Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Czyli co Forza 6 kibel ? :kaz:

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 988,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Czyli co Forza 6 kibel ? :kaz:

Nie, po prostu standardy graficzne z 2005 roku, czyli norma na x-korki taczer.

Opublikowano

Gyrosy, MGSV, forza, Halo, TR...

A klapy w co będą grać po mgsie? Nic dziwnego, że ich piecze.

No błagam! Setki razy było pisane: CoD i FIFA :cool:  :lapka:

Opublikowano

Jak mogłem zapomnieć...

Opublikowano

Gyrosy, MGSV, forza, Halo, TR...

A klapy w co będą grać po mgsie? Nic dziwnego, że ich piecze.

No błagam! Setki razy było pisane: CoD i FIFA :cool:  :lapka:

Ja celuje w Fallouta 4, dzięki któremu TR sprzeda się nędznie i SE zrozumie, że z trupem nie robi się interesów i SW Battlefront, ale to po sprawdzeniu bety na Nadkonsoli, no i oczywiście od paźdzernika MGO z forumkiem. Początek 2016 to juz morderstwo dla portfeli posiadaczy jednego next genu na rynku. U4, SFV, Ratchet juz o lepiej działających multiplatformach nie wspominam (Deux, DSIII).

:banderas:

Opublikowano

Project Cars mesjaszem na 6.6 wg. graczy (na one jeszcze niżej). Porównywać gierki z kickstartera z symulatorem od bogów racerów. To tylko klap potrafi. No ale gra z kickstartera, tak jak Shenmue3. Tak wielka marka że sorry hajsem nie sypniena porządną grę.

Klapy gdzie wy byliście jak gry z PS2 wyglądały jak gó.wno przy wersjach z Xbox Original? Jak PS3 robiło pod siebie w 640p i niewyrabiających multiplatformach? Dzisiaj niebieskie robactwo wystawia czuiki po wdeptaniu w ziemię, bo ktoś im obiecał 1080p. Niestety, nie nauczyli się z The Bouncer, że gra musi być przede wszystkim grywalna. Grywalność to domena XboxaOne.

Dominacja jak za czasów X360, a K.urestwo Niebieskie ukamieniować za zniszczenie marki playstation samograjami z graficzką.

Edytowane przez WezyrBiałegostoku

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

PS4 przy mgsie działa jako dodatkowy głośnik, jak lecimy helikopterkiem to czułem się prawie jak na pokładzie

Opublikowano

Dominacja jak za czasów X360, a K.urestwo Niebieskie ukamieniować za zniszczenie marki playstation samograjami z graficzką.

Jest coraz zabawniej, widzę w bracie Januszzeo spory potencjał.

:pawel:

Opublikowano

Powiedział pokrytyjanuszem od orderka. :pawel:

Opublikowano

no niestety wezyr bardzo słaby foruming, forza 5 ma user score 5.5 

Opublikowano

Gdyby Forza Motorsport 6 była osobą to powiedziałaby - nie ma większego komplementu niż obelga od kretyna.

ps. ja sobie chwalę FM5 mimo pewnych wad gry (które usunięto trochę zanim kupiłem One i zacząłem grać)

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

fajnie ze klapki martwia sie w co xboty maja zagrać, czy to FM czy to PCars, czy to Girsy czy MGSV..

sami nie mają takiego kłopotu...

Opublikowano

fajnie ze klapki martwia sie w co xboty maja zagrać, czy to FM czy to PCars, czy to Girsy czy MGSV..

sami nie mają takiego kłopotu...

:yao:

Ledwie skończyłem Until Dawn, jutro przybywa mesjasz 2015, później Fallout, po drodze dwa raki od Konami, które trzeba kupić używane, a na koniec roku amerykańska wersja Persony z Play-Asia. Pomyśl, płazie, kogo normalnego obchodzi odgrzewany kotlet z 2006 albo samochodziki, których mechanika również zatrzymała się dekadę temu.

Opublikowano

Ktoś pytał, o jakość najlepszej wersji MGS5

Opublikowano

Czy tylko na mnie ta Forza nie robi wrażenia? :frog:

Rio - jest kolorowo i ładnie, ale to faktycznie poziom graficzny FM5 i wydaje mi się, że jest nawet gorzej czasami!!! Drzewa na drugiej trasie jakieś płaskie. Fakt, że trasa ma taki urok, że jest pusta i te drzewa są daleko, ale na starcie, gdy są ujęcia wokół samochodu/trasy to razi.

