Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Najbardziej nie rozwala mnie Daddy, kubson czy Wezyr. Bo oni chociaż mieli styczność z tym Nintendo.

Najbardziej mnie rozwala Ficuś. Człowiek, który przez ostatnie 20 lat siedział niczym najtwardszy beton na niebieskiej łodzi i grzecznie ssał z cyca japońskiej korporacji. A jednak ma czelność przy każdej okazji jechać Mazzeo, że 1999 rok, że tylko PC i Xbox, że nigdy nie grał w Final Fantasy. 

Różnica jest w tym, że Mazzeo chociaż nie odzywa się o tych Fajnalach czy Nintendach, bo faktycznie nie miał nic z nimi wspólnego. Czego nie można powiedzieć o Tobie. Ty jesteś w tym samym rzędzie co Mendrek, siedzący w tych niebieskich czterech ścianach bez klamek, przestraszony wyjścia, bez jakiejkolwiek refleksji, potrzeby doświadczenia czegoś innego.

ale ja mam takie same zdanie o nintendo jak Ficuś :dynia:

#teamficek

No spoko, chciałem Cię rzucić w lepszym świetle, ale jak tam uważasz.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 988,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

figaro a wiesz ze skonczylem wiecej gierek na x360 niz ty pomimo, ze tej konsoli nigdy nie kupilem?z xone tez mialem wiekszy kontakt niz ty pewnie miec bedziesz kiedykolwiek, dreamcasta tez nigdy nie kupilem, a oba shenmue dumnie skonczylem, zaskoczony? mario64 tez skonczylem

jedyne co trafiles ale to otwarcie pisze, ze kupilem z konsol zawsze tylko sprzety sony, wczesniej commodore, amiga, podroba pegazus, nawet dluzszy epizod z pc w jego najlepszym okresie

nintendo kocham za era snesa, ktorej perelki (zwlaszcza jrpg) konczylem na emu na pc

obecne nintendo mnie KOMPLETNIE nie jara, z calej biblioteki wiiu ogralbym z 3-4gierki, tej firmie potrzeba swiezej krwi, nowego pomyslu, rozszerzenia horyzontow o cos wiecej niz tylko to z czego jest kojarzona - czyli cukierkowe gierki oparte na kilku seriach, jesli im to sie uda na NX to im chwala, jesli nie to niech zwijaja interes i ogranicza sia do wydawania swoich flagowych serii jako multplatformy

Opublikowano

Nie chcę mi się już walczyć z Twoją czy daddiego logiką i opinią o Nintendo. Masz prawo do swoich przemyśleń.

Goodnight, everyone  :drinks:

Opublikowano

obecne nintendo mnie KOMPLETNIE nie jara, z calej biblioteki wiiu ogralbym z 3-4gierki, tej firmie potrzeba swiezej krwi, nowego pomyslu, rozszerzenia horyzontow o cos wiecej niz tylko to z czego jest kojarzona - czyli cukierkowe gierki oparte na kilku seriach, jesli im to sie uda na NX to im chwala, jesli nie to niech zwijaja interes i ogranicza sia do wydawania swoich flagowych serii jako multplatformy

Nic im inne nie potrzeba, dzięki Wii zarobili więcej niż im potrzeba i niech teraz robią to co robią najlepiej - tworzą konsole, na których ukazują się tytuły Xenoblade, Pokemony czy (mam nadzieję) Metroidy.

Opublikowano

Nawet jakby zrobili metroida to by wyszła chu,jnia

Opublikowano
Tak przy okazji mate5, myślę, że wśród wszystkich Marianów, to właśnie 3D World byś pokochał - krótkie, skupione poziomy z odpowiednim flowem. Spróbuj kiedyś.
Opublikowano

retro zrobi Metroid Prime 4 to inaczej bedziesz spiewal :cool: :czesc:

Opublikowano

Z kogo to były jaja, że chciałby wreszcie powaznego, dorosłego i mrocznego Metroida? Trochę dziwne, że to fani robią metroidy a nie nintendo. Wyszło w tym roku Hyper Metroid, a i szykuje się porządny remake dwójki.

Tak przy okazji mate5, myślę, że wśród wszystkich Marianów, to właśnie 3D World byś pokochał - krótkie, skupione poziomy z odpowiednim flowem. Spróbuj kiedyś.

