Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

No ale co, miałoby znowu być 1. Okaryna 2. Doom 3. Half-Life 4. Super Mario 64 ? Przynajmniej (może) dali w tej nieistotnej liście reczywiście te tytuły, które uważają za najlepsze w ostatnich 20 latach.

Zgodziłbym się, ale no (pipi).a black flag czy mass effect 3? XD  

Może mieli sporo frajdy z tymi grami. Wiadomo, że kamienie milowe są bardziej prestiżowe, jak chcesz się pochwalić swoim wysublimowanym gustem, ale no ku.rwa. Jedną z gier z którą miałem najwięcej frajdy w życiu było Call of Duty 3 i co, miałbym to ukrywać i zamieniać na, nie wiem, Portala którego po prostu nie lubię, bo by to lepiej brzmiało?

Zresztą wiadomo o chodzi, ta dyskusja przewinęła się w cw kilkadzisiąt razy.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 990,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Wyglada na to ze Rime można skreślić z listy Yetiego xdddd

Cancel?

Ok doczytałem, że wykupili prawa do tego crapa i nie będzie exem na ps4 

:teehee: 

a powtarzałem jak mantre, że ten dev nic dobrego nie zrobił, deadlight to mega crap a klapy sie jarały xd

Opublikowano

Co ci sie kur.wa w deadlightcie nie podobało? 

Opublikowano

Jest to lista na którą trzeba spojrzeć przez pryzmat polaka , gracza do pewnego momentu stricte pc'towego. Nintendo u nas nie istniało w latach 96-2004 .

20 tomb raider   - gra wyprzedzająca swoje czasy . Na premierę to był szoker. Zapoczątkowała niezwykle udaną serie i różne poboczne. Bez TR nie byłoby chociażby Uncharted.

19 ac iv black flag  - najlepszy Assassin's Creed. Można serii nie lubić ale to AC zapoczątkował sandboxy inne niż GTA i gangsterka. Pokazał też wiele świetnych patentów wykorzystywanych w innych grach. Dodatkowo to najlepszy symulator pirata od czasów Pirates !

18 unreal  - Pierwsze 10/10 w tym piśmie . Graficznie wyprzedzająca swoje czasy. początek unreal engine. Bez tej gry nie byłoby 1000 gier w tej formie jaką znamy. Bez niej nie byłoby gears of war.

17 bioshock - To zbiorcza nagroda za system shocki i duchowego spadkobiercę. Gry fps z klimatem . JEdne z najbardziej niepowtarzalnych stylistycznie doświadczeń w fps.

16 skyrim - tu się nie zgadzam wolałbym morrowinda ale rozumiem czemu autorzy dali najnowszą część. Z modami goty i poprawia wiele błędów poprzedników.

15 diablo 2 - Mam tłumaczyć ? FENOMEN . NAjdłuższa recenzja w cda w historii 8 stron. Gra w którą do teraz gra dużo osób na battlenecie.

14 cod mw - Gra przełomowa. Multi na konsolach w fps  ? Do tej pory poza halo nikt z tak dobrym skutkiem nie wprowadził miodnego multi na konsoli. W swoim casie gra przełomowa a nie rak jak teraz. ja rozegrałem w niej pewnie z 600h.

13 warcraft 3 - Zbiorcza nagroda za rts blizzarda. Świetny mix rpg ze strategią. W swoim czasie przełomowy. BEz W3 nie byłoby moda Dota. Bez tego moda nie byłoby gatunku moby!

12 sw kotor - Najlepsza gra w świecie star wars. Genialny twist fabularny, genialna narracja , świetny klimat. Przeszedłem 3 razy. Jedna z najlepszych gier rpg!

11 heroes of might and magic 3 - Najlepsze 10/10 w historii pisma. Gra potęga w swoim czasie KAŻDY w to grał.  Gra bez wad na premierę !

10 gta v - NAjlepsze gta . Przemyślane bez zbędnych elementów.  Sandbox totalny. To nagroda zbiorowa za serie gta która jest przełomowa.

09 mass effect 3 - to nagroda za serie. Serie która zmieniła obecne rpg. Pokazała że można połączyć grę akcji z rpg. Genialna fabuła całej trylogii z gromadą świetnych postaci. To zwieńczenie wieloletniej historii. Kilka łez poleciało. Tali, Moridin ehh .

