Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Swoją drogą jak to jest, że Metacritic w przypadku PS4 pokazuje 18 pozycji ze średnią ocen powyżej 89 (czyli gier na "9-10"), zaś w przypadku Xboxa One jest to ledwo 7? Z czego w 5 z listy PS4 żaden xbot na Xboxie żadnym nie zagra, zaś pros na PS4 nie zagra ledwo w 1 tytuł z listy XO?

A może właśnie to nie jest taki zbieg okoliczności wobec tego, że PS4 sprzedaje się dwa razy lepiej? No patrz...

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 647,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Beka z każdego dorosłego usera, który nie ma 800/900zł (na zamrożenie), tak żeby kupić drugą konsolę, ograć i sprzedać. 

ja kumam że kiedyś ps3 kosztowało 2 koła, 360tką z 1600...... ale teraz konsole są najtańsze i najujowsze w historii. 
zrozumcie...OLX, te sprawy.

Opublikowano

Dorosły user czesto nie ma czasu by ograc tego co wychodzi od 3rd party nawet w połowie, tak ze no.

Opublikowano

To największy paradoks obecnie. Gracze który wychowywali się na dobrobycie poprzednich trzech generacji, teraz w zasadzie są dorośli i nie mają tyle czasu na granie. Mimo to słychać ich narzekanie na to jak mało gier wychodzi. Ja skapnąłem się, że to jest takie szczekanie starego pudla, który chciałby mieć więcej niż mógłby zjeść. I w zasadzie odetchnąłem z ulgą, że nie będzie już jak z PS3, gdzie pie.rdylion gier leży wciąż nieogranych w bibliotece cyfrowej, kupionych często w promocji...

Opublikowano

No jak sie gra w takie crapy jak shadow of mordor to ja sie nie dziwie. xd

Opublikowano

Dlatego jak słysze, ze na PS4 nie ma w co grac to sie za głowe łapie bo albo nerd albo 14 latek. Tyle tego dzis jest a jeszcze dobre i coraz lepsze indyki wychodzą.

Jest ogromny wrecz przesyt. Kupowac Xboxa czy Nintendo to dla mnie zbytek az stukrotny. Nie umre jak nie zagram w Quantum Breake bo zagram w cos innego i tez dobrego.

Up Mordor nie skonczony. Nie podoba mi sie. I ta roznica, za malolata bym skonczyl bo nie bylo by kasy na inna. Teraz jak cos mnie nie bawi to sru z dysku. Szkoda zycia.

Edytowane przez Unitra

Opublikowano

Dorosły user czesto nie ma czasu by ograc tego co wychodzi od 3rd party nawet w połowie, tak ze no.

ta, doskonale rozumiem

a tutaj jest tylko sranie o ekskluziwy, które są 3 na każdej platformie.

tak że no

Opublikowano

Wiem i sie zastanawiam czy zartuja czy debile, niestety jedna opcja mi tu przewaza bo ten zart jest powtarzany codziennie :)

Edytowane przez Unitra

Opublikowano

croc dodali plakat do nowego psxa że taki nerwowy?

Opublikowano

widze, że się zrobiło zbyt PUCHATO, także yebać boty, pomodlić się dzisiaj proszę za matkę boską NIEBIESKĄ i do spania.

Bansai ch.uj

Opublikowano

Co te klapy,

teraz dowiadujemy się, że to świetna konsola (i ogólnie generacja), bo są tylko 2 gry, a dorosły człowiek przez trzy lata nie jest w stanie ograć więcej z braku czasu

Jakie M$ i Sony jest genialne i wspaniałomyślne. 2 gry, w trosce o wolny czas graczy XD

Nie to, że jakby było więcej gier, to każdy miałby wybór w co grać, a nie, że na trójnogu zostaje Blodborn, którego ograły na tym forum trzy osoby i Crapczarted - kolejny pifpaf w z ładną oprawą. 

