Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2018

Featured Replies

Opublikowano

Oficjalna maskota mistrzostw U-20 w Polsce

53117707_344948712778145_667918687847579

i ceny biletów

5c631ca73a35d_o,size,969x565,q,71,h,0859

Może do Łodzi na jakiś mecz się skoczy

• Odpowiedzi 8,2 tys.
  • Wyświetleń 411,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• raven_raven
    raven_raven

• Tak jest, to już dzisiaj najciekawsza grupa  

• raven_raven
    raven_raven

Moj stary oglądał mecz Polska-Kolumbia i mowil mi ze ich spokojnie rozj,ebiemy ja mowie co ty pier,dolisz Polska drużyna zaraz spie,rdoli ten mecz on wstal stary wstal i mowi co ty k,urwa gnoju i lape

Opublikowano

2311070.jpg

No c0rwa, zamienić A3 i B3 :banderas:

Opublikowano

No ciekawe, czy będzie tak jak ostatnio na ME młodzieżowych w Polsce, że w Gdyni stali wolontariusze i rozdawali wejściówki w dniu meczu, żeby trybuny zapełnić.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Niedlugo beda rozgrywane polfinaly kobiet. W ekipie USA zabraknie niestety Hope Solo ktora miala duzy wplyw na zwyciestwa druzyny USA w finalach mistrzostw, zostala zawieszona na pol roku po tym jak obrazila reprezentacje Szwecji i byly brane rowniez pod uwage jej sprawy sadowe za spodowowanie przemocy rodzinnej pod wplywem alkoholu i narkotykow jak i rowniez pozwolenie zeby jej pijany maz prowadzil bus z kobieca reprezentacja w srodku i inne sytuacje tego typu. Walczy Ona rowniez o podwyzszenie placy kobiet do podobnego stopnia jak mezczyzn pozywajac pilkarski zwiazek USA i nie wroci do reprezentacji dopoki nie wprowadza zmian o ktore walczy. Jest ona jednym z najlepszych bramkarzy na swiecie a na pewno najlepsza bramkarka i pomimo ze nie gra w meczach od dluzszego czasu ciezko trenuje i staje sie coraz lepsza. Ponizej filmik z Youtube prezentujacy ja w akcji. W polfinalach zmierzy sie Anglia z USA i Holandia ze Szwecja. Wrzucam jeszcze filmik pokazujacy jak prezentuje sie gra kobiet, zasluguja na szacunek i uznanie za swoja ciezka prace i dedykacje

Opublikowano

No fajnie, ale poza tymi kilkoma ładnymi bramkami i tak słabo się to ogląda.

Opublikowano

Ja na razie widziałem może z pół meczu na tych mistrzostwach i było tak z 10x lepiej niż w ekstraklasie, ale ogólnie lepiej mi podchodzi damski hokej. Półfinały obejrzę jeśli apka w telefonie nie zapomni mi przypomnieć.

Opublikowano
19 minut temu, Yakubu napisał:

Ja na razie widziałem może z pół meczu na tych mistrzostwach i było tak z 10x lepiej niż w ekstraklasie

No generalnie, mało jest na świecie futbolu gorszego od ekstraklasy :yao:

Opublikowano

Bramki jak i same akcje do nich doprowadzajace byly piekne. Zdolnosci niektorych pilkarek sa klasy swiatowej, rewelacyjny mecz i swietnie mi sie go oglada. Kazdy kto kocha pilke nozna powinien obejrzec polfinaly i final zobaczyc jak graja dziewczyny

Edytowane przez _Forum_

Opublikowano

Oglądał ktoś finał? Moim zdaniem bardzo dobry mecz i cieszę się, że po puchar sięgnęły moje faworytki z Alex Morgan na czele. Generalnie lubię kobiecy futbol i oglądam go od małego, ale trzeba przyznać rację, że zawodniczkom brakuje wyszkolenia w wielu aspektach. Notoryczne łamanie linii spalonego (grając w juniorach w wieku 12 lat robiliśmy za karę pompki za złamanie linii na treningu), czy podchodzenie pod bramkę jak najbliżej (co również świadczy o braku umiejętności gry w defensywie) - w większości meczów były karne, co obrazuje ile akcji rozgrywało się w obrębie pola karnego. Ale mimo wszystko niektóre mecze tych mistrzostw były ciekawe i naprawdę warte obejrzenia.

Opublikowano

Ja oglądałem niecałą pierwszą połowę. Jestem na śmiesznej diecie ketogenicznej i pierwszy raz od miesiąca zjadłem większą ilość węglowodanów (pizzę zjadłem) i jak mnie zmuliło to trzy godziny spałem i przegapiłem resztę finału :pechowiec: Ogólnie bardzo ok się ogląda ten kobiecy futbol. Fajnie popatrzeć na laski, których pasją jest sport. Spoglądasz na ich twarze i wzrok i widzisz zupełnie coś innego od tych pizdeczek dla których podstawą egzystencji jest zrobienie makeupu i wypad na dyskotekę. Szacunek tym bardziej, że oglądając te mecze ma się wrażenie jakby typiary miały 10x większe jaja od ich męskich odpowiedników.

Półfinał między Anglią, a USA imo 9/10, drugi półfinał trochę średni, za to zbliżenia na Linę Hurtig goty:fsg:

Opublikowano

Po kolejnym niusie o tej Rapinoe muszę stwierdzić, ze koleżance pomieszało się już w głowie. Tak szczerze proponuję na spokojnie porównać byle mecz z męskich mistrzostw a kobiecych te najlepsze. Ile tam chaosu, jakiś baboli z poziomu orlika oraz kompletny niedobór bramkarek na jakimś przyzwoitym poziomie. 
Fajnie sobie obejrzeć w sezonie ogórkowym jak kobitki biegają ale jak słyszę o jakiś krokach milowych futbolu to nie, nie podobuje mi się to...

Edytowane przez da$io

Opublikowano

Wystarczy przypomnieć

Cytat

Żeńska piłkarska reprezentacja Stanów Zjednoczonych rozpoczęła przygotowania do eliminacji igrzysk olimpijskich. Mistrzynie świata rozegrały sparing z męską drużyną FC Dallas do lat 15. Spotkanie zakończyło się... zwycięstwem chłopców 5:2.

Mecze towarzyskie Amerykanek z juniorami tego klubu nie są niczym nowym. Pokazują jednak, jak wielka przepaść dzieli futbol kobiecy od męskiego. Rywalizacja była dość jednostronna – młodzi gracze pewnie pokonali najlepszy żeński zespół świata.

Reprezentację USA w kwietniu czekają dwa mecze towarzyskie z Rosją. Następnie w czerwcu rozegrają sparing z Norweżkami. W ubiegłorocznych igrzyskach olimpijskich w Rio de Janeiro odpadły w ćwierćfinale, przegrywając po rzutach karnych ze Szwecją.

Żeński futbol jest za Oceanem równie popularny co męski, znacznie chętniej oglądany, niż ma to miejsce w Europie. Na meczach kobiecej kadry regularnie zapełniają się trybuny. Amerykanki są najbardziej utytułowaną drużyną. Aż cztery razy zdobyły złoto olimpijskie (konkurencja została włączona do programu w 1996 r.). Trzy razy były też mistrzyniami świata.

https://sport.tvp.pl/29795103/mistrzynie-swiata-przegraly-z-pietnastolatkami

Tam gdzie piłka kobieca jest popularna tak samo jak męska(tylko w jułesej) nie widzę problemu i sam jestem za tym aby zarabiały tyle samo faceci.