08 quake - bez tej gry nie byłoby half life i innych fps. Ona wyznaczyła standardy. To była pierwsza gra fps w pełnym 3d. Efekt wow był natychmiastowy

07 planetscape troment - najlepiej napisany rpg w historii. Największa polaska polonizacja. Najdojrzalszy RPG w historii.  GENIALNA historia, klimat i postacie.

06 final fantasy vii - JEden z najlepszych jRPG w hitorii. To dzięki FF VII ja sam odkryłem jRPG. GRa ambasador japońskich jrpg. Super historia.

05 baldur's gate 2 - najlepszy , najpełniejszy i najbardziej rozbudowany rpg w świecie forgotten  . Wraz z dodatkiem zamyka historie dzieci bhaala . I ten romans ; )

04 rdr  - dla mnie goty tamtej generacji. Dla fana westernów najlepsze co powstało na konsolach . Gra pełna .

03 world of warcraft - MMO w którym MILIONY utopiły setki godzin sam mam przegrane 3 MIESIĄCE tylko w grze ;)

02 fallout - instant klasyk :)  Świetna historia w turowym rpg po którym nikt się niczego nie spodziewał. Wiele dróg i wiele zakończeń . Wraz z f2 najlepsze Fallouty i nadal kultowe.

01 wiesiek 3 - Najlepsza gra w jaką w życiu grałem . Mówię to jako polak, znający tą kulturę i uwielbiający proze sapkowskiego. Deal with it

Wyobraźcie sobie liste na 20 lecie psx extreme . Będzie na niej pewnie crash, gran tourismo, chrono tigger czy Ico. Nie będzie za to planescape tourment czy baldur's gate. Wiecie czemu ? BO TO JEST TOOP 20 GIER O KTÓRYCH PISMO PISAŁO . Ja (pipi)e ci co narzekają są po prostu tępi jak nie rozumieją że cda do 2006 roku było stricte PC'towe. Taki Resident Evil 4 na pc wyszedł jako (pipi)owy port. Co z tego że w tym samym czasie był goty na gamecube ? 

Opublikowano

No a w rdr na czym grali?  :Coolface:

Opublikowano

są po prostu tępi jak nie rozumieją że cda do 2006 roku było stricte PC'towe

:rose:

Opublikowano

eee wszystko? chociażby spier.dolone sterowanie (w platformówce xd) 

Opublikowano

rime, rocket, abe, łączenie kropek i wiele innych i tak wyląduje/wylądowało na nadkonsoli XO, śpieszcie cię cieszyć tabelkami yetiego tak szybko się kurczą :)

Opublikowano

@blubi

No może było troszkę zlagowane, ale bez przesady. Mi się bardzo spoko grało, ten cały mroczny klimat, fajnie zrealizowane przerywniki filmowe i ogólnie ten cały nawet pseudo survival. 

Opublikowano

no popatrz to zupełnie jak w Oddworldach

a mimo to gierki kultowe

Opublikowano

Blantman. Przez tydzien masz u mnie plusiki. Ja z tej listy bym wyrzucil Fallouta bo cudem nie jest i jednak Unreala i Diablo. Dla mnie te gry w ogole noe zasluguja na top 20. No i Skyrim na Morrowinda. A wy co byscie zmienili w tej liscie? Chetnie poczytam.

Opublikowano

Gifaro ty masz chociaż resztki godności żeby nie podniecać się kolejnym śmieciem od Sony, który zostanie olany po roku tak jak ZAWSZE to Sony robi? Wystarczy przypomnieć ile tego było na PS3: Wonderbook, Move, Eye of Judgment, 3D... Ciekawe ilu jest na forum januszy gejmingu co kupowali nowe Tv z funkcją 3D o 1000-2000 zł droższe bo Sony będzie gry robić, a byli tacy bo sam się z nich śmiałem. Dziwnym trafem Sony puściło ten ficzer jak ich nowe drogie tv wchodziły na rynek. Później move i nowa era era super precyzyjnej rozgrywki na konsolach. Klapki z forum biegały jak kot na rozgrzanym dachu sprzedając na forum newsy gdzie można kupić 3 dodatkowe pałki za kilkaset zł, a półtora roku później "od kilku miesięcy leży w szafie no ile można grać w to samo". A dzisiaj czytamy wypociny Gifaro, że tym razem będzie sukces, nowe doznania. Pewnie jak ten śmieszny theatre mode co już MS pokazywał i wszyscy mieli bekę, no ale Sony takie dobre, może komuś uda się nie powiesić przez przypadek na tym pęku kabli :P

