Skocz do zawartości

Console Wars: Świat nie wierzy łzom

Featured Replies

Opublikowano
30 minut temu, Kolos28 napisał:

Na aphromo nie ma już ratunku bo nie wie co to jest być graczem ale za to dobry z niego marketingowiec bo na liczbach i wykresach się zna.

no już nie przesadzajmy kolosie ;) być może pisze o liczbach i wykresach ale nie powiedziałbym że się na nich zna. 

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Wyświetleń 263,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ficek, mam nadzieje, ze z premiera anacondy przerzucisz się na zielone tereny, bo przynosisz wstyd czerwonej rodzinie, tak jak wczesniej przynosiles wstyd niebieskiej

• Jako ze moderacja w wkp nie odpowiedziała to spytam tutaj;   jak to jest ze jeden user dostaje warna za bluzgi od moderatora swiezaka, a z drugiej strony ktoś odblokowuje łajzę która dostała

Opublikowano
4 minuty temu, Kolos28 napisał:

@aphromo
Akurat wiem, że oprócz wstawiania tutaj wykresów dobrze się bawisz z Ps4.

Zakladam, ze u CB tak samo;)

4 minuty temu, Kolos28 napisał:

@aphromo
Co do konsol, które dokupiłem to nie jest źle bo ja niebrzydze się exów od Sony a dzięki XOX mam możliwość ogrania multiplatform w najlepszej jakość a do tego gram sobie w FH4, FM7, KI, Ori. To naprawdę świetne gry!
Switch głównie jest do podróży ale pogrywam sobie w te magiczne gierki nawet w domu i dzięki nim czuję się jak dzieciak a tego nie dają mi pozostałe konsole..

Tu o honor czas sie rozchodzi Kolosie :) Jakbym sie nudzil na Plejaku, to bym pewnie cos wzial, ale jest inaczej. Argument ze nie posiadam innych konsol wiec cos trace nie ima sie mojego przypadku, bo ja walcze zeby ograc co juz kupilem, i nie dokladac wiecej juz.

Switch, akurat podrozuje glownie pojazdem na dwie nogi, nie mam potrzeby czestych dalekich podrozy :) W pracy tez sie nie nudze raczej tylko robie wynik.

Z ciekawosci - jak grasz na Switch, to handheld czy TV, a jesli to jaki masz TV, 4K czy nie ? Napisz tyle ile uznasz za stosowne.

10 minut temu, Kolos28 napisał:

@aphromo
Aha, dzięki za radę ale na szczęście myślę podobnie jak Ty i obecnie biorę się za zaległości. Z czystym sumieniem mogę odpuścić sobie nadchodzące premiery (wyjątkiem był RE2 Remake) bo na gry i konsolę spokojnie wydałem już ponad 20 koła.

Ja akurat sobie odpuscilem RE2, bo kupno dwa razy preorder ( Days Gone,299 i odbior w sklepie sieciowym 10 min piechota oraz DMC5, wysylka kurier 269) + wyjazd Sylwestrowy do kolezanki ( nie pamietam i nie chce pamietac xd ) oraz wyjazd na wesele do stolicy ( hotel 2 noce 189zl kazda, prezent 550, wydatki na miejscu transport, nowy garniak ) na sam styczen... wystarczy :)

No niestety, zycie towarzyskie to moj najwyzszy priorytet jesli chodzi o tak zwane entertaiment disposable income :)

Opublikowano

@aphromo

Switch do podróży w sensie, podczas pobytu poza domem a często jeżdżę do Ojca.

Z czasem u mnie też jest krucho ale staram się grać. Nie przechodzę gier na szybko. To, że mam mało czasu na granie nie gryzie się z kupnem dodatkowych konsol. Nie powielam gier, wyjątekiem jest W3 i gry które już posiadam na ps4 i te z gamepass ale to tylko do porównań. RE2 kupiłem na XOX i nie kupię już jej na Pro.

Switcha używam w domu na TV a na wyjazdach w handheldzie.

