Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Zielony jak ta trawa" - Switch Ver.

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 194,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sven Froost
    Sven Froost

Gram od roku na Xboxie glownie w CoDa, Forze i kilka innych sieciowek a na Switchu od kiedy znowu kupilem nie przeszedlem ani jednej gry. Mam ich duzo ale gram w gry online typu CoD bo po latach gry n

• Micro SD

• To już tak nie działa. Tzn, układ sterujący odcina prąd. Jest to już od dawna dobrze opracowane, patrz na smartfony - nie nagrzewają się jak długo są na ładowarce po pełnym naładowaniu. Natomiast bate

Opublikowano

Czy ten grip z zestawu albo pro pad ma wejście na słuchawki?

Opublikowano

Mam kilka pytań, nie pałujcie się tam Zeldą w kółku wzajemnej adoracji tylko mi pomóżcie.

1. Wam tez się włącza z automatu konsola(poza dockiem) jak pod podłączacie ładowarkę? Da się to wyłączyć?

2. Czym ładować Pro controllera poza dokiem? Ładowarką do konsoli można bezpośrednio? Czy tym dołączonym kablem usb-c podpinając do zwykłej od smartfona?

3. Ile Wam trzyma Switch z  Zeldą w trybie samalotowym bez wielkiej głośności i jasności?

Edytowane przez roivas

Opublikowano

Mam kilka pytań, nie pałujcie się tam Zeldą w kółku wzajemnej adoracji tylko mi pomóżcie.

1. Wam tez się włącza z automatu konsola(poza dockiem) jak pod podłączacie ładowarkę? Da się to wyłączyć?

2. Czym ładować Pro controllera poza dokiem? Ładowarką do konsoli można bezpośrednio? Czy tym dołączonym kablem usb-c podpinając do zwykłej od smartfona?

3. Ile Wam trzyma Switch z  Zeldą w trybie samalotowym bez wielkiej głośności i jasności?

1. tak, ale tylko jak jest w "sleep mode". Wyłączenie całkowite trzeba przytrzymać przycisk power i nacisnąć "Power off".

2. można spokojnie lądować poza dokiem zwykła ładowarką (ale trochę dłużej)

3. Zelda - 3,5 godziny, jasność na min. głośność 30%

Opublikowano

Dzięki. To u mnie jest chyba coś nie tak. Włącza się przy podłączeniu ładowarki nie tylko w uśpieniu ale przy całkowitym wyłączeniu. A Zelda trzymała mi najdłużej 2.50, przy minimalnych ustawieniach:/

Opublikowano

No tak ma być. Switcha nie wyłączaj, no bo po co?

Opublikowano

Nie, tylko switch ma wyjście na słuchawki

Czyli jak rozumiem nici z słuchawek z mikrofonem podłączonych do konsoli i trzeba czekać na tą Aplikację od nintendo na smartfona ?

Opublikowano

Czyli jak rozumiem nici z słuchawek z mikrofonem podłączonych do konsoli i trzeba czekać na tą Aplikację od nintendo na smartfona ?

Zawsze możesz mieć kilkumetrowy kabel od headseta  :sorcerer:  ale tak na poważnie. Nintendo jeszcze nie podało więcej konkretów na temat komunikacji z innymi graczami oprócz tego jak będzie się rozmawiać z innymi w Splatoon 2. Niestety nie podali, czy będzie wymóg aplikacji bo sam Switch headsety obsługuje, więc musi też być możliwość rozmowy w trybie handhelda (a wątpię aby tylko wtedy).

Chyba każdy liczył na rozmowę w party z kumplami z friend listy jak w cywilizowanym świecie growym przystało. Jednak na razie przerosło to ekipę Hydraulika i może kiedyś się doczekamy stosownego update'u umożliwiającą tą "usługę". 

Opublikowano

Zawsze możesz mieć kilkumetrowy kabel od headseta  :sorcerer:  ale tak na poważnie. Nintendo jeszcze nie podało więcej konkretów na temat komunikacji z innymi graczami oprócz tego jak będzie się rozmawiać z innymi w Splatoon 2. Niestety nie podali, czy będzie wymóg aplikacji bo sam Switch headsety obsługuje, więc musi też być możliwość rozmowy w trybie handhelda (a wątpię aby tylko wtedy).

