Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki masz backlog?

Featured Replies

Opublikowano

mam taki backlog ze jakbym chcial go nie mieć to musiałbym sie zabić

• Odpowiedzi 149
  • Wyświetleń 14,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• "Jaki masz backlog?" - w chuj duży i nie do nadrobienia w czasie jaki mi pozostał na tym świecie, więc go olewam i gram sobie tak, jak mi serduszko akurat podpowiada. Jakaś nowość trzęsie duszą - hyc,

• Ja już bardzo dawno temu powiedziałem sobie "dość" w kwestii jakichkolwiek backlogów, bo wiem dokąd by to zaczęło zmierzać. Do odbębniania bo jest na liście ale nie ma ochoty - nie na tym to ma polega

• Ja to sobie bardziej zapisuje żeby nie zapomnieć że coś wyglądało super i jak jakimś cudem planety się ułożą w odpowiedni sposób że będe miał ochote i możliwość w to zagrać to w końcu nadrobie. Jak ja

Opublikowano

To też jest jakieś rozwiązanie. :cool: 

Opublikowano

Obecnie 379 giereczek na wszystkie platformy. Ja mam kolorową tabelkę w excelu z auto sumowaniem osobno dla kazdej platformy. Cieszy mnie, że od początku roku udało się zejśc poniżej 400. najwięcej zaległosci na PC (Steam + GOG) a zaraz potem PS3. Zawsze jak są jakieś świąteczne sale'e kupuje duzo gierek więc straciłem nadzeję, że uda się kiedyś zredukować zaległości do jakichś śmiesznych 30 tytułów.

Ja za dzieciaka w czasach PSXa robiłem sobie listę w notatniku (ale takim prawdziwym) i zapisałem tak kilkanaście stron, tytułami gierek w które chciałem zagrać. Flamastrem podkreślałem te gierki, w które chciałem zagrać najpierw, No i tak starałem się ogrywać te tytuły, ale i tak backlog był duży. Dzisiaj mam wy(pipi)ane, w co zagram to zagram. Szkoda tracić czasy na pierdoły. I tak wystarczy, że całymi dniami przesiaduję na forumku.

Ja nie mialem listy, nie bylo forumka, tylko te pare godzin w szkole. Kupowalo sie Neo+, PsxExtreme, wybieralo hity z danego miesiaca, lecialo na hale targowa do ruskich po gry, ogrywalo sie, za miesiac kolejne numery i wymiana tytulow po nizszej cenie. 

Ja uwielbiam swoją kolorowa tabelkę. Tylko na poczatku zajęło to sporo czasu żeby wprowadzić dane, a teraz to tylko update więc dosłownie minuta lub dwie żeby wszystko mieć aktualne. 

Opublikowano

Ja ostatnio zacząłem stosować metodę dwa kroki do przodu, jeden w tył - zapisuję sobie w Excelu po jednej stronie gry które ukończyłem wraz z datą, a po drugiej gry które mi doszły do zbiorów drogą kupna. Po zaliczeniu z backloga dwóch gier, mogę sobie pozwolić na zakup jednej nowej sztuki.

A liczbowo tragedia - na samego X360 mam około 150 pudełek, których zawartość nigdy nie wylądowała w konsoli, cyfry nie liczę, a gram przecież na wszystkich platformach.

Opublikowano
  • Autor

Myslalem o tabelce w excelu, ale cos nie moge sie zabrac za to. 

O tym podejsciu ping tez myslalem, na ten moment staram sie byc w najgorszym przypadku na zero. W tym miesiacu 4 gry skonczylem, 3 kupilem ;p

Opublikowano

po co jakieś tabelki jak jest howlongtobeat albo backloggery?

Opublikowano

Tabelka w excelu to najlepsze rozwiązanie. Łatwe w zarządzaniu i niesamowicie przejrzyste. 

Opublikowano

tylko kamienne tablice

Opublikowano

nie wiem nie jestem poje,bany ze zapisywac w excelu gry w ktore chce zagrac xddd tylko odpalam gre i gram ;//

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Tabelkę z grami ukończonymi, wrażenia i czas gry jeszcze mogę zrozumieć, tak zapisywanie gierek 'do przejścia' zalatuje bęką i brakiem pamięci pomysłodawcy.

Opublikowano

Mój backlog jest prosty do ogarnięcia - to co mam na stojaku obok konsol (ograne rzeczy trafiają do szafki) + zainstalowane gry na steam. Czasami zrobi się bałagan, ale raczej szybko idzie ogarnąć. :lapka:

Opublikowano

nie umiem przelać wrażeń z gry na kartke papieru

ciekawe czy te excele maja tabelki przestawne ze mozna filtrowac rok produkcji gry, platforme itd 

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Może w excelu byś dał radę. :sorcerer:

Edytowane przez Hum

Opublikowano

ciekawe czy te excele maja tabelki przestawne ze mozna filtrowac rok produkcji gry, platforme itd

Ta i pewnie jeszcze jaki to typ gry. xddd
Opublikowano
  • Autor

Wiadomo ze typ gry jest wazny, masz wiecej czasu i ochote na jrpg, filtrujesz sobie tabelke po tym gatunku. 

Opublikowano

Na Steamie gry można powsadzać do różnych kategorii. Mam taką kategorię "Completed" i "Do przejścia". Tak zarządzam backlogiem w wersji elektronicznej.

Opublikowano

Ponad 100 gier na steam. Szczerze mowiac watpie,ze kiedys je odpale.

Opublikowano

Na Steamie gry można powsadzać do różnych kategorii. Mam taką kategorię "Completed" i "Do przejścia". Tak zarządzam backlogiem w wersji elektronicznej.

Po co Ci kategoria Completed jak i tak Ty tylko te gierki kupujesz?

Ja nie prowadze spisu co mam do przejscia a co nie, raczej prowadze liste gier ktore mam kupione i ktore chce jeszcze kupic :) chociaz dawno nie aktualizowałem mojego excella i troche rozmija się ze stanem bieżącym... 

Opublikowano

A ja to mam w nosie, jak mam kaprys i mój wzrok spotka się z jakąś grą w szufladzie, na półce albo w menu konsoli/stema to ją odpalę, niezależnie czy już zaliczona czy nie.

Polecam taki sposób żeby sobie nie robić z przyjemności obowiązku.

Opublikowano

ja mam w (pipi)e backloga . Mam w bardzo dużo cyfrowych gier na xboxa, playstation, czy steam. Nawet na vite i 3ds mam jakieś cyfry nie pokończone albo kupione i nawet nie uruchomione. Lubię kupować gry i dzięki temu zawsze w coś mogę zagrać. Tylko pudełkowe staram się skończyć aby się pozbyć z domu :) .

Opublikowano

Ja tam nie mam dużego backlogu w sumie. Tylko cała obecna generacja i jakieś 80% poprzedniej (na PS3 tylko te gierki ograłem http://psnprofiles.com/przemo017)xD Kiedyś nadrobię, jak przejdę CSa :lapka:

Opublikowano

Przemo na ps3 juz przeszedłeś CS'a po co następnego przechodzisz?

Opublikowano

Chciałem sprawdzić jak się gra w CSa myszką, jednak padem lepiej :/