Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

33miliony, gry po 1zl, twórcy pewnie kokosy zarobili

giphy.gif

Biorac pod uwage,ze sam wydalem prawie 50Eur na Wolfenstein: The New Orderm,Ori and The Blind Forest,CS:go,Age of Empires Collection,Enslaved i kilka innych gier to moge cie zapewnic,ze nie byly to gry po 1zl ani po 2 zl.

Od jakiegoś czasu do fanów serii Hitman docierają materiały z trwających właśnie zamkniętych testów alfa najnowszej odsłony gry, której premiera będzie miała miejsce jeszcze w tym roku. Uczestnicy testów przedstawiali już obszerne fragmenty rozgrywki, pokazujące w działaniu nowy silnik produkcji oraz otwarty świat i misje. Teraz dowiedzieliśmy się także czegoś więcej o wydajności nowego dzieła IO Interactive. Jak się okazuje nie jest ona powalająca i nawet przy najbardziej wydajnych konfiguracjach sprzętowych tytuł sprawia spore problemy jeżeli chcemy grać ze wszystkimi włączonymi wizualnymi fajerwerkami. Użytkownik serwisu YouTube o pseudonimie polaric90 twierdzi np. że pecet z kartą Titan X na pokładzie w Hitmanie osiągał maksymalnie 50 klatek na sekundę przy rozdzielczości 1080p i najwyższych ustawieniach grafiki. Średnio gra oferowała jednak jedynie stabilne 35-45 fps-ów. Oczywiście nie wiemy z jakiego procesora korzystał tester, ale mało prawdopodobne jest to, by najszybszy układ na rynku był sparowany z CPU ze średniej półki.

Procesor wydaje się mieć duże znacznie dla szybkości działania produkcji, jeżeli weźmiemy pod uwagę testy dwóch innych youtuberów, z których każdy korzystał z karty GTX970. W przypadku pierwszego układ NVIDII współpracował z procesorem i5-4690K. Gra osiągała wówczas średnio niecałe 30 klatek na sekundę. Drugi gracz zamiast i5 miał na pokładzie wydajniejszy procesor i7-4790k, dzięki czemu zyskał kilkanaście dodatkowych fps-ów.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=93121

Widzę, że wydajność gier na pc w formie. xD

Gra dopiero w alfie a ten ocenia wydajnosc,co ja (pipi) czytam :facepalmz: Po za tym kto to kupi na premiere? Przeciez sami devi przyznali,ze w grudniu wydadza nie skonczony produkt :D

Nie, devi powiedzieli, że wydadzą skończony, dopracowany i pełnoprawny produkt tylko będą przez rok dodawać content za free.

Poza tym skoro teraz alpha chodzi ch*jowo to myślisz, że za 5 miesięcy będzie lepiej? xD

Rozumiem rok przed premierą, ale zostało tylko 5 miesięcy - 1 miesiąc(na wysłanie gry do tłoczni itp) czyli 4 miechy, góra 4,5. 

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 991,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Gra nie bedzie miala w grudniu zakonczenia, jak dla mnie to nie skonczony produkt. Nikt normalny nie powinnien tego raka karmic,ale na co ja licze,skoro tyle osob kupilo destiny :wallbash:

Opublikowano

Gdzie niby jest to info z tym zakończeniem? 

A na grę i tak mam wyj*bane, wolę już JC3 kupić. :lapka:

Opublikowano

od 3:20 do 4:20.

Opublikowano

I to jeszcze jest PR talk, az boje sie pomyslec jak to faktycznie bedzie wygladac.

Opublikowano

Ten nowy hitam pojawi sie w grudniu nieskończony. Dadzą trzy - cztery misje i na tym skończą. Reszta będzie dodawana po kilku miesiącach. Życzą sobie za to pełną cenę już w grudniu. Rak branży jeszcze większy niż Batman z DLC i Destiny i każdy, kto to kupi niech usunie konto na forumku.

Opublikowano

Dla mnie to ta gra w ogóle nie będzie miała fabuły jako takiej jak np. w Absolution tylko to będzie najzwyczajniej w świecie zbitek misji z zabójstwami. Może będą miały jakieś tam powiązania, ale wątpię aby warto było sobie nimi zaprzątać głowę. 

Dobrze, że nie lubię skradanek. :lapka: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Życzą sobie za to pełną cenę już w grudniu.

Badzmy dla nich uczciwi,nie kasuja pelnej ceny tylko 50€ na psn,czyli jakies 15-25€ mniej niz normalnie gry na psn.

