Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pokemon Sun & Moon

Featured Replies

Opublikowano

10-12 podjeść i udało mi się na niego trafić.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 146,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• froncz piotrewski
    froncz piotrewski

right in the feels

• Ale kto tu pier,doli oprócz Ciebie? Ja już gram, Shen opiera się na recenzjach i opiniach społeczności (jaka by ta społeczność nie była), a Ty stoisz z palcami w uszach i drzesz mordę "LALALALALA NIE

• o co ci chodzi? nie masz czasu? nie masz kasy?   taki z ciebie nintendofag że pewnie kupiłeś 20 amibo które są do chuja nie podobne a tymczasem nie możesz kupić najlepszej gry na 3Dsa jaka wychodzi

Opublikowano

A w której części dżungli polowałeś?

Opublikowano

Pierwsza od razu jak wchodzisz po lewej.

Opublikowano

Skurczysyna trudno złapać. Tak samo jak nie mogę Corsoli, Bagona i Feebasa. Ehhhhhhhhhh

Ale Kangaskhany to dwa mam XD

Opublikowano

Co za perfekcyjna odsłona. Poprawiono chyba wszystko, co dało się poprawić względem X/Y/OR/AS. Triale zamiast Gymów na plus, fabuła

to bardziej osobista historia (i to nie naszej postaci) niż ratowanie świata. Sporo cutscenek - podoba mi się to. Jeszcze gdyby główny bohater nie reagował taką samą miną na zostanie mistrzem ligi i śmierć matki...

muzyka w najważniejszych walkach i sporej części lokacji (zwłaszcza końcowych) dopierdziela po uszach, poziom trudności (zwłaszcza w wariancie exp share off + walki set) znacznie wzrósł względem banalnych poprzedniczek na 3DS-a - byłem ciągle niedolevelowany, trzeba było cały czas korzystać z weaknessów przeciwników i przedmiotów (chociaż w głównym story padłem ostatecznie tylko raz, przy próbie ognistej - Team Rowlet). Narzekać mogę głównie na zbyt dużą pomoc "serduszek" - jak już się nagłaszczemy Poksa, to co chwilę a to unika ataków, a to zostaje mu 1 HP. Raz udało mi się z pięć razy pod rząd uniknąć ataku. Przesada. Chociaż prawda jest taka, że bez tego musiałbym grindować, bo często ratowalo mi to dupę.

Najlepsze Poksy. 

Mój ostateczny team na ligę: Decidueye, Lycanroc (MVP, niesamowicie zamiatał połączeniem swojego speeda i Stone Edgem), Vikavolt (ten special attack), Crabominable, Muk (super tank, właściwie tylko ataki ziemne go ruszały) i Marowak. Chyba wszystkie złapane przed 20 levelem, ta sama ekipa całą grę  :wub:

Edytowane przez Elanczewski

Opublikowano

śmierć matki...

przecież

niczyja matka nie umarła ;)

ale fakt faktem, wnerwiała mnie ciągle ta sama mina głównego bohatera. chyba tylko raz w całej grze ją zmienił :dunno:

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

No nie, to była tylko taka hiperbola xd Główny bohater miał inną minę niż :) chyba tylko w jednej czy dwóch cutscenkach. 

Opublikowano

W mojej wersji jest on socjopatą posyłającym prawie martwe pokemony do walki żeby trochę osłabić wrogów. A potem zaatakować swym wiernym Rowletem. Dlatego cały czas się cieszy.

Opublikowano

Przegiete jest to ze pokemon przy wysokim przywiazaniu do trenera ma szanse zeby nie zginac przy 1hp. Walczylem wlasnie z solgaleo i marowak zablokował tak 7 ataków jeden po drugim.

Opublikowano

Nie wiem o co wam chodzi z tą trudnością gry, jedyne co to trzeba bardziej przywiązywać uwagę do typów, którego pokemona wysłać na którego i gra jest prosta jak wszystkie poprzednie. Raz tylko padłem na jednym trialu, ale to też z braku przygotowania (nie miałem aktualnie żadnej kontry) niż trudności. W bazie skullsów nie straciłem nawet jednego poka, wy chyba nie bardzo potraficie zbudować sobie team, nie?

Opublikowano

Chodzi o to, że jest w sam raz i nie polega na naciskaniu A żeby wygrać jak w XY i ORAS

Opublikowano

Nie no, moge wrzuci do teamu Alakazama, Gyardosa, Arcanine  i press X to Jason. Postawilem jednak na nowe poki i roznorodnosc.

Team to bede budowac jak przejde gre  i zapraszam do walk online

Opublikowano

No ja po prostu tego nie czuję, w XY też pamiętam że padłem raz na jednym gymie z tego samego powodu co tutaj, braku odpowiedniej kontry. 

@up też mam team z nowych poków i alolańskich wersji starych i jakoś nie rozwalili mi 5 poków w hideoucie skullsów xd

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Cooper naszym forumowym Garry Oakiem

Opublikowano

Chetnie podejme wyzwanie jak odpala pokebank, bo nie chce mi sie nowych pokemonow hodowac, a team z xy gotowy.

Opublikowano

Aż sobie wyobraziłem Coppera jako Blue/Gary mówiącego SMELL YA LATER. Pasuje do niego ;) 

Opublikowano

Skonczylem, w moim osobistym rankingu najgorsza czesc, nigdy do niej nie wroce, moze jeszcze troche online pogram jak bank otworza.

- duzy nacisk na marna fabule

inne wymiary, ultra beasty, fuzja człowieka z pokemonem, odlecieli na maksa

- wyspiarski klimat? No fajnie, tylko ze nawet z wyspy na wyspe nie mozna sie przeplynac, laprasa uzylem doslownie jeden raz przez cala gre

plusy wymienialem juz wczesniej, ale to kosmetyka, wywalenie hm, poziom trudnosci i z-moves lepiej wywazone niz mega ewolucje.

Opublikowano

Aż boję się zapytać o ten ranking, no ale dawaj jak możesz.

Opublikowano

a ja finalnie dałem grze 8.5 w recenzji.  najlepsze Poksy od lat, prawie wszystkie zmiany na lepsze, pare rzeczy nie zadzialalo, ale jest nadzieja na to, ze kolejne poksy beda jeszcze lepsze. Jestem mega zadowolony i bede gral z pewnoscia jeszcze dlugo, konczyl post game, kompletowal dexa itd itp. 

Dziękuję gamefreak za bdb poki :banderas: 

Opublikowano

Ta fabuła jest trochę martwiąca, bo o ile za pierwszym razem te 2h pier,dolenia na start można przeżyć, tak robiąc wszelkie nuzlocke'i i te inne to ch,uj człowieka będzie strzelać.

Opublikowano

Na szczescie mam jeszcze w backlogu omega ruby, chociaz tam mnie bedzie w(pipi)iac ilosc wodnych hm.

Opublikowano

tam ciebie będzie wszystko irytować, gra jest tragiczna.

i w sumie nie wiem czy to kwestia tego, że remake sam w sobie jest taki beznadziejny, czy RSE też du,py nie urywało, bo nostalgia przy grach wideo to bardzo mocna rzecz.

Opublikowano

ORAS olej cieplym moczem, zdecydoanie najgorsza gra z głownej serii Pokemon. Lepiej zagrać w zayebiste Emerald

EDIT

@Ragus

ORAS po prostu było strasznie kiepskie, IMO oryginalna 3 gen bije remake pod każdym względem

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

To moze white 2 znowu ogram, soul silver juz 3 razy przechodzilem i mam dosc.