Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Sklep go oszukał i to jest fakt. Co się z tą konsolą działo później to tylko domysły :reggie:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Przeciez od lat serwis Sony trzyma sprzety okolo 4tyg! Czy to sa telewizory, telefony, czy konsole. To jest cale 7 dni dluzej niz "w najlepszym serwisie na swiecie, jakim jest MS". Pomijam juz fakt, ze to nie jedyna firma w europie, ktora ma takie serwisy, a niektorzy tutaj zachowuja sie tak, jakby nigdy nic nie reklamowali w HP, LG i innych. Tymbardziej nie czaje skad ta nagla drama?

Polecam Lenovo, najlepszy serwis ever. Nigdy już nie kupię ich sprzętu.
Opublikowano

Nie wiem czy to info już było, ale M$ od jakiegoś czasu poważnie zastanawia się nad wykupieniem upadającego AMD (wartość rynkowa to jakieś 1,6 mld, a swego czasu AMD płaciło za przejęcie ATI ponad 5 mld, jest aż tak źle). Co mógłby zrobić M$ z rynkiem konsolek do grania? Na 100% nie poprawiłaby się niezawodność pesczwórek. Prawdopodobny błąd popełniły przynajmniej o dwie firmy za dużo decydując się na wpakowanie bebechów AMD do swoich konsolek. Zmówcie zdrowaśki.

Opublikowano

HP, LG i innych. 

Odesłałem do HP lapka - przyszedł słownie po SIEDMIU dniach od wysyłki + wymienili dodatkowo 2 porty usb, bo coś tam z nimi było nie tak (nawet nie widziałem, bo ich nie używałem).

Także można jeżeli się nie wystawia .!. klientowi. 

Opublikowano

nie odwracaj kota ogonem. Zabawne jest to, ze to dla was o 7tyg konsola jest w serwisie, chociaz nikt tego nie moze potwierdzic, Ty sam zas maila od sklepu traktujesz jako oficjalny mail od Sony ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wiem czy to info już było, ale M$ od jakiegoś czasu poważnie zastanawia się nad wykupieniem upadającego AMD (wartość rynkowa to jakieś 1,6 mld, a swego czasu AMD płaciło za przejęcie ATI ponad 5 mld, jest aż tak źle). Co mógłby zrobić M$ z rynkiem konsolek do grania? Na 100% nie poprawiłaby się niezawodność pesczwórek. Prawdopodobny błąd popełniły przynajmniej o dwie firmy za dużo decydując się na wpakowanie bebechów AMD do swoich konsolek. Zmówcie zdrowaśki.

Moim zdaniem plotki wyssane z palca. Nigdzie nie ma na to potwierdzenia.

Opublikowano

Moim zdaniem plotki wyssane z palca. Nigdzie nie ma na to potwierdzenia.

A gdzie chciałeś uzyskać takie potwierdzenie? Bill miał powiedzieć "tak, zastanawiamy się nad przejęciem AMD i informuje was o tym, bo chcę, żeby dzięki tej informacji akcje AMD skoczyły o kilka punktów". To jest plotka, ale komentowana przez wiele portali tematycznych, bo nie wydaje się niewiarygodna w obecnej sytuacji obu firm.

Opublikowano

Wszyscy powołują się na ten sam artykuł jednego portalu, jak dla mnie to trochę mało.

Zresztą mam poważne wątpliwości czy taki transfer byłby w ogóle dopuszczalny biorąc pod uwagę, że bardzo mocno ograniczyłoby to konkurencję na rynku konsol - MS dalej by produkował podzespoły dla Sony, ale mogliby całkowicie zaprzestać prac nad podzespołami do PS4 w mniejszym procesie technologicznym = Xone coraz tańszy w stosunku do PS4. Po drugie MS mógłby odmówić współpracy przy produkcji PS5 i Sony pozostałby tylko Intel, który wiedząc o sytuacji Sony mógłby im narzucić warunki jakie tylko by chciał.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

MS dalej by produkował podzespoły dla Sony, ale mogliby całkowicie zaprzestać prac nad podzespołami do PS4 w mniejszym procesie technologicznym = Xone coraz tańszy w stosunku do PS4. Po drugie MS mógłby odmówić współpracy przy produkcji PS5 i Sony pozostałby tylko Intel, który wiedząc o sytuacji Sony mógłby im narzucić warunki jakie tylko by chciał.

SXZaRQX.gif

Opublikowano

Wiadomo, że to dane z VGChartz (przymykam oko) + ps4 miało bundle, ale to i tak robi wrażenie

jh9653.jpg

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Wszyscy powołują się na ten sam artykuł jednego portalu, jak dla mnie to trochę mało.

Zresztą mam poważne wątpliwości czy taki transfer byłby w ogóle dopuszczalny biorąc pod uwagę, że bardzo mocno ograniczyłoby to konkurencję na rynku konsol - MS dalej by produkował podzespoły dla Sony, ale mogliby całkowicie zaprzestać prac nad podzespołami do PS4 w mniejszym procesie technologicznym = Xone coraz tańszy w stosunku do PS4. Po drugie MS mógłby odmówić współpracy przy produkcji PS5 i Sony pozostałby tylko Intel, który wiedząc o sytuacji Sony mógłby im narzucić warunki jakie tylko by chciał.

