GwynBleidd_79 113 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Fat nie miał takiej opcji. Myślałem że w nowym dashu po tej dużej aktualizacji to dali. No cóż szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Tak z ciekawości co daje taki sposób wyciągania płyty? Przecież i tak musisz podejść do konsoli aby ją zabrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Możesz ją od razu zabrać a nie musisz się nachylać, naciskać przycisk i czekać te parę sekund zakładając, że wymieniasz/wyciągasz płytkę raz dziennie to daje Ci oszczędność dajmy na to, 5 sekund dziennie, 30 sekund tygodniowo. w miesiąc oszczędzisz na tym już dwie minuty a to już akurat czas na szybką fajeczkę albo wizytę w WC. w skali roku to już 24 minuty a w tym czasie to nawet obiad zjesz. W skali 10 lat 240 minut, nie licząc lat przestępnych, to już 4 godziny, i idąc dalej, możemy dojść do wniosku, że w całym życiu dzięki temu zaoszczędzimy grubo ponad jeden dzień, nawet półtora. ten post sponsoruje Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Ale dalej Musisz się schylać. Cytuj Odnośnik do komentarza
zloto 737 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Nie warto było robić nic Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 No dobrze. Jako, że spędziłem z najnowszą maszyną od M$ odpowiednio dużo czasu, to wypada przedstawić swoją opinię. Wiadomo, kto miał kupić, ten kupił. Niebieskich i tak się nie przekona, ale być może jest ktoś, kto się jeszcze waha i ten tekst w jakimś stopniu go nakieruje. Zacznę od wyglądu konsoli. Tutaj sprawa jest mocno subiektywna. Przyznam, że mam z X podobnie jak z Pro rok temu, czyli na materiałach prasowych jakoś wybitnie mnie wizualnie nie zachwyciła, ale już po wyjęciu z pudełka na żywo prezentuje się znakomicie. Jest nieduża, ciężka i generalnie cieszy oczy. Trochę szkoda, że nie kontynuowano znanej z S bieli, ale sądzę, że gigant z Redmond nie chciał wprowadzać większego zamętu wśród mniej obeznanych klientów - One, biały One S, biały One X. Nie wątpię, iż w przyszłości inne wersje kolorystyczne powstaną. Zapewne wielu z was widziało podobne porównanie modeli One w sieci, ale na forumku chyba nie było wrzucane, zatem pozwolę sobie swoje egzemplarze tu przedstawić. One X jest zbliżony gabarytowo do Ski, choć przez swoja konstrukcję wydaje się wizualnie nieco mniejszy. Objętościowo za to sporo brakuje mu do bazowego modelu One. Jest to jednak najcięższy przedstawiciel rodziny One, bowiem waży 3686 gr. Dla porównania One S 2904 gr, a pierwszy One 3536 gr. PS4 2804 gr, Pro 3244 gr, więc Xbox One X jest najcięższa konsolą bieżącej generacji. Jako, że gro osób posiada Pro, tutaj jeszcze porównanie do sprzętu Sony. Jak widać X jest wyraźnie mniejszy. Olbrzymia zaletą konsoli Xbox One X jest również kultura pracy. Jak już kiedyś wspominałem PS4 mam od premiery i przyzwyczaiłem się do jej głośnego działania. Gdy zagościł u mnie pierwszy One byłem wręcz zdumiony, jak cicho (niemal, że bezgłośnie) pracuje ten sprzęt. Pro zawitało jako kolejna konsolą i tutaj nie raz się zastanawiałem czy powinienem ją późną porą włączyć, by ciszy nocnej nie zakłócać. One X jest potężniejszy, znacznie więcej gier w 4k oferuje. Na domiar złego jeden z recenzentów przed opadnięciem embargo napisał, że konsola go głośno woła do grania i to boli. Nic z tych rzeczy. Xbox One X działa niezwykle cicho. Jest znacznie cichsza od PS4 (o Pro nie wspominając). Spokojnie można ją w tej materii w jednym rzędzie z One (S) postawić. Brawa dla M$. Kontroler jak zwykle spisuje się kapitalnie. Jest wygodny, działa bez zarzutu. M$ przyzwyczaił graczy, że jeżeli chodzi o pady, to nie mają sobie równych na tej generacji. Bardzo dobrze znana i lubiana forma. Bliźniacza z tym co One S zaoferował. Jeżeli ktoś chce kupić drugi kontroler, to warto wybrać wersję elite, ponieważ to pad padów. Dane najlepiej przesłać na dysk zewnętrzy, następnie je zgrać na X. Świetnie, że niektórzy twórcy umożliwili ściąganie tekstur 4k nieco wcześniej, ponieważ można było się cieszyć najwyższą jakością zaraz po odpaleniu gier. Konsola była testowana na 4 różnych telewizorach. B6 czyli topowy OLED z 2016r, CX700 od Panasa (najlepszy stosunek jakość - cena z 2015r.), KS7000 firmy Samsung (tuż obok DX700 bodaj najlepszy stosunek jakości do ceny w 20016) oraz na kilkuletnim Sharp Aquos Quattron. Jak widać mamy tu do czynienie z różnymi półkami cenowymi, a nawet z zastosowaniem różnych technologii wyświetlania obrazu. Generalnie nawet na tv fHD bez HDR widać różnicę względem poprzedniego modelu, ale oczywiście by wykorzystać w pełnił potencjał One X najlepiej zaaplikować kombo 4k + HDR. Rzecz jasna, jeżeli ktoś posiada 4k bez HDR, bądź rozpiętość tonalna jest na średnim poziomie, nie musi z miejsca porzucać swojego modelu i celować w raty 0% by flagowca kupić. Należy pamiętać, że nie każda gra go oferuje, nie jest też tak zawsze robi piorunujące wrażenie, choć oczywiście jest całkiem sporo tytułów, gdzie różnica to niemal dzień i noc, a czy warte jest to dodatkowych kilku tys. to już niech każdy sam sobie odpowie. Na wstępie powiem, że różnica pomiędzy grami z One(S), a One(X), jest w wielu przypadkach ogromna. Jest znacznie większa niż podczas skoku między PS4, a Pro. Gdy przyrównamy gry multi z Pro i X, też widać wyraźnie różnicę na korzyść tego drugiego. Podobnie jak w 2016r. przy Pro, tak i tutaj sprawdziłem kilka starszych, jak i nowszych pozycji. Do tego doszły niewidoczne na zdjęciu takie pozycje, jak nowy Wolf, Cuphead, Wiedźmin III, PoE. Na pierwszy ogień poszło Path of the Exile, a to dlatego, że w ostatnich tygodniach, przed zakupem One X poświęciłem jej ponad 40 godzin. grając niemal co dzień, zatem grę znam doskonale. Różnica jest dostrzegalna już w pierwszych sekundach i można ją określić jednym słowem - przepaść. PoE już na One wyglądało (bardzo) dobrze, niestety by zachować 60 klatek rozdzielczość dynamicznie się zmieniała na naszych oczach puszczając oko w kierunku 900p a nawet niżej. Nie psuło to rzecz jasna kapitalnej zabawy, ale była rysą na tej świetnej grze. Teraz całość wygląda niesamowicie. Detale na zbrojach, szczegóły przedstawionego świata. Niesamowita sprawa. Kolejna grą, którą testowałem była Forza Motorsport 7.W nią grałem na przemian z PoE, poświęcając na karierę ponad 44 godziny, zatem każdy jej element świetnie znam. Resztę wyścigów pozostawiłem na premierę bestii i do był znakomity ruch. FM7 już na One (S) prezentuje się kapitalnie, ale w wersji na X wręcz błyszczy, a kolosalną różnicę idzie dostrzec zanim rozpoczniemy wyścig (samochody). Cudownie się całość prezentuje. O ile jeszcze kilka tygodni temu można było się sprzeczać GTS (bo piękne samochody, wspaniała gra światła, ale skromne tło), czy FM7 (bo wszytko na bardzo wysokim poziomie), tak teraz nie ma wątpliwości, że FM7 jest przynajmniej jedno okrążenie przed konkurencją i obok Godrizon III to najlepiej prezentujące się wyścigi. Niesamowicie również zyskała Lara. Akurat TR to obok GoW, Ori, Sunset, FM6 oraz Ryse, to moja pierwsza gra na One. Ograłem ją również na PCMR oraz Pro, zatem mam znakomite porównanie. Jeżeli chodzi o wersje konsolową, to zdecydowanie najpiękniejsza z nich. Nieprawdopodobny skok zaliczyły również Gearsy 4. Obraz jest ostry i niesamowicie ciszy oczy szczegółami. Podobnie jest z QB. Tutaj nie udało się uzyskać natywnego 4k, ale różnica pomiędzy zwykłym One, to niebo, a ziemia. Szkoda tylko, że znakomite Killer Instinct doczekało się łatki pierwszego mordobicia 4k na konsolach, ale już łatki z teksturami niekoniecznie. Choć gra jest tak niesamowicie efektowna i szybka, że raczej grający nie nacieszyłby się z tego za często. Niemniej 4k robi tu przysłowiową robotę. Dla kogo zatem jest Xbox One X - zdecydowanie dla gracza konsolowego, który ceni sobie najwyższą jakość w grach. Jeżeli ktoś posiada One(S), gra okazjonalnie, czy nawet często, ale nie widzi potrzeby zmieniania konsoli, bądź nie może sobie na to pozwolić, to i tak One(S) zapewni mu ogrom znakomitych