Spróbuję, ale nie wiem czy jest dla mnie nadzieja bo ani SMB3, ani Super Mario World, ani Super Mario 64 mnie nie wciągnęło. W sumie pierwszego SMB też nie ukończyłem, postać Mario w ogóle mi się zresztą nie podoba. Ale Luigi Mansion bym ograł.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

W SMW to akurat prawilnie na snesiku grałem, ale co do 64 to masz pewnie rację. Pad zrobiłby różnicę.

Opublikowano

Co do SMW... To się tyczy wszystkich Marianów w 2D. Te gry faktycznie są tylko okej, kiedy grasz w nie samemu.

Dopiero grając z kumplem/kumpelą ta gra zaczyna błyszczeć i dopiero wtedy odkrywasz jej piękno. 

Opublikowano

Nie chcę mi się już walczyć z Twoją czy daddiego logiką i opinią o Nintendo. Masz prawo do swoich przemyśleń.

Goodnight, everyone  :drinks:

Uznaje to za brak argumentów i że się zgadzasz co do mojej opinii o Nintendo  :)

Już kiedyś pisałem to, nintendo to jak niedorozwinięta dziecko w normalnej klasie któremu wiele się wybacza albo to jak wesoły samotny dziadek z bloku na przeciwko, czasem go spotkasz w sklepie, uśmiechnie się miły starszy pan ale tak naprawdę cierpi w samotności, czasem mu pomożesz zanieść zakupy.

Najgorsze jest to że tak szybko uśmiercają swoje konsole, 4 lata, wychodzi nowy sprzęt a stary całkowicie olany, tak było z n64, gc, wii i będzie z wiiu w ciągu 1-2 lat.

Kolejna rzecz co mnie wkurwia w tych leśnych dziadach, to że są największym rakiem branży. Od 10 lat zainwestowali w 1-2 nowe IP....i to takie jak Splatoon xDDD a tak to do usranej śmierci Mario Brat, Mario Tenis, Mario Impreza, Mario Piłka, Mario Kart, Mario Twórca, Mario Kosmos, Mario w Opałach albo jego kumple Luigi Brat, Kapitan Grzyb, Różowa Kulka.

Dla porównania tylko w tej generacji MS/Sony: SO, BB, Ori, Cuphead, DC, Ryse, O1886, SB, QB, Until, Harizon, Titanfall, Rime, Below, itd.

Opublikowano

niech teraz robią to co robią najlepiej - tworzą konsole

Co widać dobrze na przykładzie WiiU XD

Serio niech oleją stacjonarki i skupią się na handheldach bo tam mimo,że też jadą po bandzie wypuszczając mnóstwo wariacji tego samego sprzętu(New3DS z ciut lepszymi bebechami ROFL) albo nie dają ładowarek x2 ROFL to chociaż na brak gier od innych devów niż Nintendo nie ma co narzekać.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Ja od 10 lat kupuję wszystkie konsole jakie wychodzą ale NX nie kupię. Nintendo się skończyło dla mnie przez zamordowanie Wii U po niecałych 3 latach na rynku. Jak pokazali ostatnio na targach nowego Star Foxa to prawie się ze.r.z.y.g.a.łem. Ta gra jest słabsza od indyków z plusa, a zapewne będzie kosztowała dwie stówki na premierze.

Ogram oba hity z NX na emulatorze na PC.

A co do grających na PC na taboretach to powiem tylko tyle - no już dobrze, dobrze, wszystko będzie w porządku. Tak, tak. Jest tak jak mówisz.  :empathy3:

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano

fanek ma chyba brata

Obcy Izolacja Nostromo.

Ale wiesz, że nie ma takiej gry? :)

Ale wieszJa gram. W tym Roku powiadam Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PS4) rządzi. Giera wymiata klimatem (przechodzimy cały czas od piątku)

hłeee nie ma że boli. Mad Max bardzo mnie ucieszył. Nie żałuję kasy na grę. A zastanawiałem się jeszcze nie tak dawno czy kupić czy nie Jest mocarny

klimat a gra ma wiele fajnych patentów. Klimat i muzyka to wisienka. Gra wspiera systemy 7.1 (DTS) także to cieszy niezmiernie. Until Dawn to niszczator

na PlayStation 4. To nie jest zwykły przeciętny horror. Ta giera ma niesamowity klimacior, już nie wspominając o grafice. Wykrzywia ryja na miejscu bez ...

Do tego świetny dźwięk DTS i efekty, jest moc nieziemska. Ale Metal Gear Solid V: The Phantom Pain o wisienka w tym roku dla mnie.

