Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

pewnie by się guwniaki pytały czy już jakieś gry wyszły na to

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 505,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Nie wiem jakie reakcje by byly przy xbox, ale ps4 na pewno mniej wiecej tak:

grumpy-unhappy-upset-man-holding-gift-bo

Opublikowano

reakcja na Playstation 4? 

Opublikowano
57 minut temu, Ocelot napisał:

czy mowisz o tym premierowym switchu, loserze obesr.any?

"Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony" - Mendrek

"Ja tam jestem za roznorodnoscia" - Mendrek

xD

Crai6GJ.jpg

Dostanę taki taboret w Ikei?

Opublikowano
Godzinę temu, Ocelot napisał:

czy mowisz o tym premierowym switchu, loserze obesr.any?

"Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony, Sony" - Mendrek

"Ja tam jestem za roznorodnoscia" - Mendrek

xD

Crai6GJ.jpg

Dobrze, że kupiłeś na premierę, jak typowy PCiesek zlatujący się do nvidiowego pytonga na pierwsze gwizdnięcie, jesteś takim pożytecznym idiotą dzięki któremu Nintendo uwierzyło w swój sprzęt i dzięki temu ja będę go mógł kupić gdy już będzie wystarczająco gier dla mnie :sir:

Czyli po wytarzaniu się w pc-towym klozecie, skompromitowaniem się nieudolnymi próbami pojechania po najlepszej platformie tej generacji, zagrywasz w coś na tym switchu (swoim albo sąsiada, ch*j wie, bo swoimi gamingowymi ID się nie chwalisz, więc nie ma jak zweryfikować), to tak jakbyś wyszedł z szamba i próbował zabić smród przy użyciu Old Spice'a. No ale zawsze to coś, łap plusika na otarcie łez - Playstation i tak górą, choćbyś nie wiem jak pierdział :)

Ps. Na dowód lubienia różnorodności, gram też na PC (oczywiście w gry które pochodzą z czasów jego świetności, a nie w zepsute porty z konsol, online pełne cheaterów i p2w, czy kąpiele ze starym) ;)

Opublikowano

Mendrek jakie to sa gry do ciebie i jakie powazne gry wyjda na switcha?

Opublikowano

typ gra i wielbi tokyo jungle - i ta gnida smie mowic o "powaznych grach"? xD Beka nieslychana z 'roznorodnego' przegrywa.

Opublikowano
Godzinę temu, Ocelot napisał:

Nie wiem jakie reakcje by byly przy xbox, ale ps4 na pewno mniej wiecej tak:

Cytat

''kiedy mogę zwrócić tego (pipi)anego śmiecia bez gier z najgorszymi multiplatformami i community do sklepu?''

:)

Opublikowano

Mondry, weź (pipi)j

możesz obrażać pc bo rozumiem, że klapy na oczach, debil i bieda w domu więc dostałeś kredyt tylko na ps4, ale od Znicza - jedynej prawdziwej konsoli w tej generacji wara.

Opublikowano
Godzinę temu, Ficuś napisał:

Mendrek jakie to sa gry do ciebie i jakie powazne gry wyjda na switcha?

@FicuśBayonetta 2 i 3, jest wzmianka o 1080 Snowboarding, DS Remastered, Dandara, gdzieś tam wzmianka jest też o nowym SMT i NMH, nowy Metroid. Jak pisałem, rewolucji nie ma, ale ja nie kupuję Switcha dziś, tylko w przyszłości, która to stanie się mam nadzieję bardziej klarowna i zachęcająca. Chociaż jakbym s*ał kasą, to bym dla samej Bayo kupił :reggie:

Aha, ja przecież kupiłem sobie PC-ta. Tylko że do nowych gier nie będę używał tak kiepskiej platformy, od grania w nowe gry są obecnie tylko konsole, z powodów które wymieniałem wielokrotnie. Nie hejtuję też Switcha, wręcz kibicuję mu. PS4 + Switch + PC do retro (opcjonalnie PS3) + Vita/3DS do handheldowania =  czteropak zaradnego gracza.

58 minut temu, Ocelot napisał:

typ gra i wielbi tokyo jungle - i ta gnida smie mowic o "powaznych grach"? xD Beka nieslychana z 'roznorodnego' przegrywa.

