Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Nie. Granie na PS3, to granie na najlepszym wyborze poprzedniej generacji. 

Nie. PS3 jedyne co miało dobrego to exy. 

No, ale zapomniałem, że cebuloplus>wszystko. :reggie:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 985,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Nie dosc ze capsem, to jeszcze pogrubione i podkreslone. Oj piecze klapów :Coolface:

Opublikowano

Ktoś mi wytłumacz, czemu blachary znów wyszły ze swoich nor i domagają się kolejnego wdeptania w ziemie? To może taki ich fetysz, że lubią być publicznie poniżani?

Porównanie konsol z pecetami liczbą graczy w butterfieldzie :dynia:

Jeden z wielu przykładów, na jakiej platformie zarabia się na produkcjach gier.

GIFy z gier przed oczywistym downgradem,

screen:

yGCQWdT.jpg

dotyczy parametru float3 uppercolor który został zaniżony na konsoli xbox one, aby konsola się nie pociła z wysiłku, 'who cares' dotyczy wersji PC na której nie ma potrzebny narzucania jakiś limitów wizualnych.

reszta tekstu to gadanie na temat, że na konsolach sie sprzedaje wiecej gier niz na pc co oczywiscie nie ma nic wspolnego z ich jakoscia ani z cenami czasami 2x wyzszymi niz na pc. 

na pc przynajmniej nie jestem skazany na raka branży w postaci ubi/ea, ktore bombarduje rynek gier swoimi kaszankami, no ale na konsolach nie ma wyboru, wiec na bezrybiu i rak ryba

Standardowa, blacha nie wie o czym pisze, albo może i wie i standardowo kłamie, bo przecież oni kłamstwo mają we krwi. PSXE to jedyne forum na świecie, gdzie blacharze nie mają żadnych problemów z grami, a reszta świata 0fps na tytanach. I te teksty o rakach branży (największym rakiem to są twoi koledzy cebularze, torrentowcy). Ja (pipi)e, jakie to słabe, ale fakt, nowy AC wyjdzie na pc kiedys tam, bo do dziś nie podano jego premiery na blache, janusze będą niepocieszeni. No i ten Dark Souls 3, Namco coś tam gada, że wersja na pc może będzie, a może nie. Nowy PES znów to jakieś popłuczyny. Tak głęęęębbbbooooko w (pipi)e was mają.

Poczytaj sobie czego dotyczy this is pc only, who cares
http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=116861543&postcount=1170

YETI, mozesz sobie chodzic po twitterach, forach, produkowac sie 2 dni nawet i wklejac te same posty co 2 tygodnie z tymi samymi obrazkami, szukac cytatów sobie podobnych ludzi z innych forum, ale ja sobie odpalam side by side gre i widze na czym wole grac odrazu. Ale rozumiem ze trzeba sobie na siłe argumentować trzymanie w domu PS4, bo wiekszosc graczy bez klapek zdaje sobie sprawe ze ta konsola to pomyłka i czekaja juz na nastepna generacje/graja dalej na PS3.

Zagladanie do portfela na mnie nie dziala bo mam i PC i wszystkie konsole poza łoniakiem, wiec mam w gdzies czy konsola kosztuje 1600 czy 4600, ma mi dawac frajde i spelniac moje oczekiwania.

Blacharzem sie nie czuje, obecne generacja zmusila mnie do powrotu do PC. Dalej faworyzuje konsole Nintendo i sa moim numer jeden, ale do powazniejszych gierek nie mam niestety wyboru, zwlaszcza po zasmakowaniu 120 fpsów. A moje GPU kosztowalo mniej niz PS4 tak na marginesie.

Wyobraź sobie, że jestem takim samym szczęściarzem jak ty, mieszkam w Polsce i mogę sobie teraz iść do sklepu i kupić blachę za 4tys. Tylko po co? Jak nie widzę tam dla siebie gier, a to że gry chodzą w 60fps... ja (pipi)e. Mam 30fpsów więcej, bo zapłaciłem ponad dwa razy więcej niż za PS4. Szybciej kupie Xone dla takich gier jak H5, QB czy Recore, niż miałby kupić pc za 4tys i cieszyć się 60fps, albo 0fps w batmanie czy niegrywalnym MKX (bo na pc to loteria, albo 60 albo ZERO). Juz wam pisałem, że pc motłoch nikogo, to jest mały procent rynku, jedynie na darmowych gównach można tam zarobić, które chodzą na komputerze, który dostał Jacuś 7 lat temu na swoją komunie, bo właśnie 3/4 blach to takie Jacusie na utrzymaniu rodziców. Można sobie sprawdzić na jakich ustawieniach grają użytkownicy stima, i nie jest to 1080p/60 na ultra. Juz posiadacze Xbąków mają lepszą jakość grafiki, niż większość blach i to jest prawda. Te posty przed premiera co większej gry, "ciekawe czy mi pójdzie na 1080p na medium, może jak dam 30fps i wyłączę cienie to pójdzie" :dynia:

