Opublikowano 7 września7 wrz Ja kupuje w mennicy i w aparacie, w tym drugim trochę taniej. Np. wczoraj wziąłem uncje złota to wyszło 136 zł taniej niż w mennicy.
Opublikowano 2 października2 paź No i nastał ten smutny dzien, gdy oprocentowanie na IKO w Toyocie zjechało wraz z wiborem 3M poniżej 5% (4,74% na kolejne 3 miesiace). Znów lepiej pod względem oprocentowania wypada teraz Velo, ale promocyjne 5,2% jest obwarowane jakas tam minimalna liczba wykonanych transakcji, wiec jak dla mnie to spory minus, bo korzystam z tych kont oszczędnościowych bardziej jak z lokat.W mBanku jeszcze mi wleciała promka na 4% na 3 miesiące, no ale to wciąż poniżej Toyoty, wiec skarbonka pozostanie chyba nieruszona pomimo obniżki.Trafiliście moze na jakies inne sensowne oferty ostatnio?
Opublikowano 2 października2 paź 1 godzinę temu, LeifErikson napisał(a):korzystam z tych kont oszczędnościowych bardziej jak z lokat.Jeżeli może być lokata, to ciągle i niezmiennie polecam VW bankLokata Plus krótkoterminowa na okres nawet do 360 dni - Volkswagen BankOpcja na 6%, długość do wyboru w momencie zakładania lokaty od 90 do 179 dni. Dodatkowo w razie zerwania lokaty przed czasem otrzymujemy 50% wypracowanych odsetek!Nie ma limitów, nie ma promocji dla nowego klienta, skończy się jedna zakładasz kolejną, na tych samych warunkach. Żadnych dodatkowych kont, kart, płatności, żadnych nachalnych reklam i telefonów, wygodna i prosta apka.Właśnie mija rok jak korzystam z tych lokat, przez cały ten czas do końca wakacji miałem oprocentowanie 6,5%, dopiero od września obniżyli na 6%. Bez żadnego żonglowania środkami i innych dziwnych ruchów.Nic wygodniejszego nie ma chyba na rynku. Możesz założyć kilka lokat na różne terminy, żeby ewentualnie skorzystać z gotówki z jak najmniejszymi stratami w zyskach. Edytowane 2 października2 paź przez Artur_K
Opublikowano 2 października2 paź Dzieki, wyglada to kusząco, przyjrze sie temu dokładniej. Tylko pamietam ze juz kiedyś sie odbiłem od nich, bo oni chyba nie sa pod polskim BFG o ile dobrze kojarzę. Niby ryzyko ze cos sie stanie i bedzie klopotjest minimalne, ale gdzies by mi to siedzialo w glowie zapewne...
Opublikowano 2 października2 paź 1 godzinę temu, LeifErikson napisał(a):bo oni chyba nie sa pod polskim BFGTo fakt, podlegają niemieckiemu funduszowi.
Opublikowano 6 października6 paź to musi za jakiś czas jebnąć jak z internetową bańką z początku 00'.
Opublikowano 6 października6 paź W dniu 2.10.2025 o 10:59, LeifErikson napisał(a):No i nastał ten smutny dzien, gdy oprocentowanie na IKO w Toyocie zjechało wraz z wiborem 3M poniżej 5% (4,74% na kolejne 3 miesiace). Znów lepiej pod względem oprocentowania wypada teraz Velo, ale promocyjne 5,2% jest obwarowane jakas tam minimalna liczba wykonanych transakcji, wiec jak dla mnie to spory minus, bo korzystam z tych kont oszczędnościowych bardziej jak z lokat.W mBanku jeszcze mi wleciała promka na 4% na 3 miesiące, no ale to wciąż poniżej Toyoty, wiec skarbonka pozostanie chyba nieruszona pomimo obniżki.Trafiliście moze na jakies inne sensowne oferty ostatnio?Jeszcze parę miechów temu rozważałem, czy nie zamrozić na 3 lata kasy w obligacjach TOS 6.3% (stały procent, składana kapitalizacja) i przetrwać spadki (antyinflacyjne COI 4-letnie kiepsko teraz wychodzą przy niskiej inflacji), ale będę niedługo potrzebował rozpruć trochę siana, to póki co leży na Toyocie. Dzięki za smutną przypominajkę, że w końcu muszę poprawić excela na 4,74% ;(
Opublikowano 6 października6 paź 33 minuty temu, _Red_ napisał(a):będę niedługo potrzebował rozpruć trochę sianaCzyli jednak przemogles sie z tym domem?Godzinę temu, Figaro napisał(a):to musi za jakiś czas jebnąć jak z internetową bańką z początku 00'.Nawet nie macie pojecia jakie sr.anie jest w korposach na ai. Dla nich jest to zyla zlota bo maja nowosc ktora moga wciskac i bajerowac klientow. A jak je.bnie to trudno, ryzyko biznesowe.
Opublikowano 6 października6 paź No ba, są też wciskane rozwiązania AI tam gdzie w ogóle nie są potrzebne/lepsze, tylko żeby uzasadnić te multimilardowe inwestycje.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Od paru godzin nie działa zamykanie pozycji na XTB i kilkaset złotych zarobku może mi uciec. Pójdzie reklamacja. Gorzej mają ci co im stop loss nie zadziałał
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 10 hours ago, _Red_ said:Tu jakies teorie co się wywaliłoTa, u mnie te pozycje mają ID zaczynające się na -2147. Porażka, więcej gwiazd w reklamach, mniej specjalistów w backoffice.