Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD no tak tylko wiesz że Twoje oko spokojnie da radę z wyłapaniem obrazu o częstotliwości 60 klatek? 

Ale ja mowie o ruchu. Ruchu obserwatora a nie obrazu Paolo.

21 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie istnieje sytuacja w której 30 jest lepsze od 60. Finito.

Co ma liczba klatek do blura ? Toz to jest opcja ktora mozna wlaczyc/wylaczyc.

Znalezione obrazy dla zapytania motion blur options

20 minut temu, Ins napisał:

Tak bardzo yebie PSVR, że zaraz kupuje Move'y by ograć Beat Saber.

Kolejny nawrocony:banderas: Fajnie, ze przejrzales na oczy wreszcie :) 

22 minuty temu, Ins napisał:

A teraz napisz o tej idei 

Nie, nie jestes kims kto moze mi cokolwiek rozkazac,kolego :) 

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 263,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

Jako obserwator gry wideo rzadko jestem w ruchu. No i blur służy do tego by rozmazać obraz przy szarpiącej, 30-klatkowej animacji. Można go wyłączyć ALBO można mieć płynne jak masełko 60 klatek. Tyle.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
5 minut temu, aphromo napisał:

Kolejny nawrocony:banderas: Fajnie, ze przejrzales na oczy wreszcie :) 

Żaden nawrócony. Nadal dla mnie PSVR ma bardzo słabą jakość obrazu i ten dirty screen effect psuje bardzo immersje. Po prostu kupiłem wersje V2, która ma cieńszy kabel, kamerka łapie z większej odległości i nie muszę przełączać kabli by mieć HDR. Niby bzdury ale zupełnie inaczej człowiek podchodzi do używania tego sprzętu. Tak czy inaczej w takim wydaniu jest to jedynie popierdółka, taka jak Kinect. Owszem lepsza, ale nadal popierdółka.

7 minut temu, aphromo napisał:

Nie, nie jestes kims kto moze mi cokolwiek rozkazac,kolego :) 

Nic ci głąbie nie rozkazuje. Sam zacząłeś temat, a teraz jak każda plejstulejowa pipka odwracasz kota ogonem. Trzeba było nie pisać bzdur to byś teraz nie musiał się z tego tłumaczyć. 

No a teraz powiedz mi czemu nie chcesz pokazać forumkowi PSN ID ? Pewnie niezły wstyd musi być, że ogrywasz w 99% multiplatformy.

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jako obserwator gry wideo rzadko jestem w ruchu.

Ruchy sakkadowe-mimowolne ruchy oka, które wykonywane są podczas obserwowania obiektów.Ich maksymalna prędkość to nawet 900 stopni na sekundę (z taką szybkością oko mogłoby wykonać w ciągu sekundy aż 2,5 pełnego obrotu wokół własnej osi).

Gałki oczne wykonują ruchy zależne od woli człowieka, nazywane ruchami dowolnymi, oraz ruchy niezależne od woli, nazywane ruchami odruchowymi. Do tych ostatnich należą odruchy posturalne, za pomocą których oczy utrzymują proste ustawienie, pomimo zmian w postawie ciała i ruchów głowy, oraz odruchy optometryczne konieczne do utrzymania fiksacji oglądanego punktu, zlania obrazów i utrzymania fiksacji przy konwergencji czy dywergencji.

:dunno:

5 minut temu, Ins napisał:

Owszem lepsza, ale nadal popierdółka.

40 minut temu, Ins napisał:

Tak bardzo yebie PSVR, że zaraz kupuje Move'y by ograć Beat Saber. Ostro argumentacja klapiszczu.

Indeed, kolego indeed. 

Opublikowano
10 minut temu, Ins napisał:

Nic ci głąbie nie rozkazuje. Sam zacząłeś temat, a teraz jak każda plejstulejowa pipka odwracasz kota ogonem. Trzeba było nie pisać bzdur to byś teraz nie musiał się z tego tłumaczyć. 

Blad logiczny. 

