Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Ja to rozumiem, to jest logiczne i ma sens, ale idąc tym tokiem rozumowania oznaczać to może ze dopiero teraz stanęli do rywalizacji jak równy z równym (trochę jak X360 i PS3 w połówie generacji) i dla nich, ta generacja dopiero się zaczyna, oznaczać to może, ze nowe konsole pojawia się za 3-4 lata dopiero....

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Nie wrzucaj mnie do worka z Mendrkiem, gość jest oderwany od rzeczywistości a ameby mu odpisujące jeszcze bardziej, wiem ze obie korporacje są siebie warte.

sony wypuściło gotg bloodborna i współfinansowało produkcję najlepszego filmu s-f od lat aka Blade Runner 2049, więc są dużo lepsi :pope:

Opublikowano

Jezeli uznaja ze 60 klatek nikomu nie potrzebne tylko piekna graficzka w 4K to PS5 prędko nie zobaczymy, wystarczy co 2-3 lata wydac usprawiona wersje PS4 a ludzie i tak sie rzuca i kupia. Do tego jeden ekosystem bo wszyscy prawie beda mieli PS4 wiec mozna na uslugach ładnie zarobic i mikrotransakcjach.

Opublikowano

Jezeli uznaja ze 60 klatek nikomu nie potrzebne tylko piekna graficzka w 4K to PS5 prędko nie zobaczymy, wystarczy co 2-3 lata wydac usprawiona wersje PS4 a ludzie i tak sie rzuca i kupia. Do tego jeden ekosystem bo wszyscy prawie beda mieli PS4 wiec mozna na uslugach ładnie zarobic i mikrotransakcjach.

Dokładnie.
Opublikowano

Nie wrzucaj mnie do worka z Mendrkiem, gość jest oderwany od rzeczywistości a ameby mu odpisujące jeszcze bardziej, wiem ze obie korporacje są siebie warte.

sony wypuściło gotg bloodborna i współfinansowało produkcję najlepszego filmu s-f od lat aka Blade Runner 2049, więc są dużo lepsi :pope:

Dokładnie.

Opublikowano

Ja zawsze myślałem że to Sunset to jakaś wyścigówka, dopiero teraz odpaliłem gameplay i wygląda to jak jakiś gorszy Infamous (który jest do du,py swoją drogą). 

Opublikowano

Aphromo dobrze piszę. Dopóki ps4 sprzedaje się jak szalone to Sony będzie chciało wydać ps5 jak najpóźniej.

Ekspert pamiętaj w jakiej (pipi)e byli z ps3, teraz się odbili od dna i chcą by ten czas trwał jak najdłużej. Dlatego też wypuścili wersje PRO jako przedłużenie żywota gen.

Prawda jest taka, że rozpędzone w połowie zeszłej generacji PS3 tak naprawdę wraz z dobrym marketingiem zrobiło robotę dla PS4. Pamiętamy wszak te kolejki i sprinty po PS4 na premierę, pomimo iż launch nie był jakiż koacki, a konsola długo dość się rozkręcała. A i tak sprzedała się w kosmicznej ilości. Dlaczego? Bo ludzie byli skłonni zaufać Sony, po tym co widzieli na koniec poprzedniej generacji. Więc jedyne co mogło być wtedy w d*pie to oczy botów, a właściwie całe ich ciała bo MS zakończył generację flapsami pokroju GoW: J i tyle.

MS jak zwykle po najmniejszej linii oporu. Nie mają za grosz szacunku dla konsolowej tradycji, że jak wydajesz konsolę, to zapewniasz jej gry które będą unikatowe dla tego sprzętu i będą jej wizytówką. Sony i Nintendo wywiązują się z tej tradycji, MS chce by inni zrobli to za nich. Tfu, pluję na nich z góry gęstym ślinosmarkiem...

Opublikowano

Prawda jest taka, że rozpędzone w połowie zeszłej generacji PS3 tak naprawdę wraz z dobrym marketingiem zrobiło robotę dla PS4. Pamiętamy wszak te kolejki i sprinty po PS4 na premierę, pomimo iż launch nie był jakiż koacki, a konsola długo dość się rozkręcała. A i tak sprzedała się w kosmicznej ilości. Dlaczego?

Wybacz, ale nie masz absolutnie zadnego pojecia o czym mowisz.

Sprzedaz PS3 i 360 calosc

total_tv_sales.png

a tutaj sprzedaz poczatkowa wolno rozkrecajacego sie PS4....

january-2017-sales-9-1.png

jak widzisz, PS4 sprzedawalo sie podobnie jak PS3 i 360 razem, ate dane sa i tak zanizone, bo np teraz. Sony podalo niedawno, ze wyslali do sklepow 67.5 a ci maja u siebie 63.6......

Jesli masz pisac w ten sposob, to nie pisz, bo obnizasz i tak niski juz poziom forum...

Opublikowano

gry od sony na tej generacji xdddd przeciez wszystko co najlepsze na tym sprzecie do ogrania nie jest z firm wewnetrznych sony, sony nigdy nie bylo tak slabe jesli chodzi o exy w calej swojej historii, psx,ps2 i ps3 gniecie i niszczy jesli chodzi o jakosc gier prosto od sony ta (pipi)ne na ps4 gdzie tylko naughty dog prezentuje jakosc

Opublikowano

Teoretycznie Forza i Girsy nie byly od devow wewnetrznych dla Xboxa w czasach 360, ale co to zmienia ?

