Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

PS5 jak najszybciej proszę, koniecznie bez wstecznej. Kto wie, może nawet daliby radę strzelić takiemu np. The Last of Us 2 remaster 4K na premierkę?

bo jak wiadomo PS4 Pro konsolą 4K nie jest, więc spokojnie mamy już wachlarz kandydatów do remasterów w prawdziwym 4K :kaz: 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 501,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie wiem po co wziąłeś Scorpio posiadając tak widajnego PC-ta.

Bo konsole mam w salonie, a PC w gralni. Niestety Steam link streamuje wyłącznie w 1080p.

Opublikowano

Jak facet sprowadzający połowę swoich gier z JP pisze coś o słabej dostępności gier na X'a w PL, to to musi być jakiś wyższy poziom trollingu ;)

Opublikowano

Ping, czy pobijesz rekord posiadania największej ilości  kufrów na pokładzie?

Opublikowano
4 minuty temu, milan napisał:

Ping, czy pobijesz rekord posiadania największej ilości  kufrów na pokładzie?

:dynia:

Morze Guwna, najnudniejszy chat room ever. Tak w internecie piszą.

@Pacquiao

Jeszcze lepiej - pisałem w kontekście globalnym, nie tylko polskim (bo jak wszyscy rozsądni wiedzą, używki na allegro/forume są droższe niż nowe gry zza granicy). Grając na X'ie i lubiąc pudełka, jesteś skazany na import ze stanów. Wówczas w grę wchodzą raczej nówki (używki to domena fizycznych sklepów, bądź eBaya, gdzie osoby prywatne niechętnie wysyłają poza USA) i chore koszta przesyłki (15 dolców za grę).

Owszem, z UK na przykład też można ściągnąć trochę pudełek, ale w porównaniu do różnorodności jaką serwują nam sklepy w przypadku PS4, klocek wypada blado.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Ping jak wyjaśnia :fsg:

Nawet jeśli to trollo to i tak :kaz:

Opublikowano

>2018

>kupowanie gier w pudełkach

xd

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A to wydawanie swoich gier na obie konsole to raczej domena Nintendo a nie Sony :D Oni się specjalizują w remasterkach blant.

Opublikowano

26 vs 6 

Opublikowano
5 minut temu, Kyo napisał:

A to wydawanie swoich gier na obie konsole to raczej domena Nintendo a nie Sony :D Oni się specjalizują w remasterkach blant.

spoko pogadamy po premierze ps5 zapisuje cytat

Opublikowano
8 minut temu, _Be_ napisał:

>2018

>kupowanie gier w pudełkach

xd

Widzisz cumplu, nawet indyki kupuję w pudełkach płacąc z wysyłką około 140zł/sztuka (limited run games) zamiast 15zł na PSN. Ja wiem, że Ty chcesz pograć i fśśśśt na forume/allegro, ale ja jestem renomowanym K O L E K C J O N E R E M. Dlatego też lepiej mi się zbiera gry na PS4, niżeli Xboks. Na SONIACZU łatwiej uruchomić grę bez dostępu do internetu, a ponadto konsola została już złamana, więc jak w przyszłości wyłączą serwery, to będzie można wrzucić na spiraconą konsolę PATCH do gry, którą posiadasz na półce i grać z oryginała.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Nadal do mnie to nie przemawia. 

Tylko cyfra. Tylko siła cebuli na dzielonych kontach i składkach :lapka: 

Opublikowano

Cyfra ok, ale wyłącznie do blockbusterów, które po 6 latach walają się na aukcjach po kilkanaście złotych i można je tanim kosztem kupić (mniej więcej za trzecim razem trafia się ładny egzemplarz, nie wiem co te syfiarze robią ze swoimi grami...).

Opublikowano
6 minut temu, blantman napisał:
11 minut temu, Kyo napisał:

spoko pogadamy po premierze ps5 zapisuje cytat

:isee:

Opublikowano

Nie wiem gdzie trzeba mieszkać żeby mieć problemy z dostaniem wersji pudełkowych gier na Xbox One, ale pewien jestem, że to miejsce znajduje się poza granicami naszego kraju.

Nowa strona, bo oczywiście prawda.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
5 minut temu, ping napisał:

Cyfra ok, ale wyłącznie do blockbusterów, które po 6 latach walają się na aukcjach po kilkanaście złotych i można je tanim kosztem kupić (mniej więcej za trzecim razem trafia się ładny egzemplarz, nie wiem co te syfiarze robią ze swoimi grami...).

Ja tylko indyki kupuje cyfrowo, pudełka wlasnie tylko na blantmana potem fśśśt dalej w świat bo na ch,uj to trzymać. 

Opublikowano
1 minutę temu, Kyo napisał:

:isee:

:problem:

@ping wiadomo kolekcjoner gier i  aczików. Z tym że większośc ma juz gdzieś czy zagra w pudełku czy w cyfrze. Cyfra jest wygodna i za kilka lat czuje że playstation czy xbox to będzie usługa a nie konsola. Wszystko powoli zmierza do grania w cyfrze. Mi to nie przeszkadza czy to steam czy xbox. Nie ryzykuje tylko kupowania za duzo w cyfrze na playstation (i nintendo) bo pewnie jak w przypadku ps3 wszystko mi na ps5 zniknie co kupiłem na ps4 (adekwatnie to co kupiłem na wii u na switchu nie zobaczę).  Xbox nie ważne czy ten czy nastepny licze na bc a steam wiadomo zawsze każda giereczka pójdzie.

Opublikowano

Z początku jakiś taki przeciwny tej cyfryzacji gier byłem, no ale już się do tego przekonałem, wszystko wygodnie, nie trzeba wstawać i żonglować płytkami (dzięki Switch, tutaj kupuję większość cyfrówek) ale dalej jestem tradycjonalistą, że kupowanie pudełek > cyfrówka.

Edytowane przez Faka

Opublikowano
Godzinę temu, XM. napisał:

No napisz nam w czym byłby taki piękny? Chciałbyś xboxa z always online i brakiem wymiany/odsprzedawnaiem gry, co?

Takie posty to już nawet w cw to już pod grubsza patologie podchodzą

Brak wymiany? Odsprzedaż gry? Co ja, zwierz jestem, żeby developerowi nie dać zarobić na nówce sztuce w folii?

On niestety nie żartuje.

:dynia:

Zaraz idzie przelew do Capcomu na dmc5 ex na ps4, chce poczuć jego ból anusa.

Wyjdzie po pół roku na PC ze wszystkimi DLC i będę orać na ultra w 120fps, a klapeczki 900p/30FPS na prosiaku? Taka rzeczywistość :lapka:

Opublikowano

Bzdur, kolego złoty, ale konwersje japońskich gier na PC to akurat kaszana niemiłosierna. :reggie: To co najlepiej działa na PC to giereczki od Ubi, EA i Blizzarda, więc żaden powód by blaszaka posaidać.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Hmm w co ostatnio grałeś na japonskiego na blaszce? Ja wprawdzie w nowe gierki nie grałem, ale giery Capcomu chodziły zawsze jak złoto na MT Frameworku. 

Opublikowano

No nie wiem, mam pełną kolekcję DMC na piecu i wszystkie działają wzorowo. Nier też (tu co prawda z tym fixem od community, ale mam to w pompce skąd pochodzi). Obecnie w ogromnej większości PC gejming = konsole gejming (oprócz graficzki, bo wiadomo).

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano

Takie RE 5 czy DMC 4 sztywno jak ja pier.dole 

Opublikowano

Wiadomix kolego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.