Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Mendrek teoretyk gawędziarz, dlaczego Ty w ogóle w tym temacie zabierasz głos? Najbardziej szczęśliwy z wydajności Batmana na kąsolach, jak sam cały czas męczysz gry sprzed 6 lat na PS3 xD

Tyle FPS w Batmanie mają:

- konsolorze 24-30

- blacharze 15

- Mendrek 0

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 985,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Przynajmniej można zwrócić grę normalnie a nie jak w "cyfrowej dystrybucji" na konsolach :Coolface:

Kodzik od mietka na allegro to też możesz zwrócić?, czy kupiłeś prawilnie na premierę za 60 ojro na stem, czy czekasz na cebulową wyprzedaż?

Opublikowano

Ale piecze konsolorzy :banderas:

Wiecznie zagladaja komus do portfela bo to ich jedyny argument :yao:

Opublikowano

PC SRASTER EDITION  :s159:

na 970 ponizej 15 klatek w pierwszej lokacji gdy gramy policjantem, niezaleznie od detali i gameworks off

Jak zwykle gdy pojawia się NV ze swoim ShitWorks to gra jest niegrywalna nawet dla posiadaczy ich kart

Na piratach nie da się grać. brakuje patch 3,5gb. bardzo nieładnie ze strony RS że nie udostępnili tego patcha na p2p 

Gra na ustawieniach tekstur LOW wymaga 2GB pamięci na karcie

na kartach amd się nie da grać

Tak przeglądam sieć i co ludzie pierdziela że na 970 maja locka na 30fps wtf? 

Z ciekawości włączyłem wszystkie ustawienia Gameworks i jak tylko Batmobil podjechał i pojawił się dym, miałem jakieś 2 klatki szczerbaty.gif

Po wyłączeniu jakoś chodzi, raczej płynnie, no ale gram na niskiej rozdzielczości, więc to ratuje. Tak czy inaczej, optymalizację skopali po całości. 

W ogóle jakie rozkminy :dynia:

Jedyny sposób żeby teraz w ta grę zagrać to zostawić capa na 30 a w sterownikach Nv dać Adaptive Vsync na opcje polowy odświeżania monitora. Wtedy mogę włączyć sobie Gameworks, tekstury na Low reszta na Normal i karta utrzymuje te 30 fps.

Z szybszymi kartami można zapewne włączyć AA i dać ustawienia świata i cieni na High, u mnie przy tych ustawieniach karta ma problem z utrzymaniem 24-20 klatek.

Widzialem juz jak na reddicie tricki robia z edycja plikow, ustawieniami w sterownikach zeby moc pograc bez dropow

OMG gra ma natywnie wyłączone renderowanie w trybie DX10... nic dziwnego ze to tak działa jak jest renderowane w DX9. Co oni odwalili. Trzeba dalej iść grzebać w ini

A JA NA TO

Clean 30fps. No stuttering, no frame-pacing issues, just a continuous line - as it should be.

jr61w1.jpg

photo-1926.jpg?_r=1429294865

Właśnie wyczytałem na eurogamerze, ze pc mastery racery mają spadki fpsów do... 0, słownie zera, ZERA, Z E R A fps.

:pawel:

KOLEJNY RAZ TYTANY NA KOLANACH Z PEŁNYMI USTAMI

Plują na nich a oni się cieszą.  :newell:

valve-ceo-gabe-newell1.jpg

Opublikowano

Kupiłem te grę na PC, ale w obliczu takich akcji jadę dzisiaj po wersje na PS4 :/

Mentalność konsolorza wychodzi z Ciebie Macio, zamiast zaczekać kilka dni aż ogarną du,pę to jedziesz wydać 200 zł :pawel:

Opublikowano

Kupiłem te grę na PC, ale w obliczu takich akcji jadę dzisiaj po wersje na PS4 :/

Mentalność konsolorza wychodzi z Ciebie Macio, zamiast zaczekać kilka dni aż ogarną du,pę to jedziesz wydać 200 zł :pawel:

Jestem wielkim fanem Batmana i wole sobie w spokoju pograć niż czekać, aż to ogarna ;)

Opublikowano

Ktora to juz edycja, gdy Maciek przejrzewa na oczy. xD

Czezkiemu juz Mortala naprawili ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czezky ale sie wpier.doliles :dynia:

Opublikowano

Czezky ale sie wpier.doliles :dynia:

W tym roku przynajmniej nie musi zmieniac tekstow, wiedzac, ze po raz kolejny nie zagra w nowego PESa...

Ciekawe kiedy EA wroci do budzetowych edycji PC z aktualizacjami skladow.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak bardzo czekam na premierę nowego PES.
:banderas:

PS. MKX już jest grywalne na kartach za 4tyś czy nadal beka wnusiu?