Aha i powiem coś szczerze. Gdybym miał wybrać tylko jedną konsole i tylko do gier to wybrałbym Ps4 a to dlatego, że doceniam Exy od Sony ale gdyby interesowały mnie maks. 3 exy to bez wątpienia wybrałbym XO.

Opublikowano
16 minut temu, aphromo napisał:

Ja akurat sobie odpuscilem RE2, bo kupno dwa razy preorder ( Days Gone,299 i odbior w sklepie sieciowym 10 min piechota oraz DMC5, wysylka kurier 269) + wyjazd Sylwestrowy do kolezanki ( nie pamietam i nie chce pamietac xd ) oraz wyjazd na wesele do stolicy ( hotel 2 noce 189zl kazda, prezent 550, wydatki na miejscu transport, nowy garniak ) na sam styczen... wystarczy :)

No niestety, zycie towarzyskie to moj najwyzszy priorytet jesli chodzi o tak zwane entertaiment disposable income :)

when-the-cringe-is-too-strong-1638269.pn

Opublikowano

to juz wiemy o rodzicach, wiemy jak wygladaja wydatki w styczniu, jak wyglada dywan, jeszcze tylko pit za 2018 by sie przydal i skan orzeczenia o chorobie psychicznej

Opublikowano
12 minut temu, Kolos28 napisał:

@aphromo
Switch do podróży w sensie, podczas pobytu poza domem a często jeżdżę do Ojca.

Ok. To jest handheld, wiadomix, dla kogos to moze byc bezcenne.

13 minut temu, Kolos28 napisał:

@aphromo
Z czasem u mnie też jest krucho ale staram się grać. Nie przechodzę gier na szybko. To, że mam mało czasu na granie nie gryzie się z kupnem dodatkowych konsol. 

O, tutaj widze pewnego razu paradoks, mozesz rozwinac ? Teoretycznie kupujemy konsole, zeby te gierki ograc, nie tylko kupic ( chociaz byli juz tutaj co wprost pisali ze tylko kupuja nie graja).

Ja mam tak, ze mam backlog, czasem ktos na PSN krzyknal ze cosik ograc multi ( chociaz juz troche nie mam Plusa i nie zaluje bo czeste granie multi to imo bezsens), a i tak mam swoj zelazny zestaw gier do ktorego wracam co jakis czas i zawsze sa pod reka, po prostu gram zeby sobie popykac :turned:

16 minut temu, Kolos28 napisał:

@aphromo
Aha i powiem coś szczerze. Gdybym miał wybrać tylko jedną konsole i tylko do gier to wybrałbym Ps4 a to dlatego, że doceniam Exy od Sony ale gdyby interesowały mnie maks. 3 exy to bez wątpienia wybrałbym XO.

Ja wiem, ja wiem Kolosie. Zaraz przejdziemy do sedna problemu.

Na poczatek zagadka - zgadnij, kto w tym temacie powiedzial nastepujace slowa

Nie no Switch posiada kilka perełek a tak to sprzęt do zbierania kurzu niestety.
Sam doinwestowałem tyle kasy w Switcha aż wstyd się przyznać.
Po ograniu, zelda, mario, xeno2 czar pryska. Stare gry za kosmiczną kasę, płatny online z grami z nesa to aż szkoda komentować...

Opublikowano

Witek dawaj kwity za ten garniak 

Opublikowano
8 minut temu, Ficuś napisał:

to juz wiemy o rodzicach, wiemy jak wygladaja wydatki w styczniu, jak wyglada dywan, jeszcze tylko pit za 2018 by sie przydal i skan orzeczenia o chorobie psychicznej

Tak mniej wiecej to wyglada.

Teraz rozmawiam z kim innym, nie przeszkadzaj. Pozniej pogadamy.

1 minutę temu, _Be_ napisał:

Witek dawaj kwity za ten garniak 

Razy 2.

