana i wymagająca walka to całkiem spoko i z kozak muzyką, porównując np do tej z gravetenderem. Przed 1 szym bossem można znaleźć mocne pierścionki, fap ring +3 i steel protection +3 więc warto się rozglądać.
Opublikowano 28 marca 20178 l Ten soundtrack Muzykę z walki z opcjonalnym bossem mógłbym słuchać bez przerwy. Zgadzam się, DLC jest świetne i bardziej wymagające od AoA. No i lokacje są jak dla mnie na równie wysokim poziomie jak chociażby Irithyll z podstawki, a może nawet lepsze. Mistrzowski design (szczególnie w przypadku tytułowego Ringed City). Edytowane 28 marca 20178 l przez Bigby
Opublikowano 28 marca 20178 l Też gram i mam pytanie w związku z tym- jak permanentnie pozbyć się tych latających 'wróżek' (prawie identyczne jak w Darkach 1) co nawalają kryształami? Pójście w to DLC na 82 levelu to chyba nie był zbyt dobry pomysł
Opublikowano 28 marca 20178 l To coś jest na dwa strzały i praktycznie się nie rusza, bo jest przytwierdzone łańcuchem. Do tych latających nie ma co strzelać, bo dopóki ich "host" żyje, to się będą odradzać. Na tych bagnach jest ich dwóch, w tym jeden na dachu. Jak ich załatwiłem, to "aniołki" już się nie pojawiły. Edytowane 28 marca 20178 l przez Bigby
Opublikowano 28 marca 20178 l Ogólnie trochę wkur.wiający patent. Zanim udało mi się ich pokonać, to chyba z 5 razy padłem. Potem można było na spokojnie eksplorować.
Opublikowano 28 marca 20178 l Co lokacja Ringed city jest Nie dość że spora to nie jest to zapychacz jak obszar koło wieży w ashes tylko pełno tam ciekawych rzeczy, npców, odwiedziny dark spirits też się zdarzą. Parę godzin zwiedzałem i dalej są miejsca w które nie wiem jak się dostać. Nieźle też wyglądaja różni nowi przeciwnicy, a nie kopiuj wklej wcześniejszych mobów (i nieźle też biją, przy 95 lvl i 35vit sporo rzeczy ma postać na 3strzały) Aniołki w(pipi)iajace bo walą seria jak z ckmu, a co się naszukałem tego ostatniego kokona żeby go w końcu ubić.
Opublikowano 28 marca 20178 l Demon Prince padł za pierwszym razem, z kolejnym bossem trochę się namęczyłem, ale walka ogólnie raczej średnia, chociaż podobał mi się patent na nią. Został mi jeszcze opcjonalny i finałowy przeciwnik, z którym aktualnie walczę. Robi ze mną co chce, jeszcze bardziej niż Nameless King. ;) Potem muszę jeszcze dokładnie przeszukać lokacje - widzę, że sypią fajnym uzbrojeniem na lewo i prawo. ;) edit: Uff, udało się. Co najmniej 10 podejść. W kryzysowych sytuacjach pomogła tarcza black knighta. Edytowane 28 marca 20178 l przez Bigby
Opublikowano 29 marca 20178 l Nie wiem czy ja tak mam ale na prosiaku teraz parry wchodzi mi prawie raz za razem. Wcześniej to było tak 2/10 :> Chyba że jakiś patch coś zmienił ale ostatni dodatek kończyłem na amatorze i nie szło tak jak teraz. Swoją drogą na (pipi) zrobili z tego bullet hell? Te anioły bez sensu. Edytowane 29 marca 20178 l przez mozi
Opublikowano 29 marca 20178 l Zespojlerowałem sobie wczoraj co można wykuć z jego duszy, teraz to chyba nie pójdę w dlc dalej póki go nie u(pipi)ie.
Opublikowano 29 marca 20178 l Chyba coś pod dexa, jeśli się nie mylę? Z końcowego bossa też fajny oręż można wykuć, ale to już pod siłę. Całkiem fajny moveset i przyzwoite obrażenia.
Opublikowano 29 marca 20178 l Tak, frayed blade. BTW tyle co się naszukałem jak się dostać w pewne miejsce bez efektu, że kukłem na wiki ocb. No raczej bym na to sam nie wpadł :)
Opublikowano 30 marca 20178 l Ponoć jest już nowy dodatek? Season pass obejmuje wszystko co do tej pory wyszło do DSIII czy jakaś goty wersja jest zapowiedziana?
Opublikowano 30 marca 20178 l Edycja GOTY w sumie zaraz będzie, podobno 21 kwiecień. Jak tam finałowy kapturek z dodatku? Nie powiem 3 faza daje popalić, strasznie mało openingów żeby go jakoś konkretniej poobijać, widzę że chyba to się ugra bezpiecznie i defensywnie szczypiąc go po hicie. I jeszcze ta je bana burza.
Opublikowano 31 marca 20178 l Około 10h mi zajęło skończenie dlc, został mi tylko opcjonalny Midir więc pewnie trochę się jeszcze doliczy. Ringed City trzyma bardzo wysoki i równy poziom od samego początku (w Ashes imo te śnieżne pola takie sobie, fajnie designowo się zaczyna dopiero w corvian settlement, tutaj pod tym względem jest cały czas konkret) Bossfighty - dam w spojler jakby co Gael kozak walka, trzeba się nauczyć ruchów i dokładnie unikać bo spamowanie rolkami w tej walce się nie sprawdzi. U mnie leci do top walk zaraz obok Fredzi. Demony bdb na wprowadzenie do dodatku i okraszona świetną muzyka, za to walka z Halflight dla mnie słabiutko, podobnie jak z gravetender z ostatniego dlc. Wolałbym już chyba walkę z tym judicatorem. Przy Midirze straciłem cierpliwość jak na razie. Ogólnie pójście w stronę mocno bloodbornowych bossów na finały obu dlc to świetny pomysł. NPC też dość ciekawi ( Lapp i zakończenie jego questa :)) Jedyne co mnie trochę rozczarowało to gdy wracamy do malarki po pokonaniu gaela, i trochę ubogo jest pod względem dialogu no ale to już moje grymaszenie bo oczekiwałem nie wiadomo jak głębokiego L O R E:P
Opublikowano 4 kwietnia 20178 l Dodatek ukończony, zostały mi do zebrania chyba jedna broń i parę brakujących części armorków. Najwięcej czasu spędziłem na opcjonalnym bossie, około 1.5h, za to wszystko inne na 1-2 strzały, no i ostatni boss jest też spoko. Nie ma natomiast utworu muzycznego pokroju tego z walki z Friedą. Grałem na ng++, jedny minus to to, że trzeba Friede zabić, aby odblokować ostatnią porcję dialogu, nie chciałem jej bić w tym przejściu i zostałem do tego zmuszony... Parę fajnych armorków, nawet ciekawe bronie, ogólnie wg mnie dodatek lepszy od Ariandel, przechodziłem z 12-13h; Ariandel przeszedłem w 6-7h. Polecam bossów bić solo, wszystkich, są jak najbardziej do ogarnięcia a i walki ciekawsze wtedy :) Chyba wrócę do DS1 i DS2 teraz... albo dalej pociągnę kolejne przejście BB >.<
Opublikowano 5 kwietnia 20178 l Świetny. Aniołki z Ringed city dostały już nerfa w świeżym paczu :) Dla ciekawych pełna lista zmian w linku https://www.reddit.com/r/darksouls3/comments/63dy5d/the_patches_notes_regulation_version_132_april_5th/