Skocz do zawartości

E3 2015: Spam-Beton Definitive Edition

Featured Replies

Opublikowano

Komputer w domu musi miec kazdy - to jest fakt. 

Przecież wszyscy tu mamy kompa

Do wypełniania dokumentów, wysyłania maili, przeglądania forumka, czy YT :pawel: 

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 99,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo ten rynek pecetowy opiera się na złodziejach i nikt o zdrowych zmysłach nie zrobi ekskluzywnej gry wyglądającej jak Uncharted czy Order, bo produkcja się nie zwróci (Crytek już próbował i każdy wie

• Ficek właśnie dostał bana na dwa dni, za to że temacie Shemnue3 napisał, aby grę przenieść do działu PS4, a django mu napisał, ze cw poza cw. Czy wy to uwierzycie!!! titanfail, ryse, dead rising, belo

• Zielona arka Spencera właśnie przybyła

Opublikowano

Najlepsze, że po tylu latach nadal nie wiemy kiedy ta gierka faktycznie wyjdzie i można spokojnie założyć, że tradycyjnie zobaczymy ją na E3 za rok. Tylko SONY.

Opublikowano

Suteq nie zrozumiesz emocji towarzyszących przy zapowiedziach takich megaton skoro masz xboxa  :kaz:

Na konferencji microsoftu zapowiedzieli takie megatony, że same boty pisali, "serio? nie mogli poczekać jeszcze rok, aby poprawić to i owo, nie powala". U konkurencji, ludzie trzy razy mdleli i płakali z radości, a dwa razy zastanawiali się kiedy taka grafika na tytanach. :kaz:

Opublikowano

Yeti, serio, wez sie przejdz do jakiegos znajomka z dobrym kompem i niech ci zamknie te skoksowana pizde.

:pawel:

Jaczesek juz nie wyrabia psychicznie, dociera powoli do niego, że wyrzucił kasę w błoto. Rada dla ciebie, aby lepiej przetrwać tą traumę nie wychylaj się poza temat Heartstone, bo w tym roku jeszcze pokaz God of Wara IV i nowej gry QD, czyli nowe standardy graficzne wkraczają na nowy poziom.

Jak juz tytany osiągną poziom DriveCluba, U4 czy Horizonta, to możesz wrócić, ale wiedz, że my wówczas będziemy jarać się grami na PS5. :kaz:

Opublikowano

Podsumowanie E3:

master race dostaje wiecej tzw. konsolowych exow niz... PS4 i XB1 z osobna xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

:obama:

Komputer w domu musi miec kazdy - to jest fakt. Za cene konsoli dokupuje sie karte graficzna, ktora umozliwia granie w 100 razy lepsze wersje gier i do tego dwa razy tansze, w konsolowe exy i PCowe exy. Do tego wsteczna kompatybilnosc i odpalanie gier ze starszych konsol.

Hhahahahahhahahahaha xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Styknie przecież komp typu potato masher za 350$ i już można grać w bitchera trzeciego w lepszej oprawie niż na ps4 i 60 klatkach xddd

no ale zawsze warto trzymać konsolke na remastery gierek sprzed roku za 250pln xdddd

GDZIE BYŁ BŁĄD

Opublikowano

Horizonta

dangeon keeper, kukamele, shadow of the collosus

Opublikowano

Yeti, jak mi moze pekac psycha, skoro MAM LEPSZE WERSJE EXOW Z PS4 I XB1? :pawel:

Serio mowie, idz, zobacz, sprzedaj ps4.

Potem sie nie da wrocic do konsol.

Opublikowano

Dobrze że pc eksy nie wychodzą na konsole, bo to by było jak naplucie graczom w twarz.

Opublikowano

Yeti, jak mi moze pekac psycha, skoro MAM LEPSZE WERSJE EXOW NA PS4 I XB1? :pawel:

Byłem i widziałem wiecha/wolfa na monitorku z g-sync, potem wróciłem do domu i jak zobaczyłem smugę przy obracaniu kamerą w gierkach na TV to dostałem konsolowej deprechy. Prawda jest taka, że jak ktoś ma fundusze, miejsce na chacie pod dodatkowy sprzęt to nie ma nawet nad czym się zastanawiać, bo to jest całkowicie inny komfort rozrywki.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Yeti, jak mi moze pekac psycha, skoro MAM LEPSZE WERSJE EXOW Z PS4 I XB1? :pawel:

Jak to mówią, konsole dla biedaków, PC Gamingowy to towar luksusowy. 

Jak ktoś ma hajsu w bród, to może sobie dokoksić stanowisko do grania, które dalece będzie wykraczać poza pojęcie tego, co jest możliwe na konsolach.

Ja się tylko tak pytam o jedną rzecz - wszystko fajnie pięknie jest z PC, lepsze wersje tych samych gierek i w ogóle, ale... dlaczego na PC żadna gra nie robi tak jak np. Uncharted 4? 