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

ja o gruszcze, ty o pietruszce

:(

Opublikowano

Czyli dla osromo wydanie około 150zł na Move'a oznacza, że jest to inwestycja w cholere zayebisty sprzęt. W sumie tłumaczy to zachowanie i podejście tego jednoplatformowca.

No i nie jest to błąd logiczny tylko źle dobrane słowa. Odwracanie kota ogonem ciąg dalszy tchórzu. 

Teraz napisze tak byś mógł się do tego odnieść bez robienia z siebie debila:

1. 30 fps 1080p czy 60fps 900p ?

2. Jaka idea stoi za Gays Done ?

3. Czemu nie chcesz pokazać swojego PSN ID ?

4.  Motion blur i 30 fps czy po prostu zwykłe 60 klatek bez utraty jakości grafiki ?

EDIT: Idę spać. Długo się zastanawiasz jak to odwalić spin doctora. Zwalniam Cię z odpowiedzi plejstulejo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

nostromo to kolejny janusz plejstejszyn i tyle

Opublikowano

Ins. Zadam Ci proste pytanie, które wykaże czy znasz się na branży czy nie. Wyobraź sobie zagubionego człowieka, który szuka jaką JEDNĄ konsolę wybrać w tej generacji. Nie jest miłośnikiem jakiegoś gatunku specjalnie, raczej gra w wiele gatunków, może poza sporadycznymi wyjątkami (mniejsza o nie). No i pyta się Ciebie - "Panie Ins, jaką mi Pan konsolę by polecił? Chce mieć najwięcej skondensowanej jakości w jednym opakowaniu". Gość nie jest cebulakiem, po prostu typowy gracz, który pogrywa sobie 2-3 godziny dziennie, a czasami potrafi przez jakiś tytuł urwać pół dnia czy nocy. Co byś takiemu polecił? Tylko nie klucz, nie kombinuj, nie warunkuj. Jedna platforma definitywnie. Która? ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Ins napisał:

Czyli dla osromo wydanie około 150zł na Move'a oznacza, że jest to inwestycja w cholere zayebisty sprzęt.

Jakby PSVR bylo taka po(pipi)ka jak ja malujesz, to bys nie mial pojecia co to jest V2, to bys nie kupowal Move zeby ograc jedna gre. 

W sumie tłumaczy to zachowanie i podejście tego jednoplatformowca.

Moje zachowanie to moj interes i kij Ci do tego krzykaczu, ze nie kupie Xboxa czy Switcha bo uwazam, ze jest obsranym gow.nem, kurzyl by sie w domu jak 360 czy cala reszta zbednego badziewia ktore mam w domu, ktore schowalem juz do piwnicy ? Jasne, moge kupic i wy(pipi)ac po tygodniu,ale po co ? Co bym zyskal, czego nie stracil ?

Poklask tych tutaj ?:yao::yao::yao:

Nie, chu.j mnie to boli ze to dla Ciebie mesjasze i swietne gry bez ktorych zycie nie ma sensu, dla Ciebie 60 FPS OK krzyz na droge, , ja widze albo denne marnowanie czasu w 60 FPS u Nintendo albo znowu to samo po raz setny u MS w 4K, Ty sie mozesz chwalic ze wydajesz pieniadze na zachcianki, szczycic tym ile to sprzetow nie masz w domu,ja nikomu nie zagladam do talerza ani nie oceniam co z hajsem robi.

Jesli myslisz ze gdybym ogral Forze czy jakies Nintendo gow.no w 60 FPS to bym pozniej rzucil exy PS4 w kat, bo costam, to sobie mysl, 

Juz raz z Toba dyskutowalem w temacie telewizorow, nawet obrazales moich znajomych, wieczne XDDDDDDD, docinki, lekcewazenie rozmowcy, wsadzanie w usta rzeczy ktorych nikt nie powiedzial ( i jeszcze pozniej to kur.wa wypominasz XDDDD )  moze Ci przypomne, pisze osobiscie tak

