Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Graczem.

Opublikowano

Ja pier.dolę, jak oje.bią taki numer, to oficjalnie kończę z nowymi konsolami. W zasadzie to porządny gaming skończył się na poprzedniej generacji, taka niestety prawda.

Przecież to już jest pewne - za dużo plot i informacji.  Teraz pozostaje pytanie jak mocną ps4 wypuszczą w stosunku do aktualnego modelu. Jak rzucą cene 499$ to może być lekko zaporowo w wielu regionach. 

Opublikowano

Tak szczerze bez trollingu.

Sony dobrze wie co robi.

Sony obserwuje rynek elektroniki, gdzie ludzie rok do roku zmieniają tablet albo smartfona dla dyskusyjnej poprawy jakości, po czym i tak przez 90% czasu używają go do internetu i messengera.

Ta generacja bije rekordy sprzedaży, głównie dzięki PS4. Ludzie nie mają wielkiego problemu z wydaniem $400 na zabawkę i nie będą mieli w przypadku ewentualnego PS4K.

Gaming jako jedno z nielicznych rzeczy nie doświadczyło wzrostu cen na przestrzeni lat i tak jak płaciliśmy za gierkę 10 lat temu około 60 dolarów, tak płacimy tyle nadal (a nawet mniej bo teraz są promocje o wiele częściej niż kiedyś), tak samo jest ze sprzętem do grania. Powiem więcej, przez inflację i wzrost płac to tak naprawdę płacimy za granie o wiele mniej niż kiedyś.

I możecie sobie psioczyć na tworzenie płatnych DLC do gier, ale twórcy próbują w ten sposób zrekompensować między innymi tą inflację. Sony spróbuje pójść podobną drogą wydając taką kupę konsoli. Pieniądze są na rynku i Sony na pewno po nie sięgnie.

edit:

kupa

xDDDDDDDDDD

który moderator podmienił re.wizja na "kupa"? xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Czuje do siebie obrzydzenie ze kupiłem ponownie ps4 xD ale ogra sie exy i indyczki, a resztę prawienie na Xbox One

Opublikowano

Akurat będzie najs - sprzedam PS4 i kupię Wii U, oraz DSa. A te pajace niech się pier.dolą.

Opublikowano

Jakbym miał teraz w pokoju zwykła "czwórkę" to właśnie bym po niej skakał z wkur.wienia.

Ale wtedy byś jej nie mógł sprzedać by otrzymaną kasę zainwestować w nową wersję :dunno::kaz:

Tylko jaki debil kupi tego szrota mając na uwadze, że jest/będzie lepsza wersja... chyba tylko jakiś ułomny na umyśle, choć ja nie miałbym sumienia tak wydymać kaleki i wcisnąć mu półprodukt tak jak zrobiło to ze mną Sony.

Kupiłem tego klamota niespełna rok temu. Na dzień dobry trzabyło wymienić w tym pastę na procku by dało się grać po ludzku, a nie w hałasie jak w rzeźni przy uboju świń.

Teraz taka konsolę mogę sobie co najwyżej o kant du.py potłuc, a nie komuś odsprzedać za jakiś sensowny pieniądz.

Trzeba chyba pomyśleć o poskładaniu kompa (tfu, sam nie wierzę w to co piszę), bo rynek konsol jaki znaliśmy właśnie do reszty zamienił się w cuchnące szambo.

Opublikowano

Tak szczerze bez trollingu.

Sony dobrze wie co robi.

Sony obserwuje rynek elektroniki, gdzie ludzie rok do roku zmieniają tablet albo smartfona dla dyskusyjnej poprawy jakości, po czym i tak przez 90% czasu używają go do internetu i messengera.

Ta generacja bije rekordy sprzedaży, głównie dzięki PS4. Ludzie nie mają wielkiego problemu z wydaniem $400 na zabawkę i nie będą mieli w przypadku ewentualnego PS4K.

Gaming jako jedno z nielicznych rzeczy nie doświadczyło wzrostu cen na przestrzeni lat i tak jak płaciliśmy za gierkę 10 lat temu około 60 dolarów, tak płacimy tyle nadal (a nawet mniej bo teraz są promocje o wiele częściej niż kiedyś), tak samo jest ze sprzętem do grania. Powiem więcej, przez inflację i wzrost płac to tak naprawdę płacimy za granie o wiele mniej niż kiedyś.