Opublikowano
Wiedźmin 3: Dziki Gon - składamy PC w cenie konsoli

Przyjęliśmy wyjściową kwotę na 1500-1600 zł - to koszt konsoli Playstation 4 i właśnie do tej wersji będziemy porównywać PC. W tej samej cenie złożyliśmy kompletnego PC - razem z obudową, klawiaturą i myszką oraz systemem Windows. Nie doliczamy do zestawu komputerowego monitora, tak samo jak nie doliczamy do konsoli ceny TV. Komputer można z powodzeniem podłączyć do TV, a koszt najtańszego pada to kilkanaście złotych.

Jeśli doliczymy koszt Windows i innych peryferiów, 1600 zł jest niewielką kwotą. Co udało nam się złożyć w tej cenie?

a54eefc0db6a1d24a874007720a27d05.png

Wedle CD Projekt RED, jakość detali na Playstation 4 odpowiada mniej więcej ustawieniom średnim grafiki na PC. Po uruchomieniu gry, jasnym sie stało, że PC o tej wydajności ledwie daje sobie radę z grą. Zmniejszyliśmy więc ustawienia jakości grafiki do minimalnych, pozostawiając jednak rozdzielczość 1920 x 1080.

Wiemy, że wersja na Playstation 4 chodzi ze średnią prędkością 30 klatek na sekundę. Zdarzają się okazjonalne spadki, zwłaszcza podczas walki z dużą ilością przeciwników, w terenie z dużą ilością detali. 30 klatek na sekundę to prędkość, która pozwala na komfortową rozgrywkę w Wiedźmina 3. Jasne, że byłoby lepiej, gdyby wartość ta była bliższa 60 klatek na sekundę, ale nie możemy wymagać takiej wydajności od taniego sprzętu.

Rozgrywkę nagrywaliśmy za pomocą zewnętrznego urządzenia do przechwytywania wideo - w przypadku PC gra działała z uruchomionym Frapsem, dzięki czemu można śledzić szybkość działania gry.

Wersja na PS4 działa zauważalnie płynniej, a na PC w podobnej cenie szybkość działania gry ledwie dobija do 20 klatek na sekundę. Nie zapewnia to odpowiedniej płynności do rozgrywki. Zmniejszenie detali do minimalnych skutkuje również obniżeniem jakości tekstur, brakiem efektu głębi pola i paroma innymi detalami.

Czy na komputerze o takiej wydajności można uzyskać 30 fps? Nasze testy wykazały, że tak - konieczne jest jednak podkręcenie zarówno rdzeni procesora, jak i układu graficznego, wykorzystanie szybszych pamięci RAM oraz zmniejszenie rozdzielczości do 1366 x 768.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/wiedzmin-3-dziki-gon-konsola-czy-pc/strona/24207.html

Kolejny mit zakutych (w blachę) głów obalony :lapka:

@Jaczes, paziu, kompa ma każdy - fakt, ale powiedz mi, gdzie mam sobie tę kartę graficzną podłączyć?

12d94e4e6a37c010b4e271bccd2fb60a.png

Opublikowano

Ja się tylko tak pytam o jedną rzecz - wszystko fajnie pięknie jest z PC, lepsze wersje tych samych gierek i w ogóle, ale... dlaczego na PC żadna gra nie robi tak jak np. Uncharted 4? 

Bo na PC uzywamy prawdziwej amunicji, a nie kapiszonów :kaz:

Opublikowano

Zaluje ze Sony nie pokazalo Agenta. To bylaby moja bomba na E3. :(

Opublikowano

Przecież Macio złożył komuś tam PC za 1000zł i gra chodziła płynnie na E8400.

Opublikowano

Najkrótsze podsumowanie targow E3:

Mikroszafot pokazal konkretne megatony na tu i teraz, oraz na najblizsza przyszlosc - przegrał targi...

Sory nic nie pokazalo na teraz, a jeno gruszki na wierzbie, wszystko na kiedyś i na CWK * - wygrało targi...

Gatunek januszajtis claperae w amoku...

Dat fucking logic :reggie:

A o blaszce na targach można napisać tylko tyle...

...no właśnie.

*CWK - Chuj Wie Kiedy

Opublikowano

Toć to człowiek tabelka jest. Wklejał tutaj jakieś wykresy, że na gtx 970 wiedźmin chodzi w 40 klatkach :yao:

e: proszę bardzo, komp za 350$

https://www.youtube.com/watch?v=SRuvMDxBGEw

Edytowane przez teddy

Opublikowano

FlimsyDependentFairyfly.gif

NewBelatedHoneycreeper.gif

To dobrze pokazuje różnicę między konsolami i PC.

