Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
56 minut temu, Ficuś napisał:

Cytuje by zaraz ktos nadgorliwy nie usunal tej erupcji peknietej dupy xdddd

Hahahhahajaajaj jakie pęknięcie dupy XDDD

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 273,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano

Ban na discordzie u botów, ban na discordzie u nintendofagów. To już tylko jeden gol został.

Opublikowano

Ofermo pytanie dlaczego tak boisz się odblokować prywatności psn profilu?

2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Miło było Cię poznać Aphromo. :( Debiut krótki, burzliwy, ale coś po sobie na pewno na forum zostawisz. Powodzenia w dalszych wojażach kolego. :lapka: 

Przecież to jego drugie konto xD

Opublikowano
Godzinę temu, aphromo napisał:

Serio, spojrz sie w lustro kutasie, zobacz kto ma dupe zamiast twarzy, zanim z ryjem do innych wyskoczysz.

mocne słowa jak na typa z wiadomą twarzą xD

Opublikowano

Niczego nie zaluje.

Opublikowano

taki chłód za oknem a zwoje jednak się przegrzewają.

Opublikowano

Widzę że dalej niektórzy nie rozumieją że sprzedaż gier nie jest proporcjonalna do ilości sprzedanych konsol. Dane gry mają jakąś określoną liczbę fanów ta liczba wzrasta i maleje ale liczba konsol ma dużo mniejsze znaczenie niż myslicie. Przykładowo sprzedaż call of duty od 10 lat oscyluje w liczbie około 20 miliionów ( plus minus 30%). I tak w drugim roku xboxa one i ps4 gdy konsol było jakieś 40 milionów sprzedaż call of duty to 20 baniek. Teraz mamy 130 milionów xboxów i ps4 a sprzedaż cod to znowu 20 baniek. Podobnie jest z fifą, far cry, assasins creed i innymi seriami gier. Do zmian dochodzi przeważnie gdy seria ma znacząco gorsze lub lepsze oceny ale i tak te zmiany na plus to nie jest 300%.

Opublikowano

Podmusowujac post, niezależnie od sprzedanych plejbek exy ns ta konsole byly nikogo i beda nikogo

Opublikowano

Last of Us - 20 milionów

Uncharted 4  - 12 milionów

God of War -  10 milionów

Horizon ZD - 10 milionow

Spiderman - 10 milionów

Moim zdaniem nie jest tak źle tym bardziej że te gry (oprócz last of us) jeszcze świetnie sie sprzedają. Taki spiderman bez problemu osiągnie 15 milionów skoro w 3 miesiące zrobił 9 milionów. W 2019 last of us 2 na 100% pobije rekord spidermana a gry takie jak ghost of tshusima i death stranding z łatwością przekroczą 6 milionów sprzedanych kopii.

Opublikowano

20 mln kopii TLoU na 170 mln PS3 i PS4, niesamowity wynik. Proporcjonalnie prawie tak dobry jak szacowane 5 mln Halo 5 na 40 mln Xboxów One czy wynik ostatniej Zeldy w proporcji do Switcha. :pawel:

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Death Stranding i kolekcjonerka z figurką płoda :banderas:

Opublikowano
50 minut temu, Andrew21 napisał:

Last of Us - 20 milionów

Horizon ZD - 10 milionow

Spiderman - 10 milionów

Tylko to i juz 62 mln exow, i doliczmy reszte. Juz pominmy fakt ze konsole Sony zyja znacznie dluzej niz odpowiedniki u N/MS.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Andrew21 napisał:

Last of Us - 20 milionów

Horizon ZD - 10 milionow

Spiderman - 10 milionów

Skąd te liczby?

Opublikowano
3 godziny temu, nobody napisał:

faktycznie (pipi)a xdd RIMEJK z prawdziwego zdarzenia raz na 20 lat =  na(pipi)ianie co 2-3 lata w to samo, 3 generacją z rzędu, robiąc z tego jeszcze dealbreaker w CW :sapek:

7 części God of War vs 8 części Halo

7 części Gran Turismo vs 7 części Forza Motorsport

5 części Uncharted vs 5 części Gears of War

Dokładni taki sam taśmociąg, jak u MS, ale nie, tylko HaloForzaGearsy. Co za dzbany... Jedno wielkie klaperskie s(pipi)enie i hipokryzja do kwadratu.

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

Dokładnie taki sam, co z tego że te Gran Turismo liczymy od pierwszego Playstation. A potem się takich bzdur bociarskich naczyta jakiś nieobeznany casual i pójdzie Empiku czy MM, kupi tego Xboxa One X i poprosi "proszę dać mi jeszcze do tej konsolki 5 najlepiej ocenianych exów na moją nowa konsolkę" i dostanie:

• Forza Horizon 4 - 92
  • Forza Horizon 3 - 91
  • Forza Motorsport 6 - 87
  • Forza Horizon 2 - 86
  • Forza Motorsport 7 - 86

Takie zróżnicowanie gier i gatunków tylko na Xboxie :xboss:

Ale fakt, bez sensu jest to gadanie że xbox to tylko HaloForzaGearsy, to było aktualne na zeszłej generacji - teraz xbox to ForzaForzaForza*

*do ogrania też na PC.

