Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

GOW: ULIMATE EDITION DZIAŁA W SINGLU W 30 FPS!!!

Interestingly,only the multiplayer component will run at 60fps, whereas the single-player campaign is limited to 30fps.

60fps jest w multi, którego mapy w remasterze są brzydsze niż w oryginale.

o to tak samo jak anczarted 4 na ps4

Porównywać najładniejszą konsolową grę do remastera zrobionego tak, że wygląda gorzej niż Girsy 3 z X360 (2011 r.)? Bez honoru do CW to to przyszło!

Edytowane przez Kasias

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 989,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

@bansai

Tak wiem, ale lubie grac w gry w kolejności w jakiej się ukazywały bo wtedy naprawdę czuć ewolucje jaka nastąpiła i dokładnie widać wszystkie zmiany, jara mnie to bardziej

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Tak wiem, ale lubie grac w gry w kolejności w jakiej się ukazywały bo wtedy naprawdę czuć ewolucje jaka nastąpiła i dokładnie widać wszystkie zmiany, jara mnie to bardziej

No to tak jak mowie, MGS2 skonczyles wraz z tankowcem, wez chociaz odpal te 3jke, no wez :cool:

Opublikowano

@kubuś

trójka działa się 50 lat przed jedynką. tylko one pozwalają wskoczyć do uniwersum bez większych problemów

uwaga rozwiązuje sprawę mgs2 vs 3

fabuła mgs2 > mgs3

scenariusz mgs3 > 2

no chyba że usypianie gracza aż do epizodu z Amesem też było częścią S3 

mam nadzieję że pomogłem. a jeśli ktoś wyjedzie mi z bossami bez backstory, to niech zrobi rozbieg w ścianę i powtórzy to samo o kwartecie The Boss, The Sorrow, Volgin, młody Ocelot. :neweel:

Opublikowano

Kubson tylko ostrożnie z tą trójką, robią z niej mesjasza, a jest bardzo przewidywalna i w ogólnym rozrachunku tylko dobra. Im bardziej mu hajpujecie tym gorzej ją odbierze.

Opublikowano

No ale powiedz mi (nie)kochany jak ja mam w ogóle grać w te mgsy, jeśli mają tak nieszczęsne sterowanie? Pograłbym w piątkę, bo przypomina mi stare Delta Force 1 i 2 z tą wolną infiltracją obozów przeciwnika, no ale jak grać w siedemdziesiątą ósmą część serii, jeśli ograłem tylko jedną  z poprzedni siedemdziesięciu siedmiu. ;[

No i te półgodzinne rozmowy przez codec z obowiązkowo trzema postaciami, tj. starszy dowódca jako father figure, atrakcyjna pani koordynator plus podteksty seksualne, no i nerd-naukowiec w okularach. Z dwójką wytrzymałem 15 minut, z trójką chyba też.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

no ale jak grać w ...

Normalnie, wkladasz i grasz :cool:

Opublikowano

swoją drogą to Roger i spółka musieli mieć nieźle nasrane w bani że takiego sonysilamistę jak Kasias przyjęli do redakcji.

To kasia S. pisze dla PE? :dynia:

Niszczator redakcyjnych światów

xDDDDD

jak dobrze, że PE przestałem kupować już jakiś czas temu

nie, chodziło mi o ppe.pl

Opublikowano

Kubson tylko ostrożnie z tą trójką, robią z niej mesjasza, a jest bardzo przewidywalna i w ogólnym rozrachunku tylko dobra. 

rzeczywiście wszyscy przewidzieli że

Ewa będzie chciała zabić BB, ale nie zrobi tego wyłącznie z powodu obietnicy złożonej The Boss, a Ocelot okaże się łamaczem kodów, który miał się z nim spotkać

^_-

Im bardziej mu hajpujecie tym gorzej ją odbierze.

no w sumie masz right 

@mate5

odpuść 1 i 2. w 3 "półgodzinne" rozmowy przez codec mają miejsce prawie wyłącznie w prologu. dalej gameplay wygląda następująco: 5-7 min scenki - 4-6 lokacji do pokonania na kilka sposobów na +/- 40-60 min i tak dalej z kilkoma wyjątkami. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

MGS3 poza poczatkowymi gadkami ktore wprowadzaja nowe postacie ma praktycznie perfekcyjny pacing.

Opublikowano

Jak w ogóle można bronić tego (pipi) zwanego destiny...

