Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Tu nie ma mowy o dodatkowej zawartości, czy patchach po premierze, bo tytułu GT5 chyba nic nie zabierze, tu jest mowa o tym ze kupujesz w dniu premiery pół gry, beka to będzie jak nie będzie można uruchomić gry bez dodatkowej zawartości ściągniętej z neta.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Serio? Kupiłem GT5 w preorderze i w dzień premiery i kilka dni później nie dało się grać w ogóle.

Opublikowano

Plejstejszonowcy nieprzyzwyczajeni, że można sobie dysk np. 2TB podpiąć i tam spokojnie się zmieści wszystko. Dopiero od niedawna też tak mogą, to jeszcze im się trybiki w mózgu nie poprzestawiały, że teraz to jest spoko.

Od premiery można wymienić w plejce HDD na większy czego nie można powiedzieć o XOne :lapka: Bo tam w ogóle producent nie przewiduje wymiany dysków wewnętrznych a sam XOne na premierę NIE OFEROWAŁ obsługi dysków zewnętrznych ;)

Opublikowano

A co ja, tfu, pecetowiec jestem, żeby podzespoły wymieniać?

No tak, nie oferował na premierę. Oferuje od 2014 roku. X360 też nie oferował na premierę, oferuje od 2008 bodajże wraz z wejściem NXE.

PS4 dopiero od 2017 daje taką opcję. PS3 nie oferowało nigdy. 

pozdrawiam :hi:

Opublikowano

No ok to Ty wspomniałeś o X360. Sony dało pełną swobodę z wymianą HDD w PS3. Nie było ograniczeń od premiery gdzie w X360 miałeś tylko dedykowane, drogie dyski od MS. Po kombinacjach można było kilka modeli podpiąć ale nadal uważam że rozwiązanie Sony było zwyczajnie lepsze dla klienta jeśli chodzi o HDD. Także jeśli ktoś tutaj jest nie przyzwyczajony to raczej bym powiedział że Xboty :P

MS potem zaszalał bo można było nawet zwykłe peny na USB używać w X360 i mega fajnie to się sprawdzało. Tanim kosztem mieliśmy "dysk twardy" w X360.

A co ja, tfu, pecetowiec jestem, żeby podzespoły wymieniać?

:notsure:

Opublikowano

No zewnętrzny dysk twardy to norma na Xboksie od ostatnich 10 lat z przerwą na rok i kompletna nowość dla sonowców.

Wymiana dysku to nie to samo. Wymieniając 500GB na 1TB zyskujesz tylko 500GB i zostajesz z dyskiem 500GB w szufladzie. Podpinając dodatkowy 1TB jako zewnętrzny zyskujesz 1TB i wciąż masz użytek z dysku w konsoli, bo nigdzie go nie ruszasz.

Opublikowano

Zgadzam się ;) Jest to mega rozwiązaniu w XOne które przywitałem z otwartymi ramionami. Czasy loadingów znacznie się skróciły przy okazji używania dysku na USB. W PS4 z racji tego że od kupna konsoli używam tylko SSHD (przez chwilę siedział SSD ale to imo zbędne) to nie jest mi potrzebny dysk USB.

Tylko cały czas odnoszę się do Twojego stwierdzenia że sonowcy nie są przyzwyczajeni mo imo są i to nawet bardziej :P

Opublikowano

Ja osobiście wolałbym 1TB wewnątrz konsoli, w dodatku hybrydę, niż 1,5tb wliczając pamięć wewnetrzna i leżący czarny dysk obok konsoli.

Pomijam fakt ze normalne dyski są tańsze od zewnętrznych.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ale wiesz że te zewnętrzne to są dokładnie takie same dyski jak te "normalne" tylko że w obudowie? :D

Opublikowano

Myśle ze MaZZeo jest zaniepokojony.

Do końca roku będzie światłowód :lapka: w sam raz na premierę forzy
Fajnie, to się poscigamy.
Opublikowano

Dysk zewnętrzny jest bardziej uniwersalny. Ten sam dysk może mi służyć najpierw jako dodatek do X360, potem do X1 a na końcu do PS4. Można też go używać jak zwykłego dysku do komputera jeśli już nie będzie potrzebny do gier. A tak to do każdego musisz kupować co innego po każdej zmianie konsoli zostając z bezużytecznym dyskiem od starej kosnoli.

BTW w X360 też się dało dysk wymienić, ale potrzebny był dość nietypowy model z tego co paniętam. Sam tak miałem w pewnym momencie.

Opublikowano

Tak, pasowały chyba jakieś modele WD. Trzeba było pod SATA podpiąć i wgrać bios labo sterownik (nie pamiętam). Gra warta świeczki bo można było spokojnie ~150 zł zaoszczędzić albo i lepiej.

Opublikowano

Albo ponad 1200 zł, nie kupując tego (pipi)anego śmiecia Xboxa.

Opublikowano

Nie No X360 to musiał każdy szanujący się gracz posiadać.

Opublikowano

Xbox 360 top 3 consol microsoftu ever :banderas:

Opublikowano

Owszem, bardzo dobra konsola. Chociaż były od niej dwie lepsze (ale tylko dwie) w poprzedniej generacji. Mam na myśli Playstation 3 i Wii U, żeby nie było ;)

Opublikowano

Zamówiłem Xbox One X. I teraz się zastanawiam, czy zostawić sobie mój telewizor (czyli 50 calową plazmę Panasonika, jedną z ostatnich, uwielbiam jej obraz) czy wymienić na coś większego 4K HDR. Telewizor tak czy owak kupić muszę, bo umówiłem się z synem, że dostanie starego Xone do pokoju. Od razu zaznaczam, że nie chcę odpowiedzi od niebieskich smerfików, nie trzeba mi teoretyków :)

A co syn oblał maturę, że mu każesz grać w HD Ready na konsoli z trzema ex'ami? :/ To chociaż odpalaj swojego XDoksaX jak syn będzie w domu, to mu smutno nie będzie gdy zobaczy że stary wcale specjalnie nie ma lepiej.

EDIT: Sorka za post pod postem, nie jestem już modem, więc niech ktoś inny je scali ;)

Opublikowano

Owszem, bardzo dobra konsola. Chociaż były od niej dwie lepsze (ale tylko dwie) w poprzedniej generacji. Mam na myśli Playstation 3 i Wii U, żeby nie było ;)

:dynia:

Opublikowano

Mendrek z ciekawosci, w czym wg Ciebie wiiu bylo lepsze od x360?

Opublikowano

nie podpuszczaj go Ficus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.