Edytowane przez Observer

Opublikowano
2 godziny temu, Andrew21 napisał:

Last of Us - 20 milionów

Horizon ZD - 10 milionow

Spiderman - 10 milionów

Wałęsa - 100 milionów

Opublikowano
Godzinę temu, Shagohad napisał:

7 części God of War vs 8 części Halo

7 części Gran Turismo vs 7 części Forza Motorsport

5 części Uncharted vs 5 części Gears of War

Dokładni taki sam taśmociąg, jak u MS, ale nie, tylko HaloForzaGearsy. Co za dzbany... Jedno wielkie klaperskie s(pipi)enie i hipokryzja do kwadratu.

To teraz GIGA DZBANIE, wymień ile odsłon doczekały się tasiemce: Boodborne, TLoU, Spiderman, Horizon, Astro Boy, Ghost Of Fukushima, DHL Stranding, o slabszych gierkach, w odróżnieniu od waszych tryhardowych wyliczanek nie wspominając. 

I tak to z wami, zielonymi gałganami jest. :chicken:

Opublikowano
5 godzin temu, Observer napisał:

jakiś nieobeznany casual i pójdzie Empiku czy MM, kupi tego Xboxa One X i poprosi "proszę dać mi jeszcze do tej konsolki 5 najlepiej ocenianych exów na moją nowa konsolkę" 

Chyba w trudnych sprawach

Opublikowano
8 godzin temu, Observer napisał:

Dokładnie taki sam, co z tego że te Gran Turismo liczymy od pierwszego Playstation. A potem się takich bzdur bociarskich naczyta jakiś nieobeznany casual i pójdzie Empiku czy MM, kupi tego Xboxa One X i poprosi "proszę dać mi jeszcze do tej konsolki 5 najlepiej ocenianych exów na moją nowa konsolkę" i dostanie:

• Forza Horizon 4 - 92
  • Forza Horizon 3 - 91
  • Forza Motorsport 6 - 87
  • Forza Horizon 2 - 86
  • Forza Motorsport 7 - 86

Takie zróżnicowanie gier i gatunków tylko na Xboxie :xboss:

Ale fakt, bez sensu jest to gadanie że xbox to tylko HaloForzaGearsy, to było aktualne na zeszłej generacji - teraz xbox to ForzaForzaForza*

*do ogrania też na PC.

Tylko zakompleksiony klap wymyśli takie pytanie :pawel:. Nieobeznany casual zapyta o "pięć najlepszych gier" zdaniem sprzedawcy. Wówczas z najładniejszą, najmocniejszą, najlepiej wykonaną konsolą i z najlepszym padem dostanie zestaw:

a) FH4

b) Master Chief Collection

c) Gears of War 4 + w ramach bc wszystkie poprzednie części

d) Ori

e) Sunseta

h) Halo 5

I do tego od chooya gier w ramach XGP. Tymczasem od Kaza oprócz Chińskiej tandety dostanie hasełko #4thefrajers :headbanger:

6 godzin temu, nobody napisał:

To teraz GIGA DZBANIE, wymień ile odsłon doczekały się tasiemce: Boodborne, TLoU, Spiderman, Horizon, Astro Boy, Ghost Of Fukushima, DHL Stranding, o slabszych gierkach, w odróżnieniu od waszych tryhardowych wyliczanek nie wspominając. 

I tak to z wami, zielonymi gałganami jest. :chicken:

Eeee... Ale w jaki niby sposób się to odnosi do mojego posta?? :yao:

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano
8 godzin temu, Observer napisał:

"proszę dać mi jeszcze do tej konsolki 5 najlepiej ocenianych exów na moją nowa konsolkę"

Tak, na pewno tak zapyta, a pan sprzedawca doprecyzuje czy chodzi o średnia na Metacritic czy GameRanking. :pawel: Observer kolejny narkoman po izim?

Opublikowano

Sprzedawc odpowie "Przykro mi, ale na xboksie nie ma exów"

Opublikowano

Nobody niech lepiej wymieni grę, której nie da się przejść w weekend. :)

#forthesingleplayers

Opublikowano

Na xboxa? Nie ma takich gier.

Przegrywają pod każdym względem, to starają sie walczyć czasem gry xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez YETI

Opublikowano
2 minuty temu, YETI napisał:

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Siostro, tabletki szybko, bo pacjent się zaraz zapowietrzy!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.