Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Windows Store taki wspaniały. Nie mogę odpalić w Killer Instinct rozdziałki wyższej niż 1080p bo taką ma maksymalnie mój monitor i telewizor, downsampling nie istnieje jak widać dla geniuszy z Majkrosoftu. Opcje graficzne też pierwsza klasa: on albo off ... Już nie mówiąc, że nie nic się nie dzieje jak wciska się guida na padzie. Żadnego podglądu listy znajomych, sprawdzenia achievementów, no absolutnie nic. No chyba, że są jakieś tajemnicze kombinacje i może W10 Store nagle przestaje być tak zdałniony w porównaniu do Steama. Czuje się jakbym cofnął się o 10 lat jeżeli chodzi o gierki na PCty. 

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Mozna w ogole kupic pozostale sezony, czy tylko free to play jest udostepniony ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Niestety jak chce się sprzedawać na starcie konsolę za ok 1,5 kapcia i na tym zarabiać to na czymś to się musi odbić.

Całe szczęście Sony nie poszło w ślady microsyfu i postanowiło zaoszczędzić na plastiku, a nie podzespolach. Dostaliśmy konsole za rozsądną cenę, która ośmiesza tytany, a zielone robaki 720p, albo 900p ze spadkami do 20fps i do ogrania wszystko na laptopie.

<śmiech_karola_krawczyka>

Ale piękna generacja, a dominacja jak za czasów PS2 :fsg:

Opublikowano

:banderas:

jeżeli gierka jest przyrównywana do The Last of US i Half-life 2 to wiedz że się KURWA coś dzieje

:obama:

MS solidnie inwestuje w nowe genialne IP a nie jak $orry kapiszony, kapiszony, łysy samograj press ''kwadrat'' i ratchet 50 częsci, tfuuu! Brawo MS <3

Opublikowano

No Sony też inwestuje - na PS4 dostaliśmy już DriveClub i choćby Bloodborne. Do tego można jeszcze dodać The Order 1886 i nadchodzące Horizon: Zero Dawn + nowa gra QD. 

Xbox z nowych marek póki co dał tylko Quantum Break bo Killer Instinct nie liczę. No i zayebistego Sunset Overdrive i Titanfall. To że jest na PC nie ma dla mnie znaczenia bo mówimy o rynku konsolowym. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Windows Store taki wspaniały. Nie mogę odpalić w Killer Instinct rozdziałki wyższej niż 1080p bo taką ma maksymalnie mój monitor i telewizor, downsampling nie istnieje jak widać dla geniuszy z Majkrosoftu. Opcje graficzne też pierwsza klasa: on albo off ... Już nie mówiąc, że nie nic się nie dzieje jak wciska się guida na padzie. Żadnego podglądu listy znajomych, sprawdzenia achievementów, no absolutnie nic. No chyba, że są jakieś tajemnicze kombinacje i może W10 Store nagle przestaje być tak zdałniony w porównaniu do Steama. Czuje się jakbym cofnął się o 10 lat jeżeli chodzi o gierki na PCty. 

Tęsknię jednak za czasami gdy KI nie było na PC. Jak wchodziłem na Gafa, to może postów dużo nie było, ale mogłem sobie poczytać wrażenia z gry, a teraz 30 stron, ponad 1000 postów z czego większość "A jaka rozdzielczość?", "A odświeżanie ekranu na ile ustawić?" itd. :P

W sumie się nie dziwię, że im nie wychodzi z tymi grami na PC skoro od dobrych 10 lat skupiali 95% swojej uwagi na Xbox.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No Sony też inwestuje - na PS4 dostaliśmy już DriveClub i choćby Bloodborne. Do tego można jeszcze dodać The Order 1886 i nadchodzące Horizon: Zero Dawn + nowa gra QD.

Xbox z nowych marek póki co dał tylko Quantum Break bo Killer Instinct nie liczę. No i zayebistego Sunset Overdrive i Titanfall. To że jest na PC nie ma dla mnie znaczenia bo mówimy o rynku konsolowym.

To jak dodajesz The Order to nie zapominaj o Ryse :lapka:

Opublikowano

Ryse jst na Steamie po 5 euro. Warto brac za tyle czy czekać na lepsze promo?

Opublikowano

aaw yiiiis, najnowszy ME na najmocniejszej konsoli na rynku, dodatkowo w przenośnej wersji, w 1080p 60fps tylko na Nintendo NX :fsg: Wy tu się bijecie o 900p a 720p na jakimś szrocie i bonerze, jaracie sie PS4K, a nawet nie zauważycie kiedy mesjasz nadejdzie i zje wasze smieszne plastikowe gowienka spod szyldu Sony i Microsoft :fsg: 

12932819_1116119898427875_25770982815665

Opublikowano

Pamiętajcie o najlepszej platformówce tej, poprzedniej i następnej generacji - Knack x6. I co najlepsze, będzie sequel :fsg:

Opublikowano

prócz BB i (może) TLG najlepsze exy ps4 wydają w tej generacji Square Enix z Platinum Games na pokładzie, Koei Tecmo, Atlus i Sega

wymienianie pośród nowych ip G.ównordera, UD, czy nowych emołszions Davida Cage'a, to bardzo wstydliwe zachowanie

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Wymienianie gry z PS2 niczym się od tego zachowania nie różni. :cool: 

Opublikowano

Tęsknię jednak za czasami gdy KI nie było na PC. Jak wchodziłem na Gafa, to może postów dużo nie było, ale mogłem sobie poczytać wrażenia z gry, a teraz 30 stron, ponad 1000 postów z czego większość "A jaka rozdzielczość?", "A odświeżanie ekranu na ile ustawić?" itd. :P

W sumie się nie dziwię, że im nie wychodzi z tymi grami na PC skoro od dobrych 10 lat skupiali 95% swojej uwagi na Xbox.

