Skocz do zawartości

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano

Albo przyjmie postawę na żuroma, "ja nie muszę udowadniać, ale cię dupa boli biedaku z oledem".

Opublikowano
W dniu 15.04.2018 o 21:29, PIOTR8642 napisał:

Nawet jak sobie ustawisz w tv ostrość na 200% to i tak nie zobaczysz takich tekstur z takiej odległości (bez wlepiania klupa postaci w ściane) jak tu:

GRW-2017-04-16-19-17-41-371.jpg

GRW-2017-04-16-19-15-41-526.jpg

GRW-2017-04-16-19-11-37-455.jpg

Podobnie wygląda rise of the tomb raider na ps4 pro jak ustawię rozdzielczość na ~60 albo więcej.

PS: na pierwszym zdjęciu na wodzie straszne ziarno wychodzi. Spróbuj usunąć je za pomocą opcji tworzenia realizmu. A nie czekaj ty masz samsunga :(

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
14 minut temu, wulfen napisał:

Podobnie wygląda rise of the tomb raider na ps4 pro jak ustawię rozdzielczość na ~60 albo więcej.

Tak, tak. Wiem, wiem. Ty sobie suwaczkiem od rozdzielczości w tv poprawiasz tekstury z medium na ultra...buahahahahahahahhaha

14 minut temu, wulfen napisał:

PS: na pierwszym zdjęciu na wodzie straszne ziarno wychodzi. Spróbuj usunąć je za pomocą opcji tworzenia realizmu. A nie czekaj ty masz samsunga :(

Przy twoim spartaczonym przez ciebie obrazie jaki już tu pokazywałeś na zdjęciach, to u mnie sam tryb Gry bez kalibracji prezentuje się jak referencja.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
  • Autor

Referencja:facepalm:

Samsung i ładny obraz:dynia:

Tam w Tombie początkowa lokacja w nocy ziarniskiem zabija jeżeli korzystamy z trybu wzbogacone efekty wizualne lub 60 fps. W tej grze na Pro to tylko jest jedna prawidłowa opcja tj. tryb wysokiej rozdziałki która pozbywa się ziarna w znacznym stopniu. Reszte zaorać.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Kukuziarno widzę wzoruje się na najlepszym zakrzywiaczu rzeczywistości, czyli na kebabowym Mendrku. To nic, że całe forum go wyjaśnia, on wpada dzień później jakby nigdy nic i wymyśla sobie nowy punkt zaczepienia, zupełnie nie odnosząc się do poprzednich wątków.

Opublikowano
22 minuty temu, Kyokushinman napisał:

ygDxx_s-200x150.gif

Edytowane przez ragus

Opublikowano
  • Autor

To temat o grafie a nie o kurach w dupie ficuś?

Nie dałem rady się wstawić na meczyk i przeprosiłem. Życie.

Opublikowano
24 minuty temu, Kyokushinman napisał:

To temat o grafie a nie o kurach w dupie ficuś?

To BETONIARNIA. Deal with it.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

OK, to kiedy teraz gracie?

Nie wiem.

Hmm.

Far Cry 5 grafika 6/10 (od 9:50) na PS4 a Primal i FC 4 to bieda graficzna XD.

Cytat

jesli chodzi o 4 i Primal to niestety na konsolach to duza bieda

Nie dało mi i musiałem aż skomentować pseudo ekspertów.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano
7 godzin temu, Kyokushinman napisał:

Jak dla mnie downgrade. Chciałem wstawić na GO i skomentować, ale tam pewien pseudo ekspert twierdzi inaczej a  jak się podważy jego zdanie można bana wyłapać.

Cytat

Far Cry 5 grafika 6/10 (od 9:50) na PS4 a Primal i FC 4 to bieda graficzna XD.

Nie dało mi i musiałem aż skomentować pseudo ekspertów.

Nawet nie chce mi się oglądać 20 minut takich wariatów. FC4 to dla mnie takie mocne 8+ albo 9- za grafe jedyną wadą dla mnie był dość monotonny wygląd, w sensie mało różnorodności, powtarzające się obiekty itp. Piątka pewnie u mnie spokojnie 9 dostanie patrząc po filmikach.

Edytowane przez wulfen

Opublikowano
  • Autor

Uważaj Wulf bo właśnie ja za takie stwierdzenie, że downgrade oraz nazwanie pseudo znawcą gościa niby z branży zostalem zbanowany na stałe wbrew regulaminowi i to w system wars xd.

Ten filmik wyżej to i tak pokazuje klasę grafiki w ostatecznym wyglądzie gry. Widać, że Barlog coś ulepszył ponieważ na wcześniejszym porównaniu był o wiele większy downgrade.

Opublikowano
5 godzin temu, Kyokushinman napisał:

tenor.gif?itemid=7270909

Opublikowano

Gify z kurami niszczą XD

Opublikowano
14 godzin temu, Kyokushinman napisał:

AGo8m.gif

Opublikowano
21 godzin temu, Kyokushinman napisał:

Funny-Hen-Boots-Running-Video-Gif.gif

Opublikowano
W dniu 17.04.2018 o 08:42, Kyokushinman napisał:

tryb wysokiej rozdziałki która pozbywa się ziarna w znacznym stopniu. Reszte zaorać.

Na XOX jest natyw 4K z HDRem i lepszymi teksturami, więc tryb wysokiej rozdziałki na PS4pro to przy tym tez się nadaje do zaorania. 

Opublikowano

Chwilę pograłem w gowa. Grafa maskakra, nie spodziewałem się. Już na początku gry w oczy rzuca się niesamowita jakość tekstur, czegoś takiego jeszcze nie widziałem, na pewno najlepsze tekstury na konsolach. Wykonanie drzew i ściółki leśnej jest absolutnie bezkonkurencyjne. Takiej jakości wykonania drzew i ściółki jeszcze nie widziałem, kawałki kory, mchu, liści i innych porostów jakością, zagęszczeniem, różnorodnością powala.

Śnieg się ugniata i widać pod nim glebę. Efekt zdecydowanie lepszy niż w rise of the tomb raider.

Wykonanie kratosa w samym gameplayu jest zdecydowanie lepsza niż w uncharted 4, zwłaszcza cieniowanie i shadery. To tyle na szybko.

Opublikowano
4 godziny temu, wulfen napisał:

Chwilę pograłem w gowa. Grafa maskakra, nie spodziewałem się.

Ale to tylko w trybie SDR (dla ciebie i kukuryku zwanym HDR10 z telewizora), bo w prawdziwym HDR obraz na tej twojej popierdółce od Sony wygląda jak mleko. No ale to już ci wyjaśni sam kukuryku :rofl:

• 2 lata później...
Opublikowano

Xbox One X

Gears 4/V

Forza Horizon 4

Forza 7

Quantum Break 

PS4 

God of War

Ghost of Tsushima 

Last of Us II

Multi

RDR 2

Metro Exodus 

Wiedzmin 3

Shadow of The Tomb Raider 

Opublikowano
W dniu 24.08.2020 o 17:33, Soul napisał:

PS4 

God of War

Ghost of Tsushima 

Last of Us II

Bez Horizona to mało wiarygodnie wygląda takie zestawienie :reggie:

Opublikowano

Moim zdaniem ta Forza 7 to strasznie naciągana, gierka ma oczwiście momenty kiedy wygląda ładnie, ale przez większość czasu większość czasu z powodu szaroburego color gradingu i ogólnej sterylności wygląda co najwyżej w porządku.