Opublikowano

ale ja gadam o kondycji firm wewnetrznych sony, gdzie w mojej wypowiedzi masz cos o microsofcie? 

Opublikowano

a wiedzieliście, że klapiszony handlują na pchlim kartonowymi pudełkami po trójnogu?

rozumiem, że jak nie ma gier to... ale takie zabawy?

Opublikowano

Aphromo dobrze piszę. Dopóki ps4 sprzedaje się jak szalone to Sony będzie chciało wydać ps5 jak najpóźniej.

Ekspert pamiętaj w jakiej (pipi)e byli z ps3, teraz się odbili od dna i chcą by ten czas trwał jak najdłużej. Dlatego też wypuścili wersje PRO jako przedłużenie żywota gen.

Prawda jest taka, że rozpędzone w połowie zeszłej generacji PS3 tak naprawdę wraz z dobrym marketingiem zrobiło robotę dla PS4. Pamiętamy wszak te kolejki i sprinty po PS4 na premierę, pomimo iż launch nie był jakiż koacki, a konsola długo dość się rozkręcała. A i tak sprzedała się w kosmicznej ilości. Dlaczego? Bo ludzie byli skłonni zaufać Sony, po tym co widzieli na koniec poprzedniej generacji. Więc jedyne co mogło być wtedy w d*pie to oczy botów, a właściwie całe ich ciała bo MS zakończył generację flapsami pokroju GoW: J i tyle.

MS jak zwykle po najmniejszej linii oporu. Nie mają za grosz szacunku dla konsolowej tradycji, że jak wydajesz konsolę, to zapewniasz jej gry które będą unikatowe dla tego sprzętu i będą jej wizytówką. Sony i Nintendo wywiązują się z tej tradycji, MS chce by inni zrobli to za nich. Tfu, pluję na nich z góry gęstym ślinosmarkiem...

Nie, to pomylone decyzje MS zapewniły PS4 taki a nie inny start na początku tej generacji, żadne rozpędzone PS3.

Opublikowano

wystarczy tylko jedna sekunda filmiku

Opublikowano

ale ja gadam o kondycji firm wewnetrznych sony, gdzie w mojej wypowiedzi masz cos o microsofcie? 

Spoko, to niby czym miazdzylo za czasow PS3 w porownaniu do tegorocznej oferty ? 

Ja widze, ze analogicznie wyszlo God of War3, Gran Toursmo 5 i Heavy Rain, MAG.

Tutaj mamy Gravity Rush2, Nioh wydane przez Sony, Horizon, Knack II, Gran Tourismo Sport.

Opublikowano

Nie, to pomylone decyzje MS zapewniły PS4 taki a nie inny start na początku tej generacji, żadne rozpędzone PS3.

Cena, lepsze bebechy, wieksza dostepnosc na premiere, to mialy najwiekszy wplyw.

Opublikowano

W pracy ostatnio 4 moich znajomych kupilo ps4. Na moje pytanie dlaczego nie nowy xbox odpowiedz byla jedna - cena. Szybciej zonke przekonac do wydania 1000zl niz 2000 zl :)Osobiscie nie znam nikogo kto posiada xboxa one. Wszyscy gadaja tylko o ps4. 10znajomych ma ps4 to na 99% twoim zakupem tez bedzie ps4. Mozna sie grami powymieniac, pogadac, przy domowce popisac sie swoimi umiejetnosciami w gierce itd. Microsoft nie ma najmniejszych szans dorownac sony :)

Opublikowano

W pracy ostatnio 4 moich znajomych kupilo ps4. Na moje pytanie dlaczego nie nowy xbox odpowiedz byla jedna - cena. Szybciej zonke przekonac do wydania 1000zl niz 2000 zl :)Osobiscie nie znam nikogo kto posiada xboxa one. Wszyscy gadaja tylko o ps4. 10znajomych ma ps4 to na 99% twoim zakupem tez bedzie ps4. Mozna sie grami powymieniac, pogadac, przy domowce popisac sie swoimi umiejetnosciami w gierce itd. Microsoft nie ma najmniejszych szans dorownac sony :)

1258227073_by_chastain_600.jpg

Opublikowano

1258227073_by_chastain_600.jpg

I w ten sposób blantman obalił całe Nintendo.

Opublikowano

Blantman stracił reszte szacunku gdy został micromendrkiem.

Opublikowano

ale weź mnie nie obrażaj. Nie pisze elaboratów na 3000 znaków o złych korporacjach oraz nie gram tylko na konsoli jednej firmy.

Opublikowano

ale weź mnie nie obrażaj. Nie pisze elaboratów na 3000 znaków o złych korporacjach oraz nie gram tylko na konsoli jednej firmy.

Piszesz dokładnie tak samo.

Opublikowano

niesamowita historia :) Napisz to samo samo Spencerowi to może odwoła premiere KOXa póki nie jest za późno 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.