Opublikowano

MS zaczął ciąć koszty już na grubasach. Zestaw z Larą nie miał HS'a, z Ori i któryś tam jeszcze. Ja na szczęście znalazłem jakieś słuchawki z mikrofonem od mojego SGS. Ale i tak słabo że w zestawie z Fifą (i Forzą) nie przewidzieli HS'u w eSce.

No Ty Mendrek widzę (po sygnie) w same hity grasz na tym PS4 teraz.

Ale tych headsetów to już od dawna nie dają pewnie wyszli z założenia, że lepiej dać pada z wejsciem jack i każdy sobie podlączy hs jaki chce a nie te sznurówke co jest w zestawie PS.

Swoją drogą jak to jest, że Metacritic w przypadku PS4 pokazuje 18 pozycji ze średnią ocen powyżej 89 (czyli gier na "9-10"), zaś w przypadku Xboxa One jest to ledwo 7? Z czego w 5 z listy PS4 żaden xbot na Xboxie żadnym nie zagra, zaś pros na PS4 nie zagra ledwo w 1 tytuł z listy XO?

A może właśnie to nie jest taki zbieg okoliczności wobec tego, że PS4 sprzedaje się dwa razy lepiej? No patrz...

Tobie to szkoda odpisywać bo jesteś tak zaślepiony, że nawet nie widzisz tego, że na tej liscie są gry z PS3/X360 - Tlou Hd, Flower, Journey, Rayman, GTA V oraz multiplatformy, które wyszły po jakimś czasie dopiero na PS4 bo PS3 bylo guwnem i nikt nie chcial na to portów robić (tj FEZ). 

Konkluzja jest taka, że na PS4 są dwa exy powyżej 90% - U4 oraz Bloodborne na XO - Forza Horizon 3 i ja jako xbot ograłem oba z playstation oraz ogrywam trzeciego (FH3) a ty jedynie co możesz zrobić to iść na kebsa i z sadfrogiem na twarzy grać w gry z plusa.

Dlatego twoim zdaniem jest lepiej grać w jakieś darmowe crapy z plusa na 7? Czy lepiej doświadczyć gier na 9/10? Ja tam wole mieć trzy sprzęty z kilkoma topowymi grami niż jedno playstation wypchane guwnem

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

oj nie połączyło

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Tobie to szkoda odpisywać bo jesteś tak zaślepiony, że nawet nie widzisz tego, że na tej liscie są gry z PS3/X360 - Tlou Hd, Flower, Journey, Rayman, GTA V oraz multiplatformy, które wyszły po jakimś czasie dopiero na PS4 bo PS3 bylo guwnem i nikt nie chcial na to portów robić (tj FEZ).

Konkluzja jest taka, że na PS4 są dwa exy powyżej 90% - U4 oraz Bloodborne na XO - Forza Horizon 3 i ja jako xbot ograłem oba z playstation oraz ogrywam trzeciego (FH3) a ty jedynie co możesz zrobić to iść na kebsa i z sadfrogiem na twarzy grać w gry z plusa.

Na kebsa on chodził gdy miał tylko jedną konsolę z providenta. Teraz zostały już jedynie parówki z biedry.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Bez przesady na pewno wział ps4 na raty jak spłacił ps3. Przecież mendrek nie jest szalony!

Opublikowano

Tymczasem na PS4 

59RqUUtqWK27m.gif

Co w tym śmiesznego? To kultowy klasyk od Yu Suzukiego. Gra przełomowa. Takiego statusu nie uzyska żadna szmira tej generacji.

Opublikowano

Bluber

Bez zadnej zlosliwosci dla mnie na One nie ma zadnego must have. Forza to swietna gra, ale ja lubie umiarkowanie wyscigi. Halo nie trawie, Sunset nie dla mnie, Dead Rising nie dla mnie.