Jak ktos gra online multi to wiadomo jak najnizszy lag bo dochodzi jeszcze ping serwera, polskie lacza sa jakie sa dlatego tutaj nie ma dyskusji, do singla czy posiadowy spokojnie mozna wybrac inny, ja zawsze wybieram jak znajomi przychodza ten z wysokim lagiem, bo obraz wyglada cudownie i kazdy chwali, a nikt nie wie ze gramy z wyzszym lagiem, poza tym niektorzy bywalcy juz sie przyzwyczaili i jak zmienie na Gra to narzekaja zebym plyte przeczyscil bo cos zle dziala :)

A Ty

Czyli jesteś graficzną dzifką, która potrzebuje aprobaty, a twoi znajomi to biedaki xD

Ja na to

Tak, staram sie pokazac TV z najlepszej strony, tak samo jak sprzatam zanim przyjda goscie, przygotowuje poczestunek, nie ukrywam ze pochwaly ze teraz wszystko idealnie widac sa dla mnie mile, moi znajomi biedaki nie wiem nie wypytuje ile kto ma netto, jeden ma OLEDA 55 i krzeselko na srodku pokoju wiekszym niz moj, to tez moze byc wskazowka.

Ty

No fajnie, że chcesz się chwalić przed gośćmi. Świadczy to tylko o tobie i twoich znajomych ( ????? - jakim cudem ? - aph ? ). Człowiek jest januszem z wyboru.

Taka, i nie inna jest z Toba gadka kolego, juz oszczedze Ci wstydu, pomine sra.nie w banie ze klapy nie kupily Automaty ( Ty wiesz, ze jest wiecej zdjec Automaty niz Horizon Zero Dawn tutaj ? ) i nie zacytuje posta gdzie napisales ze zalujesz ze kupiles 55 OLEDAAAAAA zamiast 65, co od poczatku wskazywalem, ze wielkosc jest najwazniejsza i warto odpuscic sobie bajery na jej rzecz.

To Ty jestes " dzifkom " ktora sie miota jak lis w pulapce jak sie wskaze blad w Twojej wypowiedzi albo przedstawi kontrargument, juz Ci to mowilem, ze(pipi) sie a nie dac sie, kazdy jeden z Was tak sie zachowuje, tylko Ty dokladasz do tego (pipi)ony zmijowaty jezyk, tyle.

Teraz napisze tak byś mógł się do tego odnieść bez robienia z siebie debila:

Nie, daruj sobie to toksyczne pindololo kolego, daruj sobie lordowskie maniery bo nikomu nie podajesz pomocnej dloni, a jestes gow.nem z wybujalym ego,  odpowiadam:

1. Ani jedno ani drugie bo gram na Pro. 

2. Idea post apo open worlda z naciskiem na fabule i realizm

3. Bo nie ma takiej potrzeby.

4. O ile to jest mozliwe to 60 klatek

Opublikowano
34 minuty temu, Mendrek napisał:

Ins. Zadam Ci proste pytanie, które wykaże czy znasz się na branży czy nie. Wyobraź sobie zagubionego człowieka, który szuka jaką JEDNĄ konsolę wybrać w tej generacji. Nie jest miłośnikiem jakiegoś gatunku specjalnie, raczej gra w wiele gatunków, może poza sporadycznymi wyjątkami (mniejsza o nie). No i pyta się Ciebie - "Panie Ins, jaką mi Pan konsolę by polecił? Chce mieć najwięcej skondensowanej jakości w jednym opakowaniu". Gość nie jest cebulakiem, po prostu typowy gracz, który pogrywa sobie 2-3 godziny dziennie, a czasami potrafi przez jakiś tytuł urwać pół dnia czy nocy. Co byś takiemu polecił? Tylko nie klucz, nie kombinuj, nie warunkuj. Jedna platforma definitywnie. Która? ;)

Xbox one X :usmiech:

Opublikowano

Xboxe One XD 

Opublikowano
2 godziny temu, aphromo napisał:

Ruchy sakkadowe-mimowolne ruchy oka, które wykonywane są podczas obserwowania obiektów.Ich maksymalna prędkość to nawet 900 stopni na sekundę (z taką szybkością oko mogłoby wykonać w ciągu sekundy aż 2,5 pełnego obrotu wokół własnej osi).