Grałeś w Tokyo Jungle żeby się wypowiadać o tej grze? Jak nie, to zm ;)

Opublikowano

Czemu bayo1 na ps3 nie ograles? Jakiejkolwiek persony czy smt?

Remaster ds bedzie tez na ps4, inne gry to plotki, do czerwca gdzie rzekomo kupujesz switcha wyjdzie cale jedno bayo

Od splatoona bez autoaima na serwerach bys sie odbil od skillowcow, mario odyssey z maxem gwiazdek rowniez, a w maju turbo skillowy donkey kong

Opublikowano

Bayo 1 ograłem, ale ogram jeszcze raz z chęcią. Splatoon jakoś mnie nie ciągnie jeśli chodzi o założenia i klimat, na AGDQ nie byłem w stanie wytrwać oglądania single playera. Zelda i DKC odpadają, Mario - może, z ciekawości bardziej. Gokarty chętnie, może nawet te kurlikowe x-com, ale pewnie nie. Jest też parę portów w które nie grałem nigdzie. Generalnie Switch więc nie zastąpi mi PS4, ale uzupełni w unikatowy sposób z nadzieją na lepszą przyszłość ;)

Opublikowano

Turbo skillowy donkey kong xd  

Opublikowano

co za niespodzianka...

Opublikowano

a będą grzybozambie i akcja w lesie przez 99% gry?

brałbym preordera jakbym był klapem 

Opublikowano

Pamiętacie jak Mendrek kilka dni temu pisał że każdy lgnie aby móc pracować w studiach Sony i partnerów. 

Już wtedy, po pamiętnej sprawie molestowania w Naughty Dogs, te słowa brzmiały niedorzecznie. Ale niedawno i Quantic Dreams niespełnionego reżysera Davida Cage'a znalazło się w sporych tarapatach. LeMonde opublikowało artykuł w którym 15 byłych pracowników skarży się na warunki i atmosferę w firmie:

Cytat

Insulting photoshopped pictures, 60-hour work weeks, pressing management... multiple former employees denounce the excesses of David Cage's studio.

Behind the studio's success, the day-to-day reality is less appealing. Quantic Dream - a parisian studio specialized in cinematic adventures- is described by about 15 current and former employees contacted by Le Monde, as a company characterized by a toxic company culture, a maangement with inappropriate words and bejavior, lack of consideration for the employees, overwhelming workloads and dubious contractual practices.

The CEO and founder David de Gruttola, known as David Cage, awarded with the Legion of Honor in 2014, and the co-CEO, Guillaume Juppin de Fondaumière (...), who's also co-founder and former President of the SELL (Syndicat des éditeurs de logiciels de loisirs) said they were 'very surprised', 'shocked' and 'outraged' by those accusations. When questioned at length about those, in the company's premises in early January, the two leaders mentioned 'wild imaginings' from former, 'frustrated' employees who never reported their problems. Employee representatives -close to the management- talked about a well-organized, functional company, where employees thrive.

According to Le Monde's info (also obtained by Mediapart and Canard PC), five former employees filed a complaint in spring 2017 against Quantic Dream and one of its employees for insulting photoshopped pictures. The Paris bar explored the constituent elements for 'non-public insults towards an individual'...

http://www.lemonde.fr/pixels/article/2018/01/14/quantic-dream-un-fleuron-du-jeu-video-francais-aux-methodes-de-management-contestees_5241506_4408996.html

jeżeli nie znacie francuskiego to spójrzcie chociaż na te twarze, one mówią wszystko 

static1.squarespace.clrs32.png

Ciekawe co zrobi z tym Sony? 

Edytowane przez Playstation

Opublikowano

No świetnie, wkleiłeś zdjęcie z aktorami, którzy w QD nie pracują na etacie. Z czego Dafoe przeważnie tak wygląda, a Page się zamyśliła. Nie sądzę by na aktorach tego kalibru ktoś mógł w ogóle jakąś presję stosować. No ale manipulacje i fake newsy to domeny botów. Bo co im pozostaje? Przecież nie będą pisać prawdy, bo by musieli nas*ać sobie na głowy...

Opublikowano

Zdjęcie zostało użyte w charakterze mema, myślałem że każdy posiadający dość wyczucia jest w stanie to zrozumieć ;) Możesz się teraz odnieść do sprawy...

Opublikowano

A co ja kutwa jestem, rzecznik prasowy QD? I żebym nie musiał Ci przypominać jak bardzo MS wyeksploatował i wyruchał swoje studia. Idź lepiej poszukać Rare albo Scalebounda, a nie prawilnych studiów dostarczających hity się będziesz czepiał...

Opublikowano

Sony ma na wlasnosc w obecnej chwili jedno swietne studio gdzie pedaluja i studio od benchmarkow, reszta to wyrobnicy o gorszym poziomie wypuszczanych gierek niz 343studio i coalition

Opublikowano

Ale czemu się od razu denerwujesz?

Co do studiów o których wspomniałeś: 

Rare wbrew obiegowej opinii że to tylko skorupa po dawnej świetności ma się bardzo dobrze. To prawda że stracili wielu odpowiedzialnych za  Goldeneye i Perfect Dark (tzw. ludzie od strzelanek :D) . Ale zdecydowana większość zespołu, odpowiedzialna za takie serie jak Banjo, Conkera, Killer Intinct w tym bardzo zasłużone i znane osoby jak np. Gregg Mayles, , Chris Seavor, rant Kirkhope, Dabid Wise, Steve Mayles itd. wciąż pracuję w Rare ;) 

Wydaję mi się że narzekanie na Rare bierze się stąd że od zawsze byli bardzo ambitnym studiem i nigdy nie interesowało ich klasyczne odcinanie kuponów od klasyków, a zamiast tego woleli próbować nowych rzeczy, bardzo często biorąc jakiś typowy do bólu oklepany schemat i przekształcając go w innowacyjny typowy dla Rare sposób. Jedną z takich gier będzie Sea of Thieves które całkowicie odwraca do góry nogami klasyczną formułę znaną z The Divison czy Destiny. Oby więcej takich studiów  

Co do Scalebounda, to sytuacja nie jest taka prosta. Być może chińczycy wyruchali Microsoft na kasę (podobno zainwestowali w niego ponad 75 milionów). 

info od redaktora WC:

Cytat

Great thread. Thanks for the link to Windows Central too. I'd been DM'd some rumors about Scalebound being killed, but I didn't believe it, figured there was no way Microsoft would kill such a big flagship project. I'd recently interviewed Hideki Kamiya and JP Kellams who both seemed really upbeat about the project, so it just seemed really odd that this kinda rumor would be circulating. Later that same day, I got a call from Microsoft, offering us early access to some news on the state of Scalebound. I was pretty stunned.

We had a brief 15 minute Q&A, they wouldn't offer details on why it had been killed. I asked about the gap it was gonna leave in Microsoft's lineup, and they gave a typical PR response pointing to other games in the lineup (many of which have now been delayed). I think it was pretty soon after Scalebound got killed that the central criticism of today's Xbox started focusing on exclusives, and I don't think that's going to go away any time soon. 

A few weeks later and after a few conversations with people I know who were involved with the project (no names, sry), the impression I was given was that Platinum missed a few development milestones. There was definitely a sense, at least a rumor, within Microsoft that PG was essentially putting Microsoft's $$$ towards projects like Nier Automata. Whether that's true or not I don't know, I never got PG's side of the story, so take that with a pinch of salt (and that's why I never published that rumor really). I was also told that the main character was a point of contention, considered to be unappealing to mainstream Western audiences. Again, don't know if 100% true. 

I think Scalebound would've been really good if things had gone better. I saw the game running at E3 on a console that year and, sure it was a demo, but it seemed really solid, at least conceptually. 

I'm happy over all with my Xbox, but that's mainly because of third-party games. I think for those who are concerned about missing out on exclusives will continue to consider the Xbox a tough sell, even with 6TF.

Edytowane przez Playstation

Opublikowano
2 godziny temu, Playstation napisał:

co za niespodzianka...

Absolutnie żadna niespodzianka. Sory nie umi robić ani dobrych strzelanin, ani wyścigów, za to dobrze wychodzi im sinematik ekspirijens, więc tego się trzymają:reggie:

Opublikowano

Dobrze ze duzo ogladania, a nie duzo czytania bo yakubu by skreslil z listy :yakubu:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.