Opublikowano

MGSy > Splinter Cell > okna > pasy > Iza Malysz > MGS2 :lapka:

MGS2/MGS1>MGS3> Metal Gear Rising> MGS4

Kto nie szanuje i szydzi z MGS2 ten piz.da.

Nie jest to produkcja dla niższej klasy, ot co.

:sir:

A MGS V prawilnie premiera na PC tego samego dnia co na kąsole. Będzie kupowane na premierę, ale jak znam życie dopiero po trzech patchach gra będzie grywalna na każdej z platform docelowych, więc jeden ch,uj.

Opublikowano

Kubson tylko ostrożnie z tą trójką, robią z niej mesjasza, a jest bardzo przewidywalna i w ogólnym rozrachunku tylko dobra. 

rzeczywiście wszyscy przewidzieli że

Ewa będzie chciała zabić BB, ale nie zrobi tego wyłącznie z powodu obietnicy złożonej The Boss, a Ocelot okaże się łamaczem kodów, który miał się z nim spotkać

^_-

Im bardziej mu hajpujecie tym gorzej ją odbierze.

no w sumie masz right 

@mate5

odpuść 1 i 2. w 3 "półgodzinne" rozmowy przez codec mają miejsce prawie wyłącznie w prologu. dalej gameplay wygląda następująco: 5-7 min scenki - 4-6 lokacji do pokonania na kilka sposobów na +/- 40-60 min i tak dalej z kilkoma wyjątkami. 

MGS3

Obóz przeciwników, skradam się, nie widać mnie, alarm.

Splinter Cell 1-4

Obóz przeciwników, skradam się, nie widać mnie, nie ma alarmu.

MGS2

pier.dolę się ze sterowaniem przy opieraniu się o ścianę, ruszam gałką o 8 stopni, snake wychyla łeb ponad osłonę, widać mnie, alarm

Splinter Cell 1-4

przyleganie do ścian jest intuicyjnie, przeciwnicy zauważają mnie tylko z mojej winy

Rachunek jest prosty.

Opublikowano

w sumie gdyby zamiast formuły szczelankowego mmo z fabułą której nie ma twórcy poszli w mix kampanii Halo i elementów action rpg na +20h, to byłaby petarda

jaime_jones_02.jpg

Destiny-concept-6.jpg

bungie_update_16.jpg

nie no lepiej było doyebać robocików i ponazywać je Goblin, Wizard, Knight :yao:

marnotrawstwo dobrego gunplaya. 

@mate5

MGS3

przeszedłem ją z 10 razy, w tym bez żadnego alarmu i zabicia. o czy ty mówisz...

Opublikowano

@mate5

MGS3

przeszedłem ją z 10 razy, w tym bez żadnego alarmu i zabicia. o czy ty mówisz...

Używam chu.jowych argumentów, żeby ''wygrać'' bezsensowną potyczkę o wyższości jednej serii gier video nad drugą.

Opublikowano

Zaufani forumowicze mówili, że Destiny to wydmuszkowy grindfest z ładną muzyką i dobrym gunplayem. To jak to jest.

Opublikowano

jechac po destiny, nie majac o grze pojecia... takie slabe

Bronić największego wała na tej generacji... takie słabe

Opublikowano

@mate5

- google - youtube - Critical Close-up: Metal Gear Solid 3 - by bunnyhop - fragment poświęcony samemu gameplayowi od 6.25-26.25 (bez spoilerów). 

podkreśłmy że to wypowiedź krytyka sony, cinematic experience i dzisiejszych trendów w gameplayu  :newell:

@zeratul

wiem tylko tyle że będąc głównie graczem singlowym w życiu bym jej nie kupił, po znużeniu pierwszą 1h i oglądaniem niekończących się fal tych samych nudnych przeciwników, którzy za choy nie chcieli się kończyć zaorać takie pipafy.

Opublikowano

MGS na horyzoncie (dodatkowo dyskusja w cw) więc zacząłem grać w PW (jedyna część, której nie przeszedłem) i mam takie pytanie - czy ktoś może mi powiedzieć, co ty su się od(pipi)ało, bo gra jest po prostu słaba... Nie wiem może gierka mnie jeszcze przekona do siebie.

Mam nadzieję, że 5 będzie mieć klimat poprzednich części z dużych konsol.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

To po co się męczysz? Nie graj w dziadostwo i tyle. To jest hobby i ma sprawiać przyjemność. Klapy nie ograły nigdy żadnego Wiedźmina i dla nich trójka, to gra życia, więc po co Tobie wiedzieć, gdzie i z kim ruka się Snejk?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.