Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Co to za żenująca dyskusja o srajfonach. CW zeszło na psy.

:daddy:19 vs 3  :daddy:

juz lepiej?

Opublikowano

Klasykiem jest filmik jak w USA dziennikarz chodził ze starym modelem ajfona i pytał się przechodniów jak im się podoba, wszyscy gadali, że o wiele lepszy, lżejszy itp. a bank rozbił facet co wyciągnął swój identyczny model i trzymając jeden w jednej dłoni, a drugi w drugiej mówił, że różnicę widać na pierwszy rzut oka XD

W sumie to się zastanawiam czy ejpyl nie zrobi kiedyś takiego numeru, że zmieni numer na opakowaniach i zacznie sprzedawać stare telefony :P

W Polsce kiedyś jedne browary tak zrobiły, że podmieniły etykietę i ludzie zamiast narzekać zaczęli od razy wychwalać. Jakby na Xboksa nakleić znaczek Sony, to Jeti by się spuszczał jakie to super.

Ale żeście Amerykę odkryli...

@Papaj... zmień awatar na JP2, proszę.

Opublikowano

ktos tam wczesniej pisal, ze 650$ za oculusa to majatek i ludzie nie beda kupowac. nie zgadzam sie z tym kompletnie - ludzie co roku wydaja po 650$ na nowe ajfony bez wiekszego zastanawiania sie nad tym 'czy warto' - bo po prostu chca miec najnowszy model. tak samo pewnie bedzie z oculusem. masa dzieciakow/gadzeciarzy rzuci sie na to, bo jest to nowe i beda sie mogli pochwialic przed znajomymi. a ludzie lubia sie chwalic - nie trzeba daleko szukac, patrz: zakupy growe.

Ten kto kupuje nowego ajfona za 650$ zapewne sprzedał poprzedniego za 300$ więc wydatek nie był taki duży.

Druga sprawa że telefon kupisz raz i masz spokój, jak to porównać do Oculusa, który jest platformą do grania (czy coś w tym stylu) która potrzebują gier które też kosztują?

nie mówiąc już o tym że telefon przestał być gadżetem a raczej narzędziem do pracy i artykułem pierwszej potrzeby.

Opublikowano

Black Mirror na Netflixie zobaczcie

Opublikowano

ktos tam wczesniej pisal, ze 650$ za oculusa to majatek i ludzie nie beda kupowac. nie zgadzam sie z tym kompletnie - ludzie co roku wydaja po 650$ na nowe ajfony bez wiekszego zastanawiania sie nad tym 'czy warto' - bo po prostu chca miec najnowszy model. tak samo pewnie bedzie z oculusem. masa dzieciakow/gadzeciarzy rzuci sie na to, bo jest to nowe i beda sie mogli pochwialic przed znajomymi. a ludzie lubia sie chwalic - nie trzeba daleko szukac, patrz: zakupy growe.

Ten kto kupuje nowego ajfona za 650$ zapewne sprzedał poprzedniego za 300$ więc wydatek nie był taki duży.

Druga sprawa że telefon kupisz raz i masz spokój, jak to porównać do Oculusa, który jest platformą do grania (czy coś w tym stylu) która potrzebują gier które też kosztują?

nie mówiąc już o tym że telefon przestał być gadżetem a raczej narzędziem do pracy i artykułem pierwszej potrzeby.

Abonamentu nie płacisz i gier na iPhone'a nie kupujesz?

Opublikowano

Super, niezły ficzer.

Opublikowano

Ale bez patcha day one pewnie nie grywalna. A żeby patcha ściągnąć trzeba być online....

Opublikowano

Gamedev Story na iphona było kapitalną gierką. I znajdzie się jeszcze kilka hitów spokojnie :-)

Najlepszy telefon mego życia to był iphone 4, używałem go 3 lata. Niestety po tym czasie strony www zaczęły bardzo źle działać więc go puściłem i kupiłem HTC One, którego polubiłem ale nie pokochałem jak iphona.