Opublikowano
43 minuty temu, aphromo napisał:

akurat podrozuje glownie pojazdem na dwie nogi,

u starego na barana?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

@Kolos28 Zwroc uwage na zachowanie postronnych uzytkownikow.

Opublikowano

Ja nie mam życia na szczęście, bo widzę że życie towarzyskie jest dosyć drogie. Sylwestry, hotele, wesela, domy za 230k. Napisz, że umiesz gotować Witek, samiec alfa, gdyby nie to profilowe.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mozecie raz sie zachowac na poziomie ? Ja o Was pamietam, skoncze rozmowe to sie policzymy.

Ludzieeeeeee

Opublikowano

Tylko chciałem się zapytać jeszcze, który jestem w kolejce?

Opublikowano
Godzinę temu, aphromo napisał:

:shieeet:

Opublikowano

@aphromo

Ale ja przechodzę gierki czy to na ps4 czy xo. Nie kolekcjonuje pudełek bo mam wszystko w cyfrzę. Różnica taka, że mam wybór na jakiej konsoli chce mieć dany tytuł. Wcześniej kupowałem jak wariat i się nazbierało trochę do nadrobienia zaległości.

Myślę, że znam odpowiedź na zagadkę.

No to moje słowa odnośnie Switcha i podtrzymuje zdanie, że NS tylko do Exów i indyków.

Sam posiadam:

Mario Odyssey, MK8, Mario Tennis, DK, Zelda, Super Smash, Fast RMX, Splatoon2.

------------------------------

[mention=66116]aphromo[/mention]

Bez spinki, napisz mi ile gier ekskluzywnych na ps4 ograłeś.

Możesz do tego zaliczyć Remastery, Remake, gry dostępne tylko na ps4 i pc takie jak SFV. Mogą być też gry, które zacząłeś ale jeszcze ich nieskonczyłeś.

Ja 25 z czego 15 gier skończyłem, 3 gry to wyścigi i 1 bijatyka a wiec można powiedzieć, że 19 z 25 mam zaliczone [emoji4]

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Aphromo taki piewca exów że połowa tytułów które skończył w zeszłym roku to multiplatformy.

Przynajmniej faktycznie coś pokończył. Ale rozumiem, że Xbox jest konsolą dla ludzi co mają życie i odpalają konsolę raz na cztery miesiące zrobić kilka lapsików w Forzie.

Opublikowano
24 minuty temu, Kolos28 napisał:

@aphromo

Ale ja przechodzę gierki czy to na ps4 czy xo. Nie kolekcjonuje pudełek bo mam wszystko w cyfrzę. Różnica taka, że mam wybór na jakiej konsoli chce mieć dany tytuł. Wcześniej kupowałem jak wariat i się nazbierało trochę do nadrobienia zaległości.

Jasne, to jest zaleta Koxa, lepsza grafika/fr, ale do pewnego momentu tylko, tudziez Switcha, gra w trybie przenosnym. Dla mnie takie ficzery to ostatnia, niewazna liga. Dlatego nie mam problemu zadnego z Days Gone, tylko zaluje, ze ladniejszy i tanszy steelbok to cholerne Amazon UK exclusive ktore rozeszlo sie w 5 minut.

Ale jest jeszcze inna rzecz, o ktorej ponizej.

26 minut temu, Kolos28 napisał:

@aphromo

Myślę, że znam odpowiedź na zagadkę.

No to moje słowa odnośnie Switcha i podtrzymuje zdanie, że NS tylko do Exów i indyków.

Sam posiadam:

Mario Odyssey, MK8, Mario Tennis, DK, Zelda, Super Smash, Fast RMX, Splatoon2.

Swietnie,listopad 2018. Niech bedzie, 3 miechy temu.

Switch to efemeryda, Xbox One tez. Switch swieci w dniu premiery exa i natychmiast gasnie, Xbox One X w przypadku premier 3rd z duza przewaga grafiki nad Pro, no moze ten gamepass, choc sa swietne promki na PSS czy gierki w pudle, i bardziej mi pasuje taki model walki o klienta.

Ale jest problem z tym blaskiem, ktora sprawia ze dla mnie to tombak, nie zloto, zwykla blaga.

Otoz exy Switch w trybie TV, czesto nie radza sobie z ogarnieciem rzeczy ktore juz od dawna sa norma w gamingu, zacznijmy od braku wsparcia dla 4K co skutkuje podwojnym upscallem robionym przez TV i to nie jest dobry pomysl w zadnym wypadku, brak AA,  najbardziej agresywna dynamiczna rozdzialka, zamiast spadkow FR jest spadek rozdzialki, i to widac strasznie, lata toto jak samolot z pijanym pilotem. Tak mi sie zlozylo, mam sredniej polki TV 4K 65, to jest kontrproduktywne dla mnie.

Dla przykladu Fast RMX ktore posiadasz, z 1080p do 900 i nawet do samego 720p.

To jest za duzo, za duzo dla mnie juz.

Zas One X ma duzy lag o ktorym wczesniej mowilem, bardzo przykry, nie kupie starego TV do Switch czy monitorka firmy INNO/CN pod X1X.

Jestem wygodnym czlowiekiem, lubie proste rozwiazania.

Nie tylko exowo PS4 kladzie na lopatki konkurencje, rowniez technicznie, juz pomijam taki detal jak port begging na Switch czy olewanie X1 przez mniejszych devow, zastanawianie sie czy zrobia port czy nie, co tam w leakach pisza, gadanie Spencera ktore nigdy nic nie wnosi, durne innowacje jak LABO itp itd. Jak pisalem, PS4 kojarzy mi sie z Europa, tutaj wszystko jest ... eleganckie.

44 minuty temu, Kolos28 napisał:

@aphromo

Bez spinki, napisz mi ile gier ekskluzywnych na ps4 ograłeś.

OK, liczyc gierki VR jako exy PS4 ?

Opublikowano
9 godzin temu, Ficuś napisał:

@Mendrek dowiem sie ile exow na ps4 ktore tak zaciekle jako weteran cw bronisz od lat skonczyles

Mój psnprofiles jest publicznie dostępny, możesz też zalogować się na PSN na najlepszej konsoli tej generacji i porównać sobie trofea. A jak nie masz najlepszej konsoli tej generacji, to nie znasz się na branży i nie rozmawiam z takimi jak ty.

7 godzin temu, milupl napisał:

Wyzwaniem  to było jak się nie zepsuła. Moja na szczęście padła tylko raz przez 4 lata użytkowania. Ale faktycznie gdyby nie ta awaryjność bardzo udana konsola.

No Xbox 360 to był szrot na początku, to oprócz sugestii Wiesława, było głównym powodem dla którego nie popełniłem błędu i nie kupiłem Xboxa, który nie trafiał w moje gusta swoją biblioteką i podejściem do klienta.

Co do Quantic Dream, które za sprawą chińskiego inwestora stało się multiplatformowe, to tylko sparafrazuję wypowiedź oficjela QD - "będziemy tworzyć gry na inne istotne platformy". Chciałbym pogratulować, że posiadacze Switcha i mobilek (ew. Heavy Rain MMO na przeglądarki) dostaną gry od tego studia. Bo chyba wy zielone przegrywy i pcfrajerzy nie sądzicie, że wasze sprzęty kwalifikują się do "istotnych platform"? :)

Switch fajnie się sprzedaje, ok, myślę że w momencie nadejścia nowej generacji i wygaszenia cross-platformowych planów wydawniczych, 3rd party jak zwykle wys*a się na technologicznego wypierdka od Nintendo i jego posiadaczom pozostanie już czekanie na nową Zeldę za 4 lata lub na nowej konsoli. Także pogrzeb Switcha jest zasadniczo zaplanowany ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Mendrek napisał:

Switch fajnie się sprzedaje

Niestety tutaj rowniez jest ukryty pewien trik, coraz bardziej nasladuje to Xbox One, ale to temat na inna mature :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.