gier i świetnie spędzonego czasu. Jeżeli ktoś posiada 4k tv, wydanie dwóch tys. na nową zabawkę nie jest problemem, poczuje ogromną różnice względem poprzedniego modelu. A co z tymi, którzy PS4(Pro) posiadają.... No cóż, sam mam w domu PS4, jak i PS4 Pro, a Xbox One X kupiłem w dniu premiery. Pierwszy raz od niemal 4 lat od dwóch miesięcy nie włączyłem konsoli Sony, znakomicie bawiąc się z One(S), a teraz z wersją X. W samym tylko listopadzie ukazało się kilka znakomitych gier i każda z nich prezentuje się najlepiej na X, ale jak ktoś chce czekać kilka(nascie) miesięcy, bo eks jego sprawa. I tak wiadomo, że najczęściej gra się w tytuły wieloplatformowe, a z jakością blachy większości graczy jest powszechnie znana. Zatem po tych 4 tygodniach nie sposób nie stwierdzić, że Xbox One X to kawał kapitalnego sprzętu do grania. 20 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Path of exile dropił Aż do 540p a fpsów mimo tego nie utrzymał. Na Multi zdarzały się spadki do wartości wręcz jednocyfrowych. Wystarczył jakiś sunder, earthquake i Summoner z minionami. Sunder i earthquake ponoć już spatchowali także na facie, że już nie zabija wydajności. Quantum break nie do końca jest w 1440p. To rekonstrukcja Temporalna. Z kilku klatek 1440p jest generowany obraz 2160p. Tak jak na xone 720p 4 klatki w jedną 1080p. Nie wyglądało to tak jak 1080p przez właśnie Temporal antyaliasing ale wyglądało lepiej niż 720/900p. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mobie 9 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Po tygodniu używania mogę coś napisać o samej konsoli a w zasadzie dwóch xboxach Pierwsza sztuka zamówiona przez neta. pudełko powgniatane przez kuriera w zasadzie na taką wagę sprzętu karton mógłby być grubszy. Sama konsola ma identyczne odbarwienia plastiku jak ps4 w wersji czarnej - myślałem że front będzie lepszej jakości. Konsola wydawała z siebie chroboczący dźwięk tak jak by wentyl o coś zahaczał- zrobiłem zwrot bez podania przyczyny. Druga sztuka kupiona w sklepie stacjonarnym. Plastik na froncie identyczny jak w pierwszym egzemplarzu, odbarwienia pod światło niczym w ps4. Głośność konsoli- nic nie chrobocze. Jednak po pól godziny grania raz na jakiś czas wentyl startuje jak samolot. moja 2 miesięczna córka się obudziła. System uruchamia się ze 3 razy dłużej jak w ps4. Menu nie działa płynnie i zdarzają się przestoje. Po włączeniu zimnej konsoli plastik strzela ale w ps4 mam tak samo. może przywyknę. Grafika na 65 calowym TV robi bardzo dobre wrażenie. Między ps4 (pierwsza wersja) a xbox one x różnica generacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
mobie 9 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 też macie falowania obrotów wentylatora ? gram teraz w GoW 4 i normalnie mam szum morza - fal.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Nie. Najgłośniej wiatraczki chodzą w Final fantasy xv. Cytuj Odnośnik do komentarza
oddball66 18 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Coś już wiadomo kiedy Wiedźmin dostanie patch dla koksa? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 "coming soon" Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 18 się status zmienił z "w opracowaniu" na "coming soon". Oznacza to, że max do 18stycxnia będzie już patch. Cytuj Odnośnik do komentarza
oddball66 18 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 10 godzin temu, Kriss_Hietala napisał: 18 się status zmienił z "w opracowaniu" na "coming soon". Oznacza to, że max do 18stycxnia będzie już patch. No i łatka wyszła: http://www.eurogamer.pl/articles/2017-12-20-wiedzmin-3-celuje-w-60-fps-na-xbox-one-x-wydano-latke Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Delikatne ostrzenie dla posiadaczy xbox one x. Jeśli pojawi się wam błąd e105 to jest duże prawdopodobieństwo że konsolę trzeba będzie serwisować. Ponoć jest to dosyć częsty przypadek w x. Ja niestety się też z nim spotkałem. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragen 3 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 A jaki masz model? Scorpio? I jak się ten błąd objawia? Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Skorpion. Pierwszy raz przy aktualizacji wywaliło ten błąd. Wyłączyłem konsolę i włączyłem i było ok. Jakiś tydzień później gry i system zacząły się wieszać i wyskakiwał komunikat że savy są uszkodzone i trzeba je usunąć. Ok usunąłem ale potem to samo kilka razy. Ok przy ponownym uruchamianiu wywaliło e105 więc całkowity restart konsoli i wgrywanie wszystkiego od nowa. Tak ze 2 tyg. było ok. No i ostatnio problemy z logowaniem, instalacją gier, czarny ekran przy włączaniu konsoli. Błędy e105, e102 i przy próbie aktualizacji offline e101. Potem nawet na krótko udało się odpalić konsolę ale znowu problemy z instalacją a potem z jej uruchomieniem. Trochę przeglądałem net i jutiuba i problem jest a ms ponoć nawet nie wie co jest jego przyczyną. Wg. mnie software nie bo reinstalacja nie pomaga więc myślę że kwestia hardwaru. Niestety sprzedałem skę Tak jak pisałem jak wywali wam e105 to jest duże prawdopodobieństwo że konsola jest skaszaniona. No ale przy ms można przywyknąc bo to już moja 3 konsola od nich która poszła na serwis. Dodam jeszcze że na polskim forum natknąłem się na posta kolesia z tym samym błędem no ale on tam wybrał advanced exchange. Nie wiem czy to się opyla i czy te konsole na podmiankę to nie jest jakiś refurbished. Edytowane 28 Grudnia 2017 przez bloody_gipsy Cytuj Odnośnik do komentarza
pattro 181 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Czy u was też Xbox One X głośniej chodzi z każdym dniem? Cytuj Odnośnik do komentarza
oddball66 18 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 7 godzin temu, pattro napisał: Czy u was też Xbox One X głośniej chodzi z każdym dniem? Nic takiego nie zaobserwowałem a z każdym dniem katuje go coraz mocniej - w dzień gra syn a w nocy ja. Konsola chodzi dziennie minimum 5-6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragen 3 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 To się nazywa dobra amortyzacja sprzętu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 814 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Nie wiem gdzie mam napisać tego posta, jak źle to proszę o przeniesienie do bardziej odpowiedniego działu Pytanie takie: Co możecie powiedzieć na temat waszych Xboxów oneX po kilku miesiącach użytkowania. Chodzi mi ogólnie o samą konsolę jak i o wrażenia z grania w multiplatformy. Zapewne większość z was ma podpięte swego koksa pod szkiełko 4K z HDR, ale czy są tacy co mają podpięte do FHD? Jak to wypada na takim szkiełku i w relacji do PS4/PS4 Pro. U mnie na razie zestaw PS4 + TV FHD, ale na pewno w tym roku wjedzie upgrade w postaci 4K HDR. I stąd pytam o wasze opinie, nigdy nie miałem konsoli od Microsoftu, jedynie pad Pozdro i dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Za(pipi)iście jest. Tylko czekam jeszcze na minecrafta 4k. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja mam scorpio edition od samego początku i jestem zachwycony, konsola cicha, nie stwarzająca problemów, trochę się grzeje ale bez przesady. Mam podpięte pod TV Full HD i każda gra enhanced zyskała na grafice drastycznie, a ostatnio byłem u kumpla który ma 4K i nawet fifa znakomicie się prezentowała. Biorąc pod uwagę zwyżki na podzespołach PC, to aktualnie Xbox One X jest zaje.biście opłacalnym sprzętem do grania w multiplatformy w wysokiej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Na razie mam tylko 20 gier enhanced. Ea się nie spieszy z patchami do gier w eaa. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Ja również jestem zadowolony z zakupu Xa, konsola cicha, gry wyglądają na niej bardzo dobrze, w porównaniu z Pro zazwyczaj lepiej. Podpieta mam pod TV 4K Sony XD85. Warto dodać ze to konsola z czytnikiem płyt ultrahd którego nie ma w Pro, trzeba zobaczyć film w takiej jakości by zrozumieć wartość takiego odtwarzacza w konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi