Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

No ale mendrek nadal nie odpowiedziałeś mi na pytanie z Yakuzy... czekam. Tak się obnosisz na forum jako wielki fan i koneser

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 502,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

nie ma plusow wiec nawet was nie czytam

bansai cygan na plusiki musial z pustym kapeluszem pod dworcem za dlugo siedzieć ze tak pękło xd

Opublikowano
mam pewność że tak będzie bo

a) będzie opowiadał o Biblii
b)będzie długi
c)będzie rozważaniem sensu w okrucieństwie

nawet jeśli ambicja każe ci to czytać bo sprowokowałem ją tytułem to sobie daruj, zwykle czytasz krótkie informacje a ta będzie długa, nudna i wymagająca myślenia, myślenie zaś boli wiec może porzuć dumę i sie nie przemęczaj

nie dodam w tym tekscie żadnego kolorowego obrazka po to by zwrócił uwagę kogokolwiek, nie będzie krótkim fotoblogowym wpisem co to się rzuca w oczy i można zaraz o nim zapomniec a główka jak była pusta tak jest

dziś znalazłem demota z wypowiedzia Lema, coś w stylu że dopóki nie zaczał siedziec w sieci to nie przypuszczał ilu idiotów jest na świecie, świeta prawda jesli się patrzy lub czytac cos z tekstów nowoczesnej młodzieży, w tym środowisku króluje bezmyślnośc, tępota umysłowa, powtarzanie bezrefleksyjne i frazes, w dodatku nikt nawet nie postara się wpisać czegokolwiek w wikipedie by sprawdzić czy to na pewno racja

zresztą sam niestety pod wpływem sieci łapie sie na tym że powtarzam głupoty, ostatnio chyba na temat autorstwa pewnego wiersza Miłosza co niekonicznie było prawdą, z kim poprzestajesz takim się stajesz niestety

jełsi wiec mimowszystko to czytasz i uznałeś/łaś że cię obrażam posądząjąc o głupote to tak naprawdę (pipi) mnie to obchodzi, nie mam teraz ochoty na okres miłości dla zwierząr, postanowiłem napisac coś dłuższego a nie podlizać się komukolwiek

i wogóle nie mam zamiaru poprawiać mojej karygodnej internetowej ortografii, robię błędy bo widze klawiaturę a nie to co piszę, owszem gdzybym wrócił i to czytał to i może bym poprawił ale szczerze mówiąc wisi mi to, jestem wzrokowcem a klawiatura nie pozwala mi na poprawianie, strata czasu

kiedyś nie brakowało mi cierpliwości by się na pewnym forum zabawiać w pokazywanie głupoty panom racjonalistom, niesamowita byla ich niewiedza i niechęc do czytania czegoś poza swoimi tekstami, w końcu mnie zablokowali bo psułem im dobre o sobie mniemanie, a dzis na fali tego sentymentu napisze parę słów o Biblii

ilekroć dyskutuje z kimkolwiek o niej trafia mnie z nerwów bo słysze bzdury, przeinaczenia, interpretacje dowolne, koszmar,zreszta mam za swoje, dopiero od roku na poważniej się w jej tekst wczytuje i przecież sam bym kiedyś to powtarzał czym raczą mnie moi rozmówcy, te wszystkie frazesy, bzdury, przeinaczenia itp

ale o czym to ja chciałem? no oczywiście wypłoszyć róznego rodzaju osoby w stylu - mam swoje zdanie i kazdy ma prawo myśłec co mu sie podoba - panów Nergali róznej maści, agnostyków pseudofilozoficznych itp, nie żebym się uważał za mądrego czlowieka, gdzieby tam, ale jak to mówił sokrates ja przynajmniej wiem że jestem głupi a oni sobie z tego nie zdają sprawy

historie ktora chce przedstawić i nad którąc chciałbym się zastanowić poznałem przypadkiem, czytaliście Hamleta? (czyta to ktoś?) Hamlet w pewnym momencie mówi do Ojca ofelii o córce Jeftego, ze słów Hamleta wynika że coś dzieje się z córką Jeftego niedobrego a te słowa  należy odnieść własnie do Ofelii i jej ojca, Ofelia jak wiecie ma potem w dramacie zfiksowac i się utopić

sprawdziłem wiec kim jest ów Jefte i co za historia jest z jej córką

historie Jeftego i jego córki znajdziecie w Ks Sędziów 11 i 12 rozdział, Jefte jest synem niewolnicy, którego jego bracia z prawego łożą wygnali i pozbawili spadku, w tym czasie plemie Izraela było przesladowane przez Ammonitów, prześladowane to pewnie mało powiedziane, jest to efekt gniewu Bożego, Izrraelici odwrócili się od Boga i łamiąc pierwsze przykazanie oddawali cześc drewnianym posągom, Bóg wiec zesłał na nich karę czyli zbrałto co im dał, ziemie  i powodzenie, nastały czasy przesladowania wiec Izraelici zwrócili się do Boga prosząc o przebaczenie, On odpowiada że ma już dośc ich nieprawości i nie wybaczy im tego, jednak Izraelici wyrzucają stele i aszery obcych bóstw i się poprawiaja wiec Bóg im przebacza,

