Kyokushinman 38 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Rayos jeżeli będą odpowiednie shadery, rozdziałka 720p to ok super, ale jakby nie patrzeć gier na tym też jest cholernie mało a na emulatorach masz wszystko. Ja jednak jestem ostrożny na takie kolekcje ponieważ składanka Rare na Onie to był jeden wielki piksel (oryginalna rozdzialka) bez dobrego shadera, no i na dodatek niektóre gry w 4:3. Kogo interesuje era 8 i 16 bit i najlepsza możliwa oprawa na nowych tv to pisać na prywate (bo o sferze underground na tym forum chyba nie wolno gadać a bana nie chce) Edytowane 30 Września 2016 przez Kyokushinman 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 już wielokrotnie przerabialiśmy temat wyższości emulatorów nad mini nesem i na odwrót. Powiem tyle: wolę grać legalnie na sprzęcie od producenta w gry od producenta, niż emulatorować i piracić Wiadomo, że można osiągnąć lepsze jakości przy użyciu emulatorów, ale pixele podciągnięte pod HD w trybie pixel perfect będą wyglądać również dobrze i na współczesnym tv. Zresztą, ja specjalnei mojego małego tv z akademika nie wywaliłem po przeprowadzce do meiszkania, właśnie żeby go wykorzystać do mini nesa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Rayos jeżeli będą odpowiednie shadery, rozdziałka 720p to ok super, ale jakby nie patrzeć gier na tym też jest cholernie mało a na emulatorach masz wszystko. Ja jednak jestem ostrożny na takie kolekcje ponieważ składanka Rare na Onie to był jeden wielki piksel (oryginalna rozdzialka) bez dobrego shadera, no i na dodatek niektóre gry w 4:3. Kogo interesuje era 8 i 16 bit i najlepsza możliwa oprawa na nowych tv to pisać na prywate (bo o sferze underground na tym forum chyba nie wolno gadać a bana nie chce) Ja pi.erdole czy te serio musisz nawet w temacie NESa nawet gadać o grafice? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) @ Rayos Na tv nie uzyskasz tej jakości poprzez piksel perfekt (kwadraty tylko będą bardziej widoczne). Konieczny jest odpowiedni shader bo sama rozdzialka na nic się zda. No chyba, że w to mini chcesz grać na tv crt to co innego. Ja mam dużo konsol starych i mam je podpięte do starego crt (dawna dobra jakość) a jak chce ktoś jeszcze lepiej to emulator i nowy tv. Granie w takie coś bez shader i rozdzialki na nowych tv nie polecam bo można się zrazić do starych i za(pipi)istych tytułów. @bluber Nie z tobą rozmawiam. Edytowane 30 Września 2016 przez Kyokushinman Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Kontynuując kulturalną rozmowę - może Ty się zrażasz - ja nie. Grałem już w dużo starych klasyków z VC na Wii U i żaden piksel mi nie przeszkadzał. Skończmy temat Graj sobie na emulatorze, inni będą grali na sprzęcie dedykowanym. Dziękuję, temat zakończony. Marchewa - bier go! Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Mialem nadzieje, ze pojawilo sie jakies info o Snes Mini a tu tylko ruch bo jakies smuty o grafice. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 snes mini nie pojawi się póki nes mini nie wyjdzie. stawiam, ze mini snes wyjdzie w przeciągu pół roku od premiery mini nesa, akurat na wakacje by było Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Niech nawet rok po NESie wyjdzie. Za Snesa jestem w stanie zaplacic duzo wiecej niz za NESa. Jakby tak jeszcze dopakowali konsole spora iloscia jrpgow... Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Po to ludzie kupują konsole, żeby podłączyć do tv i grać. Gdyby chcieli kupować kompy, bawić sie w emulatory, ściąganie, piracenie, konfigurowanie i inne bzdety to by to robili. Przecież każdy jest świadomy tego, że emulatory są. Jak szukasz w starych grach na NESa grafiki to chyba coś Ci się w głowie poprzestawiało. Ten miniNES jest dla takich starych, +30 koni jak ja i chyba większość na tym forumku. Podłączamy, pad w łapy i cofamy się w czasie. Coś takiego jest bezcenne i ŻADEN emulator tego nie zastąpi. Co jest chyba oczywiste 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Kogo interesuje era 8 i 16 bit i najlepsza możliwa oprawa na nowych tv to pisać na prywate (bo o sferze underground na tym forum chyba nie wolno gadać a bana nie chce)Jest odpowiedni temat o emulatorach. O tutaj: http://www.psxextreme.info/topic/82281-emulatory-w-nowych-wersjach-svn-wip-beta/page-8 --- Zamówiłem tego NESa, a tu w nowym Extrimie można poczytać o kolejnych konsolkach. W sumie miałem kiedyś klona Atari2600, to może również bym zamówił? Lubię te retro gierki, jeszcze pomału starszego w to wkręcam: jak powiedziałem mu o o tym miniNESie, to też chciał preorder:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Porównanie