Jump to content

Unravel Two

Frantik

Recommended Posts

Posted (edited)

Część druga Unravel, ponoć mocno nastawiona na co-opa

Cytat

The game is out

Można kupować i grać. :D

Edited by Frantik
Posted

jedynka jak dla mnie byla bardzo gow,niana i nie udalo mi sie skonczyc, dwojka wyglada tak samo kiepsko

Guest _Be_
Posted

Nie ma chyba drugiej gry, która tak bardzo nikogo

Posted

Jedynka zapowiadała się fajnie, ale jakoś mnie odpychała ukończenie przez to sterowanie i zabawy ze sznurkiem, celowanie... nie no... niektóre momenty ukończyłem  fartem. Na dwójkę nie czekam, a tu widzę, że już jest;/

• 3 weeks later...
Posted

Ktoś skończył fajne?

da się przejść całość samemu czy tylko w 2 osoby jak w Way out?

Posted

Da sie grać samemu spokojnie. Gram z żoną, jesteśmy po 5 planszy, czyli zostały jeszcze dwie plus jakieś dodatkowe małe plansze.

• Upvote 1
Posted (edited)
W dniu 10.06.2018 o 18:44, Wredny napisał:

Jedynki jeszcze nawet nie odpaliłem, chyba trzeba będzie nadrobić zaległość.

Ło panie! Odpalaj natychmiast. Przepiękna gra z mistrzowskim soundtrackiem, zaj..ebistą grafiką i kapitalnym level designem. Jedyny minus(dla mnie to plus ale wiem że nie każdy lubi takie klimaty) to mega ale to naprawdę mega depresyjny klimat (w końcu to Skandynawowie czyli mistrzowie depresji xD ) który jednym podejdzie a innym zapewne nie. Reasumując bez platyny nie pokazuj mi się na oczy w tym temacie :D

Edited by Ryo-San
  • Like 1
  • Haha 1
Posted (edited)

Jest demo na ps store jbc, wczoraj troche pograłem i jakoś mało ciekawe się wydaje, chyba słaby fragment wybrali.

Jedynka była super zrobiłem platyne

Edited by Fanek
  • 1 year later...
  • 4 months later...
Posted (edited)

O jedynce się wypowiedziałem raczej w pozytywach. Leci od paru godzin dwójka. Brawa dla twórców, że wprowadzili trochę zmian, a nie "więcej tego samego":

- steruje się dwiema włóczkami, które są ze sobą związane. Daje to trochę inne zagadki niz w jedynce, gdzie ograniczała nas nasza własna nić

- możliwy coop na dwa pady, fajna sprawa

- wizualnie nadal ładnie, ale czasem trochę słabsze wrazenie imho robi od jedynki z powodu zbyt oddalonej kamery

- możliwość wall jumpów

Muzyka z zabarwieniem folkowym nadal doskonała, sterowanie responsywne. Swietny dwupak gier, poletzam.

Edited by _Red_
Guest Rozi
Posted

Ja niestety odpadłem po kilkudziesięciu minutach jedynki, mdła, nudna, bez wyrazu, fuj.

Posted

Mnie podobnie dwójka odrzuciła. Zacząłem od razu po jedynce i to już nie było to samo, graficznie nieco słabiej, nie podobało mi się kombinowanie z dwiema kukiełkami, miałem dosyć bardzo szybko i nie skonczyłem.

Posted

No bo właśnie w 1 były fajne zagadki, momenty gdzie się człowiek zatrzymał na chwilę.
Albo epickie momenty z przemykaniem z wiadrem na głowie itd.
2 bardzo ograniczona, na 1 kopyto zagadki z włóczka wymuszone przez co op... duży zawód.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka