Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Pupcio od rana wylewa złość bo przeczytał ze wydawca RDR2 nie ma nic przeciwko skrzyneczkom, nie martw się, może wylosujesz fajnego konika.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 528,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Beda skrzyneczki w RDR2? Moze bedzie mozna odrazu Meksyk wylosowac.

Opublikowano

Bardzo lubie skrzyneczki więc ciesze sie z tej informacji :) ale widze że ciężko przychodzi Ci z tym że horizon jest obesranym śmieciem a nie grą ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał:

Bardzo lubie skrzyneczki więc ciesze sie z tej informacji :) ale widze że ciężko przychodzi Ci z tym że horizon jest obesranym śmieciem a nie grą ;)

Tam dubbinguje główną bohaterkę jeden z czolowych zyebów SJW więc to mi wystarczy za powód dla którego nie wydam na to pieniążków i swojego czasu :).

Opublikowano
6 minut temu, Pupcio napisał:

Co nie? a i tak mimo wszystko Horizon > RDR

Opublikowano
10 minut temu, ping napisał:

niszczy Uncharted z tym obrzydliwym motion blurem i bieda frameratem

Czyli nie jestem osamotniony w moim osądzie: też wydawało mi się, że te topowe graficzne killery na PS4 rozmazują się jak (pipi) przy ruchu postaci. Do tego nawiązywałem wczoraj: graficzka na screenach z H:ZD wygląda bardzo korzystnie, bosko wręcz, ale ogólne wrażenie jakie zostawia taki Wiesiek 3 na ultra w 60 klatkach jest po prostu nie do zayebania.

Opublikowano

Skrzynki w RDR2 a yebać, pozostało w granie gry od Nintendo, które jeszcze nie zostało zarażone. Przykład Mario pokazuje, że takie pierdoły jak ciuchy możesz zdobyć, a nie kupować w eshopie xd wszędzie skrzynki, gdzie kupujesz za kosmetykę i bronie xd

Opublikowano

Faka jaki zindoktrynowany :obama:

Opublikowano
17 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Co nie? a i tak mimo wszystko Horizon > RDR

Red dead redemption 95%

Horizon daun wchuy 89%

guwno też zjesz jak Ci dadzą na talerzu? :)

Opublikowano
50 minut temu, kes napisał:

Oprawa graficzna Battlefield 1 stoi na dużo wyższym poziomie niż Uncharted 4 czy LL i nie chodzi tylko o błoto nad którym wszyscy się spuszczali ale oświetlenie wybuchy jakość tekstur a to wszystko w betonowych 60 klatkach albo butter smooth 100+ fps.

Wiadomo że jeśli chodzi o dbałość o detale noughtydog nie ma sobie równych ale nie o tym przecież pisałem.

No toteż ciężko porównać bo jedna jest tylko na konsoli więc nie ma jak porównać tekstur z doje.banego pieca versus biedne ps4 edition. Zresztą nie widziałem BF1 na dobrym kompie więc też nie będę się na ten temat wypowiadał, ale z tym dużo wyższym poziomem to bym nie przesadzał. 

Opublikowano

@_Be_

Wlasnie o takie porównanie pytałeś xd

Akurat grałem w Lost Legacy i B1 w tym samym czasie różnica jest bardzo duża sam nie dowierzałam o ile wyższy poziom techniczny prezentuje battlefield na pc w porównaniu z przecież ładną grą konsolową.

Opublikowano

szpecem nie jestem, ale lost legacy wygląda chyba gorzej niż czwórka, a już na pewno gorzej od gotyzon zero dawn

Opublikowano
3 minuty temu, kes napisał:

@_Be_

Wlasnie o takie porównanie pytałeś xd

Akurat grałem w Lost Legacy i B1 w tym samym czasie różnica jest bardzo duża sam nie dowierzałam o ile wyższy poziom techniczny prezentuje battlefield na pc w porównaniu z przecież ładną grą konsolową.

Nie no pytałem o ładniejsza grę a nie te która ma więcej fps czy lepszą teksture domku, ale fakt, faktem, że głupia jest taka dyskusja skoro nie widziałem bf1 na ultra w 100 fpsach :smutas:

Opublikowano

No z perspektywy Pctowca to chyba lepiej mieć coś niż nie mieć. Takie U4 na kompie też pewnie wyglądałoby za(pipi)iście. Ale znów gurwa gadamy o oprawie. 

I tak ostatnie kilkadziesiąt stron. A czemu nie ma wojen na innowacyjne gry, mechaniki w nich zawarte, rewolucyjne Si. Nie ma bo gry się zesraly i cała konsolowa branża się zesrała. 

Jasne że gry dalej potrafią zapewnić trochę radości ale o innowacjach mówimy bardzo rzadko.

Opublikowano
Godzinę temu, eX4cT_PL napisał:

Pupcio od rana wylewa złość bo przeczytał ze wydawca RDR2 nie ma nic przeciwko skrzyneczkom, nie martw się, może wylosujesz fajnego konika.

Jak to, święty Rockstar powiedziałby coś takiego? Nie może być, kto by się spodziewał, zawsze przecież tacy porządni byli!

A potem tfu, gracze i tak będą wyciągać kapelusze z lootboksów jak poje,bani, niektórzy to im pewnie nawet ołtarz postawią jak rzucą kilka legendarnych skrzynek z wyjątkowymi kapeluszami jako exclusive na jedną z platform (czyt. PlayStation).

Opublikowano

Chyba nie szanuje marki, odpalilem na chwile PS4 Pro po tygodniu grania na PC, wkladam plytke z Aragami, odpala sie, wchodze do opcji zmienic jezyk, freeze i wywalilo do dasha z errorem. No bezproblemowe te konsole, nie ma co :usmiech:

Opublikowano
5 minut temu, raven_raven napisał:

Jak to, święty Rockstar powiedziałby coś takiego? Nie może być, kto by się spodziewał, zawsze przecież tacy porządni byli!

A potem tfu, gracze i tak będą wyciągać kapelusze z lootboksów jak poje,bani, niektórzy to im pewnie nawet ołtarz postawią jak rzucą kilka legendarnych skrzynek z wyjątkowymi kapeluszami jako exclusive na jedną z platform (czyt. PlayStation).

Ta firma, która od lat fokusuje się na online bo przynosi im to nieporównywalnie większe zyski niż sprzedaż singlowych gier/dlc? :dynia:

Ojjjj jeszcze trochę i się zacznie jazda z golareczką.

@Velius

Najlepsze na PC jest to, że jak się coś zyebie, to łatwo można dojść do tego w czym problem i to naprawić. Z konsolami nie jest tak różowo - trzeba albo zaniechać grania, albo czekać na patcha. Nikt Ci nie pomoże.

Edytowane przez ping

Opublikowano
18 minut temu, _Be_ napisał:

Nie no pytałem o ładniejsza grę a nie te która ma więcej fps czy lepszą teksture domku, ale fakt, faktem, że głupia jest taka dyskusja skoro nie widziałem bf1 na ultra w 100 fpsach :smutas:

Podałem przykład gry ładniejszej w dodatku takiej w którą grałem, którą łatwo porównać z Uncharted chociażby ze względu na występujące w obu grach elementy jak ogień, błoto czy wybuchy. Dla mnie ładnymi grami są rozpikselowane indyki czy persona 5 ze swoim za(pipi)istym art stylem ale chyba nie o to chodzi.

Tak jak Wezyr pisze jak się coś zobaczyło to już się nie odwidzi. Przeszedłem całe gta5 na ps4 świetnie się bawiąc i 30 fps w tej grze jest okej, ale 60 klateczek na pc łojezu coś pięknego. Wtedy zmiana z 60 na 30 boli dużo bardziej.

