Opublikowano 28 maja 20168 l C0r dopiero 17 lat a jak ladnie ogarnal temat. Wpis. A co do nagrody to moze kasacja wybranego przez zwyciezce warna (dla siebie) lub odbanowanie jakiegos ekolegi (dla ekolegi).
Opublikowano 28 maja 20168 l C0r dopiero 17 lat a jak ladnie ogarnal temat. Wpis. A co do nagrody to moze kasacja wybranego przez zwyciezce warna (dla siebie) lub odbanowanie jakiegos ekolegi (dla ekolegi). Albo kasacja wybranego użytkownika. Albo dwóch nawet.
Opublikowano 28 maja 20168 l też gram. Za małolata byłem dobrym piłkarzem, zawsze stałem na szpicy i nigdy się nie wracałem.
Opublikowano 29 maja 20168 l +1 A nawet ostatnio myślałem czy będzie typer na Euro. Pamiętam niesamowitą serię butcha i ten plot twist z fickiem na końcu podczas WC.
Opublikowano 29 maja 20168 l Autor Ok, mamy już prawie 40 uczestników, więc myślę że zapisy potrwają nie do 5 czerwca, tylko do północy 2 czerwca, bo potem mam spory zapier'dol i z powodu braku czasu wolę mieć wszystkie typy wpisane na bieżąco do excela, a nie w ostatni dzień. Więc niedobitki którzy jeszcze pominęli ten temat a chcą wziąć udział - niech się wpiszą jak najszybciej. Pytanko do was - chcecie typować mistrza i wicemistrza jak to było w mundialowym typerze? Z tego co pamiętam wtedy dość wypaczyło to końcową klasyfikację w stosunku do typowania samych wyników - niektórzy plątali się po dolnej połowie tabeli przez cały typer, raz dobrze wytypowali mistrza i wicemistrza i od razu wskoczyli na samą górę. Dlatego trzeba by chyba było trochę obniżyć punkty za to. Ale to już od was zależy. Edytowane 29 maja 20168 l przez c0r
Opublikowano 29 maja 20168 l Można zrobić typowanie podium całego Euro, ale na takiej zasadzie: 1. Miejsce: 3 punkty 2. Miejsce: 2 punkty 3. Miejsce: 1 punkt Jest szansa na dodatkowe 6 punktów, myślę, że ciekawe urozmaicenie i nie wypaczy zbytnio wyników końcowych.
Opublikowano 29 maja 20168 l Ja tam byl dal za mistrza 3pkt i tyle samo za krola strzelcow xd i typowanie ich razem z pierwsza kolejka albo nawet zaraz po zakonczeniu zapisow. 6pkt swiata nie zmienia a zawsze dodatkowe emocje jakby komus sie udalo (w co watpie xd)
Opublikowano 29 maja 20168 l Autor Powiem tak - lepiej mimo wszystko uniknąć tej dysproporcji gdyby ktoś trafił zwycięzcę i miał dostać za to w ch'uj punktów. Wolałbym żeby jednak bardziej decydowała "dyspozycja" na przestrzeni całego typera, gdzie głównie chodzi o typowanie wyników. Dlatego - wytypujecie tylko zwycięzcę oraz króla strzelców, po 5 punktów za to. Jeśli ktoś trafi obie te rzeczy to dostanie 10 punktów, co pewnie pozwoli przesunąć się parę pozycji w górę, ale też nie zepsuje całej gry. Kto na nie?
Opublikowano 29 maja 20168 l Może być, tak jak mówię zawsze to jakieś urozmaicenie i ewentualna "szansa" na ciekawe roszady pod koniec rywalizacji. Oczywiście będzie miało to sens tylko i wyłącznie przed rozpoczęciem rozgrywek dlatego proponuję do 1 kolejki dodać pod spodem: Mistrz: drużyna x Król strzelców: zawodnik y