Gałki oczne wykonują ruchy zależne od woli człowieka, nazywane ruchami dowolnymi, oraz ruchy niezależne od woli, nazywane ruchami odruchowymi. Do tych ostatnich należą odruchy posturalne, za pomocą których oczy utrzymują proste ustawienie, pomimo zmian w postawie ciała i ruchów głowy, oraz odruchy optometryczne konieczne do utrzymania fiksacji oglądanego punktu, zlania obrazów i utrzymania fiksacji przy konwergencji czy dywergencji.

:dunno:

Indeed, kolego indeed. 

Slyszalem o tych ruchac. Moj beniz tez czesto robi mimowolne ruchy.

Opublikowano
Godzinę temu, aphromo napisał:

Jakby PSVR bylo taka po(pipi)ka jak ja malujesz, to bys nie mial pojecia co to jest V2, to bys nie kupowal Move zeby ograc jedna gre

Twój mózg nieogarnia, że każdy inaczej postrzega tą formę rozrywki. Jaraj się dalej i ciesz się z tego. Nikt przecież nie zabroni opóźnionym w rozwoju cieszyć się z "życia". Kupuje Move'a tylko dlatego, że bardzo podoba mi się ścieżka dżwiękowa i obsługa Move'a w Beat Saber. Autentycznie nie rozumiem jak można nie rozumieć, że ktoś dla jednej gry kupuje peryferia ... aj, nie ważne, przecież dyskutuje z jednoplatformowcem.

Jesli myslisz ze gdybym ogral Forze czy jakies Nintendo gow.no w 60 FPS to bym pozniej rzucil exy PS4 w kat, bo costam

Typowy klap. Nawet jednego zdania nie potrafi dobrze złożyć. 

uz raz z Toba dyskutowalem w temacie telewizorow

No i wyszedłeś jak zwykle na idiote. Nic nowego. Chcesz coś dopowiedzieć ? Proszę bardzo, ale jak znowu będziesz polecał ludziom androida na średnim elcedeku to musisz liczyć się z tym, że ktoś Cię opyerdoli jak burą sukę.

Ostatnio czytałem twoje wypociny, że Sony odkryło OLED'a. Trochę śmiechłem ale nie chciałem prostować twoich bzdur w normalnym temacie. Bez konkretów i szczegółów ale musiałeś napisać, że Sony coś zrobiło "pierwsze", inaczej byś się chyba zesrał. 

1 godzinę temu, Mendrek napisał:

Jeden zagubiony człowiek jest nieogarem jak 99% graczy i jedyne co dla niego jest warte zachodu to multuplatformy. Oczywiście, że Xbox One X to jedyna poprawna odpowiedź :)

PS. Tyle z tego mojego spania ... Trzeba było wyłączyć powiadomienia.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
6 godzin temu, Mendrek napisał:

Ostatnio moja siostra byla w takiej sytuacji przy wyborze konsoli dla dzieci, nie maja tv 4k wiec polecenie im i wybor byl szybki i oczywisty xbox one s

Opublikowano

Polecić komuś xboxa one? Jesteście złymi ludźmi :(

Opublikowano
28 minut temu, Ficuś napisał:

Ostatnio moja siostra byla w takiej sytuacji przy wyborze konsoli dla dzieci, nie maja tv 4k wiec polecenie im i wybor byl szybki i oczywisty xbox one s

Dla dziecka mozliwe dobry wybor

Opublikowano

Jak dla dziecka to lepiej PS4, bo nie trzeba płacić za granie online w Forcika

Opublikowano

Maja wyyebane na exy pleja, nawet ci zadnego nie wymienia, mlody chce pograć w fife z tata, fortnite z kumplami z klasy, tata partyjke w bf1, oboje poscigac sie w forze forizon, a jak najdzie ich ochota na cos fabularnego maja np rise of tr. Jasne wszystko to tez jest na ps4 (procz forzy) ale na xone maja to wszystko i kilkaset gier wiecej do tego w cenie jednej nowej gierki na ps4