Edytowane przez kes
debilne błędy

Opublikowano
Cytat

No z perspektywy Pctowca to chyba lepiej mieć coś niż nie mieć. Takie U4 na kompie też pewnie wyglądałoby za(pipi)iście. Ale znów gurwa gadamy o oprawie. 
I tak ostatnie kilkadziesiąt stron. A czemu nie ma wojen na innowacyjne gry, mechaniki w nich zawarte, rewolucyjne Si. Nie ma bo gry się zesraly i cała konsolowa branża się zesrała. 

Innowacje na konsole? Tylko na Playstation, co pokazują takie gry jak Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War i The Last of Us 2. Każda z tych produkcji jest oryginalna i oferuję unikalne emocje 

Edytowane przez Playstation

Opublikowano

To, że do dziś jeszcze nie wrzucili skrzynek do GTA V jest niesamowite, na co oni czekają? Mają problem z implementacją? :kaz: 

@Playstation aka Asax, a gdzie wkłada Ci się te goty gry, żeby uruchomić? Do dupy czy gdzie? 

Opublikowano

Playstation nic wkłada do d.upy. Playstation może tylko wkładać innym. 

Opublikowano

@drozdu7 Nic się nie zesrało tylko zmieniła się definicja standardu:

• w 1985, po Wielkim Krachu Rynku Gier w 1983, Nintendo wprowadza standard licencjonowania produktów które mogą być używane na ich konsoli zatrzymując w ten sposób wypływ niskiej jakości gier
  • w 1993 idSoft wydaje na świat DOOM wyznaczając standardy dla obecnych i przyszłych gier FPS znanych przez pewien czas jako "DOOMopodobne"
  • w 1996 Super Mario 64 wyznacza standardy dla platformówek w 3D
  • w 2002 Microsoft uruchamia usługę Xbox Live pozwalającą użytkownikom konsol bezproblemowo grać po sieci
  • w 2005 Microsoft w końcu definitywnie stawia na HD w konsolach
  • w 2017 rewolucją określa się klona Wiedźmina 3 z elementami walki Rise of Tomb Raider tylko dlatego, że nigdzie nie było robotycznych dinozaurów

W sumie to strasznie się zesr.ało.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
3 minuty temu, kes napisał:

Podałem przykład gry ładniejszej w dodatku takiej w którą grałem, którą łatwo porównać z Uncharted chociażby ze względu na występujące w obu grach elementy jak ogień, błoto czy wybuchy. Dla mnie ładnymi grami są rozpikselowane indyki czy persona 5 ze swoim za(pipi)istym art stylem ale chyba nie o to chodzi.

Tak jak Wezyr pisze jak co się zobaczyło to już się nie odwidzi. Przeszedłem całe gta5 świetnie się bawiąc na ps4 i 30 fps w tej grze jest okej, ale 60 klateczek na pc łojezu coś pięknego. Wtedy zmiana z 60 na 30 boli dużo bardziej.

To niestety prawda, grając nawet w taką Automate w 60fpsach przeskakując na 30 fpsówą gierki to boli, a jeszcze jak sony wypuszcza takie guwniaki jak TLG, które chodzą w 20fpsach to rzygać się chce a nie grać.

Opublikowano

Dlatego Dreamcast to była najwspanialsza konsola. Bebechy arcade i praktycznie wszystko w 60 klatkach. No ale pogoń za grafą i samograjami wykończyła ten segment rynku...

Ja naprawdę bym się cieszył, gdyby konsole miały GORSZĄ grafę niż teraz, ale gwarantowały 60 klatek, brak day one patchy (nawet jeśli gry byłyby mniej skomplikowane) i piękne pudełeczka na półkę. Ahhhh.

Edytowane przez ping

Opublikowano
11 minut temu, drozdu7 napisał:

Jasne że gry dalej potrafią zapewnić trochę radości ale o innowacjach mówimy bardzo rzadko.

Dziwisz się że gadamy tylko o grafice a sam wyskakujesz z takimi bez reflksyjnymi popcorniakami z miałkim mało odkrywczym gameplayem jak uncharted. Konsole są fajne bo są wychodzą na nie gry jak Persona, Yakuza, Sunset czy inne dziwactawa a nie gry pokroju Uncharted.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.