Opublikowano 9 sierpnia 20259 sie Masa klejąco uszczeniająca albo klej do szyb samochodowych. Co tam masz pod ręką. Otaśmuj to na otwartej szybie żeby dobrze docisło.
Opublikowano 15 sierpnia 202515 sie Zaparkowalem auto po trasie, wypiąłem kabel USB-C ze smartfona i ladowarkę kamerki z gniazda zapalniczki. No i jakims trafem ta luźna końcówka USB-C wpadła mi do gniazda zapalniczki i z małym "bzzyt" zrobiła zwarę w 12V. Już myslalem, ze przez wakacje ani nie bedzie dało się chłodzić lodóweczki turystycznej ani uzywac kamerki. I jeszcze obsrałem zbroje czy infotainment z android auto też nie dostał po dupie, bo drugi koniec kabla USB nadal w nim siedział w trakcie zwary.Na szczęście to tylko bezpiecznik od obu gniazd 12V jebnąl i na stacji za kilka zeta kupiłem nowe - jedyna zabawa była jak dostać się do puszki z bezpiecznikami i który to konkretnie. Odtąd przy wysiadaniu będę wkładał do gniazdka zapalniczki zaślepkę plastikową i nie zostawial slotu otwartego, skoro to takie czułe.Bardziej pisze jako cos, na co warto zwrócić uwage, a może się przypadkiem wydarzyć przy plątaninie kabelków.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. No i w tej x1 co kupiłem w listopadzie wywaliło 2 błędy:olej w skrzyniSprawdź napęd :)W Aso typ powiedział że to oba błędy są powiązane - i chodzi o wymianę oleju, bo przekroczone już 90.000. No i za 1400 zł wymienia (z rabatami), a u mnie na wsi typ robi to za 800 zł. Raczej pierwszy olej wymienię w ASO, a później będę robił „nieoficjalnie”.W starej jedynce f20 mam 240.000 przebiegu i nigdy nie wymieniałem. Cholera nikt nie chce jej kupić. Rozrządu też w niej nie wymieniałem. W warsztacie 7 tysięcy wołają, a z ciekawości spytałem w aso, 14-15 tysięcy*:) Ale mogą zrobić rabat.* a auto wystawione za 30.000
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 15 minutes ago, grzybiarz said:W starej jedynce f20 mam 240.000 przebiegu i nigdy nie wymieniałem. Cholera nikt nie chce jej kupić. Rozrządu też w niej nie wymieniałem. W warsztacie 7 tysięcy wołają, a z ciekawości spytałem w aso, 14-15 tysięcy*:) Ale mogą zrobić rabat.* a auto wystawione za 30.000No to ciekawe czemu nikt nie chcę
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Są auta co mają po 300.000 km i braku info o rozrządzie. Tutaj na łańcuchu, ale ciężko umiejscowiony i trza pół auta rozbierać :/ stąd cena spora. Typ wymienił w jakimś citroenie za 2500…
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No auta premium i z wyższych segmentów są drogie w utrzymaniu, żadna nowość. No ale jak ktoś kupuje takie auto to i ma na serwis.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 7 minut temu, Ukukuki napisał(a):No auta premium i z wyższych segmentów są drogie w utrzymaniu, żadna nowość. No ale jak ktoś kupuje takie auto to i ma na serwis.To nie kwestia auta premium bo wystarczy kupic BMW z innym silnikiem. To po prostu kwestia faktu, że w tym silinku wymiana rozrządu wymaga jego opuszczenia. Oczywiście mechanicy, którzy zjedli zęby na BMW potrafią to zrobić bez sciągania silnika, demontując belki i zawieszenie.