Opublikowano

Blantman jak rozyebał :banderas::hi:

Opublikowano

Stylistycznie i merytorycznie bardzo przyjemna gra, nie zauważyłem, żeby sterowanie było zrąbane, żadnych problemów nie miałem.

Opublikowano

Gifaro ty masz chociaż resztki godności żeby nie podniecać się kolejnym śmieciem od Sony, który zostanie olany po roku tak jak ZAWSZE to Sony robi? Wystarczy przypomnieć ile tego było na PS3: Wonderbook, Move, Eye of Judgment, 3D... Ciekawe ilu jest na forum januszy gejmingu co kupowali nowe Tv z funkcją 3D o 1000-2000 zł droższe bo Sony będzie gry robić, a byli tacy bo sam się z nich śmiałem. Dziwnym trafem Sony puściło ten ficzer jak ich nowe drogie tv wchodziły na rynek. Później move i nowa era era super precyzyjnej rozgrywki na konsolach. Klapki z forum biegały jak kot na rozgrzanym dachu sprzedając na forum newsy gdzie można kupić 3 dodatkowe pałki za kilkaset zł, a półtora roku później "od kilku miesięcy leży w szafie no ile można grać w to samo". A dzisiaj czytamy wypociny Gifaro, że tym razem będzie sukces, nowe doznania. Pewnie jak ten śmieszny theatre mode co już MS pokazywał i wszyscy mieli bekę, no ale Sony takie dobre, może komuś uda się nie powiesić przez przypadek na tym pęku kabli :P

Zmarnowałeś 5 minut zycia na stulejarza, który nawet ps4 nie ma. I PO CO CI TO BYŁO

Opublikowano

Bo czasem trzeba poświęcić 5 minut swojego życia na takich stulejarzy, bo to tylko 5 min dla Ciebie, ale dla niego to może być zmiana i otwarcie oczu na całe życie.

Propsuje Don, chociaż akurat na figaro to faktycznie szkoda czasu, większego ulunga zamkniętego w swoich ideałach świat nie widział 

Opublikowano

Move - rzecz Sony.

Wonderbook - rzecz Sony.

Granie w 3D - rzecz Sony.

VR - rzecz wielu największych firm.

To jest różnica, która sprawi, że support będzie o wiele lepszy.

I co się uwzięliście tego cinematic mode? Nie wiem.

Opublikowano

Z cinematic mode'a X1 beka, ale jak Sony pokazuje dokladnie to samo, to klapki lykaja to jak mlode pelikany widzac jakaś rewolucje :dynia:

A jak się zacznie po tym jeździć to : 

10z7pq.jpg

Opublikowano

MESZJASZ PLAJSTASZON VR 

img_56e9aaf2f1356.jpg

img_56e9ab7b2607c.jpg

XDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Virtual boy 2.0

Opublikowano

rime, rocket, abe, łączenie kropek i wiele innych i tak wyląduje/wylądowało na nadkonsoli XO, śpieszcie cię cieszyć tabelkami yetiego tak szybko się kurczą :)
Trzeba jeszcze skasować jakieś 20 gier, aby dorównać liście ekskluzywnych gier na x-taczera.

:yao:

Opublikowano

http://m.ppe.pl/news/42476/rozgrywka-z-rime-mogla-byc-sfalszowana-sony-odsunelo-sie-od-projektu-bo-gra-praktycznie-nie-istnieje.html

Trochę smutne, bo gra zapowiadała się fajnie

Z dobrych wiadomości - wiedźmin został najbardziej nagradzana gra w historii.

2015 had 429 awards

2013 had 523 awards

So Witcher is even farther ahead if you normalise it.

mH9kEdY.png

Edytowane przez Starh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.