Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Jeden z najlepszych jrpgów na PSX. Zresztą, tam prawie co drugi jrpg to małe arcydzieło. Jak np. Grandia II, Breath of Fire III i IV, Suikodeny...

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 703,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

A Cross jeszcze przede mną :fsg:

Zgadzam się z ragusem, że CT i FFVI to najlepsze rpgi wszechczasów.

xkTE8D7.gif

ziuuuuuum ziuuuuuuum

Opublikowano

trigger>cross

a jak pomysle ze square mial zarejestrowana domene chrono break to lezka plynie po policzku

Opublikowano

Lufia to zupełnie inny charakter, ale super mi się grało w tę serię. Jedynka była bardziej wymagająca i ciężka, co było i zaletą, i wadą. Dwójeczka była ładna, świetnie wykorzystywała 2D do przejrzystej, szybkiej komunikacji, miała bardzo przyjemny system walki i chodzenia (jak na tamte czasy - piękna rzecz), no i wciągający zarąbiście tryb nieskończonego, pro'ce'du'ralnie generowanego lochu, który testował samego "skilla" w zamian za potencjalne super nagrody - pionierska sprawa (wiem, że paru innych tego próbowało, ale tylko w Lufii w coś takiego dało się grać z przyjemnością). Scenariusz nie był bardzo wyrafinowany(aczkolwiek i tak 10x lepszy niż w pecetowych RPG-ach), a wrażenia nijak tak głębokie jak przy arcydziełach Squaresoftu, ale motyw muzyczny z walk z Sinistralami do dziś pamiętam.

Później to studio zajęło się pierdołami w sumie, poza oczywiście mocarną serią Rune Factory.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

chrono trigger >>>>> wszystkie jrpgi swiata 

Opublikowano

pisze osoba co nie skonczyla nigdy zadnego finala

Opublikowano

bo sa tak chvjowe ze kazdego po paru godzinach wylaczalem, 

DraQue stare >>>> Fajnale 

Opublikowano

czemu (pipi)owe? jakie probowales?

w ile dragon questow grales? ja konczylem 7 i 8 i choc uwielbiam szczegolnie osemke za klimat, muze i kreske akiry toriyamy to obie reprezentuja najnudniejszy i najwolniejszy ever system walki w jrpg w jakie gralem

Opublikowano

Co? Przecież VII ma szybki system walki. A remake, który wychodzi za 3 tygodnie ma jeszcze szybszy i podobno szybciej się nie da.

Ale będzie grane :obama:

Opublikowano

tylko pokemon silver.

Pokemon%20-%20Silver%20Version%20(UE).pn

Opublikowano

Chrono Cross > Chrono Trigger > guwno umazane > reszta

Mowie jak jest, moja gra zycia. Piekna grafika, mnogosc postaci, cudowna muzyka, brak losowych walk, rownolegle swiaty, wiele zakonczen. Szczytowe osiagniecie Square, FFVII moze buty czyscic.

Opublikowano

w remake nie gralem, wiadomo czemu :P :P :P

no fakt, z tym wolnym to glownie punch w osemke ale z tego co pamietam w siodemce na psxbox tez sie wynudzilem niemilosiernie

wagina a w chrono crossa grales?

Opublikowano

tylko pokemon silver.

>granie bez animowanych pokemonów

galeria1.png

tylko crystal

Opublikowano

czemu (pipi)owe? jakie probowales?

w ile dragon questow grales? ja konczylem 7 i 8 i choc uwielbiam szczegolnie osemke za klimat, muze i kreske akiry toriyamy to obie reprezentuja najnudniejszy i najwolniejszy ever system walki w jrpg w jakie gralem

6,7,8 probowalem. najdluzej z 8 wytrzymalem bo do konca 1 plyty

draque? ukonczone 4,5,6,8,9 :lapka:

#tylkoCrystal, boze, ta gra do dzis robi :banderas:

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

No bo Dragon Questy są powolne, ale jak ktoś wsiąknie... 5 i 6 przechodziłem z zapałem, ale jak wychodziła siódemka to już miałem coś do roboty i nie było tak fajnie. Poza tym, seria (i tempo rozgrywki w niej) tak naprawdę średnio zniosła przejście w 3D.

Opublikowano

Jak juz jestesmy przy jrpg, zaczalem wlasnie FF V i odnosze wrazenie ze to najbardziej niedoceniona czesc. I i II dostaly remastery na psp i gba, III i IV na ds'a,  VI jest kultowa i ma najlepszego złego - Kefke, dalej wiadomo. Jak tak dzis odpalałem V to do mnie dotarło że na dobra sprawe nawet nie wiem kto tam jest glownym bohaterem.

Opublikowano

tylko pokemon silver.

>granie bez animowanych pokemonów

galeria1.png

tylko crystal

W tamtych czasach nie miałem dostępu do Crystala. Ale racja.

Opublikowano

a mzoe w 5 a nie 6 ff gralem... dunno.

Opublikowano

Jezu jak sie to cw spedalilo przez was. :/

Opublikowano

ja ffV nie skonczylem bo pierw na emu wzialem sie za VI i po jej zakonczeniu piątka wydawala mi sie zbyt archaiczna :(

rayos to w chrono crossa grales czy nie? gra z najlepszym intrem ever, czuc taki klimat przygody, ze ja pitole

Opublikowano

Crystal piękna gra, ale okulary nostalgii mocno, bo remake mi już nie podszedł, co więcej - nudziłem się. A oryginał za gnoja? Jezu. Już sama muzyczka z tej jaskini z unown

Gdyby nie Sun/Moon to bym aż chyba odpalił na emu GBC.

Opublikowano

ja ffV nie skonczylem bo pierw na emu wzialem sie za VI i po jej zakonczeniu piątka wydawala mi sie zbyt archaiczna :(

rayos to w chrono crossa grales czy nie? gra z najlepszym intrem ever, czuc taki klimat przygody, ze ja pitole

nie, tylko triggera. crossa mam na plycie w folii NTSC, nie gralem jeszcze bo nie mam na czym

Opublikowano

Jak juz jestesmy przy jrpg, zaczalem wlasnie FF V i odnosze wrazenie ze to najbardziej niedoceniona czesc. I i II dostaly remastery na psp i gba, III i IV na ds'a,  VI jest kultowa i ma najlepszego złego - Kefke, dalej wiadomo. Jak tak dzis odpalałem V to do mnie dotarło że na dobra sprawe nawet nie wiem kto tam jest glownym bohaterem.

w FFIV grałeś?

Opublikowano

Tak, ale dawno temu, chce sobie odswiezyc po V, tylko nie wiem czy wersje z ds czy na vicie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.