Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Czytam newsa, że do Selectów (1/3 ceny) na WiiU od 11 marca wchodzą Super Mario 3D World, DK: Tropical Freeze i Pikmin 3. Myślę sobie  :banderas: dwóch jeszcze nie mam. A później  :frog:  bo to w USA i o EU cicho. Jaka ta firma jest nieudolna to przechodzi moje pojęcie. Nie dość, że sporo swoich gier wydają w rożnych terminach dla każdego z rynków, to nawet Selectów nie potrafią wydać dla wszystkich jednocześnie.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 992,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Po prostu Figaro ma ból dupy o dwie rzeczy - 1: conker nie nalezy juz do Nintendo 2: Nie ma nowej sensownej gry z conkerem.

A to, że go nie boli, że Crasha teasuja od lat, ze zamordowali Spyro to po nim splywa lekkim moczem bo juz przywykl do takiego traktowania przez kaza. 

Ew. wciaz jest w erze ps2/ps3.

Albo po prostu jest tępym klapkiem 

ale design młodego wiewióra jest ohydny. 

Nintendo z pewnością zrobiłoby z Conkera dobry użytek, tak jak robią to powiedzmy z Metroidem albo Star Foxem :)

ale Donkey Kong, Kid Icarus czy Fire Emblem to już zgrabnie pominąłeś co nie

YSZTY KU,RWA CHODŹ TU BO NIE WYTRZYMIE

w8ncwf.gif

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Co niby pominąłem? Pokazałem, że każdy wydawca ma IP z których nie korzysta, chyba nie jest to zbyt skomplikowane do ogarnięcia?

Opublikowano

niny korzysta. jedna jaskółka (metroid) wiosny nie czyni

star foxa nie liczę, to zawsze była mierna seria

Opublikowano

Plantsy > XboxOne

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzisiaj rano jak się obudziłem to jakoś tak dziwnie dupa mnie bolała. Wchodze na foruma i wszystko jasne - MS znowu mnie wyruchał bez mydła =/

Już mogliby zostawić tę markę w grobie zamiast uprawiać taki trolling plując nam w twarz =/

Opublikowano

Nintendo jeżeli się nie ogarnie to pada!

1) Brak premier na całym świecie w jednym momencie

2) Usługa sieciowa z funkcjami gorszymi niż za czasów początków xlive

3) Chore ceny w stosunku do podzespołów jakie oferuje ich sprzęt.

4) W Polsce (jak i wielu innych dużych krajach) firma praktycznie "nie istnieje", a szkoda bo przy takimi budżecie marketingowym jakim dysponuje Sony sprzedaliby u nas sporą liczbę konsol.

5) Brak wsparcia dla mniejszych deweloperów

Ogólnie albo uratują się nxem, albo płyną, bo drugiego hitu sprzedażowego "z dupy" jak wii raczej nie stworzą. 

Tyle w temacie nintendo 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Czyli E3 będzie ostatecznym rozwiązaniem sprawy klapersko-bocko-nintendofilskiej:

- jeśli NX nie wypali Nintendo zajmie się tylko produkcją softu

- Xbox staje się przedłużeniem PC-ta, niemalże przedpotopowym hardwarem zamkniętym w ładniej obudowie

- Sony zostaje jedynym graczem na rynku konsolowym, będąc monopolistą i ostatnim przedstawicielem konsol per se, rucha wszystkich jeszcze mocniej

Case closed.

Opublikowano

nie wiem czemu pomijasz rynek handheldów dla nintendo ale to chyba takie takie trololo więc okej 

Opublikowano

nie wiem czemu pomijasz rynek handheldów dla nintendo ale to chyba takie takie trololo więc okej 

Ciekawi mnie jak Nintendo ma zamiar to rozegrać. Skoro NX ma być hybrydą stacjonarki i kieszonsolki to śmierć jednej może urwać głowę tej drugiej. Oczywiście to takie wróżenie z kuli, ale Nintendo od czasów NGC jest tylko cieniem swojej dawnej świetności.

Opublikowano

no tak, w koncu w tym czasie wyplulo tylko kilkanascie jednych z najlepszych gier w historii.

Opublikowano

NX nie będzie konsolą hybrydową (raczej). Powód jest prosty - po co mają wydawać urządzenie "dwa w jednym" jeżeli wydając je osobno zarobią podwójnie? 

Opublikowano

CcZ0U3PW4AEM54j.jpg

Już niedlugo nawet handheldy nie będą korzystne dla Nintendo. Dominacja telefonów coraz większa. :reggie: 

Opublikowano

nieważne co nintendo zrobi, stulejaro będzie się podniecał.

No póki będą robić genialne gry, to przeżyję cokolwiek wymyślą.

Opublikowano

To na bank nie będzie konsola 2 w jednym z jednej prostej przyczyny - musiałaby być bardzo droga jak na standardy konsolowe i zamiłowanie Nintendo do sprzedawania swoich konsol bez straty.

Raczej stacjonarka z jakimś streamingiem do telefonów tabletów itp.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@Wezyr

obstawiam że next genowy następca 3dsa będzie spełniać tą samą funkcję, którą miała spełniać vita dla ps3/4 na szerszą skalę + nadal posiadać dedykowane tytuły

Opublikowano

ale jaka konkrencja?

takich gier nie ma u konkurencji.

Opublikowano

ale jaka konkrencja?

mario galaxy 2x

jedna zelda na generacje

jedno mario kart na generacje

No takich gier nie ma konkurencja, tragicznie jak na 10 lat ale lepsze pytanie w co nie zagramy na szrotach nintendo, to już będzie lista większa od postów mendrka na A4.

Opublikowano

ale jaka konkrencja?

mario galaxy 2x

jedna zelda na generacje

No takich gier nie ma konkurencja, tragicznie jak na 10 lat ale lepsze pytanie w co nie zagramy na szrotach nintendo, to już będzie lista większa od postów mendrka na A4.

Ciekawe rzeczy opowiadasz.

Opublikowano

ale jaka konkrencja?

mario galaxy 2x

jedna zelda na generacje

Ciekawe rzeczy opowiadasz.

no już spokojnie, tobie nawet jak nintendo stawia kloca to piszesz że trufle.

Opublikowano

Chyba znowu coś Ci się przestawiło w główce. Idź Seba lepiej poskacz po grzybkach, to Ci przejdzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.