Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

A ty wiesz skoro zasmakujesz vr za jakieś 10 lat? 

Opublikowano

o wy(pipi) będzie można randkować z mangowymi licealistkami z persony w formie POV :banderas:

QE9sJ3n.jpg

Opublikowano

Dobra, właśnie dowiodłeś, że nie wiesz o czym mówisz. No trudno.

a ty dowiodłeś stulejarzu że jedyne co potrafisz to bić niemca po kasku na cokolwiek związane z Sony

sam zacznij czytać więcej zanim zaczniesz pier/dolić głupoty

In Cinematic Mode users will be sat 2.5 meters away from a virtual screen up to 225 inches (5 meters in width). Sony notes that the screen size will feel different depending on the user, but that's still a pretty big screen when you'd usually be staring at a something in the range of 32-55 inches.

Sadly you won't get the 4K image quality of your local cinema, but PS VR will offer 960x1080 per eye.

Miałem okazję pobawić się VR ostatnio trochę i co prawda za(pipi)istych demek ograć nie mogłem, ale "coś" tam sobie popatrzyłem by móc zdanie wyrobić.

Co do obrazu to spodziewałem się dużo lepszej jakości. Nie wiem czy poprawią coś więcej do premiery, ale obecnie dupy to nie urywa. WIDAĆ PIKSELE, tzn w trybie gry już mniej gdy mamy pełne 360, ale w trybie menu bardzo widać czarną siatkę pikseli, a jakość obrazu nie jest HD. Obraz jest zmniejszany do rozdziałki tego wirtualnego obrazu przez co strasznie to momentami wygląda (weźcie sobie dowolny obrazek i przeskalujcie w dół bez filtrów wygładzających to będziecie wiedzieli o co chodzi). W samej grze która obsługuje vr może i tego tak nie widać specjalnie gdy się wzrok przyzwyczai, ale w trybie przeglądania menu konsoli obraz mamy tak jak w cytacie powyżej, czyli wrażenie patrzenia się na ekran z odległości około 1,5 metra. W ustawieniach konsoli jest opcja przełączania pomiędzy 3 rozmiarami (big, medium, small), przy czym jedynie w small jest tak, że obraz jest na tyle mały, że trzyma się sztywno na ekranie nie wazne jak ruszamy głową. Opcja medium i large mają taką głupią funkcjonalność, że ruszając głową obraz się rusza, więc daje to niby efekt tego, że ten ekran rzeczywiście mamy przed sobą i możemy spoglądać na lewo i prawo. W praktyce działa to ch**owo, bo zakres ruchów głową jest mały i przy wersji Large ekrany mamy wrażenie stania pół metra od telewizora i trzeba skręcać głową na lewo i prawo zeby zobaczyć cały ekran (efekt jakby sie siedziało w 1 rzędzie w kinie), a całość łatwo się dekalibruje i po chwili już wkur**a ten ruszający się przed oczami ekran.

nie pozdrawiam

Opublikowano

o wy(pipi) będzie można randkować z mangowymi licealistkami z persony w formie POV :banderas:

QE9sJ3n.jpg

dobrze że przed normalną konsolą to tak żałośnie nie wygląda :obama:

Opublikowano

dobrze że przed normalną konsolą to tak żałośnie nie wygląda :obama:

Żałośnie? Bardziej przerażająco i depresyjnie. 

Opublikowano

Widzieliście top 20 gier z ostatnich dwudziestu lat wg CD-Action? Jak zobaczyłem tam Black Flag to myślałem, że zgnije z beki XD
I oczywiście ani jednej gry od Nintendo w zestawieniu.

Opublikowano

Przynajmniej VR sprawi, że pojawią się faktycznie nowe doznania i doświadczenia gejmingowe.

nom

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Widzieliście top 20 gier z ostatnich dwudziestu lat wg CD-Action? Jak zobaczyłem tam Black Flag to myślałem, że zgnije z beki XD

Ja tam padłem przy... Modern Warfare. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD A mogli dać Resident Evil 4

No i wymieniłbym Skyrima na Morrowinda, ale to kwestia gustu.

Tak przy okazji zastanawia mnie czy za pięć lat nadal będą uważać Wiedźmina 3 za grę wszechczasów

Opublikowano

tak przy okazji zastanawia mnie czy za pięć lat nadal będą uważać Wiedźmina 3 za grę wszechczasów 

chwilowe spuszczanie się na mesjasza, który jednak nie zasługuje na tytuł gry wszechczasów, tak w ogóle trudno byłoby zdecydować która gra zasługuje na ten tytuł.

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

to teraz poproszę tak z 5 stron co byście pozmieniali w tej liście. tak bardzo nas to interesuje.

Opublikowano

Ja bym nic nie zmienił :D No może half life za quake ale oni pięknie wyjaśnili czemu bez quake nie byłoby half life ;)

Opublikowano

Ja tam padłem przy... Modern Warfare. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD A mogli dać Resident Evil 4

No i wymieniłbym Skyrima na Morrowinda, ale to kwestia gustu.

Tak przy okazji zastanawia mnie czy za pięć lat nadal będą uważać Wiedźmina 3 za grę wszechczasów

niech ktoś da te top 20, a nie jakieś tisery. nikt normalny przeciez nie kupuje cda

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Dajcie ktoś tę listę. 

Opublikowano

Proszę :lapka:

20 tomb raider

19 ac iv black flag

18 unreal

17 bioshock

16 skyrim

15 diablo 2

14 cod mw

13 warcraft 3

12 sw kotor

11 heroes of might and magic 3

10 gta v

09 mass effect 3

08 quake

07 planetscape troment

06 final fantasy vii

05 baldur's gate 2

04 rdr

03 world of warcraft

02 fallout

01 wiesiek 3

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

Z paroma pozycjami idzie się zgodzic

Opublikowano

No nie jest kolorowo. :gayos: 

Opublikowano

No ale co, miałoby znowu być 1. Okaryna 2. Doom 3. Half-Life 4. Super Mario 64 ? Przynajmniej (może) dali w tej nieistotnej liście reczywiście te tytuły, które uważają za najlepsze w ostatnich 20 latach.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

to top redakcji to człowiek wie by trzymać się od nich z daleka

Fallout, Planscape Torment i HOMM3 to chyba tak na odczepnego :pawel:

Opublikowano

No ale co, miałoby znowu być 1. Okaryna 2. Doom 3. Half-Life 4. Super Mario 64 ? Przynajmniej (może) dali w tej nieistotnej liście reczywiście te tytuły, które uważają za najlepsze w ostatnich 20 latach.

Zgodziłbym się, ale no (pipi).a black flag czy mass effect 3? XD  

Opublikowano

Wyglada na to ze Rime można skreślić z listy Yetiego xdddd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.