Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, Andrew21 napisał:

Na konsoli mictosoftu żaden ex nie dla casuali nie jest wstanie zanotować przyzwoitej sprzedaży albo jest kasowany.

Zdefiniuj przyzwoicie. No i fakt, że jednak te topowe marki MS-u to tytuły nastawione na hardcorową rywalizację online (Halo i Gearsy). Także czy większość posiadaczy Xboxa to hc? Nie. Czy Xbox ma najlepsze zaplecze gier pod rywalizację e-sportową i generalnie jest bardziej przychylne grze rywalizacyjnej? Jak najbardziej.

Także reasumując, na PS4 klepie się reskiny trolla w singlu, a na Xboxie robi mistrzostwa świata w Halo :reggie: 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Wezyr w ostatnich dniach jest zdecydowanym liderem jeżeli chodzi o środki psychotropowe. 

Opublikowano

Raczej o ich brak.

Opublikowano
1 godzinę temu, Andrew21 napisał:

żaden ex nie dla casuali nie jest wstanie zanotować przyzwoitej sprzedaży

czy ja wiem, takie halo czy girsy nigdy mi sie nie wydawały dla casuali a sprzedaż maja chyba najlepszą

Opublikowano

jeszcze jakby był śmieszny,  a jest nudny  w (pipi)

Opublikowano

czysty de dauno

Opublikowano

No ale chyba im mniej sprzedanych xboxów to tym lepiej co nie?

Wtedy rośnie najważniejszy współczynniki Daddy'ego-Asaxa mówiący o  stosunku sprzedanych wiaderek do konsol.

Opublikowano

Nie ma co się dziwic. Ms strasznie daje dupy w tej generacji. Wszyscy znajomi z x360 siedzą na plejkach, sam nikomu bym nie polecil obecnie xboxa chyba ze by jasno sprecyzowal ze chce grac w halo

Opublikowano

Juz zostalo to zdemontowane przez analityka NPD.

Swoja droga newsy z polygami xd

Edytowane przez hav7n

Opublikowano
13 minut temu, teddy napisał:

ze chce grac w halo

lol.gif

Opublikowano

switch widze juz zdechl, brak nowych gier, tylko jakies guwnoporty i indyki ;/

No nie wiem co tak slabo, tylko octopath i xeno 2 na liscie do ogrania na ten moment.

Opublikowano

Nie lubisz grać w dobre gierki że Mariana nie chcesz? 

Opublikowano

Lubie Mario ale w 2d, to samo z Zelda, odbiłem się od twilight princess czy skyward sword ale link between worlds weszło jak złoto. Co pan zrobisz jak nic nie zrobisz. Nie mowie, ze nie dam szansy, ale nowy Mario to nie jest dla mnie must have

Opublikowano
2 godziny temu, blantman napisał:

http://polygamia.pl/microsoft-nie-chwali-sie-swoimi-wynikami-dzieki-electronic-arts-wiemy-dlaczego/

Nie wiem na ile legitne ale 30 mln vs ponad 70 mln . Przepaść

nie no oczywiście, xbox ma od conajmniej roku sprzedaż ujemną i jeszcze niedawno było 35 mln a teraz niecałe 30 xd

i to biorąc pod uwagę scorpio, game passa i super promocje na sprzęt.

Ja wiem że według klapów xbox leży na magazynach i ma zerową sprzedaż ale bliżej xboxowi już jest do 40 milionów. Poza tym, społeczność graczy online jest bardzo porównywalna, co zresztą zostało wypomniane Mendrkowi który sugerował że w Overwatcha na xboxie nie ma z kim grać (kiedy się okazuje że ilość graczy na obu konsolach jest bardzo zbliżona).

Opublikowano

Skoro MS od 2015 czy tam 2016 nie podaje wyników sprzedaży to skąd te 35mln ? 