I możecie sobie psioczyć na tworzenie płatnych DLC do gier, ale twórcy próbują w ten sposób zrekompensować między innymi tą inflację. Sony spróbuje pójść podobną drogą wydając taką kupę konsoli. Pieniądze są na rynku i Sony na pewno po nie sięgnie.

edit:

kupa

xDDDDDDDDDD

który moderator podmienił re.wizja na "kupa"? xD

Rzadko się zgadzamy, ale w tym przypadku maz ma 100% racje. Dodatkowo sony chce znów "rozbujać" sprzedaż ps4, więc model jest tutaj oczywistością. Co do ceny gierk ok, ale weź pod uwagę to, że gry sprzedają się teraz w dużo większej skali niż kiedyś.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Lk1dzHwh.jpg

Coś czuje że my wszyscy będziemy mieli przesrane bo zapewne klapy to wszystko łykną więc i MS pójdzie w ta samą stronę.

Opublikowano

Don blagam, przeciez nie bronie sony

liczy sie tylko to, ze mocniejsza revizja jest bardzo realna, nie wazne kto ja wypluje, bo obojetnie czy pierwwszy zrobi to sony czy m$ to bedzie ostateczny cios w rynek konsol stacjonarnych jaki znamy i poczatek nowej ery rodem ze smartfonow czyli co dwa lata nowa wersja, kazdy leci do sklepu

Opublikowano

Przez takie chuyowe praktyki mam ochotę rzucić granie w peezdu, 

Opublikowano

Tylko, że wtedy nie opłaca się mieć w ogóle konsoli.... lepiej przerzucić się po prostu na PC gdzie ulepszenie grafy w ciągu 2-3 lat będzie tańsze niż dokładanie do nowej rewizji. 

Opublikowano

Czytam, czytam i mam jak suteq, odechciewa się grać. Dzięki Sony.

Opublikowano

mi sie powaznie zygac chce, zayebali mi vite, zayebali mi liverpool, zayebali mi evolution, a za chwile zayebia mi console gaming i klaperstwo

Opublikowano

PC platformą gamingowego renesansu. Mówię jak jest.

Opublikowano

Ja nadal czuję że Sony znowu przechytrzyło Microsoft i ten drugi nie będzie miał żadnej odpowiedzi na PS4K poza stwierdzeniem w stylu "jeśli chcesz gierek w lepszej jakości kup Windows 10"

i nie to żebym specjalnie ubolewał nad tym bo o wiele bardziej bym wolał nowego, pełnoprawnego Xboxa w 2018 roku ze wsteczną kompatybilnością względem XONE.

nowa wersja konsol, na którą wpadło Sony wprowadzi największą, IMO, zmorę znaną z pecetów, mianowicie twórcy gier będą z premedytacją optymalizować gry pod PS4K a nie zwykłe PS4, oczywiście z przykazania Sony. Gierka działa w 900p albo w 30fps na PS4? Kup PS4K! Tak będzie napędzana sprzedaż, tak samo jak to wygląda na pecetach, gdzie też wszystko jest optymalizowane tak, żeby opychać nowe karty graficzne Nvidii i AMD.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

juz pisalem przy pierwszej plotce ze to oczywista oczywistosc mazzeo, jak sprzedaz nie ruszy to wzorem acti i codow (pierwsze czesci na generaci wygladaja lepiej niz ostatnie) nagle gierki na ps4 nawet te malo zasobozerne zaczna wygladac i dzialac (pipi)ato by jeszcze bardziej podkreslic roznice wzgledem ps4k

yebane (pipi)y!!!!

Opublikowano

Ja nadal czuję że Sony znowu przechytrzyło Microsoft i ten drugi nie będzie miał żadnej odpowiedzi na PS4K poza stwierdzeniem w stylu "jeśli chcesz gierek w lepszej jakości kup Windows 10"

Dokładnie, cała generacja jest tak samo - Sony jest ciągle o krok do przodu przed MSem, a ten drugi znowu obudzi się z ręką w nocniku. 

Opublikowano

I że niby ludzie mieliby się na pecety przesiąść gdzie takie yebanie jest od zawsze?

Nope.

Opublikowano

ja nie wierze, że Sony nie jest świadome PRZEOGROMNEJ GÓWNOBURZY jaka wybuchnie po ujawnieniu PS4K. Już teraz są burze, a to przez plotki :obama: 

Sony zabiło Vitę

Sony zabiło cudowne studia

Sony zabije PS4

Sony zabije wszystko, próbując ratować siebie od bankructwa

Sony zabije gaming.

[*]

Opublikowano

ale przynajmniej yebanie masz tam tansze

Opublikowano

O tym, że MS nic podobnego nie szykował najlepiej świadczy ich zwrot w kierunku PC. To tam szukają zwiększenia chłonności dla swojej platformy obok samego Xbox'a. Nie mówiąc już że gdyby oni z takim czymś wyjechali, to sonowskie media jechałyby po nich 24h/7 z nowymi artykułami jak to MS zabił gejming co drugi dzień.

Opublikowano

Jak myślicie, że będzie lepiej, to muszę was rozczarować - kaszana będzie się powiększać i ostrzej penetrować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.