Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 215

Oceń okładkę PSX Extreme 215 27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 215

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

PSX Extreme #215

psxextreme_215.jpg

Lipcowy numer dostępny od 30.06 (wtorek)

Prenumerata - wysyłka 28.06 (niedziela)

Emocje, niespodzianki, owacje szczęścia i gry. Mnóstwo rewelacyjnych gier. Jakie było E3 2015, każdy widział. Nie każdy miał szansę zobaczyć osobiście niestety, ale to przecież impreza tylko dla branży. Gorzej, gdy nawet branża nie bierze udziału w największym na świecie corocznym wydarzeniu poświęconym grom wideo. Albo inaczej – bierze tylko zdalnie. Twitter, YouTube, Twitch – to wszystko daje wrażenie uczestnictwa w tym wielkim show. Ale nie oszukujmy się – to tylko WRAŻENIE. PSX Extreme było w Los Angeles jednym z 4 czy 5 polskich mediów. Ja sam znam takowych w kraju minimum drugie tyle – przynajmniej takich, które chcą być traktowane poważnie. A jednak w Convention Center ich nie było. Swoje niusy i informacje opierały na doniesieniach z Internetu. Wewnątrzbranżowo czasami śmiejemy się z „graczy”, którym wystarcza „przejście” gry na YouTubie, a po obejrzeniu paru trailerów gotowi są wystawić finalną ocenę. Lepiej od twórców wiedzą, w jakim aspekcie gra zaliczyła downgrade i co należy poprawić, by było idealnie. Po tegorocznym E3 mam wrażenie, że część polskich mediów mimowolnie przeszła do tej niesławnej grupy, pisząc o czymś, czego tak naprawdę nie poznała. Słuchając i relacjonując opowieści świadków, zamiast samemu wziąć czynny udział w tej jedynej w swoim rodzaju imprezie.

Nie piszę powyższego, aby się chełpić swoim pobytem w USA czy wbijać szpilki kolegom po fachu. Znam polskie realia i branżowe problemy – finansowe, korporacyjne, logistyczne i inne. Powyższe to raczej smutne świadectwo aktualnego stanu polskich mediów growych, zwłaszcza tych skierowanych do pasjonatów. W dzisiejszej Polsce ciężko „pisać o gierkach” i przetrwać, a tym bardziej na tym zarabiać. Przeciętny Kowalski nie czyta, tylko zamroczony reklamami, impulsywnie kupuje w marketach. Jeśli czyta, to głównie nagłówki w Internecie podczas porannej kawy. Nam pozostaje wiara w hardkorowców, którzy wychowali się razem z nami i we wszystkich, którzy wspierają nas, kierowani wspólną pasją i miłością do gier wideo. Nie sprzedajemy milionów egzemplarzy, nie odpalamy cygar od studolarówek, co miesiąc walczymy na twardym rynku – ale raz w roku staję na rzęsach, abyśmy byli tam, gdzie jako szanujący się magazyn o grach wideo być powinniśmy. I dziękuję wszystkim, którzy potrafią to docenić. [Grzegorz 'Butcher' Drabik]

PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!

TEMAT NUMERU - PLAYTEST
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

TEMAT NUMERU - RAPORT Z E3 2015

Wywiad z Jimem Ryanem
Intro i konferencje
Project Morpheus
Network – przegląd gier
Pocket – przegląd gier

Assassin’s Creed Syndicate
Battleborn
Call of Duty: Black Ops III
Dark Souls III
Deus Ex: Mankind Divided 
Elite: Dangerous
Fallout 4
FIFA 16
For Honor
Forza Motorsport 6
Halo 5: Guardians
Hitman
Horizon: Zero Dawn
Just Cause 3
Mad Max
Mirror’s Edge Catalyst 
Need for Speed
No Man’s Sky
Pro Evolution Soccer 2016
ReCore 
Rise of the Tomb Raider
Star Fox Zero 
Star Wars: Battlefront 
Street Fighter V
Super Mario Maker
The Last Guardian
Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
Tom Clancy’s The Division
Uncharted 4: A Thief’s End

CO NOWEGO

Bloodstained: Ritual of the Night
Divinity: Original Sin – Enhanced Edition 
Kill Strain 

RECENZJE

Batman: Arkham Knight 
Farming Simulator 15
LEGO Jurassic World 
Payday 2: Crimewave Edition
The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited
Yoshi’s Woolly World

NETWORK

Destiny – House of Wolves
Game of Thrones – Ep. 4
Life is Strange – Ep. 3
Magicka 2
Nom Nom Galaxy
Swords & Soldiers II
Zen Pinball 2/Pinball FX2 – Portal Pinball
Zen Pinball 2/Pinball FX2 – Star Wars Pinball

POCKET

Fossil Fighters: Frontier
Harvest Moon 3D: The Lost Valley

HARDKOR

God Mode On
Styliści branży – From Software
Poza ekranem – W samo południe
Kartoteka – Brian Fargo
Unplugged – Na imprezkę

RETRO

Trzeba znać
Czytelnia
Pegasus zone – A Nightmare on Elm Street
Kult plastiku – Roll ’n Rocker
Kącik kulturalny – „MacGyver”
Moje retro – Krzysztof „NRGeek” Micielski
Made in Poland – Prawo Krwi
Historia gier wideo w Polsce (cz. VII)
Comix Zone – Tytus Romek i A’Tomek
To było grane – Thrill Kill
Martwa strefa – Interplay Entertainment cz. 1

FELIETONY
Z dziennika gracza [Dżujo]
Fabularna tawerna [Zax]
Od gracza dla graczy [Mazzi]
New Game Plus [Mielu]
Z uKosa [Koso]
Savepoint [Michał Walkiewicz]
Okiem maniaka [butcher]

STAŁE RUBRYKI

Co nowego 
Ohayo Nippon
Testy
Hyde Park
Dream Extreme
Co ja gram?!
Graczpospolita
Region Filmowy
Listy

PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!

PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 28.06. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj.

Zapowiedź nowego numeru również na PPE.pl. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym.

batman.jpg

e3.jpg

god_mode.jpg

halo_deus.jpg

mgs.jpg

• Odpowiedzi 43
  • Wyświetleń 17,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nr kupiony.   Blondyn pisze ze E3 "zagotowało mu kał w żyłach".   Perez i Butcher, oszczedzcie nam tej żenady w końcu. Miejcie jakis szacunek dla marki PE, bo to zasłużony periodyk.   PE słyną

• Dzięki Ci Butcher (i reszta) za zaje.bisty numer wypchany po brzegi świetną relacją z E3. Nie było wyjścia i dobrze się stało, że numer został o te kilka dni przesunięty. Narazie tylko przeglądnąłem,

• Kolejna ofiara dopalaczy?

Opublikowano
Fajnie wygląda relacja z E3. Czekam na tekst Komoda o MGS.

Butcher - być w LA to rzeczywiście wielkie emocje, ale ile można się pysznić "Ja byłem ,a wy szaraczki nic nie wiecie o branży , oglądacie streamy ,a ja mam zdjęcia z Ellie "? Litości! Butcher uważasz się za "insidera"? Jakie eksklusywne treści usłyszałeś na wyłączność ,nieoficjalnie od przyjaciół z Sony ,z MS ? Twoje tweety powiela cały świat.

Zabrzmiało to meglomańsko. No offence :)

Edytowane przez Tokugawa1982

Opublikowano

Pysznić? Chyba nie do końca przeczytałeś wstępniak. To raczej smutek i ubolewanie.

Tak, w przeciwieństwie do większości polskich mediów uważam się za insidera, jeżeli to oznacza WŁASNE wrażenia z ogrywanych gier, a nie cytowanie/kopiowanie cudzych.

Mało? To samo da Ci obejrzenie trailera na YT?

Edytowane przez Butcher

Opublikowano

Butcher, tutaj specjaliści oceniają model jazdy w Forzie na podstawie GIFów z filmów offscreenowych na youtubie. Deal with it.

Opublikowano

Fajnie wygląda relacja z E3. Czekam na tekst Komoda o MGS.

Butcher - być w LA to rzeczywiście wielkie emocje, ale ile można się pysznić "Ja byłem ,a wy szaraczki nic nie wiecie o branży , oglądacie streamy ,a ja mam zdjęcia z Ellie "? Litości! Butcher uważasz się za "insidera"? Jakie eksklusywne treści usłyszałeś na wyłączność ,nieoficjalnie od przyjaciół z Sony ,z MS ? Twoje tweety powiela cały świat.

Zabrzmiało to meglomańsko. No offence :)

I to no offence na końcu
Opublikowano

I właśnie za takie teksty lubię Butchera. Konkretnie, subiektywnie, bez owijania w bawełnę. Przywali komu trzeba, ale też pochwali, w tym przypadku starych, poczciwych hardcorowców, którzy regularnie kupują pismo. 

Okładka kozak, idealnie trafiła w mój gust.

Opublikowano

I właśnie za takie teksty lubię Butchera. Konkretnie, subiektywnie, bez owijania w bawełnę. Przywali komu trzeba, ale też pochwali, w tym przypadku starych, poczciwych hardcorowców, którzy regularnie kupują pismo.

Okładka kozak, idealnie trafiła w mój gust.

W sumie podpisuje sie. Fajnie, ze ma swe zdanie i nie szczypie sie, pisze co mysli. To sie ceni.
Opublikowano

Mam nadzieję, że okładka ukazuje faktyczną jej jakość, i że za kilka dni nie otrzymamy wersji dałngrejt, wszak przy Dywizji, różnie to bywa :isee:

Opublikowano
  • Autor

Z grupy Rozgrywka na fb

10537447_452882608204783_789194919115629

Ładnie

Ale że kod kreskowy zostawili ;).

Opublikowano

Podobałaby mi się bardziej, gdyby miała więcej napisów.

Opublikowano

okładka jest całkiem ok, choć byłem pewny że będzie z Batmanem.

Opublikowano

The Division? Przy okazji E3 2014 na okładce było Far Cry 4. Połowa PE w kieszeni Ubi. Rok temu też mieliście wywiad z Jimem Ryanem. Druga połowa PE w kieszeni Sony. Spisek odkryty.

Opublikowano

Liczyłem na okładkę z Last Guardian, Shenmue lub Tomb Raider

Z Last Guardian/Shenmue nie ma kasy.Zresztą to jakieś chińskie gierki,które nikogo. Nie to co Dywizja od mistrzów z Ubisoft :dog:

Opublikowano

Zjedz je równo.

Kupuję PE. Tak od 50 numeru.

E to słabo, ja od 1 :D

Czy recenzja DMC 4: Special Edition znajdzie się w kolejnym numerze?

Opublikowano
  • Autor

Tak, numer jest dzisiaj normalnie w sprzedaży w całym kraju (a przynajmniej nie mieliśmy żadnych sygnałów, że coś jest nie tak).