Trzecia trasa to noc! Wow, że jest w demie. Mamy Abu Dhabi... i mam wrażenie, że ta trasa - noc - wyglądała lepiej w bardzo fajnym F1 2013 (nie pamiętam czy tam była noc czy tylko wieczór). Elementy wkoło trasy są jakieś takie... "doklejone". Efekt "oLEDowanego" hotelu na trasie sztuczny icon_dry.gif Jest nijaki, zbyt się odznacza - kolor powinien zmieniać się jakoś naturalniej i albo być bardziej rozproszony (mieć jakąś poświatę), albo być bardziej subtelny. No i ta noc jakaś taka nienocna icon_dry.gif Niby samochody mają reflektory, ale tego nie widać. Nie widać by doświetlały przestrzeń przed sobą. Po prostu na trasie jest jasno, a niebo jest ciemne. We wspomnianym F1 było to dużo lepiej zrobione (aż mi się zachciało pograć!).

Kolejne 2 eventy już mnie się bardziej podobały:

Indianapolis i wyścig samochodami typu IndyCar! Pierwszy plus 7 okrążeń. W końcu jakiś dłuższy event. Grafika na trasie miała już to coś. Żadnych zarzutów, że coś doklejone, uczucie współzawodnictwa również na plusie. Tutaj sobie przypomniałem co to znaczy czysta jazda! Stosunkowo delikatne przycałowanie bolidu z przodu powoduje już uszkodzenia w aerodynamice samochodu. Dalej jedzie samochód dobrze, ale już nie da się kręcić takich czasów! PLUS! Tak było już w poprzednich częściach, ale na owalu, gdzie liczy się prędkość i precyzja wchodzenia w zakręty, każda strata na sterowności czy aerodynamice po kontakcie z przeciwnikiem czy bandą bardzo się odbija na wynikach. Tu mi się przypomniały dobre czasy z NASCARem od Sierry. Na padzie już nie to samo, bo precyzja mniejsza, jednak fun jest nadal.

Ostatnia trasa - Mokry Sebring! No i deszcz. Na to czekałem. Wrażenia pozytywne, prowadzenie samochodu zauważalnie inne niż na suchym. Kałuże, gdzie od razu łapie aquaplaning - istne sanki, a gdy są na zakręcie lądujemy na trawce... gdzie przyczepność jeszcze bardziej spada. Na duży minus istne "doklejenie" samochodów na trasie.

Wygląda to jak cellshading icon_trup.gif

pAiOWyWl.jpg?1

W dodatku woda spod kół jest średnia. Wydaje się jakby nie chlapała na szyby, gdy jedziemy za kimś (i tu znów na minus w stosunku do F1 2013). 

podpisuje się pod twoimi słowami... co do forzy 6 jest nierówno niestety.... mimo, że jestem fanem tej serii to widzę sporo minusów, grafika fakt nierówna, czasami mam wrażenie ze FM5 lepiej wygląda, strasznie mnie razi otoczenie własnie takie jakby doklejone, nie pasujące... do tego razi mnie nadal brak antyaliasingu, w fm5 go nie było tutaj jest to samo, również nie podobają mi się cienie rzucane przez auta, są marnej jakości,,, cholera szkoda napaliłem się, a szczerze jestem troszke rozczarowany, na razie zapowiada się forza 5.5 a nie forza 6

tak serio, co w tym złego? nie jest cała gra w 60 fps i tyle, rozumiem xbox jego moc, więcej samochodów na trasie, efekt pogodowy, ale czy nie zauwazacie ze gra nie jest spójna przez to? myślałem, że ten element poprawią a od fm4 dalej jest 30fps w niektórych aspektach

oczywiscie trzeba wychwalać bo to nowa forza wychodzi... jestem fanem tej serii, ale mam obawy co do 6 po prostu,

Model jazdy wszystko na off 75%kr. Wydaje mi się łatwiejszy jak by masy samochodom ubyło. Dźwięki sporo lepsze szczególnie opon. 

Deszcz i oddziaływanie na samochód pff sporo ułatwień. 

Graficznie bida panie ząbki walą po oczach. 

