Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano

No już trzeci dzban na tym forum, który pisze że lwy nie żyją w dżungli xd

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 272,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
4 godziny temu, easye napisał:

wpiszcie jakikolwiek tytuł na PC + crash to desktop - na parę miliardow komputerów na całym świecie to chyba normalne. na konsolac nigdy wam sie gra nie scrashowała? Już mi sie nawet nie chce wchodzić w szczegóły, bo też się zgadzam, że PC Gaming nie jest dla każdego - trzeba mieć chociaż minimum podstawowej wiedzy, ewentualnie postawić po prostu system (bez antywirusa), masy programów i używać go tylko do grania. Inna sprawa, ze gry z Windows Store są trochę upośledzone, dodatkowo na PC ludzie się składają na gry w 10ciu, przez co sami się wzajemnie wywalają do pulpitu - no sporo tego jest.

Zupełnie inna sytuacja jest ze Steam - w życiu nie miałem żadnych problemów z grami - instalują się, działają lepiej niż na konsoli, nie trzeba płacić za remastery, bo gry z każdej starszej platformy (jak PS3, Xbox 360) kosztują parę zł, a z updatami, paczkami tekstur w wysokiej rozdzielczości, 4K wyglądają lepiej niż nie jedna gra nowej generacji.

Piszesz tak, bo masz stary sprzęt - jak ktoś ma w miarę nową kartę od GTX 1060 to nie ma nad czym się zastanawiać, bo praktycznie każda gra będzie działać lepiej niż na Xboxie, w tym Horizon 4. Inna sprawa, że 4ka jest znakomicie zoptymalizowana.

no nie powiem, sam odkąd gram na PC stałem się graficzną dziwką (zresztą jak większość zielonych grających w Horizon 4 w 30 fpsach xDDDD) i wolę pykac w Horizon 4 w 2560 x 1440 na ustawieniach EXTREMALNYCH :banderas: 

Zawsze wychodziłem z założenia ze nie ma co przesadzać, raz na 4 lata robię upgrade sprzedając stare części - jak robiłem ostatnio to tez wszyscy (pipi)ili by wziąć płytę główną za min. 700 zł, procesor i7 za 2 koła, wymieniłem prawie wszystko wydając 3500 zł biorąc i5-8400 za 700 zł z płytą za 300 (odliczając sprzedaż starych części) wydałem na upgrade komputera jakieś 2200 zł - tyle co wydałbym Koxa, a mogę przy okazji cieszyć się milionem innych gier działających 100x lepiej niż na konsolach.

MONT82p.jpg

Opublikowano
40 minut temu, _Be_ napisał:

Kolejny co nie zna pasty o ojcu wędkarzu?

Ale ty ubytkow w wiedzy nie zaslaniaj jakimis pastami xD

Opublikowano

Co? XD

Opublikowano

mejm pijany czy niespełna rozumu? 

Opublikowano
Godzinę temu, aphromo napisał:

Heh, ale zdajesz sobie sprawe, ze gierek idzie na jednej konsoli wiecej niz na calym PC, wiec gdyby byla jakakolwiek rownosc w tej materii, to z samego PS4 powinno byc z 5x wiecej, niz PC.

Jakiej wiedzy ? Gdzie szukac fanowskich patchy, jak to wgrac itp ? Dziekuje, postoje.

Czyli nawet internetu nie wolno uzywac ?

Czyli jak zapowiedza PS5 za 1800 dajmy na to, a ja sprzedam Pro za 1200, to moge pisac na forum, ze PS5 kosztuje 600 zl ?

A zdajesz sobie sprawe, ze nadal 3/4 osob na PC sciaga gry z torrentow i nadal sie wypowiadają na tych samych forach, ze im cos nie dziala?

No podstawowej wiedzy z zakresu obslugi komputera - jak nie wiesz jak wlaczyc tryb gry, wylaczyc skanowanie danych portow, nie wiesz co Ci moze wplywac na to, ze gra, ktora powinna chodzic idealnie u Ciebie dziala zle to wtedy wlasnie nie pozostaje nic innego jak nie instalowac NIC. Ale 3/4 osob z tego forum przerasta gdy w grze jest wiecej ustawien niz 2, wiec na temat PC Gamingu nie ma w ogole o czym rozmawiac.