dalej pojawia sie Jefte którego starszyzna poprosiła o powrót do domu i objecie przywódzctwa, Biblia nie opisuje jego czynów ale musiał byc naprawde sławnym wodzem skoro po niego posłali na wygnanie i skoro zapomnieli czyim jest synem, Jefte się zgadza, wraca do domu i wysyła list do króla Amonitów w którym tłumaczy dlaczego nie powinien atakować Izraelitów, tamten nie uznaje słuszności tych spraw, ale list pokazuje że Jefte nie jest monoteistą uznaje Jahwe za największego boga ale nie jedynego, Jefte zbiera armie i pokonuje Amonitów ale składa przysiegę, w podziece za zwyciestwo jesli Bóg na nie pozwoli złoży w ofierze pierwsza osobe ktora wyjdzie go powirać, zwyciestwo jak juz pisalem było wiec Jefte wraca do domu, i na powitanie pierwsza wybiega mu córka, jedyne ukochane dziecko, Jefte mówi jej o przysiedze a ona prosi tylko o dwa miesiace zwłoki bowiem chche oplakac swoje dziewictwo, potem wraca zgor i zostaje zlozona w ofierze

czy ta historia nie jest okrutna, czy po poznaniu jej nie potakiwalibyście głową i zgadzali sie z Nergalem ze Bibliia jest chora a Bóg jest okrutny?

no to posłuchajcie o ile doczytaliście, bo łatwo jest być bezmyślnym a trudno myśleć

Izraelici zostali ukarani odebraniem ziemi które Bóg im dał za posłuszeństwo, kiedy go zabrakło, kiedy czcili Baala Bóg się od nich po prostu odwrócił i zabrał to co im dał, zło jakie na nich spadło było efektem ich działań - to sprawiedliwe

kiedy prosili Boga o przebaczenie ten powiedział że im nie wybaczy ale gdy poprawili swoje czyny On im wybaczył - bo jest miłosierny przede wszytkim i nawet gdy ktoś nie zasłuży na przebaczenie a prosi i się porawia Bóg przebacza

jednak znowu zgrzeszyli bo zamiast znowu Boga prosić o pomoc wezwali sobie Jeftego na wodza, człowieka który nie znał dobrze prawa Mojrzeszowego w ktorym wyraznie zakazano składania ludzi w ofierze, Bóg wybrałby im dobrego wodza, lepszego o wiele niż Jefte, przykładem takich władców są do pewnego momentu Dawid i Salomon - Bóg zna serca ludzki i wie czego naprawde potrzebują o Izraelici nie zaufali Bogu wiec skonczylo sie pogańskim ślubem wiec to zabójstwo sobie też mogą przypisać

Jefte poprzez wiare w inne bóstwa z drewna sklada slubowanie ktore jest nieludzkie, chce poswiecic kogos ze swojej sluzby, tymczasem Bóg wysyła jego córkę- Dlaczego?

co wiecej ona umrze bezpotomnie co jest dla niej strasznym wstydem bo izraelitka umierajac bezpotomnie naraza sie na hanbe, stad te dwa miesiace placzu nad swoim dziwictwem

ale Bóg to wlasnie ja wysyla na stos poniewaz jejh postepowanie jest jak najbardziej szlachetne, skladając siebie w ofierze wypelnia slubowanie ojca, przypuszczam ze ona tez nie zna prawa mojrzeszowego co jakos ja tlumaczy ale wue jak inni poganie a wlasciwie polpoganie ze slubowanie zlozone Bogu sprowadzilo by na jej ojca straszliwa kare gdyby go nie dotrzymal, 

corka Jeftego wiec w swoim mniemaniu poswieca sie i swoje zycie dla dobra ojca, n ie wie że Bóg jasno zakazał ofiar z ludzi ani że nawet od takiej przysiego mozna sie bylo łatwo wykupić tak jak kazał Bóg i wystarczyło by 30syklów srebra na ofiare swiatyni a gdyby nie bylo jej rodziny stac na taka ofiare kapłan mojego Pana obnizył by oplate stosownie do mozliwosci biedaka- Kapł rozdział 27 - bóg jest dobry i nie żada za grzechy zbyt wielkiej ofiary

jej ofiara wiec jest czysta choc i podszyta niewiedzą, nie wie że Bóg nie chce takiego poświecenia, Bóg jest miłosierny i żąda poświeceń znacznie mniejszych niż człowiek jest w stanie spełnić

ale córka Jeftego wypełnia swoją powinność posłuszeństwa ojcu który chce od niej daru życia, i zarazem oddala od niego widmo złosci Boga, bo uważa Jahwe za Boga okrutnego co nie jest prawdą

Jefte znów grzeszy bo sklada ja w ofierze zamiast udac sie po radę do swiatyni, kaplania pewnie by mu wytłumaczyli ze zle robił i jeszcze gorzej chce zrobić  

ale Bóg przyjmuje ofiarę z miłości dziecka, dlaczego?

Bo córka Jefte sama o tym nie wiedząc naśladuje Chrystusa

On umarł by odkupić nasze grzechy, ona by odkupić grzechy ojca i oddalić od niego grzech krzywoprzysiestwa Bogu

On oddał życie i ona

On umarł w wielkiej hańbie bo ukrzyżowanie było najgorszą upokarzającą karą, ona bo umarła bezdzietnie co było hańbą dla izraelitki

więc Bóg pozwala jej się poświęcić, całym swoim życiem by nie zrobiła czegoś tak zasługującego na chwałę jak w tej śmierci

regułą w Starym Testamencie jest że grzech sprowadza na człowieka karę, zwykle coś co nie zostaje zesłane przez Boga ale jest konsekwencją złych czynów ludzi, natomiast wielokrotny grzech Jeftego nie sprawadza na niego kary, pewnie nawet nie wiedział żę jego córka odkupiła jego grzechy i że może z jej ofiary korzystać, oczywiście nie bez końca ale Jefte już nie grzeszył zbytnio bo wojna domowa jaką prowadził była okrutna i głupia ale to nic w porównaniu ze swoim pogańskim ślubem i pychą która nie pozwoliła mu prosić o pomoc

podobnie jest z Chrystusem, jego cierpienie sprowadza na nas łaskę Boga, który jak wierze nie jeden raz odwraca od nas zło, będące efektem naszych czynów

przypomnijcie sobie jeszcze raz jak wygląda gniew Boga na izraelitów, powiedział że im nie wybaczy bo nie zasłużyli, ale kiedy oni zmienili swoje postępowanie wybacza smile.gif złamał swoje słowo bo ważniejsze dla niego było miłosierdzie
Opublikowano

nie ma plusow wiec nawet was nie czytam

bansai cygan na plusiki musial z pustym kapeluszem pod dworcem za dlugo siedzieć ze tak pękło xd

To prawda jest, jak robilem ostatniego gifa w czerwcu z okazji e3 to napisalem w kanciapie ze jesli do 23 wrzesnia nie bedzie co najmniej 100 plusow to kasujemy system reputacji w pizdu.

Opublikowano

a chuy mnie to obchodzi

Opublikowano

Lol jeszcze ktos wierzy w 2017 ze to byl trolling? Przeciez on taki jest jest i to potwietdzi kazdy kto go widzial lub slyszal, a na forum jest juz takich osob kilka

Z relacji ludzi da się wywnioskować, że wszystko jest prawdą, a 150cm w kapeluszu to akurat najmniejszy problem.

Opublikowano

ja mam dziwny fetysz z czytaniem postow mendrka i soula gdzie sie oboje tlumacza jacy sa obiektywni i jacy to gracze przez duze G

ja miałem fetysz z czytaniem 4 lata twoich, jaka to 360 jest wspaniała i ma znakomite exy

a i tak nigdy jej sobie nie sprawiłeś  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

w tym cyklicznym robieniu dobrze zielonym, wyglądałeś trochę jak murzyn z plantacji bawełny, który ubrał top hat & frak i każe mówić do Siebie od teraz Ludwik, myśląc że go to wybieli 

i jeszcze te switchklaperskie neofictwo xd 

NIE JESTEŚ PRAWDZIWYM POLAKIEM

Opublikowano

Ficuś jara się mario kartem zostaw go w spokoju :(

Opublikowano

Ty nobody za to jesteś, skoro takie rasistowskie posty piszesz :/

Kurcze ale z tą reputacją to była ciekawa ekonomia. Zarabiałeś plusy i były takie miejsca gdzie mogłeś ich sporo "wykopać", np. w tablicy korkowej, na swoich zabawnych fotkach w PST i zakupach growych jak kupowałeś sztosy lub unikaty, a potem mogłeś sobie coś napisać kontrowersyjnego i te plusy na minusy się wymieniały, serio taki trochę sim ;)

Opublikowano

Ty nobody za to jesteś, skoro takie rasistowskie posty piszesz  :/

Resident Evil 5 jest lepszy od Resident Evil 4 z powodu iż ma lepszy klimat, lepsze dialogi, lepszych bohaterów, wspanialego coopa, wspaniałego multiplayera i ulepszoną mechanikę.

