Skocz do zawartości

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

Opublikowano

Mario Kart 8 - przepiękne trasy, mnóstwo smaczków i betonowe 60fps, czego chcieć więcej?

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano

Z tego co sam grałem i pamiętam to: Uncharted 4, Ratchet & Clank, Driveclub, The order 1866, Ryse, Forza Horizon 3, Killzone Shadowfall, Batman Arkham Knight, Infamous Secon Sun/ First Light, Halo5, Far Cry'e, Wiedźmin 3, Sunset Overdrive, Unravel, Ori and The Blind Forest, Doom, Metal Gear Solid V, Rise of The Tomb Rider.

Opublikowano

Uncharted 4, DriveClub, Destiny, Doom, Shadow Fall, Mortal Kombat X, Ryse, Rise of the TB, Black Ops 3, Dziki Gon, Far CRy 4, Halo 5, Dying Light.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Black Ops 3.

Co?

Opublikowano

Mario Kart 8 - przepiękne trasy, mnóstwo smaczków i betonowe 60fps, czego chcieć więcej?

Crasha w karcie zamiast Mario?

Opublikowano

W ogole ktoś tutaj opacznie zrozumiał temat, wy wypisujecie gry, które są dobre technicznie ale mało kto daje przykład gry ładnej. Eh te konsolomaniaki.

Opublikowano

Pierwsza gra jaka zrobila na mnie wrazenie byl Batman Arkham Knight. 

Generalnie z moim backlogiem nie powinienem sie tu wypowiadac ale wytypowalbym od siebei jeszcze U4, Racheta, Dooma( jak dla mnie w ogole fps generacji, za caloksztalt), po screenach widze, ze Rise Of Tomb Raider miejscami potrafi ostro pokazac pazury. Trzeci Wiesiek i tak i nie. I na ta chwile to chyba bedzie wszystko, ale tak jak wspomnialem, jest cala masa gier ktorych jeszcze nie widzialem.

Na minus moze Until Dawn, wlasnie przechodze i graficznie mnie nie porwal.

Opublikowano

gdy kupilem ps4 w pierwszym miesiacu w rece wpadly mi second son, shadow fall i far cry4 to z tej trojki najwieksze wrazenie zrobil fc4, niby middlegen, a przed tv poczulem dosadnie, ze przesiadlem sie na nowa generacje, pozniej wow factor mialem tylko przy trzech produkcjach:

- uncharted4 za caloksztalt

- driveclub za zmienne warunki pogodowe i pory dnia

- odin sphere za najladniejsze 2d ever

Opublikowano

Uncharted 4.

Opublikowano

PS4: Uncharted 4

XOne: Forza Horizon 3

Wii U: Super Mario 3D World

multiplatforma: Batman: Arkham Knight

Ogółem: Uncharted 4

Zasługujące na wyróżnienie: DriveClub, InFamous: Second Son, InFamous: First Light, The Order: 1886, Killzone: Shadow Fall, Tearaway Unfolded, Until Dawn, Ryse, Ori & the Blind Forest, Odin Sphere: Leiftrasir, SW: Battlefront

Edytowane przez Kasias

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Myślałem, że Ryse da rade niestety z obrazem także problem tzn. dużo ziarna, obraz zby miekki paćkowaty, kolory wyblakłe, wstawki na dużej kompresji. Chociaż obecnie jestem po 2h gry to lepiej już raczej nie bedzie. Wizualnie 7 może 7+/10. Na plus mordy.

Opublikowano
  • Autor

Czyli co, tez fałszywy Mesjasz?

Wizualnie zdecydowanie tak.

Liczę jednak bardzo na Girsy 4, mam nadzieje, że one dadzą radę i ten obraz będzie czysty. To co widziałem na you tube tzn. z pieca na ultra daje cholernie radę.

Jak to będzie na konsoli? Przekonam się na początku przyszłego tygodnia.

Opublikowano

The order 1886 i pod względem grafiki bezapelacyjnie lider.

Opublikowano

wuj z tym skoro okupione jest to tak skromną fizykę, destrukcją obiektów, paletą barw, oraz ograniczeniami obiektów i animacji postaci na ekranie?

równie dobrze można by napisać że filmogierki Cage'a miały najlepiej wykonane postaci w VII generacji, ignorując dokonania na tym polu ostatnie produkcje R* i ND, które nie ograniczały się tylko do ich liczby poligonów, ale również animacji i towarzyszącej im fizyki

imo najładniej technicznie w tej generacji wypada jak na razie U4, oraz MGS V (natywne i bardzo stabilne 1080/60 w sandboxie na konsoli raczej nie zdarza się za często) + cut scenki w obu hulają w real time

ciekawe jak tym razem z optymalizacją poradzi sobie R* w RDR2 i GTA VI w przypadku podstawowych wersji ps4 i x1

Opublikowano

Jeszcze nie skonczylem trojeczki, ale juz wiem

Gears of War 2>1>3

Judgment olać?

Opublikowano

ciężko powiedzieć, Judgment jest bliższy klimatom z jedynki ale te motywy z hordy są irytujące. Generalnie nie pamiętam co się w tej grze działo.

z Gears of War 3 najlepszy w kwestii kampanii jest zdecydowanie dodatek Raam's Shadow.

Opublikowano

Jeszcze nie skonczylem trojeczki, ale juz wiem

Gears of War 2>1>3

Judgment olać?

Oczywiście, że olać. To jest ze dwa poziomy niżej niż 3. 

chyba Ci sie ogolnie tematy poyebaly :lapka:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

order to najwieksza wydmuszka tej generacji - zero fizyki, zero nawet ciekawych skryptow, lokacje przy ktorych stare uncharted 1-3 to open-worldy - jedyne co ten silnik potrafi to przerzucac ladne tesktury i postacie - w tej postaci idealnie nadawalby sie jedynie do remasterow residentow od 1 do 3

Opublikowano

Przez 99% czasu WC jest pierwszym tematem od gory w dziale :/

Opublikowano

Ale pytanie jest o najładniejszą a nie rozbudowana grę i tutaj the order miażdży resztę.

Opublikowano

Order ok, tomb- nie grałem ale kij, niech będzie. Bloodborne? Grałeś tylko w te 3 gry na tej generacji czy jak?

Opublikowano

No popatrz, nie trzeba wodotrysków jak w anczarted żeby gra robiła wrażenie. Grałeś w bloodborne czy na jutubie oglądałeś?