No mozesz napisac, ze wymiana PS4 na PS5 kosztowala Cie 600 zl, co w tym zlego - (pipi) ludzie 4 razy kupuja, sprzedaja ta sama konsole, ale kazda zl na pieca licza xD

6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Mamy 2018, na horyzoncie nowe konsole i 4K w standardzie, a izi jara się graniem w 1440p xdd 

Jak to bedzie taki standard jak na Xbox One X, to ja dzieeekuje. Zeby 4K byl standardem z normalna płynnością konsole musiałyby koszowac z 4 tys zł - pierwszy bys (pipi) plakal ze za droogooo.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Stary 2 gry na Xbox One X dzialaja naprawde dobrze - Gearsy i Forza 7, jak Tobie w większości pozostałych gier, multiplatform wystarcza 4k w 30 fpsach to już inna sprawa. Ja tam zawsze wole fpsy . Inna sprawa ze w temacie zieloni (pipi)ą o ogrywaniu "mesjasza ze świadomością, że można grać w jego lepszą wersję?" i polecaja Xboxa One X, wzgledem Ski, ale grani na PC jest bleeh, chociaż każdy by sie zesrał widzac to na ustawieniach ekstremalnych nawet w 1080p, a co dopiero w 1440p czy 4k przy 60 fpsach! 

Edytowane przez easye

Opublikowano

E K S T R E M A L N E 

U S T A W I E N I A

Opublikowano

no dlatego śmieszne z perspektywy czasu jest nastawienie z początku generacji, gdzie wywalone było na rozdziałkę i inne bajery, a teraz byle tasowanko do grafiki, bo mam lepszą wersję konsoli

Opublikowano

Izi, ale wciąż nie rozumiesz że nie masz tych ustawień na PC za 1900zł a na XoX już tak. :reggie: 30 klatek to jest akurat standard konsolowy i w wielu grach nie przeszkadza. Niby fajnie jakby było tych klatek więcej, ale nie wiem czy rezygnacja z wygody konsoli jest dla mnie warta przesiadki na PC. Zwłaszcza że jest coś czego PC Ci nie gwarantuje a konsole już tak:

pełne, bezwarunkowe wsparcie twórców

Prędzej przestaną się ukazywać gry na PC niż wydawca zrezygnuje z konsol.

Opublikowano
23 minuty temu, easye napisał:

A zdajesz sobie sprawe, ze nadal 3/4 osob na PC sciaga gry z torrentow i nadal sie wypowiadają na tych samych forach, ze im cos nie dziala?

Co mnie obchodza badylarze ? Faktem jest, ze odkad gram na konsoli, to nigdy nie mialem zadnego problemu z dzialaniem gier,tyle. Jakby to nie byl problem, to nie byloby takiego sranka, ze Nvidia czy ktos wspolpracuje z producentem gry zeby dobrze chodzila na karcie X, nie byloby srania o sterowniki, wiecznych pytan " czy pojdzie " itp.

33 minuty temu, easye napisał:

No podstawowej wiedzy z zakresu obslugi komputera - jak nie wiesz jak wlaczyc tryb gry, wylaczyc skanowanie danych portow, nie wiesz co Ci moze wplywac na to, ze gra, ktora powinna chodzic idealnie u Ciebie dziala zle to wtedy wlasnie nie pozostaje nic innego jak nie instalowac NIC.

Juz nieco wiecej sensu, ale watpie, zeby chcialo mi sie znowu pieprzyc z tym, jak sie przyzwyczailem do wygody konsolowej. Wiesz, zasada jest taka, ze duzo mozna, tylko trzeba sie zastanowic, po co.

Poza tym, takie hasla mocno mi sie gryza z wizja sprzetu do wszystkiego.

42 minuty temu, easye napisał:

(pipi) ludzie 4 razy kupuja, sprzedaja ta sama konsole, ale kazda zl na pieca licza xD

Co kto robi, jego rzecz, ale podziele sie z Toba spostrzeniem, jakiego niedawno dokonalem - nawet ps4 amator w 1080p wciaz daje rade w multiplatformach, obecne konsole radza sobie duzo lepiej niz poprzedniczki pod tym wzgledem.