q3iCWqE.gif

Opublikowano

Teraz mendrek jestes skonczony, wczesniej czytalismy twoje posty zeby bez wyrzutow sumienia dac minusa, a teraz to tylko scroll down jakbys nie istnial

Nie wiem co on tam (pipi)i, ale radzę aby wszyscy dali go do ignora. Polecam.
Opublikowano

Dawac kogokolwiek do ignora bo pisze glupio o gierkach xd

Opublikowano

Ja wydrukowalem obrazek mendrka i pluje na niego codziennie bo mi konsolę obraza

Opublikowano

Mendrek, za stwierdzenie, że RE5 jest lepszy od RE4 to najchętniej włóczyłbym Cię przez dwie godziny końmi po gościńcu, a na to co by z Ciebie zostało nasypałbym dwa wiadra soli kamiennej z Wieliczki...

Opublikowano

Macie nostalgiczne klapki na oczach. RE 4 był świetny kiedy wyszedł, ale obecnie jest sztywny jak chiński drąg i strasznie głupiutki, a także zdarzają się błędy AI. W dodatku akcja robi się ciekawsza gdzieś tak pod koniec gry (taka namiastka RE 5). RE 5 podniosło wszystko co dobre w RE 4 do potęgi i zrobiło to po ludzku, dodając przy okazji najlepszy coop zeszłej generacji. Mamy kinowy klimat, epickiego głównego bossa, fajnie dobranych bohaterów (a ich wspólne akcje, te flipy, te haymakery, mniam! A nie k*rwa, LEEEEOOOOOON LEEEEEOOON bo się głupia picz nie umie do szafy porządnie schować), mamy klimat w stylu Black Hawk Down w który można uwierzyć bardziej niż w jakiś hiszpańskich wieśniaków trzymających w niewoli córkę prezydenta USA, mamy wreszcie dobry online, bossów gdzie trzeba współpracować, mamy naprawdę świetny DLC w stylu RE 1, motyw z wymienianiem się zasobami, no kuźwa serio mógłbym tak wymieniać seriami argumenty. Czy ktoś może wymienić argumenty przeciwko, czy tylko takie nostalgiczne marudzenie "kiedyś było lepiej"? ;)

Opublikowano

standardowa odpowiedz, caly swiat zagral, nawet kuvvva inne fora w polsce, nikt nie podziela szalu tylko garska botow z forum psx extreme jak jakas sekta

z ciekawosci sie zapytam - byla jeszcze kiedys w historii forumka jakas gierka, ktora tez swiat odebral jak sunset, dorobila sie takiej sredniej i uznawana jest za wybitna? czy jest to jedyny kandydat do tytulu najbardziej pokrzywdzonej gry ever?

Tez uwazam, ze sunset to jedna z najlepszych gier tej generacji, jet set radio ze strzelaniem, CUDO.

Opublikowano

aż dobrze dać plusika takim postom jak wyżej Czezkiego

Opublikowano

Mendrek,

Lubię bardzo RE5 właśnie za coop, ale sprawdź poniższy filmik i wtedy się wypowiedz.

Opublikowano

czworce moge jedynie zarzucic debilny pomysl by corke prezydenta odbijal one men army, cala reszta jest idealna, a na swoje czasy ta gra wyprzedzala o kilka krokow cala reszte - rozbudowana, z masa sekretow, swietnymi boss fightami, dlugosc gry, replayality, genialne dodatki w pozniejszym czasie

piatka to totalny recykling i to gorszy w kazdym calu (mniej rozbudowana, mniej sekretow, gorsi bossowie itp) - ma tylko lub az jedna rzecz genialna co-op no i to najlepsza gra na move'a w tym gold edition

Opublikowano

jedyne co pamietam z RE5 to moje rozczarowanie jaka ta gra jest chu,jowa w porowaniu do 4

Opublikowano

nigdy nie gralem w szostke bo tak forum mi ja swego czasu obrzydzilo, a ogladajac logo dalej mam przed oczami blowjob zyrafy, slusznie?

Opublikowano

Jeśli ktoś w otoczeniu pierdnie to nie znaczy ze się wszyscy zesrali, nie wrzucaj mnie wiec do jednego worka.

Opublikowano

Jeśli ktoś w otoczeniu pierdnie to nie znaczy ze się wszyscy zesrali, nie wrzucaj mnie wiec do jednego worka.

Przecież Ty sam jesteś takim samym Januszem jak oni.

Horizon, Call of DuTy, World of Tanks w sygnie. Dalej patrząc Cod, BFy, Drivecrap.

Ani Persony, ani Nioha, yakuz, Niera.. Sklasyfikowałem Cię w 100% poprawnie.

EDIT

Niech mi wybaczą te osoby z tego FB - oni przynajmniej kupują Wolfa/Evil z tego co widzę. Ty pewnie nadal będziesz grał w/w crapy.

Edytowane przez Starh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.