Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano
57 minut temu, MEVEK napisał:

Niestety nie bedzie :platinum: @Bansai :shotgun: Jak mi smutno :sapek:

Free DLC, Thx Capcom :wub:

Nie bawie sie juz w platynki : p

ale wiele w sumie nie brakuje, moze kiedys z nudow sie porwe jak wroce do gierki

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 367,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bo platynę w GOTY trzeba mieć. 

• Ja czekam aż kolekcję uzupełni kolekcjonerka Resident Evil 2    

• To jest demo rimejku pełną gębą.   Jak to jest poziom Revelations to oficjalnie idę zjeść własne kapcie.   Czyli HDRek nie działa = gierka do śmieci? Nie da się go wyłączyć i g

Opublikowano

Przy tej zagadce, staraj sie stac w miejscu kiedy atakuje z gory grabiami.  Raz moze cie trafic, chodz nie musi, a potem bedzie atakowal w tym samym miejscu. Kiedy spodziewasz sie ataku rob krok do tylu i tym sposobem masz zaoszczedzony spray, albo dwa :reggie:

3 minuty temu, Bansai napisał:

Nie bawie sie juz w platynki : p

ale wiele w sumie nie brakuje, moze kiedys z nudow sie porwe jak wroce do gierki

Akurat odnioslem sie do obozu X'baka, gdzie nie ma platyny nawet przy calaku. Przykro mi :dynia:

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano
15 minut temu, MEVEK napisał:

Przy tej zagadce, staraj sie stac w miejscu kiedy atakuje z gory grabiami.  Raz moze cie trafic, chodz nie musi, a potem bedzie atakowal w tym samym miejscu. Kiedy spodziewasz sie ataku rob krok do tylu i tym sposobem masz zaoszczedzony spray, albo dwa :reggie:

Nie wiem, gdzie takie bogactwa, ale pewnie na Normau, bo ja na Hardcore posiadam całą jedną sztukę, no i w sumie dwa komplety roślinek.
Dobrze, że droga powrotna z miotaczem była prosta i można było te paskudztwa w kanałach wyminąć.
Przypuszczam, że ta przerośnięta zapalniczka nie jest zbyt skuteczna na Williama... Czy może się mylę?

Opublikowano
18 minut temu, MEVEK napisał:

Akurat odnioslem sie do obozu X'baka, gdzie nie ma platyny nawet przy calaku. Przykro mi :dynia:

Ale wiesz że w obozie zielonym mało kto calakuje gry bo są ciekawsze rzeczy w życiu niż np 300h w mortale kombat dla jednego pucharka albo autystyczne zbieranie pierdół w sandboksie. Na szczęście na forum widzę coraz mniej dzbaniarzy pucharkowiczów.  Co wam te platyny czy calaki dają to nie wiem. 

Wracając do gry i Claire b. Czy dobrze rozumiem mogę wszystko robić dopóki nie wejdę do siedziby specjalnej jednostki pan x nie zaatakuje?

Opublikowano

tak jest

btw. skończyłem lełona b no i trochę kibel że praktycznie nie ma większych różnic :( ale w to się tak zayebiście gra że nawet mi to nie przeszkadzało. Claire a narazie poczeka, przejde tylko ten dodatkowy tryb i do dlc przerwa

Edytowane przez Pupcio

Opublikowano
7 minut temu, blantman napisał:

Wracając do gry i Claire b. Czy dobrze rozumiem mogę wszystko robić dopóki nie wejdę do siedziby specjalnej jednostki pan x nie zaatakuje?

Nie ma się z czego wielce cieszyć bo i tak  w końcu tam  trafisz szybko, bez sensu nie ma co latać po  posterunku.

Pan X to pocieszny przeciwnik, słychac go, i jedyny minusik  to mimo że w większosci realnie łazi po  posterunku to chyba czasami gra go teleportuje. Ale nie na zasadzie ze wiesz ze jest z  tyłu  a nagle pojawia się z przodu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Humulus napisał:

Gram w Claire B i właśnie trafiłem do

Ukryj zawartość

sierocińca

Co się tam wyprawia to ja nawet nie:banderas:

Wszyscy się jarają, a mnie ta lokacja rozczarowała. Nie liczyłem co prawda na poziom posterunku, no ale miałem nadzieję, że trochę dłużej tam zabawimy, no i

to daremne skradanie, które pasuje do tej gry jak pięść do oka... 

Jedynie Irons dawał tu radę.

2 godziny temu, Popi napisał:

Czy Leon B czymś się różni oprócz innego wejścia na komisariat i pojawieniem się szybciej Mr X? Bo walka z Birkinem była taka sama, etap w więzieniu i psiarnia też,  później już idzie ten sam schemat co Leon A?