Do tego niesamowity dźwięk gry ,muzyka klimatyczna muzyka w misjach i nie tylko (MASAKRA) można się zakochać. Cienie,światło,zmierzch budowle

+ duże budowle, HRD, burze na pustyni, poranek :) animacja, detale, 1080p jest moc wyniszczająca łeb na miejscu. Warto grać i oglądać Metal Gear Solid

V The PhantomPain na dużym ekranie. Wyniszczenie będzie totalne + 60 klatek i jakość obrazu jaką daje PS4 i silnik Fox Engine To musi zabijać.

Widać że gra tworzona była na wszystkie platformy.Ale jak ta gra wygląda na PS4 to oddaję ogromny zaszczyt dla Kojimy. Grałem na PS3 w Metala V w sobotę

ale Metal V na PS4 to jest to. Zabija na miejscu. Muzyka genialna ( także w misjach) piękna muzyka klimatyczna muzyka i dźwięk gry to wisienka na torcie.

To chyba a teraz wracam do Metal Gear Solid V. Mamy misję do wykonania i nie tylko misję.

Pozdro bracie graczu.

Metal V: The Phantom Pain ( PS4 ) wymiata. Gramy od piątku! gra naprawdę zachwyca. Klimat niszczycielski.

Czym dalej tym gra jest lepsza i lepsza! i chce się tylko więcej grać. Klimat gry i mocarna muza to to mielonka.

Dzięki Hideo Kojima jeśli to czytasz.

58454ab7ee09789agen.jpg95036411d15f4f96gen.jpg

o lemoka jednak nie ma bana, no czesc :hi:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Mielismy The Order jako następce RE4 teraz Until Dałn to gra wręcz jak Silent? 

Nie każdy gracz lubi horrory. Nie każdy gracz lubi gry wyścigowe. Nie każdy przepada za Call of Duty :D
Ale każdy szanujący się gracz, choć raz powinien zobaczyć i zagrać w nowe IP na PS4. Czyli Until Dawn. 
Until Dawn :) miło zaskoczyło z początkiem roku szkolnego. Świetna grafika, światło latarki, cienie, efekty
graficzne które świetnie budują niesamowity klimat i świat gry. Mocarna klimatyczna muzyka nawiązująca
do Silent Hill i Resident Evil. Twarze i mimika (nowa jakość w grach) Ba czasami można odnieść wrażenie
że ponownie gramy :good:  w Silent Hill czy Resident Evil. Lecz tym razem gramy na konsoli PlayStation 4.
Oczywiście pyszna grafika którą można dosłownie jeść oczami, to nie jedna mega duża wisienka na torcie.

xDDDDDD
Opublikowano

kolo ma ostre ćpanie polecam jago posty w dziale hd o projektorach i audio.

Opublikowano

. Twarze i mimika (nowa jakość w grach) 

200.gif

Opublikowano

Mielismy The Order jako następce RE4 teraz Until Dałn to gra wręcz jak Silent? 

Nie każdy gracz lubi horrory. Nie każdy gracz lubi gry wyścigowe. Nie każdy przepada za Call of Duty :D
Ale każdy szanujący się gracz, choć raz powinien zobaczyć i zagrać w nowe IP na PS4. Czyli Until Dawn. 
Until Dawn :) miło zaskoczyło z początkiem roku szkolnego. Świetna grafika, światło latarki, cienie, efekty
graficzne które świetnie budują niesamowity klimat i świat gry. Mocarna klimatyczna muzyka nawiązująca
do Silent Hill i Resident Evil. Twarze i mimika (nowa jakość w grach) Ba czasami można odnieść wrażenie
że ponownie gramy :good:  w Silent Hill czy Resident Evil. Lecz tym razem gramy na konsoli PlayStation 4.
Oczywiście pyszna grafika którą można dosłownie jeść oczami, to nie jedna mega duża wisienka na torcie.

xDDDDDD

Dostałem raka oczu.

Opublikowano
Uznaje to za brak argumentów i że się zgadzasz co do mojej opinii o Nintendo  :)

Uznaj to za to, że zgadzam się z tym, że masz swoją własną opinię na temat konsoli której nie posiadasz. W dodatku piszesz bzdury typu, że nie ma pełnoprawnego Mario na nim. Co?

Opinia tej samej wagi, co moja o Xbox One.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.