Z fajniejszy rzeczy podoba mi się system rankingowy hardorowcy 31 miejsce na świecie a sporo jeszcze można ugrać 

Model jazdy jest ok, przyjemnie się jedzie. Deszcz moim zdaniem fajnie zrobiony w końcu, noc nie robi żadnego wrażenia, ale najgorsza w tym wszystkim jest grafika! To jest po prostu kryminał, momentami wygląda gorzej niż FM5.Podsumowując, niestety jest jakieś rozczarowanie, liczyłem na więcej.

no po dluzszym ograniu tez stwierdzam ze graficznie jest PRZECIĘTNIE, juz chyba nawet FH 2 lepiej wygladała. i ta muzyka podczas scigania sie w nocy - WTF ? jkabysmy z jakims bossem walczyli. grafika na lusterku w widoku z kabiny ma chyba z 10 fpsów, a przy widoku "na masce" widać pikselozy. Te karty zdrapki (mody) bardzo spoko, lubie takie gadżety i odkrywanie pierdołek. Deszcz rewelka ale wjechanie w kałuże daje nam grafike ochlapania niczym z Herkulesa z PSX-a. Ogólnie conentu w pełnej wersji bedzie w ch*Uj ale jak bedzie tak nierówno jak na demku to nie wróże żadnego GOTy a jakies 8/10. 

A już myślałem, że ze mną coś nie tak.

Oczekiwałem graficznego masakratora. Po odpaleniu demka konsternacja, analiza. Nie może być tak źle, ale kurde coś mi nie gra, ten zoom na auto i ostre krawędzie, na których można pokaleczyć sobie oczy.

Nie tego się spodziewałem. Miał być skok graficzny,prawdziwie next genowy racer i druga generacja na Ona.

Nie podoba mi się efekt wznoszenia wody za samochodem-mega sztuczny.

Dupy nie urywa, zawiodłem się.

Model jazdy trochę dziwny, ale do tego muszę się przyzwyczaić (ostatnio tylko Driveclub i Horizon z rejcerów).

Gdzie jest te oświetlenie.  W Rio go nie ma czekam na porównanie z Sebringu w dzień lub Pradze. Alasing to jest gorszy jak w FM5 no ogólnie t10 jest w czarnej (pipi)e jak utrzymać full HD przy 60fps i jeszcze dodawać ficzery, które społeczność widziała by już w FM4. 

Grałem w pesa w 720p na xone i byłem happy, ale kosa ex od MS. 

Na plus 24fury na torze, dym z opon chyba lepszy, który i tak nawet nie stał obok tego z GT5. 

Co by nie psioczyc najważniejszy jest model jazdy, a ten dalej jest bardzo dobry czy lepszy od FM5 czas pokaże trzeba więcej pograć. 

też macie reakcje wymiotne jak patrzycie na te drzewa?

cała reszta jest całkiem okej

xDDDDDDDDDDDDD kiedy boty zrozumieja co im od dawna mowilem - z x(pipi) bata nie ukrecisz

Opublikowano

Przynajmniej szczerze piszą a nie jak klapy w zamówieniu 1886, że dobra gier je!

Opublikowano

Czemu mnie zacytowałeś?

Ja nie lubię simów, nawet PC na mnie wrażenia nie zrobił, bo nudy. Ino arcade jakiś i to nie każdy. 

Ogólnie samochodziki - beka. 

Zresztą po ch.uj ja próbuje rozmawiać z jednoplatformowcem. My bad. :lapka:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Przynajmniej szczerze piszą a nie jak klapy w zamówieniu 1886, że dobra gier je!

a kto ma krytykowac grafike w exach od sony jak z reguly jest ona na wypasie? oni krytykuja oprawe forzy6 bo jak w wiekszosci exow na ten sprzet jest ona srednia, jak przyjdzie do oceny glownej to bojowka botow bedzie bronic jak kazdego innego exa

ordera broni garstka, sam zyebalem ta gierke totalnie i w wlasnie skonczylem dalem jej 5/10

Opublikowano

Co zrobiłeś z Fickiem paskudny klapie?

Opublikowano

bo w tym jest problem że stawia się grafę ponad wszystko. w dupach się poprzewracało od tego analizowania każdego pixela jak jakieś (pipi)one CSI DF. ja tam wolę grać w gry bo do tego służą.

suteq, czyli nie zleje ci dupy na multi? :(

Opublikowano

Aha to zamiast ogrywac mesjasza MGSV (co niektorzy kupili ps4 dla japonskich gierek i czekaja az japonia wstaje z kolan) lepiej przykleic polowe tematu z gry ktora go nie interesuje na platforme ktora nigdy nie bedzie mial i jeszcze poplusowac posty ze grafika (pipi)owa.

Z7c5TCP.jpg

Opublikowano

Powinny leciec bany za liczenie pikseli + gratis bilet na jakiegos pclaba czy coś.

Opublikowano

Na Gejeonly.

+ tygodniowy IRC Pakiet za darmno.

Edytowane przez Hum

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.