Opublikowano

Najlepsze są tłumaczenia pcwhores, że jak komuś coś nie działa, to znaczy że to jego wina. Ja kupiłem kompa, nic na nim nie robiłem poza forumkiem i graniem, a i tak się wykrzaczył 2 razy w ciągu 3 miesięcy, bo coś aktualka z Windows 10 pochrzaniła. Nawet nie chce mi się tego szajsu odpalać. Lapek albo PS4 do neta i wsio, do grania tylko konsole. No chyba, że ktoś nie ma co robić z czasem i chce spędzać godziny na pclabie szukając odpowiedzi co zrobić by gra działała poprawnie (np. poczekać na patcha, który nigdy może nie wyjść, bo PC nikogo), albo pisać petycje by wydali RDR 1 & 2. I mówię tu tylko o grach single player, bo online to kupujesz hacki w sieci, odpalasz i patrzysz jak banda dzbanów dostaje headshoty, by potem na forach takich jak to pisać: "nie spotkałem nigdy cheatera na PC, ludzie są po prostu dobrzy w te gry" ;)

Opublikowano

Nie wiem ja od 5 lat gram czesciej na PC i tez nie mam zadnych problemow z grami - moze PC gaming aphromo kojarzysz z lat 90 - teraz niczym sie nie rozni od konsol - instalacja gry/sterownikow to 1 przycisk. Nie bede komentowal pytan "cz mi pojdzie" bo takie własnie zdania padaja zazwyczaj u ludzi, ktorzy maja sprzet z przed par lat, a to ze na PC zdarzaja sie gry zle zoptymalizowane to (pipi) tez normalka - na konsolach nie ma gier, ktore chodza w 23 fpsach ('screen z Fallouta 4 z 0 fpsa na Xbox One :D')

48 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Izi, ale wciąż nie rozumiesz że nie masz tych ustawień na PC za 1900zł a na XoX już tak. :reggie: 30 klatek to jest akurat standard konsolowy i w wielu grach nie przeszkadza. Niby fajnie jakby było tych klatek więcej, ale nie wiem czy rezygnacja z wygody konsoli jest dla mnie warta przesiadki na PC. Zwłaszcza że jest coś czego PC Ci nie gwarantuje a konsole już tak:

pełne, bezwarunkowe wsparcie twórców

Prędzej przestaną się ukazywać gry na PC niż wydawca zrezygnuje z konsol.

No nie - PC jest drozsze ale to co chcialem przez to powiedziec zalapal tylko Mysza! w temacie polecanie drozszej konsoli o 700 zl, bo lepsza graficzka jest ok, ale PC gaming (pipi)owy, bo trzeba wydac dodatkowy 1000 xDDDD i beka bo ktos na PC Lab pisze o ustawieniach graficznych. Takie samo jest wsparcie tworcow na PC jak na konsolach i nic nie zmienia faktu, ze najlepszym urządzeniem do ogrywania Forzy jest obecnie 1000 zl drozszy Desktop!

Edytowane przez easye

Opublikowano
3 minuty temu, easye napisał:

Takie samo jest wsparcie tworcow na PC jak na konsolach

Pięknie pokazało to Rocksteady czy Platinum w Nier Automata :reggie: No i jeśli uważasz że na PC powstałby na wyłączność tytuł jak Death's Stranding to jesteś zwyczajnie naiwny.

Opublikowano

Tak,trzeba zapisac w notatniku, ze jednak super gra na ktora czekaja zieloni!

Opublikowano

Ja (pipi)e ten god of war xd

klapy się serio tym jaraja?

Edytowane przez Shen

Opublikowano
1 godzinę temu, MYSZa7 napisał:

no dlatego śmieszne z perspektywy czasu jest nastawienie z początku generacji, gdzie wywalone było na rozdziałkę i inne bajery, a teraz byle tasowanko do grafiki, bo mam lepszą wersję konsoli

Bzdura, bylo odwrotnie. 1080p bylo wielka zaleta PS4 nad X1. 

Opublikowano
40 minut temu, Shen napisał:

Ja (pipi)e ten god of war xd

klapy się serio tym jaraja?

oho kolejny xbot

poczekaj na spidermana xd

Opublikowano

spider man solidna giereczka na 8, nie więcej 

Opublikowano
49 minut temu, easye napisał:

Nie bede komentowal pytan "cz mi pojdzie" bo takie własnie zdania padaja zazwyczaj u ludzi, ktorzy maja sprzet z przed par lat,

Czyli tak na oko z 85% PCtowcow. Wiesz, faktem jest, ze piecyk z 2013 kupiony za cene PS4 nadaje sie juz na zlom, tutaj sie zgadzamy.

50 minut temu, easye napisał:

polecanie drozszej konsoli o 700 zl, bo lepsza graficzka jest ok, 

Kto tak powiedzial ? Konsole oceniasz jako caloksztalt.

No i zabawne, ze niby gierki na PS4 to tylko graficzka graficzka, a tu sie okazuje, ze to priorytet dla wiekszosci hehe.

Opublikowano
32 minuty temu, aphromo napisał:

Bzdura, bylo odwrotnie. 1080p bylo wielka zaleta PS4 nad X1. 

głównie piłem do postawy botów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.