Trudno powiedzieć czy przejęcie upadającego producenta mogłoby być niedupuszczalne. To Nvidia i Intel dyktują warunki na rynku chipów graficznych (nie licząc urządzeń mobilnych, bo to inny segment rynku), AMD to jest tak naprawdę nisza (oczywiście zachowując pewne proporcje). Wpompowanie kasy przez M$ w tym wypadku raczej pomogłoby utrzymać jakąś tam konkurencję. To o czym piszesz jest częścią tej plotki (czyli potencjalne oszczędności przy produkcji chipów do konsolek przy jednoczesnym zasilaniu konta przez konkurencje, kupującą bebechy od M$), ale prawdopodobnie SONY poczyniło jakieś prawne kroki, żeby zabezpieczyć się przed tym, że potencjalny nabywca AMD (ich zła kondycja to nie jest informacja z ostatnich miesięcy, tylko 5-6 lat) mógłby ich wydymać.  Wbrew pozorom przejęcie AMD może źle wpłynąć na dział Xboxa, bo jeżeli ich własny sprzęt nie będzie przynosił dochodu, a SONY będzie zamawiać miliony chipów, to... Nie wiem czy M$ jest taką firmą, która gardzi łatwą kasą.

Opublikowano

Wiadomo, że to dane z VGChartz (przymykam oko) + ps4 miało bundle, ale to i tak robi wrażenie

jh9653.jpg

No i po co to wklejasz? Wiadomo, że na januszstation 4 bedzie tego więcej, bo kupowanie Pas4 jest teraz po prostu modne i tylko tym można wytłumaczyć lepszą sprzedaż samego sprzętu, jak i gry. Róźnic graficznych, jak i samej rozdzielczości nie dostrzeżesz a tym bardziej stado lemingów tego nie zrobi. Poza tym, kupowanie tego raka to upadek gamingu. Dzięki wielkie. Za rok czasu będziecie mieć tylko wynalazki, jak ten nowy Hitman z tą różnicą, że będziecie płacić za to co wyszło a nie za obietnice skończonej gry.

Opublikowano

Firmy od lat ze sobą współpracują, nawet tam gdzie są konkurencją. Niewiele by się zmieniła sytuacja z ps4, ale już w ps5 pewnie byśmy zobaczyli Intela i nVidia w środku.

Opublikowano

Nvidia dopuściła się wtedy chyba największego bullshitu ever w dziejach branży wciskając na swoich pokazach kit, że GPU z PS3 jest 10x wydajniejsze od GPU X360.

Opublikowano

Róźnic graficznych, jak i samej rozdzielczości nie dostrzeżesz

Jak masz problemy ze wzrokiem. Jedyna gra w jaką grałem w 900p na PS4 to BF4 i niższą rozdzielczość widać gołym okiem. Obraz jest dużo bardziej rozmazany, brakuje mu ostrości a na elementach typu linie napięcia czy schody ząbki rzucają się mocniej w oczy.

Edytowane przez amsterdream

Opublikowano

no jak ktoś ma tv powyżej 42' to musi mieć chyba wadę wzroku by nie dostrzegać różnic. do optymalnego grania (sd na component, hd ready i full hd) najlepiej nadaje się właśnie max 42'

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Z tego co wiem, to AMD w razie sprzedania się traci prawa do używania technologii Intela (x86). Tak więc słabo to widzę.

Natomiast jestem pewna, że umowa Sony z AMD jest precyzyjna co do warunków rozwoju procesorów w kolejnych latach (kolejne procesy technologiczne, spadek poboru prądu itd.) - to nie są umowy na sprzedaż passata od pierwszego właściciela z RFNu.

nie odwracaj kota ogonem. Zabawne jest to, ze to dla was o 7tyg konsola jest w serwisie, chociaz nikt tego nie moze potwierdzic, Ty sam zas maila od sklepu traktujesz jako oficjalny mail od Sony ^^

70 dni to 10 tygodni, a nie 7. Ale doceniam manipulacje i próby odwracania kota bokiem.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

To kiedy rozpoczyna się oficjalnie sezon polowania na klapy? Jutro, wraz z rozpoczęciem konfy Mikrosoftu na Gamescom o godz. 16.00?

Opublikowano

Nic nie upolujesz jutro. Pochowają się do swoich nor do przyszłego roku. Otwarta walka się skończyła, jedynie partyzantka z ich strony została.

Opublikowano

Widzę u botów recykling tekstów o anihilacji klapów która miała nastąpić na e3 , teraz na GC a później zostanie przełożona do przyszłorocznego e3 ? :reggie: 

Opublikowano

Dobrze, że chociaż Wam się udało i w same dobra ze strony Sory opływacie. :reggie:

Edytowane przez Hum

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.