Opublikowano

Wyssane z palca. Ja bym i tak z dużą ostrożnością patrzył na takie dane. Choć chyba na zebraniu inwestorów to jednak podaje się prawdziwe dane a nie VGChartz.

Opublikowano

Tak czy inaczej wynik słabiutki i w pełni zasłużony. 

Opublikowano

Tak to już jest gdy się zmienia strategie produktu w trakcie jego "żywota". Na początku miał być tivitivitivi DRM i generalnie żal było patrzeć jak wygląda magnetowid przy PS4 (a nie czarujmy się wiekszość kupuje oczami) i wyniki sprzedażowe były jakie były. MS zmienił trochę strategie ale w tej generacji chyba już nic nie pomoże trzeba się skupić na dostarczaniu usług (np  gamepass) graczom by ich jakoś do siebie zachęcić a w kolejnej generacji przywalic z grubej rury (jak z X360).

Opublikowano
W dniu 1.05.2018 o 06:26, Royal napisał:

Chciałem tylko napisać, że warto posiadać PC za 1500 funtów, bo jakbym miał grać na tym ścierwie konsolowym w FAR CRY 5 to rzygnąłbym chyba. NIestabilne 30fps i tylko na najmocniejszej wersji Xboxa, wszystko prawie na medium xd Wybaczyłbym każdej innej grze tą degrengoladę. ale nie FC5... Konsolowcy - xboxowcy bardziej - myślą, że w końcu mają grafikę jak na PC. No niestety... Wyszło jak zwykle...

W dniu 1.05.2018 o 10:13, kermit napisał:

ale na takim pc musi wygladac rdr, gow czy spiderman :O

oh wait maja tylko fc5 xddd

No czy Ty człowieku myślisz? Zastanawiasz się co piszesz? Analizujesz swoją wypowiedź zanim naciśniesz?! No i co, że nie mam konsoli!!!??? Znaczy posiadam; jakieś PS3 w szafie; rogero z 16 piratami na HDD. Mniejsza o to... W ogóle jesteś typowy konsolowiec - czyta, a nie wie o czym. Fajnie, że wymieniłeś jakąś garstkę programów, które podczas premiery kosztują pięćdziesiąt funtów. Fajnie, że sądzisz, że nie mogę w tą garstkę waszego je.banego konsolowego majestatu zagrać. Ale się ku.rwa mylisz! MOGĘ! Wydając TYSIĄC PIĘĆSET angielskich królowych na nadrzędną maszynę do grania z JE.BANYM PIER.DOLONYM GJE TE IKSEM TYSIĄC OSIEMDZIESIĄT TYTANEM MOCY na pokładzie oraz z PROCESOREM MARKI KUR.WA INTEL ÓSMEJ ZAJE.BANEJ GENERACJI, posądzasz mnie, że nie mogę mieć rumuńskiego plastiku z Lidla z Uncharted 4 i God of Warem? ZA ŚMIESZNE 350 ELŻBIET DRUGICH?!!!!?!!!! ZA MNIEJ NIŻ TYGODNIÓWKĘ?!!!!!!!!!!????!!!!!!!! Czuję się urażony. Moja pecetowa duma czuje się urażona. Nie neguję w żadnym wypadku zaje.bistości eksów na PS4, ale postąpię z nimi jak z eksami z PS3 - ukończę wszystkie jak konsola będzie już martwa. Bo konsole zawsze zdychają w rynsztoku, a PC spogląda z penthałzu i się śmieje. Pogardliwie patrzy z góry. Jest to, moim zdaniem, jedyna słuszna droga. Nim to nastąpi pozwólcie, że potaplam się w natywnym 4k na ULTRA w 60 klatkach na sekundę, czymś, co WY - JE.BANE ROBAKI - zobaczycie może na waszych śmiesznych plastikach do gier telewizyjnych video za jakieś 10 lat. Nie pozdrawiam! Macie wy w ogóle ciepłą wodę w domu?

Edytowane przez Royal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.