Opublikowano

Jezu jak mnie wkurza ten pecetowy bełkot, ileż można do diaska! Psujecie forumek łobuzy. Idźcie sobie wreszcie na PCLaba czy gdzie tam. Do widzenia, goodbye! Tak, można za kilka tysi zbudować super maszynę, tak, 300 klatek, 8K i 32x anizo jest fajne. Ale co z tego? Kogo to jara, poza garstką bogatych, znudzonych graniem ludzi. Liczą się GRY, a do tego wystarczy tania konsolka na którą stać każdego. Bądźcie sobie elitą gejmingu, cieszcie się ultrapłynnym obrazem, super chruper teksturami i wygładzaniem od Nasa. Ale nie tutaj. W konsolowym raju nie ma dla was miejsca. Cześć. 

Opublikowano

skoro liczą się gry to nie ma sensu kupować nextgenów, wystarczy PSX albo NDS bo tam były najlepsze gry zawsze

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Twoim zdaniem nie ma/nie będzie ciekawych gier na Xone i PS4?

Opublikowano

są i będą, ale w poprzednim poście wyciągnąłeś argument finansowy, że dobry PC jest bardzo drogi, zatem taki NDS/3DS jest dużo tańszy od PS4 i ma kilkaset razy więcej gier, więc jest lepszym wyborem od PS4/XO. Po co dopłacać do PS4 które ma dużo mniej gier i jest kilak razy drożssze?

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Przyjęliśmy wyjściową kwotę na 1500-1600 zł - to koszt konsoli Playstation 4 i właśnie do tej wersji będziemy porównywać PC. W tej samej cenie złożyliśmy kompletnego PC - razem z obudową, klawiaturą i myszką oraz systemem Windows. Nie doliczamy do zestawu komputerowego monitora, tak samo jak nie doliczamy do konsoli ceny TV. Komputer można z powodzeniem podłączyć do TV, a koszt najtańszego pada to kilkanaście złotych.

Jeśli doliczymy koszt Windows i innych peryferiów, 1600 zł jest niewielką kwotą. Co udało nam się złożyć w tej cenie?

a54eefc0db6a1d24a874007720a27d05.png

Wedle CD Projekt RED, jakość detali na Playstation 4 odpowiada mniej więcej ustawieniom średnim grafiki na PC. Po uruchomieniu gry, jasnym sie stało, że PC o tej wydajności ledwie daje sobie radę z grą. Zmniejszyliśmy więc ustawienia jakości grafiki do minimalnych, pozostawiając jednak rozdzielczość 1920 x 1080.

Wiemy, że wersja na Playstation 4 chodzi ze średnią prędkością 30 klatek na sekundę. Zdarzają się okazjonalne spadki, zwłaszcza podczas walki z dużą ilością przeciwników, w terenie z dużą ilością detali. 30 klatek na sekundę to prędkość, która pozwala na komfortową rozgrywkę w Wiedźmina 3. Jasne, że byłoby lepiej, gdyby wartość ta była bliższa 60 klatek na sekundę, ale nie możemy wymagać takiej wydajności od taniego sprzętu.

Rozgrywkę nagrywaliśmy za pomocą zewnętrznego urządzenia do przechwytywania wideo - w przypadku PC gra działała z uruchomionym Frapsem, dzięki czemu można śledzić szybkość działania gry.

Wersja na PS4 działa zauważalnie płynniej, a na PC w podobnej cenie szybkość działania gry ledwie dobija do 20 klatek na sekundę. Nie zapewnia to odpowiedniej płynności do rozgrywki. Zmniejszenie detali do minimalnych skutkuje również obniżeniem jakości tekstur, brakiem efektu głębi pola i paroma innymi detalami.

Czy na komputerze o takiej wydajności można uzyskać 30 fps? Nasze testy wykazały, że tak - konieczne jest jednak podkręcenie zarówno rdzeni procesora, jak i układu graficznego, wykorzystanie szybszych pamięci RAM oraz zmniejszenie rozdzielczości do 1366 x 768.

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/wiedzmin-3-dziki-gon-konsola-czy-pc/strona/24207.html

Kolejny mit zakutych (w blachę) głów obalony :lapka:

@Jaczes, paziu, kompa ma każdy - fakt, ale powiedz mi, gdzie mam sobie tę kartę graficzną podłączyć?

12d94e4e6a37c010b4e271bccd2fb60a.png

Kazalem ci kupowac laptopa ulomie?

Takze prosze (pipi)c z klamstwami.

Opublikowano

Takze prosze (pipi)c z klamstwami.

Może sobie w końcu zadacie przynajmniej minimum trudu i sprawdzicie, ile kosztuje samo gpu z tego zestawu, zamiast co stronę bełkotać o kompie za $350? :dynia:

Opublikowano

Toć to człowiek tabelka jest. Wklejał tutaj jakieś wykresy, że na gtx 970 wiedźmin chodzi w 40 klatkach :yao:

Tak komp za 350$, ale dolarów w AMERYCE... u nas w EU za tyle nie kupisz tych części, nawet zapomnij o tym 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.