Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, wulfen napisał:

Hahaha :rofl:

Sprawdźmy 

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Nit_(jednostka)

Gdzie ty tam widzisś logarytm?

Urojenia czy analfabetyzm matematyczny? I jeszcze stado baranów pulsująca te bzdety.:rofl:

No z tymi plusami to do(pipi)ali konkretnie.

Jakiż to był ruch hurraoptymistyczny XD

Poza tym Wulf uważaj jak będziesz korzystał z hdr 10 bo może Ci się obraz zbugować przy zmianie na inny tryb obrazu itp. Ja wczoraj konkretnie się wystraszyłem (wyraźnie to było widać na ekranie głównym PS4Pro lub na sharach). Kolory się zlewały tj. nie było poprawnego przejścia barw.

Jakby takie coś Ci się stało to pomaga zmiana na pilocie z wadliwego obrazu na inne hdmi i później ponowny powrót na to samo hdmi.

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 39,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli podsumowując wypociny Kukuryku o XE93: -prawdziwy HDR do bani i trzeba sie ratować sztucznie podbitym SDR udającym HDR -błędy upłynniacza -czarne plamy i notoryczne gubienie detal

• raven_raven
    raven_raven

Myśleliście kiedyś o założeniu kościoła pod wezwaniem XE93? Możecie zacząć np. od Księgi Oświecenia:   Na początku było Sony i Kyokushinman użył w nim funkcji tworzenia rzeczywistości. Włącz

Opublikowano

"

piotreeeek

-4  

2017-12-15 22:56

Zaraz przyjdzie wulfen i opowie wszystkim jak świetnie gra mu się w gry na Sony XE93 z włączonym upłynniaczem obrazu przy lagu powyżej 80ms. 
Dawaj wulfi, pośmiejemy się :D

Skomentuj"

wulfen znany jest też na innych portalach xD

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/input-lag-w-telewizorach-2017/strona/27306.html

Opublikowano
6 godzin temu, wulfen napisał:

Hahaha :rofl:

Sprawdźmy 

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Nit_(jednostka)

Gdzie ty tam widzisś logarytm?

Urojenia czy analfabetyzm matematyczny? I jeszcze stado baranów pulsująca te bzdety.:rofl:

Dalej szukaj wiedzy na wiki.

"Postrzegana jasność nie jest liniową funkcją luminancji. W skali logarytmicznej, liniowo postrzegane zmiany jasności wymagają geometrycznych zmian luminancji. Zależność tę ilustruje poniższy rysunek"

Image4164.jpg

No i w porównaniach jasności w materiałach hdr używa się również skali logarytmicznej jak tu:

albo tu

Opublikowano

specjalisci od siedmiu bolsci.

W ogole trzeba nie miec kompletnie wyobrazni by pisac, ze jak telewizor ma 1900 nitow to swieci prawie 15 razy jasniej niz Oled :dynia:

Niedlugo nie pokoj a cale ulice na osiedlu bedzie roswietlal!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Podobno maksymalnie roświetlony XE93 na magicznych ustawienia kokoszinmana jest drugim po murze chińskim obiektem stworzonym przez człowieka widocznym z kosmosu

8 minut temu, easye napisał:

Niedlugo nie pokoj a cale ulice na osiedlu bedzie roswietlal!

Raz jak Ukanio zapomniał zasłonić zasłony przed włączeniem TV w nocy to sąsiedzi się pobudzili i myśleli, że jakieś czary bo o 2 w nocy było jasno jak za dnia w mieście

Opublikowano

No chłopaki teraz będziecie mieć ulgę.

TV do zwrotu.

Nie wytrzymał testów.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

To jest banding?, clouding? Jeden (pipi) w LCD nic nie podlega prawie gwarancji xD

Opublikowano
11 minut temu, Kyokushinman napisał:

No chłopaki teraz będziecie mieć ulgę.

TV do zwrotu.

Nie wytrzymał testów.

Nie żebym bronił sony ale twoich testów nawet oled by nie wytrzymał

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał:

To jest banding?, clouding?

dzbanning

Opublikowano

Jeżeli to po prostu plansza na które widać tak nierówne podświetlenie matrycy, clouding itp. to jedynie jeżeli zamawiałes online to może ktoś ten telewizor przyjmie, w przeciwnym wypadku "zalety technologi“

Opublikowano
10 minut temu, easye napisał:

To jest banding?, clouding? Jeden (pipi) w LCD nic nie podlega prawie gwarancji xD

Jeszcze mam czas na zwrot.

Zamawiałem online.

Zaraz nagram jak panel ps4 wygląda.

Tydzień wytrzymał xd

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Kyrie eleyson. Jest szansa na to że jak jeden z drugim odda telewizor to przestaną te bzdury wypisywać. 

Edytowane przez Absolem

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, bocieque napisał:

Dalej szukaj wiedzy na wiki.

"Postrzegana jasność nie jest liniową funkcją luminancji. "

Mowa  była o jasności  wyrażonej w nitach, co sam zresztą napisałeś " Wartość jasności wyrażana w nitach (kandelach) nie jest liniowa, a logarytmiczna. "

a nie o subiektywnym postrzeganiu jasności co masz na rysunku.

Poza tym na wykresie, który przedstawiłeś nie ma wzrostu logarytmicznego. Naprawdę zalecam poczytać czym jest logarytm i jak wygląda wykres funkcji logarytmicznej. Początek wzrostu to wręcz przeciwieństwo wzrostu logarytmicznego czyli wzrost wykładniczy, potem mamy wzrost liniowy i dopiero na końcu logarytmiczny czy tam asymptotyczny. Jest nawet taka specjalna nazwa na tego typu wykres/wzrost, poszukaj :)

Cytat

No i w porównaniach jasności w materiałach hdr używa się również skali logarytmicznej jak tu:

To nie ma nic wspólnego z tym co mówiłem.

Opublikowano
15 minut temu, easye napisał:

Teraz chłop nagle pozna wszystkie zalety technologi LCD xD

Mam jeszcze 2 lcd Bravia i z żadnym nie miałem problemów.

A tutaj po tygodniu wszystko wyszło. Jutro pewnie zawiozę do MM.

Coś takiego się odpierdala na ekranie.

Opublikowano

A podobno OLEDy tak miały sie psuć, a tu prosze badziew od Sony padł po tygodniu.

Opublikowano

Ja wczoraj sobie zrobiłem teścik swojego rocznego B6, zanim trafi do nowego właściciela. Zero wypaleń, bandingu nie widać. Śmiga równie pięknie co na początku. He he he.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jeszcze nie zapomnij napisać jaką mają gwarancję w tych LG, zyebie Ci się coś? Dadzą nowy tv, szanuje jak poyebany.

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Ins napisał:

Ja wczoraj sobie zrobiłem teścik swojego rocznego B6, zanim trafi do nowego właściciela. Zero wypaleń, bandingu nie widać. Śmiga równie pięknie co na początku. He he he.

Z takimi ustawieniami jakie ty masz nie dziwie się. Off, minimum, off, minimum, off, minimum...

Opublikowano

Znaczy się z ustawieniami dla normalnych ludzi, a nie kompletnych baranów ?

Opublikowano

U mnie po roku widoczny mały banding, telewizor czasami świeci od rana do nocy. W życiu bym nie wymienił teraz oleda na LCD choćby logo TVN miało się wypalić na środku ekranu...