Chyba każdy liczył na rozmowę w party z kumplami z friend listy jak w cywilizowanym świecie growym przystało. Jednak na razie przerosło to ekipę Hydraulika i może kiedyś się doczekamy stosownego update'u umożliwiającą tą "usługę". 

Dzięki za odpowiedź, No właśnie ja jestem z tych co liczą na to że będzie się dało rozmawiać z ludźmi z FL w jakiś cywilizowany sposób no i żeby dało się wysyłać też zwykłe wiadomości ale to już jak pisałeś, trzeba czekać na stosowny update.

Opublikowano

Jest ktoś w stanie powiedzieć czy konsola od razu przechodzi do uśpienia/wyłącza się jak bateria spadnie do minimum? Doszedłem do 2%. Ktoś przekroczył? Ile to trwa? Bo telefony potrafiły mi się wyłączać przy takich 2%. Jestem bardzo ciekawy czy ktoś to ogarniał.

PS

Zmieńcie tytuł tematu bo nie wiadomo o co chodzi.

Opublikowano

Wiadomo o co chodzi bo chyba kazdy sprzet ma taki temat. Jestes tu zeby zadawac podstawowe pytania bo jestes zielony jak trawa w temacie switcha.

Opublikowano

Pudełka z grami mają pasek z logotypem Nintendo na folii? Tak jak gry na poprzednie konsole N ?

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Jako, że w dzisiejszych czasach mało która strona potrafi normalnie zrobić zdjęcia pudełkom. Czy może ktoś mi powie, czy w grach od Switcha są jakiekolwiek ulotki w środku lub przeznaczone dla nich miejsce ( czyt. małe haczyki do podtrzymania mikrej makulatury)? 

Opublikowano

Miejsca są, natomiast ani w Zeldzie, ani w I Am Setsuna nie było żadnych książeczek. W tym drugim tytule były jedynie karteczki z kodem od Square'a. Co ciekawe, haczyki są po prawej stronie, tuż nad miejscem na game carda - a więc ewentualne książeczki będą miały format wyraźnie mniejszy niż pudełko.

Opublikowano

Uchwyty nad cartem, to i tak mniejszy mindfuck niż płyty po lewej stronie pudełka w XOne ;)

Opublikowano

2 pytania odnośnie eshopu:

1 / czy kupię gdzieś karty do doładowania konta online? albo mnie coś zaćmiło albo na allegro nie ma nic i w sklepach typu keye.pl itd tak samo
2 / czy https://www.paypal-gifts.com/us/brands/nintendo-egift-card.html będzie działało na polskim koncie? i jakiego przelicznika mogę się spodziewać?

Opublikowano

A co za różnica?

PS. Czas spędzony z grami można też sprawdzić w opcjach konsoli. W zakładce z zarządzaniem danymi. Klikamy porem na SOFTWARE i mamy listę gier, ilość zajętego miejsca na konsoli, oraz czas gry z minionego tygodnia.

Trochę irytuje, że domyślnie wszystko się instaluje na karcie. Wsadziłem na próbę 2GB SanDiska i teraz nie wiem co dalej jak będę chciał wsadzić większą kartę :)

Jako ciekawostkę dodam, że to zwykła karta o odczycie do 10 Mbps, a więc nic nadzwyczajnego. A mimo to zainstalowany na niej Fast RMX jak i patche do innych gier działają ok. Nic nie spowalnia, wszystko działa płynnie.

Może więc nie ma sensu kupowanie droższych kart o większych parametrach odczytu? :)

Opublikowano

Jak ruszy już ta płatna wersja za online i całą resztę to mieli coś takiego zrobić przez kompa a przynajmniej takie chodziły pogłoski. 

Opublikowano

Czy to prawda, że jak pogram w Zeldę na Switchu, konsola się zepsuje, wymienię ją na nową/oddam na gwarancję, to sejwy pójdą się kochać? Nie są zapisywane na carcie/karcie pamięci? Słyszałem podcast, w którym mówili, że tak właśnie jest.