Opublikowano
5 godzin temu, Ins napisał:

No i wyszedłeś jak zwykle na idiote. Nic nowego. Chcesz coś dopowiedzieć ? Proszę bardzo, ale jak znowu będziesz polecał ludziom androida na średnim elcedeku to musisz liczyć się z tym, że ktoś Cię opyerdoli jak burą sukę.

Ostatnio czytałem twoje wypociny, że Sony odkryło OLED'a. Trochę śmiechłem ale nie chciałem prostować twoich bzdur w normalnym temacie. Bez konkretów i szczegółów ale musiałeś napisać, że Sony coś zrobiło "pierwsze", inaczej byś się chyba zesrał. 

Sony Xel1 pierwszy oled w sprzedazy, jesli sony xe93 nazywasz srednim lcd to opyerdalaj ile dusza zapragnie. Szkoda ze zupelnie nawet nie kryjesz sie ze swoim przekonaniem o wlasnej wyzszosci ( zagubiony jak 99% graczy xd ).

Opublikowano
W dniu 10.01.2019 o 20:26, aphromo napisał:

Btw, to wlasnie Sony pierwsze zaprezentowalo OLEDa w 2007

Nic wcześniej nie napisałeś o sprzedaży ale zakładam, że to zwykła pomyłka a nie bycie plej(pipi)ą, która koniecznie chce pokazać jakie to Sony nie jest zayebiste. 

PS. Tak. XE93 jest DLA MNIE średnim LCDkiem. Tak jak każdy inny krawędziowiec. Kupuj i polecaj gówna na innym forum.

Opublikowano
7 godzin temu, Ins napisał:

Jeden zagubiony człowiek jest nieogarem jak 99% graczy i jedyne co dla niego jest warte zachodu to multuplatformy. Oczywiście, że Xbox One X to jedyna poprawna odpowiedź :)

No i wszystko jasne. Ch*ja się znasz na branży, a wchodzisz w ten temat i śmiesz polecać komuś cokolwiek. Poleciłbyś anty-konsolę, największego przegrańca tej generacji i upadek wielkiej marki, gdy obok masz:

- najlepiej sprzedającą się konsolę, ponad 80 milionów ludzi zaufało Sony PlayStation 4, producent z długoletnim stażem, którego konsole sprzedały się w ilości ponad pół miliarda w całej swojej historii #lider #dominacja #obózzwycięzców

- z możliwością ogarniania VR z największą ilością tytułów i najbardziej przystępną ceną

- z dziesiątkami gier na wyłączność , z czego 10 ze średnią powyżej 90 na MC (w tym grę roku 2018) i przynajmniej 38 gier powyżej 80 na MC (mogłem coś pominąć) na wyłączność PlayStation 4 W KTÓRE NIE BĘDZIE MÓGŁ ZAGRAĆ NA POLECONEJ PRZEZ CIEBIE KONSOLI

- z jako jedynym padem nadającym się do bijatyk i do gier gdzie się używa krzyżaka, wystarczy zobaczyć finały EVO 2018 i że są tam topy które grały na ds-ach, a nie na tej abominacji z xboxa

Jako, że szkodzisz innym swoją totalną ignorancją wobec twardych faktów i brakiem obeznania, szkodzisz tym samym naszej społeczności, proszę cię ale już zniknij z tego tematu, bo jeszcze skrzywdzisz jakiegoś niewinnego gracza, który chciałby być w najlepszym miejscu do grania, a ty mu zielone szambo proponujesz, zm raz dwa...

Opublikowano

Mendrek poza oczywiście obrażaniem to ma racje.

Jak można polecac xboxa? Koledzy w klasie go wyśmieją i powiedzą że jakis odmieniec. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.