Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Top3 gier na PS3

- The last guardian

- Final Fantasy XIII versus

- Agent

Dla nich kupiłem PS3

A nie, chodziło mi o dying light xdddddddddddddddddddddXDDDDDDDDDDDD

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 993,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

top gier na xbox one - PS4, a w niej odpalone cokolwiek

mniej więcej coś takiego:

PS4-Xbox.jpg?resize=720%2C489

a u3 faktycznie było słabe jak najman, jedynie grafika czasami była ładna. U1 > U2 > U3

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Od czytania postów maxikinga można dostać jakiejś zapaści. "Ultra Janusz", taki powinien mieć tytuł XD Takich bredni to inne klapki nawet dla beki nie piszą. Rodzice powinni przestać kupować dzieciom konsole na komunię...

Opublikowano

quantum break mesjaszem generacji :banderas:

ta beka chyba będzie wieczna

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

w qb jeszcze wiecej ogladania niz w the order

Opublikowano

termin "gra jak film" nabiera nowego znaczenia xd

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

jeszcze jaki downgorad byl potrzebny by w 720p loniak sie nie stopil xDDDD

obrzydliwa kastracja. a teraz wyobraźmy sobie że taki dałngorad pojawia się po premierze U4:

widzicie ten szał pisdy, trzepanie sobie na krzyżaka, teksty o byciu dymaniu i zalew śmieszkowych xD przez najbliższe 10 stron?

tymczasem powyższe video niemal umyka większej uwadze, bo leżącego zwyczajnie nie wypada kopać [*]  :sleep:

Opublikowano

Klapy widzę ostro muszą odreagować po swoich exach 6/10 serwowanych przez sony od 2013 roku :pawel:

Opublikowano

Jakbym był w obozie xbąka to bym kupił chętnie quantum Cage.

Lubie takie artystyczne podejście do gierek.

A może prezes zielonego szamba znowu wlozy rękę do dupy sony po sam łokieć i sprzeda exa sonemu?

Wszystko możliwe w tej generacji...

Opublikowano

@nobody - a nie zauważyłeś, że zmienili aktora? 

Jedyną wadą QB jest kompromis pomiędzy zmniejszeniem rozdziałki a betonowym 30 fps. Według DF spadek animacji o dwie klatki jest tylko w kilku momentach w całej grze. W kwestii oświetlenia, fizyki i animacji mamy do czyniena z technicznym osiągnięciem. 

Opublikowano

:facepalmz: / :yao:

a nie zauważyłeś kastracji 3/4 oświetlenia, efektów odbicia wody i wjebania ciemno niebieskiego filtra w miejsce żywszej kolorystyki, która robi z gierki kolejny szaro nudny pifpaf?

Opublikowano

A Ty sądziłeś, żę ta gierka będzie tak wyglądać na premierę? Bo ja nie. 

Opublikowano

Na PC pewnie będzie. Tylko czy wyszedł pc, który odpali to w takiej jakości. :kaz: 

Opublikowano

po orderze a teraz tutaj widać że devi dodają te szarobure filtry by framerate nie poleciał na pysk podczas większych zadym

Opublikowano

a teraz wyobraźmy sobie że taki dałngorad pojawia się po premierze U4:

Mnie już nic nie zdziwi. Rzucą potem tekstem - "chcecie jakość jak z trailerów i pokazów, to kupcie sobie PS4K"

Opublikowano

A Ty sądziłeś, żę ta gierka będzie tak wyglądać na premierę? Bo ja nie. 

tak. ten pokaz z E3 nie robił jakiegoś szczególnego wow, ot był ładny i efektowny, ale bez żadnego efektu wow stylu pierwszych Gearsów.

Opublikowano

Wielu graczy boli to 720p. 

To śmieszne, że devi mają w 2016 problem z utrzymaniem full HD i 30 klatek na betonie. 

Ja już niczego nie oczekuję od pokazowych wersji gier od czasów Battlefielda 3 i potem Watch_Dogsów. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

IMO downogorad względem pierwszych trailerów jest oczywisty i nie podlega dyskusji, Ale serio nie przypominam sobie by ktokolwiek spodziewał się że gra będzie wyglądała jak na pierwszych materiałach promocyjnych. Ba, myślałem że pierwszy trailer był w całości wykonany w CGI.

Więc daruj sobie nobody bo nikt oprócz Ciebie nie czuje zawodu 

Co do niebieskiego filtru śmiem postawić teze, że jest to zabieg w głownej mierze artystyczny aby przybliżyć grę do filmowych doświadczeń.

W technice filmowej od bardzo dawna znana jest zasada  wykorzystująca zjawisko dopełnienia kolorów. Polega ona na tym, że umieszcza się w kadrze dopełniające barwy aby uczynić obraz bardziej atrakcyjnym dla ludzkiego oka.

kolo-barw.jpg

W QB bardzo powtarzalnym kolorem jest barwa w tonach pomarańczowach przejawiająca się  w elementach otoczenia, tych czasowych rozbłyskach jak i w kolorze ludzkiej skóry. Teraz zagadka jaki kolor jest dopełniający do pomarańczowego? Zgadliście, niebieski 

Edytowane przez asax

Opublikowano

To śmieszne, że devi mają w 2016 problem z utrzymaniem full HD i 30 klatek na betonie. 