grafiki w porównaniu do odpowiednich tytułów na Virtual Console. Jest znacznie, ZNACZNIE lepiej niż na Wii U Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Czemu tam tak ciemno? Fejk, nie wydaje mi sie żeby tak było Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Jest ciemno na WiiU. Tak samo jest przy grach na Wii - jest ciemno i lekko rozmazane. Ale gra się dobrze. Mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Jak dla mnie to nowe info: Możliwość skorzystania z czterech Punktów Wstrzymania (Suspend Points) przy każdym z tytułów sprawi, że strach przed utraceniem haseł i postępów z rozgrywki będzie już tylko pieśnią przeszłości. Punkty Wstrzymania pozwolą również wielu graczom korzystającym z tej samej konsoli na zapisanie ich postępów z gier, a także dadzą komfort zapisywania w różnych momentach, także w połowie poziomu i przed wyjątkową trudną walką z bossem. czyli 4 sloty na quicksave? Link: http://www.nintendo.pl/news/zagraj-w-gry-z-przeszlosci-jak-nigdy-wczesniej-z-konsola-nintendo-classic-mini-nintendo-entertainment-system/ Edytowane 5 Października 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 https://www.nintendo.com/nes-classic apetyczna ta strona Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jak dla mnie to nowe info: Możliwość skorzystania z czterech Punktów Wstrzymania (Suspend Points) przy każdym z tytułów sprawi, że strach przed utraceniem haseł i postępów z rozgrywki będzie już tylko pieśnią przeszłości. Punkty Wstrzymania pozwolą również wielu graczom korzystającym z tej samej konsoli na zapisanie ich postępów z gier, a także dadzą komfort zapisywania w różnych momentach, także w połowie poziomu i przed wyjątkową trudną walką z bossem. czyli 4 sloty na quicksave? Link: http://www.nintendo.pl/news/zagraj-w-gry-z-przeszlosci-jak-nigdy-wczesniej-z-konsola-nintendo-classic-mini-nintendo-entertainment-system/ no o tym wiadomo od dawna, nawet na filmach ktore pokazywalem bylo widac 4 sloty. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Podnieciłem się oglądając stronkę co dał Grzybiarz. Ślicznie wszystko pokazane. Za rok SNES, potem 64, a następnie... Kupię wszystkie wersje kolorystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jest ciemno na WiiU. Tak samo jest przy grach na Wii - jest ciemno i lekko rozmazane. Ale gra się dobrze. Mi pasuje. To samo na 3DS-ie jest. Oni celowo jakieś filtry ponakładali, ale po co to nie wiem. Są specjalne shakowane wersje gierek z VC pozbawione tych efektów i wyglądają dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Ja tam czekam na SNESa mini, na tej konsoli to dopiero były gry 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Jest ciemno na WiiU. Tak samo jest przy grach na Wii - jest ciemno i lekko rozmazane. Ale gra się dobrze. Mi pasuje. To samo na 3DS-ie jest. Oni celowo jakieś filtry ponakładali, ale po co to nie wiem. Są specjalne shakowane wersje gierek z VC pozbawione tych efektów i wyglądają dużo lepiej. Może to ma maskować jakieś tam braki? Ja gram na DraStiCu na Androidzie w przygodówki (visual novels) z DSa i mam tam HQ2x Scaler i kurde z tym gry wyglądają prześlicznie po prostu. 2 w 1 - i retro i rozmycie lekkie, testy czytelne. Dla mnie rewelacja. Ace Attorney na tym robiłem i to, że masz je zawsze w kieszeni robi niezłą robotę - 3DSa nie zawsze mam ze sobą. Ja też się zgadzam z wami a propos NESa - dla mnie zabawa zaczyna się od SNESa, jednak NES i 8 bitów to dla mnie zbyt duże retro. Ew. Gameboy ale dla przykładu Yoshi Island ze Snesa do dziś zjada dla mnie graficznie z 90% inny platformerów. Nie rozumiem też kwiku na wersję z 3DS - jest świetna. Dla niewtajemniczonych - Gameplay :-) Edytowane 10 Października 2016 przez NemoKOF Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Mnie wkurza brak Contry. Rodzicom powiedziałem o tej konsolce, starszy myśli, że znowu Contre ukończymy po latach i jak ja mam mu powiedzieć, że nie będzie tam klasycznej Contry? A dali jakieś Tecmo Bowl dla Amerykańców. Liczę za jakiś rok na MiniSNESa, gdzie już Nintendo zapyta graczy o listę. Ale to by była miazga! Edytowane 10 Października 2016 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Jest inna część Contry, więc zagracie. Ale fakt, brak klasycznej Contry to minus jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Taka tam ciekawosta. Jest i całkiem fajna torba na przenoszenie Nes'a Mini: http://www.nintendolife.com/news/2016/10/random_behold_the_nes_classic_edition_carrying_case Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 A tam classic mini: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi