Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Niech sobie każdy gra jak chce, ale po co tak drążyć temat i wyskakiwać z tekstami żeby się nie przyznawać na forum do polskich nazw. Dzi.wko proszę :klapek:

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 537,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ech, unikam pisania o tym tytule tutaj, bo nie można normalnie o nim rozmawiać (co jest absurdalne do kwadratu). Niestety tak jest od samej zapowiedzi, jak nie "obrona Częstochowy", to trolling, jak n

• MaiorZero
    MaiorZero

CDP Red klasa  

• Pierwszy ex w tym roku, ktorego chyba nawet nie dam rady skonczyc i nie chodzi tu wcale o slaby poczatek gry, kiepskie dialogi, polski dubbing (z angielskim wcale nie jest lepiej - choc roznica dzwiek

Opublikowano

Jak się już czepiacie, to dołożę do pieca ;-)

Niemieckie nazwy:

Wächter, Sägezahn, Schnappmaul, Steinbrecher, Stürmer, Sturmvogel, Verwüster, Breitkopf, Donner Kiefer.

Niemiecki dubbing jest ok, wybieram go częściej w różnych grach niż polski.

Opublikowano

Achtung Donner Kiefer?

musi byc klimatycznie

Opublikowano

ciekawe jak po polsku bylo by Raccoon City

Sosnowiec :banderas:

Opublikowano

Polaczki jak widza nazwe po angielsku to automatycznie dodaje im to +100 do fajnosci mimo ze gromoszczek i thunderjaw znaczy dokladnie to samo

Warszawa :) A swoja droga macie patent na gromoszczeka w kotle? 30 sekund i po mnie. Wypuszcza te laserowe swinstwo, niczym z gwiezdnychwojen, i bije niemilosiernie. Nawet liny nie pomagaja.
Opublikowano

Te dinusie po niemiecku brzmią jak jakieś tajne bronie trzeciej rzeszy xD

Jak mawiał klasyk

"Po niemiecku wszystko brzmi jak rozkaz rozstrzelania" :D

Opublikowano

Polaczki jak widza nazwe po angielsku to automatycznie dodaje im to +100 do fajnosci mimo ze gromoszczek i thunderjaw znaczy dokladnie to samo

Warszawa :) A swoja droga macie patent na gromoszczeka w kotle? 30 sekund i po mnie. Wypuszcza te laserowe swinstwo, niczym z gwiezdnychwojen, i bije niemilosiernie. Nawet liny nie pomagaja.

Pułapki rozstaw, a na samym poczatku walki odstrzel mu te dwa działka po bokach, weź je w łapki i zacznij tym w niego strzelać.

Opublikowano

A swoja droga macie patent na gromoszczeka w kotle? 

Odstrzel mu działka strzałami tearblast i użyj ich przeciwko niemu. 

Opublikowano

Podstawa to strzaly rozrywajace, celujesz w te duze dzialka u gory po boku, wylatuja i walisz w niego jego wladna bronia :obama: potem druga, na koniec zostaje tylko dobicie praktycznie. Ewentualnie tak jak Yakubu radzi, jakies bombki i potykacz przed sama walka rozloz dookoła.

Opublikowano

to jak już piszecie te polskie nazwy to chociaż dajcie polskie znaki bo to brzmi jeszcze dziwniej - gromoszczek? szczekający gromem?

Opublikowano

typie nie wiesz jak przetłumaczyć meridian na polski i dalej wypowiadasz się o nazwach? graj se dalej po angielsku, dla mnie możesz nawet na lodówkę wołać FRIDGE a na majonez MAYO bo polsku ch.ujowo brzmi,  nikogo to w tym temacie nie obchodzi.

Opublikowano

Dzisiaj skończyłem grę. Zajęło mi to nieco ponad 60 h. Zrobiłem niemal wszystko za wyjątkiem "zbiorów do kolekcji" i jednego questa pobocznego. Podsumowując, jest to jedna z najlepszych gier tej generacji. Szacun dla GG za taki tytuł, bo był lepszy niż oczekiwałem.

Opublikowano

to jak już piszecie te polskie nazwy to chociaż dajcie polskie znaki bo to brzmi jeszcze dziwniej - gromoszczek? szczekający gromem?

tak yano, w polskiej wersji jest gromoszczek i zamiast strzelania z laserów do nas to szczeka, taki tam smaczek od twórców dla polaków

Edytowane przez mersi

Opublikowano

A swoja droga macie patent na gromoszczeka w kotle? 30 sekund i po mnie. Wypuszcza te laserowe swinstwo, niczym z gwiezdnychwojen, i bije niemilosiernie. Nawet liny nie pomagaja.

Pochwalę się, że to był mój pierwszy gromoszczęk, którego pokonałem i to za pierwszym razem (gram na trudnym) :D . W sumie podszedłem do walki na luzie, bo byłem pewny, że nie mam szans. I tak jak pisze reszta, rozstawienie pułapek i użycie jego własnej broni i bydlak nie jest już taki twardy ;) .

Dla mnie najtrudniejszym (albo właściwie - najbardziej męczącym) przeciwnikiem jest skałokrusz. A jak już są dwa (jak w jednej strefie skażonej) to już w ogóle robi się nieprzyjemnie.

Opublikowano

MBeniek zgadzam się, mi też najbardziej dały w kość te dwa w tej skażonej strefie. Trochę prób mnie to kosztowało :)

Opublikowano

Odnośnie nazw to jestem w stanie zrobić z tego minus gry. Po angielsku brzmią głupio, ale po polsku to już jest beka totalna. :D

Opublikowano

Da się skompletować ogniwa aby odblokować tą starożytną zbroje przed tą ostatnią misją? Czy trzeba dojść do tej misji i dopiero będzie można?

Da się. Tak jak Ci pisałem, ostatnie ogniwo możesz zdobyć w przedostatnim zadaniu :)

Opublikowano

Tu masz dokładniejszy opis : http://www.ppe.pl/poradniki/3087/horizon-zero-dawn-poradnik-przeciwnicy-bron-znajdzki-sekrety-kotly-trofea.html?page=7

Chodziło mi raczej o to czy mogę zebrać ostatnie ogniwo w każdej chwili czy dopiero podczas misji " Góra, która upadła"

Opublikowano

Można w każdej chwili, bo teren jest otwarty a nie zablokowany fabularnie. Skoro poprzednie można, to raczej by tak głupio nie blokowali jednego ogniwa.

W zasadzie ta zbroja to taki trochę cheat, bo absorbuje trochę strzał/ciosów, ale jak nam zabraknie ziółek czy wywarów, to może uratować zadek.

Edytowane przez PiotrekP

Opublikowano

Chyba wiem co to za miejsce. Byłem tam dzisiaj i w pewnym momencie nie mogłem dalej iść i tak właśnie myślałem, że jakaś misja tam będzie. Zresztą podobnie z kurhanem, też tam byłem dawno temu i teraz mam znacznik, że misja tma jest.