Albo nie ma już w branży tak utalentowanych ludzi jak kiedyś, albo ten dzisiejszy konsolowy sprzęt jest kompletnym szajsem.

Kiedyś z PSXa czy później z PS2 wyciskali dosłownie cuda jeśli weźmiemy pod uwagę możliwości sprzętu.

Dzisiaj czegoś takiego nie ma - albo dostaniemy rozmazane gó.wno, albo dropy do 10 klatek :/ 

Opublikowano

Wystarczy spojrzeć jakie wrażenie robił Resident Evil 4 na GaCka. W 2005 ta gra wyglądała prawie jak z początków 7. generacji. 

Naughty Dog póki co prezentują jak powinny wyglądać gry w 2016. 

Opublikowano

IMO downogorad względem pierwszych trailerów jest oczywisty i nie podlega dyskusji, Ale serio nie przypominam sobie by ktokolwiek spodziewał się że gra będzie wyglądała jak na pierwszych materiałach promocyjnych. Ba, myślałem że pierwszy trailer był w całości wykonany w CGI.

Więc daruj sobie nobody bo nikt oprócz Ciebie nie czuje zawodu 

asax ty chyba nie widziałeś w życiu dobrego CGI, skoro wziąłeś za nie tamten trailler. 

Poza tym wyluzuj. Ja tu tylko wypominam podwójne standardy i pjerdolenie o technicznym K.O. nad ND, do którego widzę będzie jednak potrzeba zaganiać "ecosystem" pc gaming.  :usmiech:

Co do niebieskiego filtru śmiem postawić teze, że jest to zabieg w głownej mierze artystyczny aby przybliżyć grę do filmowych doświadczeń.

W technice filmowej od bardzo dawna znana jest zasada  wykorzystująca zjawisko dopełnienia kolorów. Polega ona na tym, że umieszcza się w kadrze dopełniające barwy aby uczynić obraz bardziej atrakcyjnym dla ludzkiego oka. 

W QB bardzo powtarzalnym kolorem jest barwa w tonach pomarańczowach przejawiająca się  w elementach otoczenia, tych czasowych rozbłyskach jak i w kolorze ludzkiej skóry. Teraz zagadka jaki kolor jest dopełniający do pomarańczowego? Zgadliście, niebieski 

Wspomniany ficzer w kilku miejscach faktycznie wypada na plus. Tylko niekiedy zamiast dopełniać pomarańcz całkowicie go zastępuje (np. scena "odmrożenia" omówiona od 0:40). W oskryptowanej sekwencji ucieczki z rozpadającego mostu z kolei lepiej wypada oryginał (dużo lepsze oświetlenie, stary srebrny filtr zestawiany z żołtym kolorem konstrukcji mostu). To ja już jednak wolę gry z gorszym filtrem, ale wyróżniające się oświetleniem i drobnymi detalami. 

Edytowane przez nobody

Opublikowano

Albo nie ma już w branży tak utalentowanych ludzi jak kiedyś, albo ten dzisiejszy konsolowy sprzęt jest kompletnym szajsem.

Kiedyś z PSXa czy później z PS2 wyciskali dosłownie cuda jeśli weźmiemy pod uwagę możliwości sprzętu.

Dzisiaj czegoś takiego nie ma - albo dostaniemy rozmazane gó.wno, albo dropy do 10 klatek :/

Przecież na PS2 były jeszcze większe dropy niż w tej generacji. Powiedziałbym, że ta generacja jest najbardziej stabilna (ale dotyczy to bardziej PS4). Nikt już nie pamięta, że Vice City i San Andreas na PS2 miały nieustanne spadki do18-20 klatek, o pop-upie tekstur nie wspominając? Dziś takie coś w kolejnym GTA już nie przejdzie.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Tu nie chodzi o rozdzialke i fpsy. Tutaj chodzi, ze MS wypuszczaja (pipi) oskryptowane na pare godzin. W tym Quantum Break, to pewnie po pierwszej godzinie juz bym rzygal i musial przechodzic tego raka po godzince dziennie jak Ryse i DR3.

W nastepnym roku powtorka bedzie, znowu ta sama Forza, Halo i Gearsy ktore pewnie beda tak zje,bane jak Judgment.

TFU, dla takiej spolecznosci, ktorzy dalej wspieraja Microsyfa.

Dla nich jest wazna ilosc a nie jakosc, najlepiej za(pipi) line up jakimis kotletami a podludki skacza z radosci, o wow, ale ten xbox ma duzo gier xd lol

Zobaczcie co robi Sony dla graczy od graczy. Jestem dumny z posiadania PS4, xbox od dawna do plebsu wyladowal.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.