O czym oni tam pisza, jak w grze praktycznie nic nie mozna ustawic, a najwyzsza rozdzialka to 1080p xD

Opublikowano

To już lepsze gierki spod szyldu filmówek robi Supermassive Games - Until Dawn jest serio fajne. I wcale nie ma tak mało gameplayu jak niektórzy tutaj krzyczą. 

Opublikowano

Zapomnialem jeszcze o Scalebound, Recore, Sea of Thieves :banderas::fsg::obama:

Opublikowano

Wymienianie gry z PS2 niczym się od tego zachowania nie różni. :cool:

no wiadomix kto jest większą dzifką graficzną :czesc:

a nowy Nier wygląda prześlicznie

Opublikowano

To już lepsze gierki spod szyldu filmówek robi Supermassive Games - Until Dawn jest serio fajne. I wcale nie ma tak mało gameplayu jak niektórzy tutaj krzyczą. 

jest serio guwniane

Opublikowano

aaw yiiiis, najnowszy ME na najmocniejszej konsoli na rynku, dodatkowo w przenośnej wersji, w 1080p 60fps tylko na Nintendo NX :fsg: Wy tu się bijecie o 900p a 720p na jakimś szrocie i bonerze, jaracie sie PS4K, a nawet nie zauważycie kiedy mesjasz nadejdzie i zje wasze smieszne plastikowe gowienka spod szyldu Sony i Microsoft :fsg:

12932819_1116119898427875_25770982815665

Jaranie się gierką od EA na konsoli N pod kątem graficzki.

Nisko upadasz Rayosek.

Opublikowano

jest serio guwniane

To zależy czego oczekujesz. Tak samo Walking Dead od Telltale czy Until Dawn to świetne gierki. Są zayebistą odskocznią od reszty. Nie mam na myśli przehajpowanych pseudo-filmowych gierek Cage'a. Heavy Rain było fajne tyllko na pozór - w rzeczywistości scenariusz był tak przewidywalny, że już mniej więcej od połowy historii wiedziałem kto jest Origami. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Jaranie sie Mass Effect ?? 

Przesz to najbardziej debilny setting SF zaraz po Star Warsach i Star Trek ...

Kudy mu tam do Starfire czy HH. 

Opublikowano

ME goty setting, kosmos, shepard, prawilny, homoseksualny związek z niebieskim kosmitą, świetne zakońńczenie trylogii, ależ będzie sztosik na NXie :banderas: 

Opublikowano

jest serio guwniane

To zależy czego oczekujesz. Tak samo Walking Dead od Telltale czy Until Dawn to świetne gierki. Są zayebistą odskocznią od reszty. Nie mam na myśli przehajpowanych pseudo-filmowych gierek Cage'a. Heavy Rain było fajne tyllko na pozór - w rzeczywistości scenariusz był tak przewidywalny, że już mniej więcej od połowy historii wiedziałem kto jest Origami. 

Grał w większośc guwno-gier od Telltale, gry Cage oraz Until Dawn i zdecydowanie jesli chodzi o story development to zdecydowanie najlepiej wypada tutaj neo noir'owy Wolf Among Us pózniej Walking Dead i reszta. Gry Cage i Until Dawn to kibel straszny. Pomijając aspekty techniczne, które są kilka poziomów nad grami TT nic się w nich nie klei, postacie są źle napisane a konwencja teen slashera tylko żenuje. 

Opublikowano

ME goty setting, kosmos, shepard, prawilny, homoseksualny związek z niebieskim kosmitą, świetne zakońńczenie trylogii, ależ będzie sztosik na NXie :banderas:

No w 720p :sorcerer:

Opublikowano

jest serio guwniane

Grał w większośc guwno-gier od Telltale, gry Cage oraz Until Dawn i zdecydowanie jesli chodzi o story development to zdecydowanie najlepiej wypada tutaj neo noir'owy Wolf Among Us pózniej Walking Dead i reszta. Gry Cage i Until Dawn to kibel straszny. Pomijając aspekty techniczne, które są kilka poziomów nad grami TT nic się w nich nie klei, postacie są źle napisane a konwencja teen slashera tylko żenuje. 

Niby UD to taki thrillerek klasy B ale prawdą jest, że w takiej historyjce mamy znacznie większy wpływ na rozwój wydarzeń niż w przehajpowanym HR. 

Edytowane przez Nemesis

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.