Przez ponad 2 lata używania HTC One ani razu nic mi się nie zawiesiło, nie przycięło, nie wywaliło do pulpitu. Jedyną wadą był mega-lag audio na poziomie 300ms, słaba organizacja sklepu Google Play i brak niektórych gier z ip też mi przeszkadzały. Pewnego dnia wpadł mi do wody, po czym podziałał jeszcze rok, aż w końcu padł scalak kodujący dźwięk z mikrofonu.

Później kupiłem iphona 6 i moje odczucia są bardzo mieszane, w szczególności wpływa na to wylatywanie przeglądarek www do pulpitu z powodu zbyt małej ilości RAM, którą Apple umieściło w tym urządzeniu (1GB w czasach gdy topowa konkurencja wkładała już 3GB RAMu). Instalacja iOS9 nie wchodzi w ogóle w grę - u wszystkich ludzi, którzy zrobili pomiary i wrzucili je na YT iphon6 z iOS9/9.1/9.2 działa wyraźnie wolniej niż na 8.4.1. Żaden marketing nie wygra ze stoperem.

W międzyczasie używam prawie co dzień ipada 4 retiny i Macbooka Aira (mid-2011). Na ipadzie przeglądarka identycznie się wykoleja przy dużych stronach jak na iphonie 6 (też 1GB RAMu), iOS 9 zainstalowałem na tym ipadzie na próbę i dramat, który się stał z prędkością tego urządzenia jest nie do opisania. Na szczęście przez jakiś czas Apple zawsze pozwala na downgrade. Macbook Air to najlepszy przenośny komputer do domu - mimo tego, że OSX w moim odczuciu to system gorszy niż windows 7 i 10. Po ostatnim updacie OSX komputerek nawet wrócił do pierwotnej prędkości i działa jakby szybciej.

Reasumując - iphon to fajny gadżet, jego wykonanie mnie mile pieści, jeśli ktoś nie używa przeglądarki w telefonie do otwierania 'stacjonarnych' stron www albo np. tablicy korkowej na forum PE - to raczej będzie zadowolony.Ale mimo wszystko nie polecam już telefonów od Apple. Tej firmie woda sodowa wypaliła rozum.

Android to jedyna przyszłość systemów mobilnych, to system o nieograniczonych możliwościach. Ma jeszcze pewne problemy jak np. niejednolity UI w aplikacjach ale Google cały czas działa w kierunku poprawy.

Mam jednak nadzieje, że Apple jeszcze kiedyś wypuści produkt na miarę iphona 4, który w momencie premiery zmiażdżył konkurencję totalnie.

Opublikowano

wieslawa nagraj o tym swoje kilogramy prawdy, mysle ze poruszasz wazne kwestie

Opublikowano

Ściana tekstu o telefonach z samego rana... tego mi było trzeba w CW. :lapka:

Opublikowano

No ale serio, co tu jeszcze jest do pisania w temacie consolłorsów? ps4 zaorane i temat w zasadzie można zamknąć albo zmienić nazwę na Cellular Wars.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

ps4 zaorane i temat w zasadzie można zamknąć albo zmienić nazwę na Cellular Wars.

Przepraszam, nie chciałem wczoraj zaorać Yetiego tak bardzo, że aż zakończyłem Console Wars :( Popełniłem takie odwrote faux pas Franka Dolasa... 

Nawrócę Was na dobrą drogę, ekhem

:daddy: 19 vs 3  :daddy: 

DOMINACJA JAK ZA PS2 :banderas:

BOTY NA KOLANACH

No, to można kontynuować ;) 

PS

Bo jeszcze zaraz się zacznie co lepsze angry bird czy clash of clans  :yao:

Geometry Dash (a z tych dwóch clash of clans)

Edytowane przez Lord Astmer

Opublikowano

Więcej niż dwa akapity.

32197192.jpg

Opublikowano

Bo jeszcze zaraz się zacznie co lepsze angry bird czy clash of clans :yao:

Pou

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Żulionerzy potwierdzam, szczególnie pytanie o oczy ważki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.