GIFy z gier przed oczywistym downgradem,

Kocham te teksty blach :fsg:

Bije z nich takie niedowierzanie, że konsola z laptopowym gpu cpu za 1600zł wyświetla taką grafikę, a później przychodzi premiera gry i mamy taki downgrad

http://static1.gamespot.com/uploads/original/1535/15353747/2625722-0133219531-oefru.gif

lub taki

http://www.nowgamer.com/wp-content/uploads/2014/12/Driveclub-3.gif

a może taki?
http://cdn3.dualshockers.com/wp-content/uploads/2014/03/inFAMOUS_SecondSon_World.gif

Bidulki, na tych pecetowych eksach taka grafika, że nawet nie ma co ciąć. :yao:
grimrock2-2014-10-12-03-30-41-00_sj75.jp

Taka propozycja dla blach w oczekiwaniu na wydanie patcha do Batmana, lepiej podpiszcie jakąś petycja, a później wracajcie do heartstone, bo to jest Console Wars, a nie Usain Bolt vs niepełnosprawny na wózku Wars.

Opublikowano

ale dupy popękały dzisiaj konsolowców :banderas:

Opublikowano

No, tyle że ze śmiechu :Coolface:

Opublikowano

No tak jak pisałem. W internecie piszą też, że kupa źle smakuje. Nigdy nie próbowałem, ale wolę kierować się opiniami dostępnymi w internecie :)

Zresztą, nie ma tu znaczenia czy coś mam, czy nie. Czy grałem w coś, czy nie. Napisałem że GTA V jest nudne bo grałem, to bóludupce napisały że się nie znam. Także, sorry. Argument bardzo z dupy. Pewnie jakbym miał PC-ta, wysmarował się kupą, napisał że Batman mi nie działa, to też by blaszki odpisywały że się nie znam ;)

w komentarzach na onecie piszą, że konsole są dla dzieci i nie ma tam w so grać. Jestem podobnego zdania, bo tak piszą w internecie

oh karol

Opublikowano

Gekonie, czyli chcesz powiedzieć że jednak Batman działa wspaniale na PC, i nie mam racji pisząc że port jest popsuty, bo kieruję się opiniami osób które zagrały i wyraziły masową dezaprobatę w wielu miejscach, że aż Gaben musiał włączyć cenzurę złych opinii nt. tej gry na Steam'ie? ;)

Opublikowano

żyłka ci pęknie yeti, zatrzymałeś się poglądami w 2005 roku, przykre to. Wstydziłbym się chwalić The Orderem, bo gameplay w nim jest podobny do 3D Marka, tylko w 3D Marku jest ładniejsza grafika  :reggie:  Infamous #nikogo bo to gra z 2011 podbita do 1080p :reggie:

Mendrek kieruje sie opiniami :D pokieruj sie opiniami użytkowników na tym forum i przestan pisać.

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Wiedżmin 3

Cdprojekt ogłosił że po 2 tygodniach sprzedali 4mln egzemplarzy.  Świetnie czyż nie?  Już sama cyferka nie kojarzy się z wynikami  typowej gry AAA na pc.  Założę się ze z tego powodu pod newsami o tym jest już sporo niepełnosprytnych analiz zatroskanych chłopców pecetwoców próbujących desperacko przedstawić rzeczywistość lepszą niż jest podobnie ja z gta ;) Nie dziwota! W obliczu kolejnego byłego "pecetowego " developera uciekającego na konsole i tam odnoszącego prawdziwy  sukces, pozostaje zaciągnąć się oparami z zasilacza i dalej śnic o potężnym pc :> BEKA.  No nic  Przeanalizujmy .

4mln po dwóch tygodniach na wszystkich platformach  . Tymczasem steamspy sprzedaż na pc szacuje na 550tys ale... po 3 tygodniach. ;) .  Wiedząc już mniej więcej jakie są proporcje steam vs pudelka i reszta sklepików, podbijmy to do  700tys. W starciu z konsolami dalej bieda jak na gre dla której pecetowcy od 5 lat kupowali pecety, :>    

Co jeszcze wiemy ?   W pierwszym tygodniu w Wielkiej Brytanii w sklepach proporcje wyglądały następująco : ps4 -63%, xbox one -34% peecee 5%. Dodajmy dystrybucje cyfrową na konsolach i pc.  Podbijmy zatem peceta do 20% .  20% z 4mln = 800tys. Analiza Władzia prawie w punkt . Typowe proporcje digital/pudełka się potwierdzają a także to jak bardzo steam zmonopolizował peceta. 

~3.2mln konsole vs 0.8 peecee :> Wszyscy kupili pecety dla tej gry BEKA

Tymczasem na GOG Galaxy:

These past couple of days have been full of good news here at the office! First, our partners in crime CD PROJEKT RED told the world that 4 million copies of The Witcher 3: Wild Hunt have been sold. Now we’re here to announce that in the first two weeks almost 700 thousand gamers worldwide have gone with GOG Galaxy as their monster-huntin’ platform - more than all other PC options combined!

