Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Dziękuję za rady.
Wódki użyłem, bo miałem jeszcze 8 flaszek 0,5l, a za czystą nie przepadam.
Ale w przyszłym roku zrobię na spirytusie, obiecuję [emoji16]

  • Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 7,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Okie from Muskogee
    Okie from Muskogee

    Nie śliwowica, tylko nalewka śliwkowa.

  • Rudiok do pracy zamiast kanapek potem je nosi.

  • Ile ludzi tyle przepisów. Ale generalnie są dwie szkoły: 1) owoce zasypujesz cukrem, czekasz aż puszczą sok i cukier się rozpuści nie dopuszczając do sfermentowania, następnie zalewasz +/- 70% spirytu

Opublikowano

spirytusik swojski 15 zł za pół litra :)

---

A niedawno byłem na dniach miodu i wina w takim małym miasteczku:

Plakat_aktualny.jpg

I kupiłem nalewkę Jarzębiak, z jarzębiny :) ciekawe jak pachnie i jak klepie?:)

Nawet nie wiem, że były tam jakieś koncerty... ale były swojskie wyroby: wędliny, pieczywo, nalewki, wina, miody, cydry... sporo tego. Nawet jakieś słodycze koleś sprzedawał z Azerbejdżanu, czy skądś... ale strasznie drogie. 25 zł zapłaciłem za 2 kulki z orzechami i pasek tego przysmaku tureckiego, co można go w Biedrze kupić.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano
  • Autor

W przyszłym roku pewno będę jeździł na takie spędy z nalewkami to może się spotkamy :drinks:

 

A takie kiermasze/dni/święta lubię, szczególnie lokalnie, można świetne rzeczy znaleźć co ludzie z sąsiedztwa robią. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.