Opublikowano 5 marca 20178 l Witam serdecznie. W przygotowaniu... Edytowane 5 marca 20178 l przez Arm9_Team
Opublikowano 5 marca 20178 l Zła nazwa tematu, powinno być Switch Scena, Underground. Piraty i BM = Warn :) No i coś na wololo wyszło, ale bzdet: http://wololo.net/2017/03/05/release-dnswitch-utility-hijack-nintendo-switch-browser/
Opublikowano 5 marca 20178 l Serio chcecie az tak szybko piracić Switcha?? Tylko bez pier.dolenia ze temat ewentualnie bedzie o homebrew bo zaden do tej pory, pomimo nazwy nie był.
Opublikowano 5 marca 20178 l Autor To nie my, to Nintendo i ich zabezpieczenia pisane w saperze. A bardziej na serio. Patrząc na tematy zakupowe, osoby udzielające się w strefie 3DS-a kupują również oryginały więc nie demonizujmy. Edytowane 5 marca 20178 l przez Arm9_Team
Opublikowano 5 marca 20178 l Dokładnie. Sam mam nielizaną zelde, 1-2 switch i konsolę, zamierzam haratać w drodze do pracy, taki burżuj ze mnie!
Opublikowano 12 marca 20178 l http://wololo.net/2017/03/11/nintendo-switch-already-hacked-known-vulnerability >ukryj przeglądarkę w konsoli>nie załataj ją na exploit sprzed kilku miesięcy Edytowane 12 marca 20178 l przez blakuś
Opublikowano 12 marca 20178 l Nie jestem zdziwiony :). Ale to tylko userland, żaden kernel-level, więc nic wielkiego z tego nie wynika.
Opublikowano 12 marca 20178 l Nie jestem zdziwiony :). Ale to tylko userland, żaden kernel-level, więc nic wielkiego z tego nie wynika. Kij wie czy nie kernel-level skoro te narzędzia były używane to jailbreak'a IOSa. Fakt faktem skoro kod źródłowy jest na necie to daje 24h i wjedzie nowy update Switcha :D
Opublikowano 12 marca 20178 l 3ds dłuzej sie bronił. Piractwo na nim to tez nadal nisza. Ciekaw jestem jak sytuacja sie rozwinie. Ja osobiscie za stary jestem na sciaganie nieleganie gier.
Opublikowano 12 marca 20178 l nawet jakby ten news zwiastowal w przyszlosci pojawienie sie piratow to pewnie bedzie jak z vita, czyli dostep do szarej strefy tylko na wybranym sofcie, na wyzszych juz kaplica i odpalanie gierek wymuszajacy wyzszy soft rowniez kaplica czyli tym tokiem rozumowania nawet jakby zlamali to by mozna bylo pograc co najwyzej w zelde, bombermana i 12switch, bo juz pewnie nowsze gierki beda wymagac nowszego softu
Opublikowano 15 marca 20178 l Switch uruchomi gry/emulatory nes/snes/gba ? W te starocie z tamtych generacji super się grali na PSP na małym ekraniku. Edytowane 15 marca 20178 l przez Kriss_Hietala
Opublikowano 15 marca 20178 l wii uruchamiało emulatory więc taka opcja na switchu to kwestia czasu Switch uruchomi gry/emulatory nes/snes/gba ? W te starocie z tamtych generacji super się grali na PSP na małym ekraniku. Nintendo ma dodać oficjalnie Virtual Console za jakiś czas w update. Nie wyrobili się na premierę.
Opublikowano 29 grudnia 20177 l Coś mi się popsuło i zrobiłem nowy temat, sorry. Na konferencji 34c3 grupa hakerów znana z sceny 3DS przedstawiła w skrócie jak udało im się uzyskać dostęp do Kernela Nintendo Switch:http://wololo.net/2017/12/29/nintendo-switch-kernel-exploit-34c3-presentation-nvidia-backdoored/https://media.ccc.de/v/34c3-8941-console_security_-_switch Exploit do Kernela ma nie być publiczny ( chyba że ktoś inny go opracuje ), za to ma być stworzony Homebrew Launcher. No i bonus od liberto (twórcy RetroArch): Edytowane 30 grudnia 20177 l przez blakuś
Opublikowano 29 grudnia 20177 l @blakuś ma tak krótką pamięć, że sam nie pamięta, że pisał już w istniejącym temacie i stworzył własny połączyłem ten Twój nowy z tym, posprzątałem trochę, przykleiłem.
Opublikowano 30 grudnia 20177 l Dobrze że planują wypuścić tylko Homebrew Launcher, ale podejrzewam że prędzej czy później, też wyjdzie jakiś iso loader.
Opublikowano 31 grudnia 20177 l Tylko przyczyni sie do wzrostu zainteresowania Switchem (nie zeby potrzebowal wiecej jakos). Mnie by interesowaly emu nes/snes z tego pakietu bo jakos Ninny sie nie spieszy...
Opublikowano 31 grudnia 20177 l Czy ktoś z was ma firmware 3.0.0 w ogóle? Na nowsze i tak nic nie wyjdzie przecież.
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Promocja złodziejstwa? Raczej tu się większość interesuje Homebrew a nie piractwem.
Opublikowano 3 stycznia 20187 l Bądź realistą, tu jest polska tu się kradnie. Użycie tego typu przeróbek w celach innych niż piractwo jest jak pyłek na oceanie spi#$%^&*nia.
Opublikowano 3 stycznia 20187 l RetroArch dostał obsługę menu, odpala normalnie gry ( póki co ze SNESa - nie przeportowali innych emu ) - oczywiście tylko dla tych co są na 3.0