Edytowane przez YETI

Opublikowano

CZEZKY WYEBAŁEŚ SIĘ BO NA WERSJĘ 1080P/60FPS MUSISZ POCZEKAĆ DWA DNI DŁUŻEJ!!!1111 DO TEGO NIE ZAPŁACIŁEŚ ZA GRĘ 240ZŁ TYLKO DOSTAŁEŚ ZA FREE NO CO ZA ŻAL

Opublikowano

No na PESa czeka 2 rok ^^

EDIT: tak

Edytowane przez easye

Opublikowano

Blacharnia już stara się odwracać kota ogonem Xd

CZEZKY WYEBAŁEŚ SIĘ BO NA WERSJĘ 1080P/60FPS MUSISZ POCZEKAĆ DWA DNI DŁUŻEJ!!!1111 DO TEGO NIE ZAPŁACIŁEŚ ZA GRĘ 240ZŁ TYLKO DOSTAŁEŚ ZA FREE NO CO ZA ŻAL

dał jakieś 1500zł za grę :kaz:

Opublikowano

THIS IS WAITING :kaz:

MÓWI FAN FIRMY, KTÓRA CHYBA SZÓSTY RAZ POKAZUJE TLG NA E3 xDDDD

Po raz drugi. W 2009 roku oraz w 2015.

Opublikowano

Zapisane!

2 dni kowa TJ 25.06.2015 11:50 ma to chodzić BETONOWO albo BEKA WNUSIU! 

A jak nie to wy i tak  :choragiewka:

Edytowane przez Starh

Opublikowano

SYTUACJA OPANOWANA, NA STEMIE ZMIENIONO OPIS WYMAGAŃ MINIMALNYCH DO BATMANA

xddd

Opublikowano

Mendrek teoretyk gawędziarz, dlaczego Ty w ogóle w tym temacie zabierasz głos? Najbardziej szczęśliwy z wydajności Batmana na kąsolach, jak sam cały czas męczysz gry sprzed 6 lat na PS3 xD

Tyle FPS w Batmanie mają:

- konsolorze 24-30

- blacharze 15

- Mendrek 0

Ja zawszę mogę kupić PS4 i mieć dobrego Batmana, Ty ze swoją blaszką dopiero jak (JEŚLI) wyjdzie patch (I JEŚLI COKOLWIEK NAPRAWI). Ja przytaczam fakty i toczę bekę z tego co teraz (i od dawna) wszyscy. Czyli PC.

Spoko, ad persona w obliczu braku argumentów to normalne w takich sytuacjach. Ale to nie ja jestem tu ruchany, tylko Ty jako osoba która wybrała złą platformę do grania. A raczej "grania".

Opublikowano

Chłopcy radarowcy - jesteście smieszni.

Ale ja to rozumiem, jakbym od premiery next-gena miał tyle gier do grania co wy i tylko jeden, do tego archaiczny sprzet na chacie bo przeciez trzeba szanowac i gloryfikowac marke, to i ja bym mial 12h dziennie na szukanie informacji i hejtowanie innych platform (wkoncu trzeba cos robic czekajac na gry :) ). Róznica jest taka ze gdy na PC master race ktoś pluje, to community odradzu działa, leca negatywne recenzje i refundy. Gdy na posiadaczy PS4 od 2 lat Sony s.ra ciepła kupką, wy to łykacie i jeszcze sie cieszycie. Jak ktos nie ma klapek na oczach i widzi ze jest źle, to i tak poleci kumplowi na friend liscie na PSN bo "przeciez kupilem" :yao:

PC ma tak bogata biblioteke gier ze czesto beda zle optymalizacje, gry ktore chodza jak kupa i trzeba sie z tym pogodzic. Osobiscie moge potwierdzic ze optymalizacja Batmana jest do dupy, ale gra sie normalnie. Waszym problemem jest to ze wy albo CZYTACIE albo SLYSZYCIE, a potem jestescie jak Mendrek, wielki ekspert z twarza zalana betonem :pawel:

Jako posiadacz zarówno PS4 jak i PC, moge smiało stwierdzic ze to drugie daje znacznie wiekszy komfort grania i w ogole porównywanie ich obok siebie jest poprostu smieszne. Kawałek plastiku bez wstecznej kompatybilnosci, ze skrzypiacym padem na 5h i gierkami ktore ledwo chodza w 30 fpsach. Jescze gdyby na to były dobre gry jak za czasów PS2, które by jakos rekompensowały to dymanie graczy....ale wy juz zostaliscie zmanipulowani i crapy, ktore kiedys by lezaly w koszach za 15zl bo nikt tego nie chce, ogrywacie do upadłego. Do tego Cinematic experience 24/7 przeciwko nieskoczonym wręcz mozliwosciom i ogromnej bibliotece gier na PC.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Znaleźć też można raporty o... zatrzymywaniu się gry (spadkach do 0 FPS) i niskiej płynności nawet na kartach pokroju Titan X i GTX 980 Ti.

Nowa jakoś gry na pc, 4k na ultra/0fps na 21 calach z 4 metrów.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Konsolowe poletko to teraz kilku ślepych indywidualistów, niosacych sztandar z guwna, wmawiajacych innym braciom ze jest dobrze, tasujących sie do remasterów i płacenia drugi albo i trzeci raz za tą sama gre. Ja podziekuje, wole juz wrocic do retro niz brac czynny udział w rozwoju tego raka :)

Wypraszam sobie w remasterki z gamecuba, PS2, PSX, wii to ja sobie na laptopiku gram w 60 klatach i nie potrzebuję na to sprzętu za 4K  :dog:

Co nie znaczy, że rozumiem to iż niektórzy wolą grać w 60 fpsacah, no ale jak ktoś s(pipi)i port w gierce to -  :dunno:

Z tymi refundami to też nie jest tak za(pipi)iście, bo nvidia ci kodu nie zrefunduje, to samo firmy wysyłające kody... refund masz tylko jak kupisz bezpośrednio ze steam'a.

Edytowane przez Starh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.