Za to zastanawiałem sie czy nie kupic najpierw Wii, potem Wii U. Ale nie bo u mnie juz,taka sytuacja ze mam msde gier zakupionych i zauwazylem ze zamiast cieszyc sie jedna to rozgrzebuje i staram sie przeleciec gre jak najszybciej by do nowej usiąść.

Ja nie wiem jak to za gnoja robiłem. Była szkoła, obowiazki a co wpadło w łapy to konczyłem. A jakke gry były wtedy trudne.

Popatrz takiego W3 smakowałem z 3 mies, łacznie 120 h. Teraz na dysku lezy Dragon Age ktory jak okaze sie spoko, zje z 80. Mam na dysku jeszcze Wolfensteina chocby, zaraz bedzie Fifa 17

Moglbym miec to Wii, kosztuje smieszna kase ale...to tylko po to by rozgrzebac wiecej gier. Smieszne jest to co tu niektórzy pierd.ola tj przerzucanie sie na exy ktorych tu i tu jest tyle co kot napłakał. O kilka wiecej na one ale malo kto dla 3 gier zdecyduje o wyborze konsoli jesli ma miec jedna.

Edytowane przez Unitra

Opublikowano

Bluber

Bez zadnej zlosliwosci dla mnie na One nie ma zadnego must have. Forza to swietna gra, ale ja lubie umiarkowanie wyscigi. Halo nie trawie, Sunset nie dla mnie, Dead Rising nie dla mnie.

A tam takie gadanie, że nie dla mnie. Nie graleś to nie wiesz. A ja też za wyscigami nie przepadam, na tej generacji mi się tylko Horizony podobają i MK8. A FH3 to jest jakiś kosmos.

No ale spoko przecież nikt nie forsuje że musisz wszystko ograć na każdej konsoli, problem się pojawia jak tacy ograniczeni ludzie się wypowiadają z chorobliwym przekonaniem, że to oni mają racje, grają na jednej słusznej platformie i tyle. I zamiast grać w topowe gry z różnych gatunków to katują się grając w jakieś crapy.

Kupiłem PS4 dla Bloodborne - fantastyczna gra, lubie multi w GoW i Halo - kupiłem xboxa, bardzo lubie serię Bayonetta więc kupię WiiU niebawem i bawie sie dobrze coś mi nie podejdzie to sprzedam i tyle zero filozofii.

a btw gry z Wii mozesz ograć na WiiU

O kilka wiecej na one ale malo kto dla 3 gier zdecyduje o wyborze konsoli jesli ma miec jedna.

No ja wziąłem PS4 dla jednej gry i nie żałowałem, wole jakościowo spędzić czas przy jednej grze na 30h niż grać w dziesięć raków od EA/Ubisoftu.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Zamiast Wii to już lepiej kupić WiiU, które jest wstecznie kompatybilne. Masz dwie konsole w cenie jednej. Tylko kontrolery z wii trzeba kupić. 

W sumie to najwięcej frajdy w tej generacji po Wieśku 3 sprawił mi Super Mario 3D World. :reggie: 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Kupiłem PS4 dla Bloodborne - fantastyczna gra, lubie multi w GoW i Halo - kupiłem xboxa, bardzo lubie serię Bayonetta więc kupię WiiU niebawem i bawie sie dobrze coś mi nie podejdzie to sprzedam i tyle zero filozofii.

Zagramy w MK8, Smasha czy Bayo 2 online, wierzę.  :usmiech:

Opublikowano

Znaczy tak...gram w wyscigi, grałem w Forze i to swietna gra. Ale to nie "mój gatunek", jakby pes i fifa byly exami na One to bym juz dawno miał ta konsole.

Opublikowano

PES jest exem na PS4, bo gra na x-smieciu ma kwadratową piłkę zamiast okrągłej. OF też chyba nie można wgrać. Beka z tej s(pipi)iny Knura :yao:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

No jak of nie mozna wgrac to troche ex w sumie w przypadku pesa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.