Leon A/Leon B czy Claire A/ClaireB, to jest praktycznie to samo. Start w innym miejscu, Mr.X pojawiający sie ciut wcześniej, no i przedłużona końcówka. Niestety pod tym względem się nie postarali, w oryginale zmiany były znacznie bardziej wyraźne. 

3 godziny temu, easye napisał:

Za darmo będą? 

Za darmo, a najlepsze jest to, że i tak znajdą sie marudy. Wystarczy wejść na PPE i poczytać to p*erdolenie "dlaczego nie dali od razu na płycie". Autyzm lv.9999. 

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Jutro od rana katuję Leona A na hardcorze, co by zrobić go na minimum S :shotgun:. Chciałbym zdobyć LE 5 z infinite ammo, a potem wiadomo platynkę. Wish me luck.

Dziękuję Capcom <3 Dawno tak mnie gra nie porobiła jak ten sztos.

Opublikowano

Oficjalnie uważam  kogoś za mistrza kto poleci  HC leona A bez sejwów.

Opublikowano
7 minut temu, Bartolini napisał:

Jutro od rana katuję Leona A na hardcorze, co by zrobić go na minimum S :shotgun:. Chciałbym zdobyć LE 5 z infinite ammo, a potem wiadomo platynkę. Wish me luck.

Dziękuję Capcom <3 Dawno tak mnie gra nie porobiła jak ten sztos.

Do LE5 infinite ammo wystarczy S rank na normalu jakby co :ogor:

Opublikowano

Jezu jaka ta gra jest fenomenalna xd

Narzekanie na branżę w 2019 r? Chore ludzie.

Opublikowano
4 minuty temu, Bansai napisał:

Do LE5 infinite ammo wystarczy S rank na normalu jakby co :ogor:

Jestes pewien? źródła mówią, że to musi być hardcore, no, ale skoro go masz to się nie spieram.

Opublikowano
5 minut temu, ragus napisał:

Jezu jaka ta gra jest fenomenalna xd

Narzekanie na branżę w 2019 r? Chore ludzie.

Kim i jak grasz?

Opublikowano

Leon normal

Opublikowano
33 minuty temu, Bartolini napisał:

Jestes pewien? źródła mówią, że to musi być hardcore, no, ale skoro go masz to się nie spieram.

Trzeba miec czas ponizej 2:30h

ale teraz to juz sam nie jestem pewien czy na normalu czy na hardcore... wiem ze na hardcore na 100% mozna odblokowac infinite rakietnice i miniguna.

Opublikowano
9 minut temu, Bansai napisał:

Trzeba miec czas ponizej 2:30h

ale teraz to juz sam nie jestem pewien czy na normalu czy na hardcore... wiem ze na hardcore na 100% mozna odblokowac infinite rakietnice i miniguna.

No na necie jest napisane, że na hardcorze bazooka i minigun to S+ w zależnosci od postaci, a LE 5 to samo S. Może Ci się myli z Samurai Edge, który jest dostępny za S'ke na normalu.

Trochę pogmatwane, ale za to ile radości :obama:

Opublikowano

To uczucie, gdy wchodzisz z jednym nabojem do pokoju z ozdobami powitalnymi dla Leona, widzisz zagadkę do rozwiązania, nagle zza ściany wychodzi jeden zombiak, a drugi który leżał przy drzwiach nagle wstaje.

I cyk wracamy do głównego hallu.

Podoba mi się ten patent, że nie wiemy po ilu strzałach pada zombie. Jest stresik, desperacja i ta myśl że chyba lepiej uciekać. 

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ciężkie kryteria trzeba spełnić na Infinite Rocket Launcher i Infinite Miniguna. Trzeba zrobić S+ rank na Hardcore, a jednak Save wpływa na rangę w RE2Remake bo S+ dostaniemy tylko jeżeli liczba savów nie przekroczy 3. 

Opublikowano

Tak mi sie przypomnialy, w Leon A w psiarni zalatwilem te psy jak byly jesczcze w klatkach a wracaja i tak bylo ich pelno :/

Opublikowano

Ale jakbyś nie rozwalił tych w klatkach, to miałbyś o 3 więcej - sprawdzone własnoręcznie :)

Opublikowano

Tak, pamietam ze mialem podobnie dlatego strzelalem z uchylonych drzwi. A czasem tylko w pelnie otwieralem. W tamtym miejscu pieski nie moga opuscic pomieszczenia. Tak samo, jak i na parkingu. Dobrze, ze strzelby sa na strzala.

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano
2 godziny temu, milan napisał:

Oficjalnie uważam  kogoś za mistrza kto poleci  HC leona A bez sejwów.

Nie zliczę ile razy przeszedłem całe RE4 na professional bez save'owania ani ginięcia, jednak tutaj taki wyczyn wydaje mi się znacznie trudniejszy. Będzie co masterować przez następne tygodnie / miesiące.