Opublikowano

Badzmy dla nich uczciwi,nie kasuja pelnej ceny tylko 50€ na psn,czyli jakies 15-25€ mniej niz normalnie gry na psn.

To i tak za 50 za dużo, jak na nieskończony produkt. Idą na łatwiznę, wydadzą pewnie zabugowaną grę i życzą sobie za to prawie pełnej ceny. Wyszło z Destiny, Batmanem, DriveClubem to i wyjdzie tutaj. Ten marketingowy bełkot powyźej tylko to potwierdza.

Zaorać.

Opublikowano

Wiadomo (pipi) im w dupe za takie akcje,ale chociaz mowia otwarcie,ze produkt w grudnie bedzie nie skonczony. A nie jak np, EA z bf,wydaja zbugowane (pipi) i udaja,ze nie wiedzieli.

Opublikowano

Badzmy dla nich uczciwi...

(pipi) z nimi :lapka:

Opublikowano

Oni ogólnie osrali Europe bo tu rządzą i nie muszą się starać

Pierwszy koment i od razu bomba prawdy.

Właśnie tak sony traktuje klientów: sra na nich. Dorobili się kasy, przewagi, ps4 sie sprzedaje już bez marketingu, a gracz? Kogo obchodzi gracz gdy jest w potrzebie? 

Jak dobrze, że kupiłem Bąka. Wolę grać w 900p niż martwić się czy następnego dnia nie zostanę z przyciskiem do papieru za 1,5 kafla. 

Tutaj muszę powiedzieć (a chyba już kiedyś w którymś blogu o podobnej tematyce wspominałem), że serwis Microsoft, to niebo a ziemia.

Sam kiedyś skorzystałem kilka razy z porady telefonicznej - zawsze pomogli bez problemów.

Miałem też kiedyś awarię kinecta z X360, który został z konsolą zakupiony - nówka.

Zadzwoniłem, przyjęli zlecenie, DHL przyjechał po kinecta. Paczka pojechała do Niemiec. Wrócił do mnie DHL po ok 7 dniach z NOWYM kinectem!! A wiesz, co mnie najbardziej rozpierd*liło?

W ten sam dzień, jak otrzymałem kontroler ruchu - zadzwonił do mnie M$ i spytali się mnie, czy nowy egzemplarz działa bez zarzutów!!!!

Tak się traktuje klienta. :banderas: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

W przypadku Sony przez pól roku udawaliby, że naprawiają sprzęt, odesłaliby tą samą sztukę tylko bez koleknej nóżki, a zadzwonili by jedynie po to, by się dowiedzieć czy jako ich najlepszy klient nie chcemy opłacić kuriera.

Opublikowano

Golab jakie samozaoranie.

Veliusiu twój trolling w tym temacie to ostatnio 1/10

oho, kolejny klapers przyszedł w sukurs, rozumiem, że jak youtube na konsoli chodzi w ramce (co mnie interesuje youtube?), to gierki też mogą? no niestety, nextgenowa konsola zaczyna przypominać pcgaming z przełomu wieków, czyli gusła, żeby pograć w gierkę jak człowiek godny i rozumny

ogram bloodborne'a i trzeba się zastanowić nad opyleniem tego szajsu, póki jeszcze się nie stopił

Opublikowano

też macie ochotę wysłać Sony na plutona a potem zutylizować ich atomówką? co za rak branży to ja nawet nie

Opublikowano

Po co tak daleko? Starczy wysłać ich na słońce. Tam pracują takie giganty, że się im wmówi, że misja odbędzie się w nocy i nic się nie stanie

Opublikowano

Brat odesłał swoją sztukę z powodu bardzo dużej głośności (nie chciał tracić gwarancji wymieniając pastę na własną rękę). Boję się co to wróci z tego "serwisu" :/ 

Opublikowano

No on coś ma ostatnio z tymi atomówkami. Wszystko w porządku z makówką, Mazzuszku placuszku pierdziuszku?

Opublikowano

też macie ochotę wysłać Sony na plutona a potem zutylizować ich atomówką? 

Razem z Figaro? :kaz:

Jak z Figaro to musiałby timer na bombie ustawić na 5 lat żeby dać mu czas dolecieć na miejsce. :dog:

Opublikowano

:dynia:

Opublikowano

Tak się zastanawiam. Jeżeli teraz serwisowanie PS4 trwa ok. 2 miesięcy, to jak to będzie wyglądać, gdy w samej Europie będzie z te 20 mln konsol, a oni dalej będą jechać na tym jednym serwisie we Francji i nie daj boże komuś padnie konsola latem... Pół roku w serwisie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.