Na PC sprzedało się zatem jakieś 1.2 miliona kopii.

Inna sprawa, że na GoG i Steam wieśka będą kupować jak cena zejdzie do kilkunastu dolców za rok czy dwa. Zaś na konsolach znaczna cześć sprzedanych egzemplarzy płytowych pójdzie do używek i CDPR nic z tego już nie zobaczy. Takie świetne GOTY, że już teraz na pchlim było kilka ofert " Wiedźmin 3".

Opublikowano

Super, zarobią 1$ bo jakaś pecetowa cebula kupi ich gre za 5 lat. xd

Opublikowano

nie ma co ukrywać, że CDPR zarobi więcej na konsolach, bo na PS4 gra kosztuje 250zl a na pc 140zł

Opublikowano

Wielki sukces konsolamaniaków - po raz pierwszy multiplatofrma chodzi lepiej na konsolach niż master race (przed patchem) xd

nie no, jest sie czym chwalic

Opublikowano

Gekonie, czyli chcesz powiedzieć że jednak Batman działa wspaniale na PC, i nie mam racji pisząc że port jest popsuty, bo kieruję się opiniami osób które zagrały i wyraziły masową dezaprobatę w wielu miejscach, że aż Gaben musiał włączyć cenzurę złych opinii nt. tej gry na Steam'ie? ;)

Nie Mendrku, piszesz, że masz beke z blachy, bo tam nie w co grać, a sam nie grasz. A co do batmana to nie wiem, nigdy nie byłem fanem serii i mnie gra nie kręci, ani w wersji na konsole, ani na pcta. Poza tym to przykład jednej gry możecie sobie w dupe wsadzic. 

jakbym miał więcej czasu to był strzelił wypracowanie jak yeti i poszukał jakichs gier na palystation tworzonych przez upośledzone dzieci i dodał komentarz, że tak wyglądają eksy na kąsole

Edytowane przez gekon

Opublikowano

No tak, ale w cenie każdej konsolowej kopii jest haracz dla Sony/M$, tak samo każdy patch swoje kosztuje (chyba, że to się w końcu zmieniło). Na PC wydają przez swój serwis i zgarniają 100% ceny. Na dodatek nie ma rynku używek, więc każda sprzedana kopia nie daje szansy, żeby ograło ją kilka osób.

Pewnie i tak zarobią więcej na konsolach, nie przeczę, ale ciężko to tak 1:1 porównać.

Opublikowano

ja na kompie moge pograć w eksy z xkloca, playki i dodatkowo w gry blizarda, no i mam indyki ze steama co mnie bardziej kręcą niż coroczna edycja master chifa, to mi starczy, idę z tego tematu, bo mnie (pipi) lekko strzela jak gość (bo pewnie dawno dawno temu tata mu kupił psxa) , który nie ma ani konsoli, ani nie gra na piecu, mastubuje się do postów innego klapka, który nie ma względnego pojecia o tym co pisze

Opublikowano

nie ma co ukrywać, że CDPR zarobi więcej na konsolach, bo na PS4 gra kosztuje 250zl a na pc 140zł

WTF?

Wiesz, że cena gry na konsole zawiera opłate dla Sony/M$?

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Nie przesadzajmy z tą opłatą, ceny na PC są takie bo rynek tam scebulaczał, a jak gra jest droga, to ludzie częściej po piraty sięgają.

Opublikowano

A co na to wszystko blacharz roku FPE, czemu się jeszcze nie wypowiedział, pewnie przegląda do którego obozu wrócić :kaz:

Opublikowano

wiatr zmienny, trudno się ustawić. co zrobisz :dunno:

Opublikowano

Tyle sie dzieje ale kogos mi tu brakuje mimo wszystko

2553_700b.jpg

Opublikowano

tumblr_mqt72iEEM01syoorco1_500.gif

Edytowane przez Starh

Opublikowano

219zł w dniu premiery. Poza tym sto razy było mówione, że gry na PC za granicą kosztują niewiele mniej, bądź tyle samo co na konsolach.

Edytowane przez chris85

Opublikowano

300px-PandaDead.png

Opublikowano

Chciałbym mocno przeprosić posiadaczy komputerów na których możliwe jest granie w gry, za bycie wulgarnym w ich stosunku i za wyśmiewanie ich, z powodu kiepsko zoptymalizowanej wersji gry Batman na PC. Wielu zapewne poczuło się urażonych moim tonem. Jest mi niezmiernie przykro i współczuję wam, drodzy koledzy i gracze PC-towcy, że ta gra nie została dostatecznie zoptymalizowana. Nie mam nic do nikogo osobiście, i tak naprawdę szanuję was i waszą pasję, nawet jeśli przez złych wydawców jesteście tak źle traktowani, przez co musicie czekać na patch'e aż gra zostanie naprawiona.

Jeszcze raz przepraszam was za to, nie mam was za frajerów, nawet jeśli gracie w niedopracowane porty, to przecież gracie i jesteście graczami, którzy kupują gry nawet te niedopracowane, to przecież gry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.